Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában - Orvos válaszol
Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Orvos Válaszol Fogamzásgátlás kategória

Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában

  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Menstruáció késése kérdésre

    Kedves Hölgyem! Ez nem teljesen helytálló.Részletes vizsgálatot kell végezni,hogy mi okozza a menstruáció elmaradását-(uh,vv,terhességi teszt,szérum hormonvizsgálat)-A fogamzásgátló tablettát a menzesz első,vagy ötödik napján javasolt elkezdeni szedni.Tehát,ha nincs vérzése ne kezdje el szedni a gyógyszert.keresse meg orvosát! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátlás abbahagyása után kérdésre

    Kedves Anna!Javaslatom,alkalmazzon esemény utáni tablettát,lehetőleg még a mai napon.Szép hétvégét,negatív terhességi tesztet kívánok.Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Esemény utáni és a fogamzásgátló szedése kérdésre

    Természetesen nem baj. A már jelzett időben vérzése jelentkezni fog. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Esemény utáni - Mikor kezdhetném el a fogamzásgátló szedését? kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Bármelyik nap elkezdheti, fogamzásgátló hatással csak 14 nap múltán számolhat. Vérzésre az első 21 napos ciklus után számolhat. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az A fogamzásgátló abbahagyása után, visszatérnek a menstruációs panaszaim? kérdésre

    Kedves Zs!Az ön általi megbetegedését orvosi nyelven (diagnózis) dysmenorrhoeának nevezzük: a rendkívül erős görcsökkel, kismedencei fájdalommal, gyengeséggel járó menstruációt. A dysmenorrhoea lehet enyhe - ha csak néhány óráig tart -, és súlyos, ha több napig áll fenn a kifejezetten görcsös fájdalom. Keletkezésük időpontja szerint megkülönböztetünk elsődleges – az első menstruációtól jelentkező –, illetve másodlagos – a későbbi életszakaszban kezdődő típusokat. Eredet szerint pedig funkcionális vagy organikus eredetű dysmenorroheákat. Elsődleges dysmenorrhoea: keletkezésében jelentősek a pszichés faktorok. A fájdalom oka lehet még a méh hirtelen kialakuló vérellátási zavara vagy a túl erős méhösszehúzódások.Kialakulásában a prosztaglandinok játszanak szerepet. Ezek a hatások akkor érvényesülnek erőteljesen, ha méhizomzat érzékenysége fokozott. A prosztaglandin-felszabadulás progeszteron hatására alakul ki. Ilyenformán megállapítható az, hogy a dysmenorrhoea csak ovulációt is eredményező ciklusokban alakul ki.Másodlagos dysmenorrhoea: szinte mindig valamiféle organikus ok van a hátterében. Ilyenek: méh myomás elváltozása, endometriosis, méh kóros anatómiai helyzete (retroflexió), méh környezetében lévő gyulladások, szűkületek, hegek a méhszájon, a méh fejlődési rendellenessége, esetleg kisebb méh. Amennyiben elsődleges volt a dysmenorrhoea,akkor a fájdalomérzés nem tér vissza,de,ha másodlagos dysmenorrhoea volt,akkor megfelelő terápiára szükség lehet. Tüneti kezelés, hormonális kezelés vagy sebészi kezelés. Időnként a pszichoterápia is eredményes lehet. A menstruáció idején jó hatású a nyugalom, görcsoldók (Meristin, No-Spa, Ridol), helyi meleg alkalmazása (nem ülőfürdő!). Használhatók prosztaglandin antagonisták (Apranax, Cataflam), amelyeket a várható vérzés előtt néhány nappal kezdünk adagolni, és általában a menstruáció 2–3. napjáig adjuk. Alkalmazhatunk hormonális kezelést is (a menstruáció megjelenése után legalább 2 évvel), melynek célja az ovuláció gátlása.Amennyiben a dysmenorrhoea oka endometriosis (a méhnyálkahártya elhelyezkedése a méhűrön kívül), a folyamat kiterjedésétől függően gyógyszeres vagy sebészi kezelés alkalmazható. Az organikus eredetű dysmenorrhoeák oki kezelését gyakran műtét jelenti. Ha műtét nem végezhető, jó eredményt nyújt tartós ciklusfelfüggesztés gesztagénnel.Személyes javaslatom,ha a gyógyszer szedését szeretné befejezni,akkor tegye azt,ne gondoljon a 16 éves korában történtekre.Nagyon hatékony a Tabl.PreMens (este 1x1 )minimálisan három hónapon át történő alkalmazása.(gyógyszertárban vásárolható ,nem vényköteles) Sikeres gyógyszer szünetet javaslok! Gyógyulást,szép hétvégét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Peteérés fogamzásgátló mellett 2. kérdésre

    Kedves Hölgyem! Boldoggá tett válaszlevelével,mert sajnos nagyon kevés esetben kapok ilyen kedves levelet.Nagyon szép,kellemes estét,szép hétvégét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló és antibiotikum szedése kérdésre

    Kedves Hölgyem! Kérdéseire a válaszaim:1/nem,2/értelemszerű,3/ezen időszakban is 100%-os biztonság,nem kell védekezni.Kellemes,szép estét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Peteérés fogamzásgátló mellett kérdésre

    Kedves Hölgyem!Sokféle tabletta kapható, de alapvetően ezek 2 csoportba oszthatók: ösztrogén és progesztogén tartalmú tabletták és csak progesztogént tartalmazó tabletták. A kombinált típusúak 2 mesterséges szteroidot tartalmaznak, melyek a természetes hormonok hatásait utánozzák, az ösztrogénét és a progeszteronét. Egyes tabletták "egyfázisos" módon működnek, vagyis a hormon adagot a tabletta ciklusa alatt mindvégig ugyanolyan szinten tartják. Más tabletták két- vagy háromfázisos módon működnek, vagyis 2- vagy 3-szor változtatják a tabletták ciklusa során a mesterséges hormonok adagolását. Így próbálják a termékeny nő természetes hormoningadozását imitálni. A csak progesztogén tartalmú "mini tabletta" egyetlen mesterséges hormont használ, a progesztogént. Ez egy olyan szteroid, amelynek a természetes progeszteronhoz hasonló a hatása, és mivel nem jut be a tejbe, szoptatás alatt is alkalmazható. A peteérés (ovuláció) gátlásával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általában az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökődik ki petesejt a petefészekből, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthető petesejt, akkor a női szervezet nem tud teherbe esni. A csak gesztagén tartalmú tabletta (Cerazette / mini tabletta) gyengébb hatású.A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta gesztagén komponense és a csak gesztagént tartalmazó mini tabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni. A spermiumok haladásának gátlásával: A méhnyak váladéka sűrűvé válik és ilyenkor a spermiumok nem tudnak eljutni a petesejthez. A spermiumok és a petesejt találkozásának gátlásával: A petevezetékek megváltozott hullámzó mozgása következtében az embrió túl későn érhet a méhbe és már nem tud sikeresen beágyazódni. A tabletta megszakíthatja a korai terhességet: Miután a petesejt kilökődött a petefészekből, a nő ciklusát az a mirigy irányítja, amely a már üres petesejt zsákból, a sárgatestből (corpus luteum) keletkezik; ez normális esetben elég ideig működik ahhoz, hogy az embrió beágyazódhasson és a placenta elkezdje a táplálását. Azonban a tabletta hormonjai hatására a sárgatest rosszul működhet, ami miatt a méhnyálkahártya lelökődik, még mielőtt sikeresen beágyazódott volna az embrió. Összegezve tehát a nő természetes termékenységének működéséhez több rendszer és szerv tökéletes koordinálására van szükség. A fogamzásgátló tabletták megzavarják ezt a koordinációt, és ezzel hatással vannak a női termékenységre.Véleményem szerint az alkalmazott gyógyszer alkalmazása nem teljesen biztonságos,gyógyszercsere javasolt! Szép estét Jó éjszakát kívánok!Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló szedése mellett vérzészavar kérdésre

    Kedves Hölgyem!A fogamzásgátló gyógyszer szedés alatt jelentkező vérzést közti vérzésnek, vagy áttöréses vérzésnek nevezzük. Abban az esetben, ha fogamzásgátló szedés alatt vérzés jelentkezett, az alábbi lehetőségek vannak: ◦Amennyiben fogamzásgátló szedés mellett vérzészavar jelentkezik, az első feladat, hogy olvassa el a gyógyszer tájékoztatóját, abban sok hasznos tanácsot talál. Forduljon a gyógyszert felíró szakorvoshoz. ◦Amennyiben újonnan kezdett gyógyszerszedés első ciklusában (első hónapban) jelentkezik vérzés, akkor a gyógyszer folytatása javasolt. A gyógyszerszedés megkezdése után 3-6 hónappal nem elfogadható a vérzés. ◦Amennyiben kevés vérzés jelentkezik (barna, vagy rózsaszín hüvelyváladék), abban az esetben a tablettaszedés folytatása javasolt. ◦Amennyiben menstruációhoz hasonló vérzés jelentkezik, abban az esetben a tablettaszedés abbahagyása javasolt, a szokásos egy hét szünet időtartamra, majd folytassa a következő levéllel a gyógyszer szedését. ◦Minden vérzészavar esetén forduljon szülész-nőgyógyász szakorvoshoz.Összefoglalva:sajnálatos az észlelt vérzése,amely miatt mindenképpen javaslom,hogy keresse meg orvosát és a gyógyszerszedést folytassa.Gyógyulást kívánok! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Mikortól hat a fogamzásgátló tabletta? kérdésre

    Kedves Ágnes! A gyógyszer alkalmazásától kezdve 14 napig kiegészítő védekezést kell alkalmazniuk.Szép napot! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a MIRÉNA hurok felhelyezése után terhesség kérdésre

    Kedves Hölgyem! Őszintén megvallva nehéz a feltett kérdésére válaszolni,az észlelt eredmények miatt (terhesség kialakulása,IUD typ Miréna in uteró nem láthatósága)Külön nehéz a helyzetem,hogy más kollégák már véleményt alkottak ezzel kapcsolatban.Sajnos a vélemény alkotásban minden tényezőt figyelembe kell venn nagy körültekintéssel.Nem akarok senkire rosszat mondani ,de ez nincs meg mindenkinél.Az IUD typ Mirena nagyon jól bevállt és gyakran alkalmazott fogamzásgátlási módszer.Valószínű a probléma úgy jelentkezett,hogy az IUD a méhből leesett,és így nem volt védő hatása,ez miatt a terhesség létrejött.(tehát az IUD uteruson kívül volt,így nem az IUD mellett esett teherbe) Egyébként az Én beteganyagomban olyan eset is volt,amikor az IUD is a méhben volt és mégis terhesség jött létre.Nem hiszem,hogy lenne olyan kolléga,aki becsapná a betegét.Előfordul,hogy leesik és nem veszi észre a beteg.Nagyon sajnálom Önt! Sokkal nagyobb szerencsét kívánok Önnek! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Nem vettem be egy fogamzásgátló tablettát - Sok esély van rá, hogy esetleg teherbe estem? kérdésre

    Kedves Hölgyem igen.Esemény utáni tabletta alkalmazását javaslom.(a teljes biztonság érdekében)Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló és antibiotikum kérdésre

    Kedves Hölgyem!Egyes antibiotikumok alkalmazása csökkenti a fogamzásgátló tabletták hatékonyságát, rendszertelen vérzés és az esetek körülbelül 5 százalékban nemkívánt terhesség is létrejöhet. Az előbb említett nemkívánatos hatás oka egyszerű. A fogamzásgátló tabletták az ösztrogén nevű női nemi hormont tartalmazzák. Az ösztrogén miután felszívódott a gyomorból a véráramba kerülve kifejti a hatását, majd az epe kiválasztja, és a bélbe Ott a bélbaktériumok hatására olyan változáson megy át, melynek hatására újra fel tud szívódni, és újra kifejti a hatását. Az a kiválasztási-felszívódási ciklus tHa egy hölgy a fogamzásgátló mellett antibiotikumot is szed, a normál bélbaktériumok száma csökkenhet, különösen hosszú idejű antibiotikum-kezelés esetén, így a jelenlévő baktériumok csak kevesebb ösztrogént tudnak átalakítani, és kevesebb tud visszaszívódni a szervezetbe. A kisebb mennyiségű ösztrogén pedig nem mindig elegendő a megfelelő fogamzásgátló hatás eléréséhez.öbbször is végbemegy és elengedhetetlenül szükséges a fogamzásgátló hatás kifejtéséhezAz antibiotikumok közül a legtöbbet használt penicillinek - beleértve a kombinált készítményeket is -, továbbá a doxiciklin az, amely könnyen felfüggesztheti a fogamzásgátlók hatékonyságát. A megoldás az lehet, ha az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak, de ez alatt az idő alatt is folytatni kell a fogamzásgátló tabletta szedését. Ha közben elfogyna a 21 napra való tabletta, akkor nem kell 7 napos szünetet tartani a ciklusok között, mint általában, hanem rögtön utána el kell kezdeni egy újabb 21 tablettás ciklus.Léteznek ugyanakkor olyan antibiotikumok is, amelyek nem lépnek kölcsönhatásba a fogamzásgátló készítményekkel, így a fogamzásgátlót szedőknek a penicillinek helyett a korszerű makrolid hatóanyagtartalmú gyógyszerek, vagy kefalosporinok ill. kinolonok javasolhatók.-Kérdéseire a válaszaim:Ha fontos alkalmazni az antibiotikumot,akkor lehetőleg ne Penicillint,vagy Doxycyclint irjon fel orvosa,mert az nagyfokban lecsökkenti a védettséget.Más tipusú antibiotikum alkalmazása során a két gyógyszer bevétele között legalább 4 óra teljen el.A teljes biztonságot az adja,ha gyógyszerszedés idején és az azt követő héten kiegészítő védekezést alkalmazhatnak.Szép napot kívánok! Üdvözlettel.Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Libidó csökkenése kérdésre

    Kedves Hölgyem!A libidó csökkenésnek számtalan oka lehet.A csökkent nemi vágynak nevezzük a szexuális érdeklődés átmeneti vagy teljes hiányát, amely a kapcsolati problémákhoz vagy ezzel kacsolatos stressz fokozódásához vezet. Ez a probléma a nőket és férfiakat is érinti a férfiakat k.b. 15%-ban nőket 30%-ban. Férfiakban leggykarabban pszihés okra ill. androgén hiányra vezethető vissza. A pszihés okok közül depresszió, éltehelyzeti krízis, pszihiátria betegségek, öregedésből eredő pszihológiai eltérések lehetnek. Gyakran előfordul fokozott teljesítmény kényszer miatt is. Hormonális eltérések is okozhatnak csökkent nemi vágyat, elsősorban a tesztoszteron szint csökkenése által. Itt kell megjegyezni, hogy a tesztoszteron szint csökkenése nem mindig jár együtt a nemi vagy csökkenésével. Gyógyszer mellékhatások is állhatnak libidó csökkenés hátterében. Különböző vérnyomás csökkentők, nyugatatók, antidepresszánsok, digoxin szintén. Jelenleg nincs elfogadott gyógyszer a csökkent szexuális vágy kezelésére. Az ún. off label kezelésnél használhatók a dopamin agonisták, prolaktin antagonisták, tesztoszteron készítmények, nitrogén oxid agonisták és szerotonin antagonisták.A PDE 5 gátlók (Viagra, Levitra, Cialis) szintén javíthatják a nemi vágyat.Javaslom a fogamzásgátló tabl.tipusváltását.Kérdésére a válazom:igen,de a két tabl.bevétele között legalább 4 óra teljen el.Gyógyulást kívánok! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló szedése kérdésre

    Kedves Ágnes! Szedje tovább a gyógyszert,mintha semmi abuzus nem történt volna.Ebben a ciklusban tehát 20 napig,majd 7 nap szünet,ezt követően a 8. naptól kezdje az új levelet.kiegészítő védekezésre nincs szükség.Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló szedése kérdésre

    Kedves Gréta ! A második változatot+7 napos kiegészítő védekezéssel.Szép estét,jó éjszakát kívánok! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a PCOS kérdésre

    Kedves Timea! Javaslom az FSH,LH meghatározást mellékelve a TSH,Ft4,FT3,Anti TPO,éhomi inzulin+ 120 perces Inzulin meghatározást.(természetesen a korábban elkészült APC reziszt.norm értékű..A fenti laborvizsgálat elvégzését javaslom! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az Esemény utáni tabletta többször kérdésre

    Kedves Hölgyem! A sajnálatos esemény elkerülése végett általában felírjuk a gyógyszert.Mindenképpen egy fogamzásgátló módszer alkalmazását javaslom.(megjegyzés,melyet szerintem már tud -ezen gyógyszer alkalmazása félévente javasolt.)Ilyenkor mérlegelni kell sok mindent,de Én általában fel szoktam írni a gyógyszert.Sikeres terápiát kívánok! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Vérzéskimaradás és Merckformin xr 1000 kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Ez csak policisztás ovárium szindróma esetén lehetne hatásos sok-sok hónap után. Mivel Önnek már sokszor volt normális menzesze, így a PCO is kizárható, a metformin meg elhibázott döntés. Minden bizonnyal egyéb peteérési zavar áll a jelenség mögött, ez egyszerű hasi UH-val lehet igazolni. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló tabletta kérdésre

    Kedves Anita! Amennyiben a gyógyszerszedés Önnél alkalmazható, úgy azt javaslom,hogy még ne hagyja abba gyógyszerszedést,mert vannak nők ,akiknél hasonló tünetek jelentkeznek a gyógyszerszedés kezdetekor,amelyek később elmúlhatnakHa a tünetek nem annyira erősek,vagy nem rosszabbodnak szedje tovább és figyelje a tüneteket.Ha a panaszok nem változnak akkor javaslom a gyógyszerszedés felfüggesztését.Gyógyulást kívánok! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az Yadine és Maripen extra - Mennyire befolyásolja a fogamzásgátló hatását? kérdésre

    Kedves Dóra!A Maripen Extra tabletta hatóanyaga a penamecillin, ami egy olyan antibiotikum, amely egyes meghatározott baktériumok okozta betegségek kezelésére szolgál. A fogamzásgátló tabletták hatása csökkenhet a Maripen Extra tabletta szedése alatt, ezért a kezelés idején és a gyógyszerszedés abbahagyása után hét napig más kiegészítő fogamzásgátló módszerek javasoltak.A fentiek alkalmazását javaslom:A megvonásos vérzés módosulását többek között okozhatta az antibiotikum is.Legyenek körültekintőek és óvatosak! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlóról érdeklődnék kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Sajnos egy jó gyógyszert cserélt le egy sokkal rosszabbra. Elég, ha összehasonlítja a hormontartalmakat. A Jangee 3000 mikrogramm progesztint tartalmaz, a Femoden 75 mikrogrammot. Vagyis sokkal kíméletesebb, jobb a vérzésszabályozó és fogamzásgátló hatékonysága is. Szerencsére a Femodennal azonos összetételű tablettákból már számos kiváló dán és sokkal olcsóbb készítmények is kaphatók. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Lindynette fogamzásgátló kérdésre

    Kedves Zsuzsanna!Valójában az első naptól való alkalmazás esetén nincs szükség kiegészítő védekezésre.A teljes biztonság érdekében sokan 7 napon át kiegészítő védekezést ajánlanak.Én az azonnali védelem csoportot képviselem.Szép,kellemes estét kívánok! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az Antibiotikum és fogamzásgátló kérdésre

    Kedves Hölgyem! Nincs szükség kiegészítő védekezésre..Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló után kérdésre

    Kedves Timea! Ne legyen ideges a fogamzásgátló tabl.alkalmazása nem fokozza a méh myomás elváltozását.Javaslom végezzenek egy nagyon részletes hormonvizsgálatot,nőgyógyászati vizsgálatot (góckutatással).Javaslom ne olvasson mindenféle rémségeket.Az Ön által említetteket nagyon sokan használják.Véleményem szerint már az is gyógyító lehet ,ha valaki hisz benne.Gyógyulást és minél hamarábbi teherbeesést kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Váltsak-e fogamzásgátlót? kérdésre

    Kedves Hölgyem! sajnos minden fogamzásgátló tablettának sok mellékhatása van.(veszélyekkel)Ezért van az,hogy részletes vizsgálatra van szükség a gyógyszer szedése előtt.Fontos,hogy az egyéni karakter (alkat testi adottság,bőrszín,szőrzet,testsúly nőies felépítettség milyen)Javaslom hallgasson orvosára.A tabl.Meliane is a "jó,bevállt" gyógyszerek közé tartozik.Nekem kedvező tapasztalatom van a gyógyszerrel kapcsolatosan.Nincs szükség gyógyszercsere esetén szünetre.Gyógyulást kívánok!Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az A menzeszem utáni első napon voltunk együtt. Mekkora az esélye, hogy terhes leszek? kérdésre

    Kedves Hölgyem!A nullához közeli százalék! Üdvözlettel és majd az aktus utáni 15 napon negatív terhességi tesztet kívánok! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló tabletta kérdésre

    Kedves Móni! Gyógyszerváltást javaslok! (pl.Tabl.Milligest)Gyógyulást kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Pms+ barnázás kérdésre

    Kedves Hölgyem! A tabl.Milligest.Ezen tabl.alkalmazását javaslom.Üdvözlettelé:Dr.Rajnai Láűszló
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Májgyulladás miatti gyógyszerszünet kérdésre

    Kedves Edina! Mindent helyesen alkalmazott.Örülök eddigi erdményeinek.Az ismételt menzeszre az előző vérzéshez képest 6 héten belül számíthat.Spermicid+ óvszer használatát a gyógyszer szüneteltetése alatt jónak tartom.Gyógyulást kívánok!Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
Ugrás: