Orvos Válaszol

Fogamzásgátlás kategória

Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Erre nem lehet pontos választ adni. Amennyiben vérzése kimaradna, terhességi vizeletvizsgálatot kell végezni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Kiss György (Szülész-nőgyógyász) válasza a Zoely kérdésre

Tisztelt Hölgyem ! Értesülésem szerint az emlitett gyógyszer forgalmazását már beszüntették. Kérem válasszon más hormonális fogamzásgátló tablettát. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló hatása hasmenés esetén kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Visszamenőleg biztosan nem lesz baj, a betegség vége utáni 14 nap azonban még nem biztonságos, ez idő alatt egyéb módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló szedése mennyire növeli a vérrögképződés esélyeit? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tabletták önmagukban nem okoznak trombózist, ehhez genetikai hajlam is kell (Leiden-mutáció). Amennyiben ez fennáll, a trombózis a szedés első három hónapja során bekövetkezik. Mivel Ön már régebb óta szedi az ösztrogéneket, a Leiden-mutáció gyakorlatilag kizárható, bár ez laboratóriumi úton is megtehető. A tablettaszedés szükségességéről egyébként kollégámmal tökéletesen egyetértek. Amennyiben vizsgálattal kiderítenék, hogy Önnél veleszületetten fokozott a trombózishajlam, mindenképp véralvadásgátlót kellene szedni, ekkor viszont a hormontabletta is szedhető. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tablettaszedés késlekedése akkor okoz zavart a fogamzásgátló és vérzésszabályozó hatékonyságban, ha a késlekedés időtartama eléri a 12 órát. Minden egyéb esetben a tablettát a megszokott 21+7 napos szedési rendben kell alkalmazni a vérzéstől függetlenül is. Ez átmeneti szabályozási zavaroknál is védelmet nyújt, így azoknak semmilyen jelentősége nem lesz. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Orgazmus előtt kiszakadt az óvszer. kérdésre

Tisztelt Uram! Természetesen terhesség bekövetkezhet, ezért esemény utáni tabletta bevétele indokolt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló gyógyszerváltás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Egészen véletlenül a két fogamzásgátlónak azonos az összetétele, így gyógyszerváltás sem történt. A fogamzásgátló hatékonyság tehát folyamatos maradt. Csak gyógyszergyártót váltott az orvosa. Most szerencsére. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Gyengül a fogamzásgátló? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló tablettáknál ez teljesen természetes jelenség, az erős, alvadékos, elhúzódó vérzések kezelésére terápiásan is használjuk. Nincs jelentősége. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mi a teendő? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nyisson fel egy új blisztert és kezdje az első tablettától. Az első 14 tabletta védelme még nem lesz megfelelő, ez idő alatt egyéb módon is védekeznie kellene. Ezt követően jobban kell figyelnie a szedési rendre. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló tabletta: hogyan kezdjem szedni, ha ritkán van menstruációm? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tablettaszedést bármikor elkezdheti, de az első 14 tabletta alatt még egyéb módon is védekeznie kell. dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló abbahagyása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló tabletta szedését követően, a normális peteérés átlagosan 3 hónap alatt áll helyre a vérzési ciklussal együtt. Egy kis türelem kéne. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló védettség kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen, a védőhatás a hétnapos szedési szünetre is kiterjed és 14 nap alatt tökéletessé válik. Teljesen felesleges volt tehát két hét után is kiegészítő védekezést is használni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Altforalle és az antibiotikum kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Csak a penicillinek, a doxycyclin és a rifampicin csökkenti a fogamzásgátlók hatását. A kefalosporin csoportba tartozó Cefzil biztosan nem. Egyébként az említett gyógyszer expozíciók után a soron következő 14 nap még nem biztonságos, ez idő alatt más módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Altforalle és az antibiotikum kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tabletták hatását közömbösítő antibiotikumok: (1) penicillinek (az összes), (2) doxycyclin, (3) rifampicin. A Cefzil ún. kefalosporin, hasonlít szerkezetében a penicillinre, de nem az. Nem kell félnie tőle. Kiegészítő védekezésre nincs szükség. Tisztelettel: dr. Elek Csaba. U.i.: A Cefzilt én is szeretem, orvosától kiváló és veszélytelen gyógyszert kapott.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kihagyott tabletta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Általános szabály, szerint ilyenkor a soron következő 14 nap során még egyéb módon is védekeznie kell, ennyi idő szükséges a fogamzásgátló hatás helyreállásához. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Milyen következmények lesznek? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A helyes út az lenne, ha egyáltalán nem hagyna ki tablettát, vagyis az előző tabletta utolsó szemének bevételét követően másnap már be kell venni az új tabletta első szemét. Ellenkező esetben a hatékonyság megszakad, s a következő 14 nap során egyéb módon is védekezni kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzáságtló tabletta utáni menstruáció kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nyilvánvaló, hogy Önnek nincs peteérése. Ennek formáját és okát ki kell vizsgálni és gyógyítani kell. Enélkül semmilyen gyógyszert, így a Mastodynont sem javasolnám. Diagnózis nélkül természetesen homeopátiás készítmény sem javasolt. A fogamzás esélye nem meghatározható. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Monofázisos fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen folytathatja, a védettségét semmi nem fenyegeti (ha más "ok" nincsen). A baj mindig a kevesebb tablettából fakad. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kimaradt tabletta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az ok a hormonszint csökkenése, mellyel együtt a fogamzásgátló hatékonyság is megszűnt. Terhességi próba után a gyógyszer újrakezdése javasolt. Hasonló esetekben az első 14 tablettától védőhatás még nem várható. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Sürgősségi fogamzásgátló hatása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az Escapelle hatása 72 óráig tart, így a védőhatás (elvileg) a második közösüléskor is fennállt, tehát nincs ok az aggodalomra. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum hatása a fogamzásgátlóra kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nagyon örülök a kérdésének!!! A fejekben ui. igen nagy a zűrzavar, és nemcsak a betegeknél, hanem az orvosoknál is. Önnek szerencséje van, orvosa bizonyára tudta, hogy mit szabad adni. Amit nem szabad fogamzásgátló mellé: (1) penicillinek, a kefalosporinok kivételével, ez utóbbiak adhatók. (2) Doxycylin, (3) rifampicin. Ön semmi ilyet nem kapott (azalidot és linkózamidot kapott). Én pl. nőnek sose írok fel penicillint, mert az hüvelygyulladást okoz és rontja a fogamzásgátlók hatékonyságát. Az Ön orvosa ezt jól tudja. Adja át kollegiális üdvözletemet!!! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ilyenkor a szedést 7 napos szedési szünet nélkül kell folytatni. A soron következő 14 nap során egyéb módon is védekeznie kell, mert a fogamzásgátló hatékonyság megszakadt. Az összes többi tanácsnak nincs értelme. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mindenképpen, ellenkező esetben a fogamzásgátló hatékonyság megszakadásával és vérzészavarokkal számolhat. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló rendszertelen szedése kérdésre

Tisztelt Uram! Szabályos szedés esetén a fogamzásgátló hatékonyság 14 nap alatt áll helyre, ez idő alatt kell egyéb módon is védekezniük. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Közti vérzés ciklus közepén? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Középidőben jelentkező, általában élénk színű vérzést, áttöréses vérzésnek nevezzük, melynek leggyakoribb oka a tabletta Ön számára alacsony ösztrogénkínálata. Ilyenkor legalább 0,03 mg etinil-ösztradiol tartalmú tabletta alkalmazható. Az áttöréses vérzés az új tabletta első 1-3 hónapjában még nem kóros, ha zavaró méreteket öltene, a kritikus napokon két tabletta bevétele javasolt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum + NuvaRing kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A ciprofloxacin egyáltalán nem csökkenti a fogamzásgátlók hatását, sőt, a hormonok bontóenzimjének bénításával (CYP2A4) hatására még növekszik is a vér hormontartalma. Ennek klinikai jelentősége nincs. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Biztosan HIV pozitív lettem? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A HIV fertőzés első jelei csak 3 hónap elteltével jelentkeznek és akkor sem torokfájás formájában. A HIV lefolyásáról a HáziPatika.com oldalain is pontos leírást kap. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Lehet tünete? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A HIV első tünetei magas lázzal járó influenzaszerű betegség. 4 év után állandósuló nyirokcsomó megnagyobbodás és hőemelkedés, 10 év után opportunista fertőzések és daganatos megbetegedések. Ezek a interneten két perc alatt megtalálhatók. Az Ön által leírt tüneteknek semmi köze nem lehet a HIV fertőzéshez. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhes lehetek? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A rendszertelen vérzés többnyire az ovuláció hiányára utal. Ezt orvosilag ki kellene vizsgálni, csak ezt követően lehet megmondani, hogy mikor vannak a termékeny napjai. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Semmi gond, tartsa meg a hétnapos szedési szünetet, majd a jövőben törekedjék arra, hogy a megszokott rendben szedje a gyógyszerét. Terhesség veszélye nem fenyegeti. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!