Orvos Válaszol

Fogamzásgátlás kategória

Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Véd a tabletta? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Valamit alaposan félreértett. Ha nem tart szünetet, akkor is szedni kell szünettel, vagy szünet nélkül a tablettákat. Azok abbahagyása esetén, amennyiben a késlekedés a 12 órát meghaladja, a fogamzásgátló hatékonyság megszűnik. Sajnos ez Önre is vonatkozik, vérzéskimaradás esetén tehát elsőként terhességre kell gondolni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mellen elváltozás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Van néhány betegség, ami okozhat hasonló tüneteket, pl. actinomycosis, emlő fibrosis, a zsírszövet cellulitise, de természetesen daganatos betegség is állhat mögötte. Ezért elsőként a családorvosomtól kérnék azonnal beutalót mammográfiára. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az A hív vírust elkaphattam mégis? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az ajakherpesz kiújulása valóban lehet következménye immunrendszeri gyengeségnek, de a HIV fertőzésnek csak a végstádiumban jellemzője a makacs herpesz. Ezt számos egyéb tünet, többek között 40-50 kg-os fogyás, láz, nyirokcsomó megnagyobbodás, opportunista fertőzések (pl. pneumocystis tüdőgyulladás,), vagy ritka daganatok (Kaposi sarcoma) előzik meg. A félelme tehát teljesen alaptalan, főleg igazoltan HIV-negatív állapotban. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza - kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló szedése mellett aligha eshetett teherbe. A "néha" jelentkező szurkálás semmilyen betegségre nem utal. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhfal elvékonyodása sokszori terhesség hatására kérdésre

Tisztelt Asszonyom! sokszori terhesség nem vékonyítja el a méhfalat. Nagyanyáink 10-12 gyermeket is szültek, szóval ez csacsiság. Létezi méhfal hegesedés, ami nem jár elvékonyodással, annál inkább lepénytapadási rendellenességekkel, de ez minden esetben méhkaparás következménye. Továbbra is nyugodtan vállalhat terhességet, a lepény elöregedését fokozottan kell figyelni, ennek leggyakoribb oka lehet veleszületett véralvadási zavar (trombofília). A sok csacsiság helyett ennek kizárásával kellene orvosainak foglalkoznia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A hasi panaszainak az okát kell kivizsgálni és azt meg kell gyógyítani. Ilyen mellékhatásai nincsenek a fogamzásgátló tablettáknak, s panaszai betegségre utalnak, amelyet a fogamzásgátlástól függetlenül is gyógyítani kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Tabletta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A késés ideje nem érte el a kritikus 12 órát, tehát semmi aggodalomra nincsen oka, a gyógyszert a szokott sorrendben kell szednie, a fogamzásgátló hatékonyság folyamatos.Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Bizonytalanság kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Hányás/hasmenés előtt nincs felszívódási zavar, tehát a védettség is zavartalan. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Megvonásos vérzés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A soron lévő tablettát addig kell szedni, amíg a vérzés nem kívánatos. Ezzel egy levelet elveszíthet, de ez az ára a vérzés kitolásának. A tabletták szedésének idő előtti abbahagyását nem javaslom, az ui. a hatékonyságot rontja. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Milligest-hányás újabb felmerült kérdés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Kérdésére kielégítő válasszal szolgáltam, ennél többet nem tehetek. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Milligest -hányás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mivel a lenyelt tabletták egyetlen órát sem töltenek a gyomorban, és egy órán belül biztosan felszívódik, a fogamzásgátló hatékonyság folyamatosnak tekinthető - amennyiben nem fog ismétlődni az eset. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a LEHETSÉGES ,HOGY FALS NEGATÍV A TESZT? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ezek nem AIDS betegség tünetek. Inkább a szorongása hozta ki ezeket. A szerológiai teszt 12 hét után 100%-ban hatékony. Mivel nem fertőzött ezért a kislányát sem fertőzhette meg. Talán pszichés gondozásra lenne most nagyobb szüksége. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hogyan kell értelmezni? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ez csupán a teszt érzékenységé jelzi. Annyit mond, hogy a teszt csak akkor tud pozitív eredményt adni, ha a vérben legalább 50 "db" vírus van jelen. HIV fertőzés esetén az első pozitív válasz a fertőzést követő 12 hét múltán várható. A HIV által okozott AIDS-nek 3 szakasza van. Az első 3 hónappal a fertőzés után jelentkezik influenzaszerű betegség formájában. A második kb. 4 év múltán általános nyirokcsomó megnagyobbodás és hőemelkedés formájában. Sok év múltán a harmadik szakban a szervezet általános leromlása, az immunrendszer összeomlása, következményes fertőzések és daganatok formájában. Az Ön által leírt tünetek köszönő viszonyban sincsenek az immunhiányos szindrómához. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Sürgős- esemény utáni kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A PCO dominánsan öröklődő inzulinreceptor rendellenesség, a 2-es típusú diabétesz előszobája. Jellemző rá az elhízás, mindkét petefészek lúdtojásnyi megnagyobbodása és kérgi részének cisztás elfajulása, mindkét oldalon, szimmetrikusan. Jellemző az elhízás és férfias szőrnövekedés, továbbá a rendkívül ritka és gyér méhvérzések (évente 1-2 nap 1-2 alkalommal). PCO esetén csekély a terhesség valószínűsége, de nagyon valószínű, hogy Önnél is félrediagnosztizálták a PCO-t.Tehát nincs biztonságban. Az esemény utáni tabletta erősen javasolható. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló tabletta váltása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Dezogesztrel fogamzásgátlókat senkinek sem javaslok. Ez csak egy előhormon, ami a májban alakul át aktív hatóanyaggá (3-keto-desogestrel) kb. 70% hatékonysággal. Ez a hatást megbízhatatlanná teszi, a hormontartalmat ezért növelni kell, ami felesleges májterhelést okoz. A legkisebb hatóanyag tartalom mellett is kiváló gyógyszerek mindegyike a gesztodén monofázisos tabletták közé tartoznak. Ezekkel kéne próbálkoznia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kihagyása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A gyógyszer hatékonysága természetesen megszakadt. Csak a soron következő 14 tabletta folyamatos szedése után áll helyre a fogamzásgátló hatás. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló szedése kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Bármikor elkezdheti szedni a tablettákat, de az első 14 tabletta még nem véd teljesen, a 15. naptól 100%-os a hatékonyság. Ön már túl van ezen. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Gyermekvállalás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Minden bizonnyal vállalhat gyermeket. A problémáinak megoldása a terhesgondozás feladata. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló szedése kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A szedés első két hete után a védelem 100%-os. Ön már túl van ezen. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mi okozza a 72 órás tabletta után pár nappal jelentkező vérzést? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Egyszerűen a hormonszint drasztikus csökkenése, mint azt egy egészséges menstruáció kapcsán is látjuk. A hormonszint csökkenésre jelentkező vérzést megvonásos vérzésnek nevezzük, így minden menstruáció is megvonásos vérzés, de nem minden megvonásos vérzés menstruáció. A hirtelen hormonvérszint növekedést egyetlen tablettával is ki tudjuk váltani, amit gyors hormonszint csökkenés okoz, megvonásos vérzés mellett. Menstruációról viszont csak akkor beszélünk, ha a tüszőérést tüszőrepedést követi, az ösztrogéntermelést ösztrogén+progeszteron termelés. Amikor a ciklus végén a sárgatest elöregszik, a hormonok szintje lezuhan, s ez megvonásos vérzésben is megnyilvánul, melyet ilyenkor menstruációnak nevezünk. Tablettaszedés esetén csak megvonásos vérzésnek, meglehet, a két jelenség között érdemi élettani különbség nincs. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Nőgyógyászati probléma kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Igen, minden bizonnyal az a valami a méhnyak, s annak ott a helye. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló abbahagyása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen. Így "készül" a gyermek. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Pesszárium hazánkban jelenleg nem kapható. Helyette vannak szivacsok, krémek, hüvelykúpok, ezek hatékonysága csak óvszerrel együtt elfogadható. Az Ön helyében nem mondanák le a hormonális fogamzásgátlásról. Egyrészt jó hatékonyságúak az ösztrogénmentes tabletták is. Másfelől a Leiden-mutációját kezelni kell váralvadásgátlóval, s akkor már mindegy, hogy szed-e ösztrogént vagy sem. Ma már léteznek szájon át szedhető, laborkontrollt nem igénylő véralvadásgátlók is (pl. Xarelto, Pradaxa, stb.). Ezekhez hematológiai szakorvosi javaslatra van szükség, emberi áron csak így érhetők el. Javaslom, konzultáljon hematológus szakorvossal is. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A fogamzásgátló tabletták hatását az alábbi antibiotikumok csökkentik: 1. Az összes penicillin(!); 2. Doxycyclin; 3. Rifampicin. Ezektől nagyon távol van a Dalacin, ami a lincosaminok csoportjába tartozik. Tehát nyugodtan szedhető fogamzásgátló mellett is. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Magzati ártalom kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Magzati fejlődési rendellenességre nincs lehetőség a terhesség 3. hete előtt a "mindent, vagy semmit törvénye" szerint. Vagyis, ha károsodik a magzat, a következmény vetélés. Ha megmarad, egészséges. Nincs mitől félnie. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Milligest, gyomorrontás újra kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen. a biztonságot növelni lehet azzal, ha most kihagyja a 7 napos szedési szünetet. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nem pontosak az információi. A spirál nem okoz vérzést, de mellette sokkal gyakoribbak a vérzészavart okozó peteérési problémák - ellentétben a fogamzásgátló tablettákkal. A másik tévedés, hogy a Mirena alkalmas a cikluszavarok által okozott hormonális egyensúlytalanság megszüntetésére. A tablettának a Hashimoto-betegség nem ellenjavallata. Az Ön helyében ezt választanám - már csak a pontos ciklusok kedvéért is. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Húgyúti fertőzés kisgyermeknél - mindig visszatér kérdésre

Tisztelt Uram! A tőzegáfonyát, echinaceát és egyéb, általunk "paragagyinak" minősített gizgazt nyugodtan lehet mellőzni. A vizeletpangás nyilvánvaló, azt kell megszüntetni, ehhez modern képalkotó eljárások tökéletesen megfelelnek. Az immunrendszer nem erősíthető - ez csak elcsépelt reklámszlogen, amit a fogyasztó készséggel elfogad, mint "optimális" megoldást. Anatómia rendellenességet csak anatómiai korrekcióval lehet orvosolni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Milligest gyomorrontás újabb felmerült kérdés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Háromfázisú gyógyszereknél kissé nehézkesebb a helyzet. A tabletták 14 napos pótlását ui. egy másik levél 3. fázisának tablettáival kell pótolni. Csak így igaz a "14-es szabály". Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Egyéb gyógyszerek módosító hatása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen nem szteroid gyulladásgátló sem fékezi a tabletták hatékonyságát, együttes szedésüknek nincs ellenjavallata. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Keresés

A HáziPatika.com szakértői

Szakértők listázása

Keresés szakértő nevére

Jelentkezzen szakértőnek!

Jelentkezem szakértőnek