Kérdezzen a HáziPatika.com szakértőitől - Orvos válaszol
Hírlevelek
Regisztráció
Allergiateszt

Orvos Válaszol 66 szakértő 71 szakterület

Legújabb válaszok

  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Lehetséges, hogy a menstruáció alatt teherbe estem? kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Természetesen a menstruáció alatt is teherbe lehet esni. A ciklus első felében aligha van biztonságos na. a saját praxisomban a legkorábbi terhesség a menstruáció eslő napjától számított 3. napon következett be. Ez a helyzet a baba számára ártalmatlan, csupán Önökön múlik, hogy baba lesz-e a gyermekből, vagy... Szeretném, ha swzép, aranyos gőgicsélő baba lenne. Kérem, nem öljék meg a gyermeket csak azért, mert roszkor fogant. Mi "élők" számtalan sokkal nagyobb hibákat követünk el. Inkább gondolkozzék az örökbe fogadáson. Az ember mégsem lehet emberevő, főként, ha saját kicsinyéről van szó. Ha nem talál megoldást, inkább hívjon fel: 06209562513. Biztosan van még édesanya hazánkban. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Pseudomonas aeruginosa kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Orvosa komoly hibát követett el. A hüvelygyulladás kezelésének célja és értelme ui. nem a baktériumok eszeveszett pusztítása, hanem a hüvely önvédelmi bakteriológiai flórájának helyreállítása. Ezzel ellentétben minden olyan antibiotikumot bevetett, ami csak alkalmas lehet a hüvely védekezésének teljes lerombolására. Önnél sajnos ismét szükség van egy teljes hüvelyfertőtlenítésre, melyet a hüvelyflóra helyreállításának (rekonolizáció) kell követnie. Ezzel párhuzamosan a partner ondóját is meg kell vizsgálni mikroszkóppal, minthogy ő is lehet fertőzésforrás. Természetes, hogy a kezelés kb. egy hónapja alatt óvszer nélkül nem lehetnek együtt. Szerintem ebből egy sem teljesült Önöknél. Mint a Prágai Közép-európai Egyetemen is tanult nőgyógyászati járványtanász szívesen ajánlom fel a segítségemet. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Hpv fertőzés! kérdésre

    Kedves Julianna! Ennek a vírusnak nagyon sok tipusa van.Többféle szemölcs képződést okozhat,a condylomas szemölcsön kivűl, melynek nincs nagy jelentősége.A fogamzásgátló alkalmazása nem befolyásolja a vírust.A fogamzásgátló alkalmazásának gyakori mellékhatása a fehér folyás.Azt gyógykezelni kell.Tampont használhat .Gyógyulást kívánok!Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Vérzészavar kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! A leírás szerint ez a változókor "első csengetése" lehet. Ilyenkor ui. gyakorta előfordul, hogy a tüsző megérik, de nem reped meg (foliculus persistens szindróma). A következményes magas ösztrogénszint és alacsony progeszteronszint miatt a méhnyálkahártya burjánzik (=hiperplázia), egyben nem, csak darabokban tud leválni. Ez nem veszélytelen állapot, a szervezet egyoldalú ösztrogénterhelésének számos szövődménye lehet a myomától az emlőrákig. kezelni tehát kell. Sajnos nem sokan értenek a változókor kezeléséhez. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba. UI: a témában javaslom egyik könyvemet a www.antikvarium.hu oldalról: dr. Elek Csaba: A változás Kora, B+V kiadó, 2005.
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Triszómia kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Hajdú Krisztinát nagyon jól ismerem, üdvözletemet küldöm, tudásának nagy tisztelője vagyok. a XXX ("szupernő") szindrómának nincs különösebb relevanciája. A semmilyen hátrányos jelleggel nem jár, s a felesleges kromoszóma a gyermekek későbbi fogamzásánál "lekopnak". A szupernőnek csak egészséges, vagy "szupernő" leánygyermeke lehet. Amennyiben az utód neme fiú lesz a későbbi generációkban, férfiaknál előfordulhat Klinefelter-szindróma, ami az élettel összeegyeztethető, de a fogamzóképességgel nem. Egyelőre úgy tartjuk, ez sem képezheti születéskorlátozás indokát. Ezen az alapon valamennyi meddő embert elpusztíthatnánk. A Magzati Élet Védelméről szóló 1992. évi törvény egyébként sem teszi lehetővé az XXX-szindrómás nők elpusztítását, s ezzel a kérdést le is zárhatjuk. A gyermek a törvény szerint nem pusztítható el. Tisztelettel: dr. Elek Csaba UI: Hacsak más komoly fejlődési rendellenesség nem kíséri, az XXX szindrómától függetlenül. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Yadine mellékhatása a Candida? kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! A tabletta nem fokozza a fertőzés kockázatát. Ez a hiedelem még a hatvanas (!) évekből származik, amikor megfigyelték, tabletta mellett több lett a hüvelygyulladás, sőt a méhnyakrák is. Az ok azonban nem a tabletta, hanem az óvszer elhagyása volt - a tabletta elég védelmet nyújtott terhesség ellen, s hatvan-hetvenes évek szexuális "forradalmának" lényege a felszabadult promiszkuitás volt. A kezelést természetesen azonnal el kell kezdeni. Ez nagyon összetett feladat, a férjét is ki kell vizsgálni, stb., stb. A kezelés alatt lehet házaséletet élni, természetesen óvszerben a pingpong effektus elkerülésére. A többit majd az orvosától megtudja - vagy sem. Tisztelettel: dr. Elek Csaba