Orvos Válaszol

Fogamzásgátlás kategória

Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mivel ez volt az utolsó tabletta és a késlekedés a 12 órát nem haladta meg, nincs semmi tennivalója. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Lehet késleltetni a menstruációt ily módon fogamzásgátlóval? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Egész egyszerűen addig kell a tablettákat szedni, amig a vérzés nem kivánatos. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Jangee mellékhatásai kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Dupla adag fogamzásgátló nem okoz vérzést, ellenkezőleg, annak gyógyítására használjuk. Önnél viszont kimaradt egy nap, s a késlekedés meghaladta a 12 órát, így a hatékonyság megszakadt. A soron következő 14 tabletta alatt a védőhatás megbízhatatlan, egyéb módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló tabletta keverés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az Altforalle monofázisos tabletta, vagyis mindegyik tabletta összetétele azonos. A tabletták sorrendjének tehát nincs jelentősége, csupán annak, hogy tartani kell pontosan a 21+7 napos szedési szünetet. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hogyan védekezzünk? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A hüvelyi gyűrű semmiben semmiben sem különbözik a fogamzásgátló tablettáktól. Amennyiben már szült, spirál felhelyezése tűnik a legkézenfekvőbbnek. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló további szedése kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A SM lefolyását a tabletta nem befolyásolja. Panaszai hátterében is inkább az alapbetegsége áll, s célszerűbb lenne neurológushoz fordulnia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az 12 óra kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Igen, ilyen esetben a fogamzásgátló hatékonyság folyamatosnak tekintendő. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza a Gyógyszerváltás kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos az Ön által szedett gyógyszereket nem ismerem és nincs vele tapasztalatom. Feltétlenül kérjen tanácsot a felíró kezelőorvosától! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum és fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az utolsó Augmentin bevételét követő 14 nap elteltével. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló utáni menstruáció kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Vérzéstől függetlenül ragaszkodni kell a 21+7 napos szedési rendhez, akkor a vérzés is előbb-utóbb helyreáll, és a fogamzásgátló hatékonyság sem szakad meg. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Zoely kérdésre

Kedves Ifjú Olvasónk! Fogamzásgátló mellett időnként egy-egy vérzés kimaradhat. Fontos, hogy vérzés nélkül is tartsa be a 21+7 napos szedési rendet, és a vérzése biztosan rendeződni fog. Természetesen nem árt terhességi vizeletpróbát végezni - az ördög nem alszik. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló tabletta mellékhatásai kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Panaszai cikluszavarra utalnak, nevesül a tüszőrepedés rendszeres elmaradására, és a szervezet progesztinnel nem ellensúlyozott ösztrogénterhelésére. Ez nemcsak kellemetlen, hanem veszélyes is. A hormonális egyensúly helyreállításának legegyszerűbb módja a kombinált fogamzásgátló szedése. Ha az egyik nem válik be, számos egyéb készítménnyel lehet kicserélni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Védve lennék? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az Ön dolga, hogy vérzéstől függetlenül tartsa be a 21+7 napos szedési rendet, és akkor a védelem nem fog csökkenni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Elfelejtett fogamzásgátló kérdésre

Kedves Ifjú Olvasónk! Amennyiben a kimaradt tabletta bevételének késése nem haladta meg a 12 órát, a fogamzásgátló hatékonyság nem szakad meg. Minden egyéb esetben a soron következő 14 nap során egyéb módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fájdalomcsillapító és fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen, jelen ismereteink szerint egyetlen fájdalomcsillapító sem csökkenti a fogamzásgátló tabletták hatását. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum és fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nem az antibiotikum, hanem a penicillin (+ doxycyclin és rifampicin) csökkenti a fogamzásgátlók hatását. Az Augmentin abbahagyása után a soron következő 14 nap még nem biztonságos, ez idő alatt egyéb módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum és fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Három antibiotikum csökkenti a fogamzásgátlók hatását, úgy mint: (1) penicillinek, (2) doxycyclin, (3) rifampicin. Orvosa alaposan beletrafált, vagyis olyan gyógyszert adott, amit tényleg nem kellett volna. A fogamzásgátló hatékonyságát ezzel felfüggesztettnek lehet tekinteni, tehát vérzéskimaradás esetén terhességre kell gondolni elsőként. Ne felejtse el "megköszönni" orvosának. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Dienille - barna folyás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Úgy tűnik, Önnek egy kicsit gyenge a fogamzásgátlója. Magasabb ösztrogéntartalmú gyógyszerre való áttérés lenne indokolt. Ez ügyben célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Erre nem lehet pontos választ adni. Amennyiben vérzése kimaradna, terhességi vizeletvizsgálatot kell végezni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Kiss György (Szülész-nőgyógyász) válasza a Zoely kérdésre

Tisztelt Hölgyem! Értesülésem szerint az említett gyógyszer forgalmazását már beszüntették. Kérem válasszon más hormonális fogamzásgátló tablettát. Üdvözlettel: dr. Kiss

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló hatása hasmenés esetén kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Visszamenőleg biztosan nem lesz baj, a betegség vége utáni 14 nap azonban még nem biztonságos, ez idő alatt egyéb módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló szedése mennyire növeli a vérrögképződés esélyeit? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tabletták önmagukban nem okoznak trombózist, ehhez genetikai hajlam is kell (Leiden-mutáció). Amennyiben ez fennáll, a trombózis a szedés első három hónapja során bekövetkezik. Mivel Ön már régebb óta szedi az ösztrogéneket, a Leiden-mutáció gyakorlatilag kizárható, bár ez laboratóriumi úton is megtehető. A tablettaszedés szükségességéről egyébként kollégámmal tökéletesen egyetértek. Amennyiben vizsgálattal kiderítenék, hogy Önnél veleszületetten fokozott a trombózishajlam, mindenképp véralvadásgátlót kellene szedni, ekkor viszont a hormontabletta is szedhető. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tablettaszedés késlekedése akkor okoz zavart a fogamzásgátló és vérzésszabályozó hatékonyságban, ha a késlekedés időtartama eléri a 12 órát. Minden egyéb esetben a tablettát a megszokott 21+7 napos szedési rendben kell alkalmazni a vérzéstől függetlenül is. Ez átmeneti szabályozási zavaroknál is védelmet nyújt, így azoknak semmilyen jelentősége nem lesz. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Orgazmus előtt kiszakadt az óvszer. kérdésre

Tisztelt Uram! Természetesen terhesség bekövetkezhet, ezért esemény utáni tabletta bevétele indokolt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló gyógyszerváltás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Egészen véletlenül a két fogamzásgátlónak azonos az összetétele, így gyógyszerváltás sem történt. A fogamzásgátló hatékonyság tehát folyamatos maradt. Csak gyógyszergyártót váltott az orvosa. Most szerencsére. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Gyengül a fogamzásgátló? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló tablettáknál ez teljesen természetes jelenség, az erős, alvadékos, elhúzódó vérzések kezelésére terápiásan is használjuk. Nincs jelentősége. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mi a teendő? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nyisson fel egy új blisztert és kezdje az első tablettától. Az első 14 tabletta védelme még nem lesz megfelelő, ez idő alatt egyéb módon is védekeznie kellene. Ezt követően jobban kell figyelnie a szedési rendre. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló tabletta: hogyan kezdjem szedni, ha ritkán van menstruációm? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tablettaszedést bármikor elkezdheti, de az első 14 tabletta alatt még egyéb módon is védekeznie kell. dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló abbahagyása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló tabletta szedését követően, a normális peteérés átlagosan 3 hónap alatt áll helyre a vérzési ciklussal együtt. Egy kis türelem kéne. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló védettség kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen, a védőhatás a hétnapos szedési szünetre is kiterjed és 14 nap alatt tökéletessé válik. Teljesen felesleges volt tehát két hét után is kiegészítő védekezést is használni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!