Orvos Válaszol

Fogamzásgátlás kategória

Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzáságtló tabletta utáni menstruáció kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nyilvánvaló, hogy Önnek nincs peteérése. Ennek formáját és okát ki kell vizsgálni és gyógyítani kell. Enélkül semmilyen gyógyszert, így a Mastodynont sem javasolnám. Diagnózis nélkül természetesen homeopátiás készítmény sem javasolt. A fogamzás esélye nem meghatározható. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Monofázisos fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen folytathatja, a védettségét semmi nem fenyegeti (ha más "ok" nincsen). A baj mindig a kevesebb tablettából fakad. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kimaradt tabletta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az ok a hormonszint csökkenése, mellyel együtt a fogamzásgátló hatékonyság is megszűnt. Terhességi próba után a gyógyszer újrakezdése javasolt. Hasonló esetekben az első 14 tablettától védőhatás még nem várható. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Sürgősségi fogamzásgátló hatása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az Escapelle hatása 72 óráig tart, így a védőhatás (elvileg) a második közösüléskor is fennállt, tehát nincs ok az aggodalomra. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum hatása a fogamzásgátlóra kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nagyon örülök a kérdésének!!! A fejekben ui. igen nagy a zűrzavar, és nemcsak a betegeknél, hanem az orvosoknál is. Önnek szerencséje van, orvosa bizonyára tudta, hogy mit szabad adni. Amit nem szabad fogamzásgátló mellé: (1) penicillinek, a kefalosporinok kivételével, ez utóbbiak adhatók. (2) Doxycylin, (3) rifampicin. Ön semmi ilyet nem kapott (azalidot és linkózamidot kapott). Én pl. nőnek sose írok fel penicillint, mert az hüvelygyulladást okoz és rontja a fogamzásgátlók hatékonyságát. Az Ön orvosa ezt jól tudja. Adja át kollegiális üdvözletemet!!! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ilyenkor a szedést 7 napos szedési szünet nélkül kell folytatni. A soron következő 14 nap során egyéb módon is védekeznie kell, mert a fogamzásgátló hatékonyság megszakadt. Az összes többi tanácsnak nincs értelme. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mindenképpen, ellenkező esetben a fogamzásgátló hatékonyság megszakadásával és vérzészavarokkal számolhat. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló rendszertelen szedése kérdésre

Tisztelt Uram! Szabályos szedés esetén a fogamzásgátló hatékonyság 14 nap alatt áll helyre, ez idő alatt kell egyéb módon is védekezniük. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Közti vérzés ciklus közepén? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Középidőben jelentkező, általában élénk színű vérzést, áttöréses vérzésnek nevezzük, melynek leggyakoribb oka a tabletta Ön számára alacsony ösztrogénkínálata. Ilyenkor legalább 0,03 mg etinil-ösztradiol tartalmú tabletta alkalmazható. Az áttöréses vérzés az új tabletta első 1-3 hónapjában még nem kóros, ha zavaró méreteket öltene, a kritikus napokon két tabletta bevétele javasolt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum + NuvaRing kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A ciprofloxacin egyáltalán nem csökkenti a fogamzásgátlók hatását, sőt, a hormonok bontóenzimjének bénításával (CYP2A4) hatására még növekszik is a vér hormontartalma. Ennek klinikai jelentősége nincs. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Biztosan HIV pozitív lettem? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A HIV fertőzés első jelei csak 3 hónap elteltével jelentkeznek és akkor sem torokfájás formájában. A HIV lefolyásáról a HáziPatika.com oldalain is pontos leírást kap. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Lehet tünete? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A HIV első tünetei magas lázzal járó influenzaszerű betegség. 4 év után állandósuló nyirokcsomó megnagyobbodás és hőemelkedés, 10 év után opportunista fertőzések és daganatos megbetegedések. Ezek a interneten két perc alatt megtalálhatók. Az Ön által leírt tüneteknek semmi köze nem lehet a HIV fertőzéshez. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhes lehetek? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A rendszertelen vérzés többnyire az ovuláció hiányára utal. Ezt orvosilag ki kellene vizsgálni, csak ezt követően lehet megmondani, hogy mikor vannak a termékeny napjai. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Semmi gond, tartsa meg a hétnapos szedési szünetet, majd a jövőben törekedjék arra, hogy a megszokott rendben szedje a gyógyszerét. Terhesség veszélye nem fenyegeti. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kihagyott fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A gyógyszereit tovább kell szedni, és a mulasztást követő 14 nap során egyéb módon is védekeznie kell. A 7 napos szedési szünetet meg kell tartania. Ha a vérzése kimaradna, terhességi vizeletpróbát kell tartania. A tablettaszedési szünet kihagyása elfedhetné a nem kívánt terhesség bekövetkeztét. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Lehet tünete? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Biztosan nem. A HIV-fertőzés első tünete a fertőzést követő kb. 3 hónap múltán jelentkező influenzaszerű betegség. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Elfelejtett fogamzásgátló tabletta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! 14 napig kell más módon is védekeznie. A fogamzásgátló hatékonyság csak két hét után áll helyre. Így az egész hónap veszélyessé vált. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Sok esély lehet rá? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen elkaphatja, de ennek sosem tünete a torokgyulladás. Az esetet követő 12 hét múltán vérvétellel lehet a HIV fertőzést kizárni. A valódi HIV fertőzés tünetei az esetet követő 3 hét múltán, influenzaszerű tünetekkel jelentkezhet, 4-5 év múlva állandósuló nyirokcsomó megnagyobbodással (GLP), majd 10 év múlva általános leromlással, opportunista fertőzésekkel és daganatokkal. Korai panasza tehát semmiképp nem állhat összefüggésben HIV fertőzéssel. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mennyi az esélye? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A fertőzés lehetősége természetesen fennáll, de a HPV csak évek múlva okozhatnak panaszt. Ellentétben pl. olyan közönséges baktériumokkal, mint a gonorrhoea. A diagnózis bakteriológiai tenyésztés révén lehetséges. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Vérzés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Önnél tüszőrepedés elmaradásából fakadó hormonális egyensúlytalanság lépett fel. Amíg nem akar gyermeket, én is fogamzásgátlóval kezelném a tökéletes ösztrogén/progeszteron egyensúly biztosítására. Utána viszont a peteérést kell gyógyszeresen beállítani. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Tesztoszteron alacsony szint: kérdésre

Tisztelt Uram! Panaszával szíveskedjék urológus szakorvoshoz fordulni. Megértését előre is köszönöm, tisztelettel: dr. Elek Csaba. UI: A szakrendeléshez beutaló nem szükséges

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kihagyása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az Ön esetében a fogamzásgátló hatékonyság 14 nap alatt áll helyre. Addig megbízható kiegészítő védekezést kell alkalmazni, így a terhesség nagy biztonsággal megelőzhető. Ön helyesen járt el, tehát nincs mitől aggódnia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kiszakadt óvszer menzesz napján, kell félnünk? kérdésre

Tisztelt Uram! Kollégáimnak ellent kell mondanom. A ciklus első felében egyetlen biztonságos nap sincs, így a teljes bizonyosság érdekében javasolnám az esemény utáni tablettát. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mi okozhatja a barna "folyást"? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Tablettaszedés mellett a köztivérzés lehet áttöréses vérzés, amit jellemzően stressz, vagy ösztrogén túladagolás. Ezzel ellentétben a pecsételő nyomvérzés oka a progesztin túladagolás. Mindenképp érdemes tablettát váltani részletes kórelőzmény alapján. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hány éves kortól kell méhnyakrászűrésre menni? kérdésre

Kedves Mónika! Kérdését korábbi levelemben már megválaszoltam. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menstruációs zavar kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A Novynette és más dezogesztrel monofázisos tabletták vérzésszabályozó hatékonysága gyenge. Más gyógyszerre való áttérés lenne megfontolandó. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kimaradt Jangee fogamzásgátló tabletta kérdésre

Tisztelt Uram! Az első ciklusnál semmilyen probléma nem léphetett fel. A másodiknál viszont a tablettaszedés újrakezdésétől számított 14 tabletta védelmet még nem nyújt, ez idő alatt egyébmódon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Ez gomba? kérdésre

Kedves Brigitta! Személyes vizsgálat nélkül természetesen nem tudom megválaszolni a kérdését. Így félő, hogy nem tudom meg kell várnia a hétfőt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menstruációs zavar kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A jelenség oka a peteérés elégtelensége, nevesül a tüszőrepedés elmaradása (folliculus atresia). Ez stresszbetegség, és semmi köze a tablettákhoz. Hacsak annyi nem, hogy azok elfedi a tüszőrepedés hiányának tüneteit. A peteérésének gyógyszeres beállítása, vagy a fogamzásgátló újrakezdése fog segíteni Önnek. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását a Monural 3 g granulátum? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Biztosan nem, erre csak a penicillinek, a doxycyclin és a rifampicin képes, a természetes hatóanyagok közül meg az orbáncfű. A Monuralnál ilyennel nem kell számolni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!