Orvos Válaszol

Nemi betegségek kategória

Legújabb válaszok Nemi betegségek kategóriában

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Condyloma kérdésre

Kedves Kérdező! Amennyiben férje tünetmentes és Önnek is rendben van a lelete, akkor további teendő nincs. A jövőre nézve érdemes mérlegelni a HPV védőoltás beadatását, amelyet tünetmentes állapotban javasolt csináltatni. A szemölcsöt okozó HPV, úgynevezett alacsony kockázatú vírus, amely daganat okozó tulajdonsággal nem rendelkezik.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szex után 2 héttel láz kérdésre

Természetesen van rá esélye, ezért kérdezze meg a partnert, hogy van-e panasza, vagy tud-e fertőzésről. Nem írja, hogy mely nyirokcsomók duzzadtak meg. Nyaki, vagy lágyéki? Sajnos a nemi fertőzés orális szex útján ugyan úgy fertőz, mint nemi úton.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Piros foltok visszatérő módon (nemi) kérdésre

Tisztelt Kérdező! Érdemes tisztázni, hogy az Ön által vélelmezett fertőzés, vagy sarjazógombás folyamat-e az okozott panasz, ezért érdemes lenne laboratóriumi vizsgálatot végeztetni, amire bőrgyógyászaton lehetőség van.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Lehet HIV? kérdésre

Kedves Kérdező! A legbiztosabb, ha az említett partnerrel együtt mennek el szűrővizsgálatra.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Mi állhat a háttérben? kérdésre

A leírt tünetek alapján legvalószínűbb a gombás fertőzés. Keressen fel Bőr-nemibeteg gondozót, vagy kérjen időpontot nőgyógyászatra, a pontos tisztázáshoz. Ilyen esetben a legbiztosabb a váladék tenyésztése a kezelés előtt.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Bőrtünet kérdésre

Kedves Kérdező! A fotók elég halványak, de a színük inkább arra utal, hogy egy ártalmatlan szarus növedékről van szó. A szifilisz második stádiuma valóban általában nem egy, hanem több kiütéssel jár a törzsön és gyakran a tenyéren és talpon is. A szűrővizsgálat igénybevétele minden gyanú esetén javasolt.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Nemi betegséggel kapcsolatos probléma kérdésre

Kedves Kérdező! A kételyek eloszlatására feltétlenül javaslom a szűrővizsgálatok ismétlését, esetleg partnerének a szűrését is. A biológiai kezelés (infliximab) nem gyógyítja a nemi betegséget és nem teszi kimutathatatlanná. Ha a szűrővizsgálat negatív, akkor megnyugodhat. Egyébként az Ön által sánkér-ként említett tünetet ki azonosította, ha orvoshoz nem fordult?

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Fájó pénisz kérdésre

Kedves Kérdező! A tünet lehet felületes sérülés vagy fertőzés következménye, kezelje Betadine krémmel vagy oldattal. Ha nem múlik, keressen fel bőrgyógyászt vagy urológust.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Piros pénisz kérdésre

Sajnos, a fotó alapján nem tudom megmondani, de annyi biztos, hogy jó lenne, ha elmenne egy bőr- és nemigyógyászhoz vagy STD rendelésre. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Hólyagok a péniszen kérdésre

A kép alapján vírusos szemölcsökre gondolok. Keressen fel nemigyógyászt, mert ez fertőző betegség. Addig is használjon óvszert! Üdvözlettel: Dr. Tisza Tímea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Visszatérő hüvelyi problémák kérdésre

Kérem, keressen fel össze eddigi leleteivel! Időpontot a www.boc.hu oldalon tud kérni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza a Fájdalmas vizelés, fehér váladék, furcsa szag. Mi lehet? kérdésre

Kedves Kérdező! Panaszai felvetik nemi betegség gyanúját, melyet nemibeteg gondozóban kell kivizsgáltatni! Amennyiben teljes bizonyossággal kizárható ennek lehetősége, akkor panaszai prosztatagyulladásra utalhatnak. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Piros pöttyös makk kérdésre

Kedves Kérdező! Leggyakrabban gombás felületes fertőzés az oka, ezért javasolom a Canesten Plus krémet, vagy az Exoderil külső kezelést.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menstruáció alatt hüvelygomba kérdésre

Augusztus 21-ig szabadságon vagyok, addig senkinek sem vagyok elérhető. Megértését köszönöm. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fertőzés lehet? kérdésre

Kérem, érdeklődjön az Interlabban, hogy a tesztjük milyen ablakperiódussal megbízható. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Rákszűrés kérdésre

Kérjen pontosabb információt az orvosától, és ha nem kap, akkor valóban keressen egy közlékenyebb nőgyógyászt. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Lehet HIV tünete? kérdésre

Orális szex révén nem lehet HIV fertőzést elkapni. A gyógyszerkiütés valószínű, de még számos más oka lehet. Forduljon bőrgyógyászhoz. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a HIV tünet? kérdésre

Kedves Kérdező! A diclofenac és rokon fájdalomcsillapító készítmények gyakran okoznak allergiás tüneteket külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt. A továbbiakban ezt a készítményt ne használja. A Claritin és a calcium csillapítja az allergiás viszketést.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Vagina viszketés kérdésre

Látatlanban nem tudom, mert többféle oka lehet, meg kellene vizsgálni, és lehetséges, hogy laboratóriumi teszteket vagy allergia vizsgálatot végezni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Veszély? kérdésre

Kedves Kérdező! Nagyon kicsi a valószínűsége, erősen közel a nullához. Ennek ellenére javasolom, hogy ilyen közös helyeken legyen körültekintő, mert egyéb fertőzés (pl. gomba) előfordulhat.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Nemi betegség? kérdésre

A fotók alapján pigmentfoltok, tennivalót nem igényelnek. Ez azonban csak egy hozzávetőleges vélemény, dermatoscopos vizsgálat nélkül nem lehet biztosat mondani. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fertőzés lehet? kérdésre

Ezek nem a HIV tünetei. Csináltasson vizsgálatot, és akkor egyértelműen kiderül, hogy mi a helyzet. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szifilisz/rózsahámlás kérdésre

Kedves Kérdező! A rózsahámlás rendszerint vírusos felsőléguti fertőzést követően 2-3 héttel jelentkezik, tehát vírusallergiaként fogható fel, és rendszerint tartós védettséget is okoz. Tekintettel arra, hogy utánozhatja a szifiliszes kiütéseket, amelyek azonban nem viszketnek, rutin a vérvizsgálat, mely biztosan kizárja a fertőzést, ha negatív. Szifiliszben nagyon gyakori a kiütések megjelenése tenyéren, talpon.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a HIV-fertőzés kérdésre

Kedves Kérdező! Ilyen vizsgálatoknál nagyon fontos az abszolút megbízhatóság, ezért örülni kell annak, hogy ismétlik és specifikus tesztre küldik a vizsgálandó vért. Feltehetően Ön is úgy ítélte meg, hogy partnere nem teljesen megbízható, ezért ment el a tesztre. Reméljük negatív lesz, de tudnia kell, hogy a betegség ma már teljesen gyógyítható.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Biztosan fertőződhettem? kérdésre

Mint már többször felhívtam a figyelmét, orális szexhez is óvszert célszerű használni, ha szeretné elkerülni a fertőzéseket. Egyébként éppen HIV fertőzést, ily módon nagyon kevéssé valószínű elkapni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza az Apró hólyagok kérdésre

Kedves Kérdező! A képen látható elváltozások nem kórosak, ellátást nem igényelnek, feltehetően faggyúmirigyek. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Nemi betegség, csecsemő kérdésre

Tisztelt Kérdező! A kezelést megfelelő szakmai körülmények között az anyánál el kell kezdeni, mert a fertőzés gyógyítható. Tudni kell, hogy terhességben gyakran fals pozitív vérleletet kaphatunk, de ilyenkor mindig nagyon fontos a specifikus megerősítő vizsgálatok elvégzése. Ha ezek megtörténtek és fertőzést igazoltak, akkor a kezelést az anyánál meg kell haladéktalanul kezdeni.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Lehetséges így HIV-vírussal fertőződni? kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos a válaszom igen. Csókolózással épp úgy fertőznek a nemi betegségek, és a legtöbb vírusos betegség, mint a hagyományos szexuális kapcsolattal.

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!