Orvos Válaszol

Fogamzásgátlás kategória

Legújabb válaszok Fogamzásgátlás kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hosszú menstruáció kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ez nem menstruáció, hanem áttöréses vérzés. Természetesen nem normális, de nem is szokatlan jelenség. Átmenetileg napi 2 tablettát kellene bevenni, 7 napos szedési szünet nélkül. A vérzés elmúltával lehet visszatérni a szokványos szedési rendre. Ez természetesen csak az egyfázisú tablettáknál működik. Egyelőre ne hagyja, hogy méhkaparést csináljanak! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló szedése alatti vérzés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ez nem menstruáció, hanem ún. áttöréses vérzés. A tablettáját "kinőtte" komolyan vérzésszabályozó gyógyszerre való átállás lenne indokolt A többi gyógyszere nem magyarázza a gyógyszerhatás csökkenését, a pánikbetegsége viszont igen. Nőgyógyászati szakrendelésen kaphatja meg az új receptjét. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Ha nem jön meg, mikor kezdjem el a fogamzásgátlót? kérdésre

Kedves Ifjú Olvasónk! A gyógyszerszedést bármikor elkezdheti, de ha nem az első napon kezdi, az első 14 tabletta még nem fog védelmet nyújtani, ez idő alatt egyéb módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mit tegyek, ha három nappal előbb vettem be a fogamzásgátlót? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az Ön által kigondolt megoldásnak semmilyen akadálya nincs. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Tablettaváltás esetén nem szabad hétnapos szedési szünetet tartani, mert így megszakad a hatékonyság. Ez annyit jelent, hogy Önnél az első 14 tabletta Lindynette még nem nyújt kellő védelmet. Ezt az orvosának is illett volna tudnia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló elkezdése kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nem. A tabletta szedését a RENDES havivérzés első napján kell elkezdeni, majd 21 nap szedés 1 hét szünet rendben folytatni, függetlenül a vérzés jellegétől. Az első hónapban így a védettség azonnali. Minden egyéb esetben az első 14 tabletta védőhatása még nem megfelelő. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nyilvánvaló, hogy az Ön gyógyszere nem biztosít kellő tüszőérést gátló és vérzésszabályozó hatást. Célirányos más tablettára való áttérés lenne indokolt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Tabletta kihagyása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Újra kell kezdeni a szedést egy teljes levéllel. Az első 14 nap során egyéb módon is védekeznie kell. A 7 napos szedési szünetet megtartani nem szabad. A vérzése természetesen ki fog maradni, ennek nincs jelentősége. Amennyiben a vérzése ez után is kimaradna, elsőként terhességre kell gondolni, ezt kell kizárni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló tabletta, vérzészavar, terhesség!? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogalmam sincs, de nem is érdekes. Önnek minden körülmények között ragaszkodnia kell a 21+7 napos szedési rendhez és a ciklusa biztosan rendeződik. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Jangee - Smecta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mint minden felületaktív, molekulát megkötő anyag, akárcsak az orvosi szén, csökkentheti a tabletták felszívódását. Smecta helyett inkább javasolnám valamelyik loperamid készítmény szedését Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló - hasmenés - terhesség kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Önnél minimális a teherbeesés kockázata. A tabletták hatóanyaga 1 órán belül felszívódik, és még túl is pótolta ezeket. Aggodalomra nincs oka. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Szükséges-e a védekezés, fogamzásgátlás? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Figyelembe véve az előzményeket, az életkorát, a teherbeesés kockázata gyakorlatilag nulla. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló váltás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Amennyiben köztivérzése nem jelentkezik, a gyógyszer hatékonysága (kvázi) biztosra vehető. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Antibiotikum és teherbeesés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A gyengébb fogamzásgátlóra való áttéréssel nem csökkenhetett a hatékonyság, főként, ha vérzészavar nem jelentkezett. A Sumamed biztosan nem csökkenti a fogamzásgátló hatékonyságát. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Belara és Sumetrolim kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A Sumetrolimnak biztosan nincs ilyen hatása. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ilyen gyógyszer nem létezik. Egyéb gyógyszer felírása végett forduljon családorvosához. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátlóra hat a kávé? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen szabad, a kávénak semmi köze nincs a tabletta hatásához. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Foogamzás gátló hatása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Önnél nem elégséges a napi 20 mikrogramm ösztrogén, ezért 3 mg/0,03-as összetételű tablettára kéne átállni. Ami történt, egyszerű áttöréses vérzés, ami egy jó váltással megoldható. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Belara és antibiotikum kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tabletták hatását csökkenti a penicillin (az összes), a doxycyclin és a rifampicin. A Suprax ún. kefalosporin (cefixim), aminek nincs hatása a fogamzásgátlókra. A Halidornak sincs ilyen hatása. Nem kell félnie. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló abbahagyása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Amennyiben más panasza nincs, 6 hónapos sikertelenség esetén még nincs szükség kivizsgálásra. Ha viszont egyéb nőgyógyászati panaszai (pl. rendellenes vérzés) is fennáll, meddőség ambulancián történő részletes kivizsgálás indokolt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Deciora fogamzásgátló hatóideje kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ha az első naptól kezdve szedte volna a tablettát, a védőhatás azonnal jelentkezett volna. Így sajnos az első 14 tabletta még nem védi, ez idő alatt egyéb módon is védekeznie kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Trombocita kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen. A vérlemezkék a vérzési időért felelnek és nem az alvadási időért, mint a tabletta. Egyébként 20.000/ul érték a mérési hibahatáron belül van. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mirena spirál kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Intenzív méhvérzés mellett nehezen tudom elképzelni a beágyazódást. Bár, ha az ördög akarja, a "kapanyél is elsül". Teljes bizonyosságot tehát patikai terhességi gyorsteszttel nyerhet, és nem azzal, hogy "együtt spekulálunk". Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Libidó kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Bármelyik tabletta megfelelő lehet, a "puding próbája az evés". A magas prolaktinszint és a libidócsökkenés gyakorta összefügg, mint ahogy a tablettaszedés által okozott hiperprolaktinémia is csökkentheti a nemi vágyat. A bromocriptin szedése - átmenetileg - kézenfekvő megoldás. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Rosszul kezdtem szedni a fogamzásgátlót. Lehet valami baj? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nem szükséges az első napon kezdeni. Bármikor el lehet kezdeni, de a szabály az, hogy ilyenkor az első 14 tabletta még nem véd. Ezen Ön már túl van. Amennyiben lezajlott az időre jött megvonásos vérzés, a tabletta hatékonysága stabilnak tekintendő. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kihagyott fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Augusztus 21-ig szabadságon vagyok, addig nem tudok a rendelkezésükre állni. Megértésüket köszönöm. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Bromocriptin kérdésre

Szabadságon vagyok, legközelebb augusztus 21-től állok a rendelkezésükre.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A Lindynette-től biztosan nem hízhatott meg, lévén a legalacsonyabb hormontartalmú és a legkorszerűbb összetételű tabletta. Súlyproblémája mögött más okot kell keresni. Az új tablettától sem kell félni, ahogy a régebbi is ártalmatlan. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ellenjavallat híján a kombinált fogamzásgátlók 50 éves korig is szedhetők, nem értem, hogy orvosa miért siettetné egy idegentest felhelyezését. Annál inkább indokolatlan a spirál felhelyezése, mert a tabletták igen összetett egészségvédő hatással bírnak, amiért évente 6 millió nő nem hal meg. A változókor közeledtével a tabletták egészségvédő hatása különösen értékes. A spirált tehát egyelőre indokolatlannak tartom. Az ára egyébként elérheti a 40.000 Ft-ot, különösebb egészségvédő hatása nincs. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Alkohol és fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Biztosan nem lehet. Az alkohol csak súlyos mérgezés, azzal járó hányás, hasmenés esetén gátolhatja a fogamzásgátlók hatását.

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!