Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában - Orvos válaszol
Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Orvos Válaszol Fogamzásgátlás kategória

Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában

  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az Esemény utáni tabletta kérdésre

    Kedves Hölgyem! A válaszom a kérdésére:nagyon veszélyes,ami történik Önnel.Esemény utáni tablettát félévente egyszer szabad alkalmazni.Nyilván,ha a szükség mást kíván ,akkor van kivétel.(fokozott ellenőrzés mellett)Mindenképpen javaslom,hogy párja óvszerrel felöltöztetett nemiszervéhez ne nyúljon hozzá!Annyira nem lehetnek szerencsétlenek,hogy minden óvszer,amelyet alkalmaznak szerte -szét szakad,valami baj lehet alkalmazásával.A párja általi hüvelysikositó gélt alkalmazzanak!A PCOS csak egy diagnózis,ha nem szeretne terhes lenni,bármikor terhes lehet.Sajnos a terhesség kialakulhatott,javaslom a balesetet követő 15 nap utáni terhességi teszt elvégzését! Kezét csókolom:Dr.Rajnai lászló
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló tabletta kérdésre

    kedves Hölgyem! Tüneteit az új fogamzásgátló tabl.okozza.Szedje tovább!Legyen nyugodt Ön nem terhes Szép,nyugodt estét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Gyógyszer abbahagyása kérdésre

    Kedves Hölgyem! A gyógyszerszedés abbahagyását a 21.tabletta bevétele után javaslom.Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az Esemény utáni tabletta fogamzásgátló tabletta használata közben? kérdésre

    Kedves Hölgyem! Alkalmazására nincs szükség.Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló tabletta váltása kell-e? kérdésre

    Kedves Hölgyem! Véleményem szerint,igen.Keresse meg orvosát! Gyógyulást kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Leflokin 500 és Mercilon együttes szedése kérdésre

    Kedves Szilvike!Nagyon szépen köszönöm kedves szavait,amelyet nagyon szépen köszönök és ez engem boldoggá tesz.Az antibiotikum alkalmazása nem csökkenti a fogamzásgátló tabletta hatékonyságát.Nyugodt lehet,hogy ez idő alatt Ön nem lett terhes.Nem volt szükség kiegészítő védekezésre.A Mercilon tabl.-val kapcsolatosan nekem is hasonlo a véleményem,panaszmentesség esetén nincs szükség gyógyszerváltásra.Évente májfunkcios vizsgálat elvégzése javasolt.Szép hétvégét,jó éjszakát kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló abbahagyása kérdésre

    Kedves Hölgyem! A gyógyszer abbahagyásával kapcsolatosan általános állapota 6 hónapon belül változatlan maradhat.A gyógyszerszedéssel kapcsolatosan bekövetkező változásokat nagyon nehéz megitélni..Bizzunk benne,hogy ez semmiféle tünetet nem okoz..A gyógyszerszedés testsúlyfokozódást nem okoz.aTorna,mozgás alkalmazása helyes.Gyógyulást kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László .
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Leflokin antibiotikum hatàsa Mercilonra kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Kollégámnak részben igaza van. Ami zavarja a tabletták hatását: az összes (!) penicillin, (2) doxycyclin, (3) rifampicin - mármint az antibiotikumok közül. Amennyiben kételkedne benne, lépjen be az Indiana Egyetem Pharmakológiai Tanszékének honlapjára. Google-ban a keresőszó: "Drug interaction table)", vagy http://medicine.iupui.edu/clinpharm/ddis/main-table/. Javaslom orvosának is. Kiegészítő védekezés tehát nem szükséges. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

    Kedves Edina! .A vérzészavart egyértelmű,hogy az Ön által alkalmazott ,napirend változás ill. a fogamzásgátló tablettán kívül gyógyszerszedés okozhatta.A teljes biztonság érdekében javaslom,hogy keresse meg orvosát! Valószínű,hogy az új életritmushoz gyógyszerváltásra lesz szükség.Szép hétvégét,jó pihenést! Kezét csókolom:Dr.rajnai László.
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! A sok megevett gezemicének semmi köze a teljesítményfokozáshoz, de káros gyógyszer kölcsönhatásai lehetnek. Fogyasztásukról lebeszélném.Ha a prémenstruációs vérzés makacs lenne, komolyabb gyógyszert kell választania. A stressz csökkenti a fogamzásgátlók vérzésszabályozó hatékonyságát. Ez faktum. Egyelőre nincs szüksége újabb stresszre (mint pl. a nőgyógyász), szedje a gyógyszert a megszokott rendben: 21 nap tablettaszedés, 7 nap szünet (van olyan gyógyszer, aminek a szedése ettől eltérő).Amennyiben lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló szedése kimarad 2 tabletta is kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Ez annyit jelent, hogy az első 14 tabletta során a fogamzásgátló hatékonyság csökkent, Így egyéb módon is (viccesen szoktuk mondani, hogy " kézzel-lábbal") is védekeznie kell. A 14. tabletta bevételével szűnik meg az "átok", vagyis ismét visszatérhet a normális 21+7 napos szedési rendre, teljes biztonságban. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hamarabb jött meg a menstruációm kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Ezt áttöréses vérzésnek nevezzük, Ilyenkor napi 2 tablettát kell szedni mindaddig, amíg a vérzés el nem múlik. Ilyenkor könnyen megszakadhat a fogamzásgátló hatékonyság, hiszen nem 21 napos lesz a szedési ciklusa. Ezért célszerű a következő levelet szedési kihagyás nélkül folytatni, s 7 napos szünetet csak a következő levél után megtartani. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Nuvaring kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! A NuvaRinget le kell venni 3 hét után, és a hormongyűrűmentes időszakban is tökéletes a védelem. A védekezésük tehát teljesen felesleges, s hatástalan volt, most viszont a következő gyűrűt annyival hamarabb kell felhelyezni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Változó kor és fogamzásgátló szedése kérdésre

    Kedves Hölgyem! Tiszta szívből kérem Önt és javaslom.hogy a fogamzásgátló tabletta szedését függessze fel.A klimax időszaka a magyarországi statisztika szerinti 49,6 év plusz,minusz 5 év .Legyen nyugodt egy nő nem addig fiatal,amíg menzesze van,hanem -mindig.-.panaszok esetén sürgősségi betegellátást kérjen.Panaszai hátterében szerepelhet a fogamzásgátló tabl.alkalmazása is.Szép,kellemes estét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az Eseményutáni tabletta bevétele után fogamzásgátló szedése kérdésre

    Kedves Erika! Igen!.A teljes biztonság érdekében az együttlétet követő 15.napon végezzen el egy terhességi tesztet.Ha az negatív ,akkor teljesen nyugodt lehet.Szép hétvégét! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László + További 1 válasz erre a kérdésre
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

    Kedves Hölgyem! A hormontartalmú készítmények sajnos nem váltak be így mindenképpen más tipusú védekezési módszer ajánlott.(mechanikus,vegyi módszerek alkalmazása lenne a legjobb)Gondolom ezt nem szivesen alkalmaznák.Ebben az esetben a részletes felvilágosítást és közös megbeszéléssel alkalmazható minispirál jöhet csak szóba.(A lényeg,hogy az IUD viselés egyik szödménye a gyulladás (a másik sajnos a vérzészavar).A legkisebb gyulladásos jel esetén az IUD-t el kell távolítani,mert adnexitis esetén a petevezetők átjárhatósága megszünhet.Sajnos ideális fogamzásgátló módszert nem nagyon lehet ajánlani.Szóba jöhet még esetlegesen egy másik tipusú mini-pill kipróbálása.Szép hétvégét! Üdvözlettel:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló hatása kérdésre

    Kedves Anna! Amennyiben a gyógyszerszedést a menzesz első napján kezdte el ,úgy,akkor a gyógyszer alkalmazása már védte Önt a teherbeeséstől.Ha viszont a gyógyszerszedést a ciklus 5.napján kezdte el alkalmazni,akkor viszont 7 napon át kiegészítő védekezésre lett volna szükség.Kérdésére csak a fentiekben leírtak alapján tudok választ adni.(Ha az első naptól kezdve szedi a gyógyszert,akkor nem terhes,ha az 5.naptól kezdte el a gyógyszerszedést ,akkor lehetséges a terhesség).Nyugalma érdekében Ön is végezhet egy terhességi tesztet,az együttlét utáni 15.naptól.Amennyiben terhes,akkor a teszt pozitiv ,ha a teszt negatív,akkor Ön nem terhes.Remélem megnyugtattam! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Mennyi idő elteltével jön rendbe a hormonháztartás 72 órás sürgősségi fogamzásgátló bevétele után? kérdésre

    Kedves Hölgyem!A gyógyszerbevétele után 6 héten belül.Nincs szükség vérvételre.Végezzen el egy terhességi tesztet.Kívánom,hogy a teszt negatív legyen.Hormonrendszere normalizálódni fog.Szép hétvégét kívánok ! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátlás? kérdésre

    Kedves Hölgyem!Az Elizette filmtabletta egy fogamzásgátló tabletta, amely a terhesség megelőzésére szolgál. Mindegyik tabletta kis mennyiséget tartalmaz két különböző női hormonból, nevezetesen a drospirenonból és az etinilösztradiolból. A két hormont tartalmazó fogamzásgátló tablettákat "kombinált" fogamzásgátló tablettáknak hívják.Mindenképpen javaslok laborvizsgálatot (a korábbi terhesség és a pajzsmirigy megbetegedése miatt+ májfunkciós vizsgálatot,valamint,ha korábban nem volt APC reziszt ráta.Minden nap 1 db Elizette filmtablettát vegyen be, szükség esetén kevés vízzel. A tabletta étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető, de a tablettákat minden nap közel azonos időben kell bevennie. Egy buborékcsomagolás 21 db tablettát tartalmaz. Minden tabletta mellett nyomtatva megtalálható a hét azon napjának rövidítése, amikor a tablettát be kell venni. Ha például szerdán veszi be az első adagot, kezdje a "Sze" felirat melletti tablettával. Kövesse a csomagon lévő nyíl irányát, amíg mind a 21 db filmtablettát beszedte. Ezt követően 7 napig ne vegyen be tablettát. A hét tablettamentes nap során (tablettaszedési szünetnek is nevezik) vérzésnek kell jelentkeznie. Ez az úgynevezett "megvonásos vérzés", ami rendszerint a tablettaszedési szünet 2. vagy 3. napján jelentkezik. Az utolsó Elizette filmtabletta bevételét követő 8. napon (ez a 7 napos tablettaszünet után van) kezdje el a következő csomagot, akkor is, ha a vérzés még tart. Ez azt jelenti, hogy a következő csomagot a hét ugyanazon napján kell elkezdenie, és a megvonásos vérzésnek minden hónapban azonos napon kell kezdődnie. Ha így szedi az Elizette filmtablettát, az védettséget biztosít a terhesség ellen azon a 7 napon is, amikor nem szedi a tablettát.Véleményem szerint,ha a laboreredményei rendben vannak szedheti a gyógyszert.Jó egészséget,szép hétvégét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló abbahagyása után rendszertelen menstruáció kérdésre

    Kedves Hölgyem! Nagyon sajnálom Ónt a májkárosodása miatt.Ilyenkor Nem szabad kockáztatni.(a gyógyszer alkalmazása fokozhatja a májkárosodást).Sajnos az IUD alkalmazásakor a szövődmény a vérzészavar,gyulladás lehet a mellékhatás.(Saját véleményem:Én nem ajánlom)Viszont az élet az amit meg kell oldani ezek közé tartozik a fogamzásgátlás.Én a hormonmentes módszer alkalmazását javaslom.(Pharmatex crém )Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Barnás folyás kérdésre

    Kedves Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta a XX. század egyik legjelentősebb gyógyszervívmánya. Sok évtized fejlesztés és finomítás után mára már ultra-alacsony hormontartalmú, mégis hatékony, biztonságos, mellékhatással szinte alig bíró készítmények találhatók a patikák polcain. A tabletta a megbízható és kényelmes fogamzásgátlás mellett számos egyéb jótékony hatással is bír, például enyhíti a havivérzés mennyiségét és a menstruációs görcsöket, kiszámíthatóvá teszi a mensest. Nem véletlen tehát a fogamzásgátló tabletta töretlen népszerűsége. Egyetlen kulcsfontosságú dolog azonban mindenképpen szükséges ahhoz, hogy jól működjön a módszer: ez pedig a napi odafigyelés.A tabletta kizárólag akkor biztosít megfelelő védelmet, ha azt előírásszerűen szedik. Bármilyen zavar is támad a napi tablettabevétel rendszerében, az a fogamzásgátló hatás csökkenéséhez vagy megszűnéséhez, illetve rendellenes (vagy helyesebben váratlan) vérzés megjelenéséhez vezethet. Ezek a problémák a lelkiismeretes, mindennapos odafigyeléssel teljes mértékben elkerülhetők..Panaszok esetén keresse meg orvosát Szép estét ,kellemes hétvégét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/13614/hibak-a-fogamzasgatlo-tabletta-szedeseben
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló injekció kérdésre

    Kedves Hölgyem! Őszintén tiszta szívből teljes átérzéssel válaszolok kérdésére.A Depo Provera fogamzásgátló Injekció kényelmes, hatásos, kevés mellékhatással bíró módszer az injekciós hosszú távú fogamzásgátlás: progeszteron tartalmú injekció (Med oxyprogesteron acetate vagy Depo Provera). Magyarországon kevésbé elterjedt, de Europában és világszerte is gyakran alkalmazott módszer!Ha az internetes fórumokat olvasgatja valaki, akkor a nem szakembertől származó vélemények és téves információk sokaságát találhatja a készítményről. Ettől megijed, és téves nézetei alakulnak ki, (Rákkeltő, magas hormontartalmú, sok helyen be van tiltva). Az internetnek ebben a kérdésben komoly veszélyei vannak, mindig csak kontrollált szakembertől származó véleményeket fogadjunk el! Az elriasztó téves vélemények mindig laikusoktól származnak és teljesen hamisak. A készítmény a világ egyetlen országában sincs betiltva, néhány szervezet etikai okokból támadta- az afrikai, indiai túlnépesedési probléma megoldásában betöltött szerepe miatt. Sajnos sok orvos is laikusnak minősül, ha nem tájékozódik megfelelően és a klinikai tapasztalatok és vizsgálatok eredményét nem ismeri!Miről van szó tulajdonképpen? A medroxyprogesterone acetate (Medroxyprogeszteron acetát) egy a gyógyszertárakban sok néven forgalomban lévő progeszteron készítmény, amely különböző dózisokban 5, 10,500 mg-os tabletta formájában és 150 mg-os injekció formájában kapható. Mint ebből is látható a különböző indikációkban: fogamzásgátlás, vérzéscsillapítás, menstruációs zavarok kezelése, időskori hormonpótlás, daganatellenes kezelés, daganatok visszatérésének megakadályozása, myomák és endometriosis tüneteinek hosszú távú (depo) kezelése a fő indikációk. Mint a tabletták dózisából látható az elhúzódó felszívódású és hatású injekcióban 150 mg medoxiprogeszteron van 3 hónapra, 90 napra. A különböző tabletták, amelynek 1x1,2x1 és 3x1/nap javasolt dózisait figyelembe véve elenyészően kevés hormonbevitelt jelent: 150 mg/3 hó azaz 50 mg/hó amely 1,6 mg/napi dózist takar, miközben a napi tablettabevitelben javasolt dózisok 10 és 1200(!) mg napi adagot írnak elő. Ebből az egyszerű számításból is látható, hogy az internetes fórumukon szereplő „lódózis” óriási hormonbevitel valójában low-dosis ha egy kis nyelvi játékot játszunk. Tehát a Depo-Provera egy lassu felszívódású hormoninjekcio, amely olyan vivőanyaggal van kombinálva, amely hónapok alatt, késleltetett felszívódást biztosít. Olcsó, nagyon hatásos, nagyon kényelmes. A hormontartalma rendkívül alacsony- ezt bárki utánaszámolhatja mielőtt bármilyen véleményt leír!Kinek javasolt Depo Provera injekció? Fogamzásgátlás céljából alkalmazható szinte mindenkinél, akinek egy tartós nagyon megbízható, magas hatásfokú fogamzásgátlásra van szüksége. Különösen javasolt azoknak, akiknek valamilyen thrombozishajlama van és oestrogen tartalmú készítményt nem alkalmazhat, akinek vérzészavara , vagy bő zavaró vérzése van és a vérzés csökkentése,leállítása a cél. Ilyen esetekben például myoma,polyp,vastag méhnyálkahártya endometrium hyperplázia stb.vagy egyéb különböző okok miatt kialakult vérzészavarok kezelése céljából javasolt. Ideális megoldás azoknak is akik valamilyen oknál fogva nem képesek a tabletták folyamatos szedésére,(elfelejtik, gyomorpanaszaik,közti vérzéseik vannak) és akik kis hormonmennyiség alkalmazásával szeretnék megoldani a fogamzásgátlást. (napi 1,6 mg progeszteron magában, ösztrogén nélkül.A kezelést mindig előzze meg nőgyógyászati vizsgálat, rákszűrés, ultrahangvizsgálat is!kérdéseire a válaszaim:Sokaknaknak nagyon jól bevált módszerről van szó,panaszokat nem okoz.Van ,akinek nem alkalmas,de ezt előre nem lehet kiszűrni.Ritkán okoz súlygyarapodást.Thrombózist nem okoz.Vérzészavar jelentkezése előfordulhat..Alkalmazásakor általában az amenorrhoea jellemző.(ilymódon a gyógyszer ciklus rendezésre nem alkalmas).Véleményem szerint a gyógyszer alkalmazása és annak az Ön szervezetére kifejtett hatása adja meg a választ az Ön által feltett kérdésekre.Szép ,kellemes estét nyugodt éjszakát kívánok!Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Pharmatex használata mellett teherbe eshettem? kérdésre

    Kedves Judit!.Ha mindent az előírásnak megfelelően alkalmazott,akkor nincs mitől félnie.(a teljes biztonság érdekében az együttlétet követő 15.napon javaslom a terhességi teszt elvégzését.)Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Lehetek terhes esemény utáni tabletta bevétele után mégis? kérdésre

    Kedves Hölgyem! A terhességre az esély meg van.Az együttléthez számitva 15 nap múlva végezzen el egy terhességi tesztet.Ha az negatív,akkor nagy valószínűséggel Ön nem terhes.(Sajnos jelenleg azt tudom válaszolni,hogy igen)Kivánom ,hogy a terhességi teszt negatív legyen! Szép hétvégét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László + További 1 válasz erre a kérdésre
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Esemény utáni tabletta ellenére maradtam terhes. kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Egyetlen fogamzásgátló tabletta sem magzatkárosító, a babát tehát nyugodtan megtarthatja. Az életkora alapján viszont melegen ajánlom a 12-13 hetes, vagy a 16 hetes Down-szűrés elvégzését - a tablettától függetlenül. Tisztelettel: dr. Elek Csaba
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló évi szüneteltetése kérdésre

    Kedves Hölgyem! A gyógyszerszedést folytathatja,nincs szükség gyógyszerszünetre.A kérdésére a válaszom:Ne tartson gyógyszerszünetet,akár öt évig is szedheti a gyógyszert,de évente végezzenek májfunkciós vizsgálatot! Kellemes,szép estét,jó pihenést kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az Elfelejtettem időben bevenni a fogamzásgátló tablettát. Okozhat-e problémát? kérdésre

    Kedves Fruzsina!Ha a gyógyszerszedés kihagyását követően 12 órán belül pótölta a gyógyszerbevételt,akkor nincs probléma.Ha viszont ez 12 órán túl történt ,úgy esemény utáni tabletta alkalmazását javaslom!Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátlás + antibiotikum kérdésre

    Kedves Hölgyem ! Legyen nyugodt Ön nem terhes.Ezen antibiotikum alkalmazása mellett nincs szükség kiegészítő védekezés alkalmazására.Szép estét,jó pihenést kívánok! Kezét csókolom:dr.Rajnai László + További 1 válasz erre a kérdésre
  • Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza a Fogamzásgátló-korai vérzés kérdésre

    Kedves Hölgyem! Leírása szerint Ön a maximális pontosság mintaképe.Így a gyógyszeralkalmazási zavar oki tényezője kizárva.Valószínű,hogy a gyógyszer összetétele okozza a vérzészavart,ezért gyógyszer cserét (váltást)javaslok!A vérzészavar oka a gyógyszer nem megfelelő összetétele a ciklusban.a gyógyszer felszívódását gátolhatja a stressz is.(sajnos ez mindennapi életünkben benne van).A védettség sajnos csökkent,Gyógyszerváltást javaslok!Szép,nyugodt hétvégét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai lászló
  • Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Nuvaring - Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a hormon? kérdésre

    Tisztelt Asszonyom! Mindössze 2 nap alatt - hiszen ennyi idő után már teherbe lehet esni. A NuvaRing nem teremt hormonális egyensúlyt, erre csak a tabletták képesek. Önnek is ezt ajánlanám. A NuvaRing egyetlen hátrány, hogy semmi előnye: gyenge a hatékonysága és fokozza a fertőzések kockázatát (ld. interneten: toxikus shock szindróma. A NuvaRing is felszívódó hormonkészítmény, nem szabad tehát bedőlni olyan marketingdumáknak, hogy ez "csak helyileg hat". Ez a fajta megtévesztő kommunikáció elég gyakori és szégyenletes a gyártóra. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére az Önnek megfelelő módszer kiválasztásában, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettelem: dr. Elek Csaba
Ugrás: