Orvos Válaszol

Keresés

Legújabb válaszok

Dr.  Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza
a Van-e félnivalóm? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Nagy valószínűséggel nincs HIV fertőzése. A mai tesztek meglehetősen érzékenyek, kicsi a hiba arány, de ezek sem 100 %-osan megbízhatóak, és bizonyos személyek esetében az ablakperiódus eltérő lehet, ezért szoktuk javasolni az ismételt vizsgálatot 3 hónap múlva. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr.  Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza
a Máj kérdésre

Tisztelt Kérdező! A hypodensebb azt jelent, hogy a máj sötétebb az ultrahangon, mint amilyen képet általában szokott mutatni. A cystának, amennyiben csak 1 db van, kontrollvizsgálatokon növekedést nem mutat, lényegi jelentőséget nem kell tulajdonítani, de követése szükséges. A máj ultrahangos képe önmagában nem utal nagyobb megbetegedésre, fontos más tényező figyelembe vétele is, így beteg panasza, laborban májfunkciós értékek, fogyaszt-e alkoholt vagy sem, a szervezetben zajló fertőző betegség lehetősége, szívbetegség megléte vagy hiánya. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr.  Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza
a Látászavar kérdésre

Tisztelt Kérdező! Látászavara miatt, véleményem szerint, érdemes lenne szemészti és neurológia szakrendelést felkeresnie, mivel így lehetséges állapotfelmérés. A laboreltérések miatt érdemes koleszterinszegény ételeket fogyasztása, valamint gyógyszeres kezelés elkezdése is mérlegelendő attól függően, hogyan alakul a diéta alatt a vérzsír érték. Az emelkedett vérsüllyedés a szervezetben zajló gyulladásra utal. A fenti vizsgálat nagyon érzékeny, sok esetben lényegi eltérés nélkül is emelkedett értéket mutat, emiatt értékeléséhez szükséges több tényezőt figyelembe venni egyszerre, így a beteg állapotát, tüneteit. Figyelembe véve, hogy Önnek látászavara van, meglehet, hogy gyulladás áll a háttérben, mindenképp keresse fel a fenti szakrendeléseket. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr.  Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza
a Mandulakő kérdésre

Tisztelt Kérdező! Az Ön által leírtak alapján, eltávolították manduláját, ebben az esetben nem lehetséges, hogy innen származzon az Ön által talált képlet. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr. Ágoston Zsuzsanna

Dr. Ágoston Zsuzsanna (háziorvos szakorvos) válasza
a Reflux? kérdésre

Kedves Kérdező! A leírt panaszok alapján feltehetően valóban refluxbetegség áll a háttérben. Javasolt továbbra is a gyakori, kis mennyiségű étkezés; kerülendő viszont a kávé (főleg éhgyomorra!), tea, szénsavas üdítők, paradicsom, a zsíros, fűszeres ételek - illetve természetesen azon ételek, amelyek fogyasztásakor a panaszok fokozódását tapasztalja. Gyógyszeres terápia szempontjából az említett protonpumpagátló szükség esetén kiegészíthető ún. motilitást fokozó, illetve H2-receptor blokkoló készítménnyel. Kontroll céljából keresse háziorvosát! Üdvözlettel!

Dr. Ágoston Zsuzsanna

Dr. Ágoston Zsuzsanna (háziorvos szakorvos) válasza
a Fájdalmak kérdésre

Kedves Kérdező! Panaszait feltehetően vírusfertőzés okozza, amennyiben nem javul, a panaszok részletezése, vizsgálat céljából keresse fel háziorvosát! Üdvözlettel!

Tegyen fel Ön is kérdést!

Beteg? Panasza, kérdése van?
Kategóriák, illetve név alapján is tud kérdezni szakértőinktől!

Kérdést teszek fel

Keresés

Kiemelt szakértők

Dr. Egri Gábor Dr. Egri Gábor
proktológus, sebész, mellkassebész
590 kérdésre válaszolt

Kérdezek tőle

Dr. Déry Péter Dr. Déry Péter
fogszakorvos
406 kérdésre válaszolt

Kérdezek tőle

Dr. Kaszó Beáta Dr. Kaszó Beáta
allergológus, gyermek-tüdőgyógyász
337 kérdésre válaszolt

Kérdezek tőle

Dr. Szabó István Dr. Szabó István
Ortopéd sebész
68 kérdésre válaszolt

Kérdezek tőle

Dr. Nagy Éva Dr. Nagy Éva
bőrgyógyász-kozmetológus
114 kérdésre válaszolt

Kérdezek tőle

A HáziPatika.com szakértői

Szakértők listázása

Keresés szakértő nevére

Jelentkezzen szakértőnek!

Jelentkezem szakértőnek