Orvos Válaszol

Nemi betegségek kategória

Legújabb válaszok Nemi betegségek kategóriában

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Kinövések a fityma alatt kérdésre

Nagyon valószínű, hogy HPV szemölcs. Forduljon mielőbb orvoshoz, mert kezelni kell, ráadásul fertőző is. Mindenképpen használjon óvszert. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Genitális herpesz kezelése terhesen kérdésre

Az első 12 hétben óvatosan kell bánni mindenféle gyógyszerrel, de krém formában talán kevésbé kell problémára számítani. A másik lehetőség, hogy megvárja, amíg magától elmúlik. Ami ennél viszont sokkal fontosabb, hogy a terhesség utolsó 4 hetében szednie kell 2x400 mg Telviran tablettát a szülésig. Erről feltétlenül beszéljen a szülész orvosával, ugyanis korántsem biztos, hogy ezt ő is tudja. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szúró, kellemetlen érzés lágyék tájon kérdésre

Kedves Kérdező! Javasolom, hogy keressen fel nemibetegséggel foglalkozó szakorvost, szakrendelést, mert ajánlatos lenne egy alapos kivizsgálás a biztos gyógyítás érdekében.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Leukoplákia nemi szerven kérdésre

Üdvözlöm! Az állapot bőrbetegség, nőgyógyászok egyáltalán nem értenek hozzá. Jól kezelhető, de nem Gentamicin kenőccsel. Szívesen megnézem Önt, ha megtisztel bizalmával. Rengeteg ilyen páciensem van. A www.boc.hu oldalon tud bejelentkezni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Krónikus makkgyulladás kérdésre

Kedves Kérdező! Azt javasolom, hogy Exoderil krémet vegyen a patikában. Hármas hatás: bakterium és gomba gátló, mellette gyulladáscsökkentő hatása is van, de nem tartalmaz szteroid hormont.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szemölcs kérdésre

Tisztelt Kérdező! A gyanúja nagyon reális, feltehetően HPV fertőzése van. Bizalommal fordulhat bőrgyógyászhoz vagy urológushoz a kezelés érdekében. Van gyógymód és van védőoltás is.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza az Elváltozás történt a makkomon! kérdésre

Kedves Kérdező! Azt javaslom, hogy kezelje Canesten Plus krémmel néhány napig, és ha nem változik, keressen fel bőr-nemigyógyászt. A fotó nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, de annak alapján felmerül a lichen lehetősége, ami speciális bőrbetegség. Lehet, hogy korábban is ott volt, de nem figyelte.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fitymaszűkület kérdésre

Szerintem nyugodtan menjen el orvoshoz. Az is lehet, hogy nem is kell körülmetélni, hanem kezelhető gyógyszerrel vagy kenőccsel. A nyugalmi állapotban mért pénisz hossz semmit nem jelent. Merevedéskor ez jelentősen változhat. Az viszont igaz, hogy a fitymaszűkület a merevedésben is gondokat okozhat, úgyhogy jobb lenne, ha megmutatná urológusnak. A mi rendelőnkben Dr. Lőwy Tibort ajánlom, neki ez a speciális szakterülete. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Folyás kérdésre

Ez a jelenség lehet valamilyen szexuális úton terjedő fertőzés okozta húgycsőgyulladás, de másfelől akár prosztatagyulladás tünete is. Sürgősen menjen el egy STD centrumba, ahol kivizsgálják és kezelik, ha nemi úton terjedő fertőzése van, ha ezt kizárták, akkor az urológus kezelheti a prosztata gyulladását. Üdvözlettel: Dr. Tisza Tímea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Mi lehet? kérdésre

Lehet bakterialis vaginosis, esetleg gombás hüvelyfertőzés. Keressen fel bőr-nemigyógyászt a gyógyulás érdekében.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Késői szifilisz, szerológia megbízhatósága kérdésre

Kezeletlen, régen fennálló szifiliszes fertőzés késői stádiumra utaló tüneteknél a szerológiai eredmény nem negatív. Koreai szifilisz okozhat szájban fekélyt, melyből a kórokozó kimutatható. Késői szifiliszes bőrtünet szövettani mintával azonosítható.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Meddig élne HIV egy tűn? kérdésre

Kedves Kérdező! A HIV vírust nem a tű, hanem a fertőzött vér hordozza. Ha a HIV fertőzött kezeletlen, akkor a vérrel szennyezett tű szúrása fertőzhet. Ha Ön szorong amiatt, hogy történt-e ilyen Önnel, keressen fel egy anonim szűrőállomást, hogy megnyugodjon.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Meddig élne HIV egy tűn? kérdésre

Ha egy HIV fertőzött vérrel szennyezett tű megszúr valakit, akár ruhán át is, akkor sajnos nem lehetetlen, hogy az illető megfertőződik. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fertőzés vagy nem kérdésre

Üdvözlöm! Kérem, keressen fel rendelésemen a Belvárosi Orvosi Centrumban. Nem szeretnék levélben találgatni, látnom kellene Önt. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Fehéres csepp kérdésre

A trippernek nem a leghatékonyabb gyógyszere a doxycyclin, ezért érdemes visszamenni a nemibeteg gondozóba, hogy végezzenek a váladékból kontroll mikroszkópos vizsgálatot.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Piros foltok, kellemetlen érzés kérdésre

Kedves Kérdező! Feltétlenül javasolt a váladék laboratóriumi vizsgálata a pontos diagnózishoz. Gondolja át, szed-e időnként gyógyszert, ami összefüggésbe hozható a tünetek és a piros folt fellobbanásával. A propoliszos krémet nem javaslom folytatni, mert nagyon gyakran okoz súlyos allergiat. Exoderil krémmel érdemes próbálkozni, mert annak gomba, bakterium elleni hatása mellett gyulladáscsökkentő hatása is van (vény nélküli).

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Nemi betegségek kérdésre

Ha csakis olyan partnerei vannak, akik még soha senkivel nem éltek szexuális életet semmilyen formában - és idetartozik az orális szex is! -, akkor nincs oka aggódni. De ha a partnerének nem Ön az első, akkor természetesen bármilyen nemi betegséget, más néven STD-t elkaphat, ha nem használ óvszert. Ezekről részletesen olvashat www.std.hu oldalukon! Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Biztosan meg fog fertőzni? kérdésre

Azt javaslom, hogy mielőtt az óvszert elhagyná, oltassa be magát a 9 komponensű HPV vakcinával. Ez biztonságosan meg fogja védeni a HPV 6 ellen, és nem mellékesen a szintén szemölcsöt okozó 11-es HPV és még 7 féle, rákot okozó vírus típus ellen. Januártól újra kapható lesz a vakcina. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Fehér folt a makkon kérdésre

Kedves Kérdező! A leírás szerint ez az elváltozás egy speciális lichen betegségnek felel meg, ami nem fertőzés. Szabadon forgalmazott szerekkel nem tudja meggyógyítani. Keressen fel bőrgyógyászt. Dr. Podányi Beáta www.drpodanyi.hu

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Nemi betegség kérdésre

Kedves Kérdező! Ezen a tájékon gyakori a gombás fertőzés, ami viszket, illetve az allergiás reakció, melyet valamely külső anyag (mosakodószer, kenőcs, borotválkozás, stb.) okozhat. Gyógyszertárban szabadon kapható pl. a Bepanthen Plus, ami fertőtlenítő és nyugtató krém, illetve az Exoderil krém, ami gomba, baktérium gátló és gyulladáscsökkentő hatású. Ezen kívül mihamarabb mutassa meg bőrgyógyásznak. Dr. Podányi Beáta www.drpodanyi.hu

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Nemi betegség kérdésre

Kedves Kérdező! Gombás fertőzés vagy külső anyag okozta gyulladás lehet a háttérben, ezért vagy a Bepanthen Plus vagy az Exoderil kenőcs használata javasolt, melyek vény nélkül kaphatók a gyógyszertárban, és gomba, baktérium elleni hatásuk mellett gyulladáscsökkentőek. Amennyiben nem múlik vagy visszatér a panasz, keressen fel bőrgyógyászt. Dr. Podányi Beáta www.drpodanyi.hu

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Condyloma, elkaphatom? kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos előfordul tünetmentes hordozás, ezért azt gondolom, hogy partnere nyugodtan elmehet szűrővizsgálatra, hogy ezt kizárják. A védőoltások közül a Gardesil 4 tagú a két legerősebben kockázatos HPV mellett a szemölcsöt okozó másik 2 HPV ellen is véd, ezért érdemes beadatni. Szerintem, aki körültekintően és egészségesen él, nem bonyolódik kockázatos kapcsolatokba, annak nem kell pánikolni a szemölcsöt okozó vírustól, mert az nem rákkeltő és jól gyógyítható. Mindezek mellett a védőoltás hasznos és eredményes.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Condyloma kérdésre

Kedves Kérdező! Amennyiben férje tünetmentes és Önnek is rendben van a lelete, akkor további teendő nincs. A jövőre nézve érdemes mérlegelni a HPV védőoltás beadatását, amelyet tünetmentes állapotban javasolt csináltatni. A szemölcsöt okozó HPV, úgynevezett alacsony kockázatú vírus, amely daganat okozó tulajdonsággal nem rendelkezik.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szex után 2 héttel láz kérdésre

Természetesen van rá esélye, ezért kérdezze meg a partnert, hogy van-e panasza, vagy tud-e fertőzésről. Nem írja, hogy mely nyirokcsomók duzzadtak meg. Nyaki, vagy lágyéki? Sajnos a nemi fertőzés orális szex útján ugyan úgy fertőz, mint nemi úton.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Piros foltok visszatérő módon (nemi) kérdésre

Tisztelt Kérdező! Érdemes tisztázni, hogy az Ön által vélelmezett fertőzés, vagy sarjazógombás folyamat-e az okozott panasz, ezért érdemes lenne laboratóriumi vizsgálatot végeztetni, amire bőrgyógyászaton lehetőség van.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Lehet HIV? kérdésre

Kedves Kérdező! A legbiztosabb, ha az említett partnerrel együtt mennek el szűrővizsgálatra.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Mi állhat a háttérben? kérdésre

A leírt tünetek alapján legvalószínűbb a gombás fertőzés. Keressen fel Bőr-nemibeteg gondozót, vagy kérjen időpontot nőgyógyászatra, a pontos tisztázáshoz. Ilyen esetben a legbiztosabb a váladék tenyésztése a kezelés előtt.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Bőrtünet kérdésre

Kedves Kérdező! A fotók elég halványak, de a színük inkább arra utal, hogy egy ártalmatlan szarus növedékről van szó. A szifilisz második stádiuma valóban általában nem egy, hanem több kiütéssel jár a törzsön és gyakran a tenyéren és talpon is. A szűrővizsgálat igénybevétele minden gyanú esetén javasolt.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Nemi betegséggel kapcsolatos probléma kérdésre

Kedves Kérdező! A kételyek eloszlatására feltétlenül javaslom a szűrővizsgálatok ismétlését, esetleg partnerének a szűrését is. A biológiai kezelés (infliximab) nem gyógyítja a nemi betegséget és nem teszi kimutathatatlanná. Ha a szűrővizsgálat negatív, akkor megnyugodhat. Egyébként az Ön által sánkér-ként említett tünetet ki azonosította, ha orvoshoz nem fordult?

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Fájó pénisz kérdésre

Kedves Kérdező! A tünet lehet felületes sérülés vagy fertőzés következménye, kezelje Betadine krémmel vagy oldattal. Ha nem múlik, keressen fel bőrgyógyászt vagy urológust.

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!