Orvos Válaszol

Nemi betegségek kategória

Legújabb válaszok Nemi betegségek kategóriában

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Szemölcs? kérdésre

Bármelyik lehetőség fennállhat, mutassa meg feltétlenül bőrgyógyásznak,mert ha szemölcs,akkor terjedhet és fertőzhet is. AÜdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a HIV fertőzés lehetősége kérdésre

Üdvözlöm, a HIV fertőzést csak HIV fertőzött személytől lehet elkapni. Tehát kézenfekvőnek tűnik, hogy a barátnője csináltasson HIV tesztet. Egyébként, ha netán ő fertőzött lenne, akkor valóban elkaphatja tőle bármikor, tehát nem feltétlenül az első együttlétkor. A viselkedését nem érzem logikusnak: ha HIV-től tart, akkor hogyan mellőzhette az óvszert éppen az anális szexnél? Egy az, hogy ez eleve fertőzésveszélyes, hiszen a végbél tele van baktériumokkal, tehát HIV negatív partnerrel sem ajánlatos, másrészt, ha meg pont HIV-től tart, akkor ez a legveszélyesebb fertőzési mód! A regisztrált HIV fertőzöttektől pedig éppen hogy nem lehet fertőzést kapni, hiszen ők gyógyszert szednek, és a vérükben gyakorlatilag nulla darab vírus van. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum, Budapest

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza a Heregyulladás kérdésre

Kedves Kérdező! Párja panaszai leginkább mellékhere-gyulladásra utalnak. Javasolt mielőbb urológushoz fordulniuk, súlyosabb betegség mielőbbi kizárására. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Nemi probléma kérdésre

A szájherpesz nem szokott az illető szájáról a nemi szervére átköltözni, úgyhogy inkább az a gyanúm, hogy elkapta a nemi herpeszt is. Ezt egy vér vizsgálattal el lehet dönteni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fehér folyás kérdésre

Személyes konzultációt javasolnék. Kérjen időpontot a Belvárosi Orvosi Centrumba. Üdvözlettel: Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Biztosan HIV pozitív lettem? kérdésre

Kérem, forduljon pszichiáterhez most már, mert súlyos AIDS fóbiája van. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Biztosan HIV pozitív lettem? kérdésre

Kedves Érdeklődő! Ön már nagyon sokszor kérdezte ezt tőlem, és minden alkalommal megírtam, hogy a fertőződés lehetséges időpontját követően 3 hét múlva. Azt sem igazán értem, miért nem fogadja meg a tanácsomat, miért nem használ óvszert. Akkor nem kellene folyton idegeskednie. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Lehet tünete? kérdésre

Nem lehet. Ha azonban gyanúja van a fertőzésre, menjen el szűrésre. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza a Pénisz probléma kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos a kép alapján a fehéres területet nem tudom megítélni, és azt sem tudom, hogy a kenőcs vagy a betegség következménye. Feltétlenül javaslom, mielőbb bőrgyógyász, nemi aktus után való megjelenés esetén, nemibeteg gondozó felkeresését! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Lehet tünete? kérdésre

Ha orálisan elégít ki egy férfit, akkor használjon óvszert, különösen, ha attól lehet tartani, hogy az illető HIV fertőzött. Orális szex révén egyébként nagyon csekély az esélye a HIV fertőzésnek, ellenben trippert, szifiliszt, herpeszt, chlamydiát el lehet kapni. A hüvelygombához viszont a dolognak semmi köze. Üdvözlettel: Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a HPV és HSV szűrés kérdésre

Nem mutatja ki. Nem is értem, hogy miért innét vettek mintát, ha Ön világosan elmondta, mi a gondja. HSV-re vért, HPV-re a szájból hámkaparékot kellett volna venni. De lehetséges, hogy nem fertőzés. Ha biztosat szeretne tudni, kérem,keressen fel. Üdvözlettel, Dr. Tisza Timea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Mennyi az esélye? kérdésre

Orális szex révén a HIV fertőzés esélyes szinte nulla. Inkább egyéb STD fertőzések miatt lehet aggódni. Küldje el a férjét STD szűrésre! Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a HPV szemölcs kérdésre

Kedves Antal! A HPV-s szemölcs sajnos még kiújulhat az eltávolítás után is. A képen nem jól látható az bőrelváltozás, így nem tudok diagnosztizálni. Dermatoscopos vizsgálatra lenne szükség. Várom rendelésemen. Dr. Nagy Éva, bőrgyógyász, www.dekorvita.hu

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Genitális herpesz kérdésre

Herpesz vizsgálat történhet vérből, az ellenanyagok kimutatásával. Egyéb STD teszteket bőr-nemibeteg gondozóban tudnak végezni, pl. HIV-teszt, szifilisz vizsgálat, chlamydia, gonorrhoea szűrés. Ezek díjtalanul elvégezhetőek. A fizetős vizsgálatok árai az adott rendelőben eltérőek lehetnek, ezért ott kell érdeklődni, ahova készül. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Mandulagyulladás, mint nemi betegség? kérdésre

Gonorrhoea és chlamydia tesztet kellene a torkából végeztetnie. STD centrumban lehet ilyet kérni. Ugyanekkor egy sima bakteriológiai tenyésztés is ajánlatos, utána bármi pozitív, célzott antibiotikum adása. Orális szexhez is minden esetben óvszert használjon! Sokféle STD betegséget lehet elkapni így. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a HPV - kételyek kérdésre

A HPV védőoltás jó gondolat, de tudnia kell, hogy a jelen fertőzésre nincsen kihatással. Szülhet fertőzéssel, a gyermekben átmenetileg megtapadhat, de ez később magától el szokott múlni. Ha rendszeresen jár citológiai vizsgálattal egybekötött HPV tesztre, akkor nem kell félnie attól, hogy méhnyakrákos lesz. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Lehetséges, hogy HIV vírus bennem van? kérdésre

Számos más oka lehet ennek. Jöjjön el, megbeszéljük. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, www.boc.hu

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a Milyen elváltozás lehet? kérdésre

Kedves Kati! A kép alapján nem tudok pontos diagnozist mondani.Kismamaként fontos lenne egy bőrgyógyászati vizsgálat is.Várom időpont egyeztetés után +36303663706 Dr Nagy Éva bőrgyógyász

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza a Pici piros hámlás kérdésre

Kedves Kérdező! Amennyire a kisméretű és az elhelyezkedést nem mutató képen látható, felmerül gyulladás lehetősége. Javasolt a terület Betadine oldatos napi 2x-i kezelése. Amennyiben nem javul, akkor feltétlenül keressen fel urológust, vagy bőrgyógyászt! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Szabó Zsuzsa (Pszichológus) válasza a Lehetséges, hogy fals negatív a teszt? kérdésre

Kedves Elvira! A levele alapján két negatív HIV teszt is készült. Amennyiben a párja augusztusi félrelépése miatt aggódik, elegendő idő telt el a félrelépés és a teszt elvégzése között ahhoz, hogy a negatív eredményben biztos lehessen. Ennek megfelelően a kislánya miatt sem kell aggódnia, a betegségeket más kórokozó okozza. A teszt megbízható, a negatív eredményt nyugodtan fogadja el. Üdvözlettel: Szabó Zsuzsa

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza az El lehet kapni így a HIV-et? kérdésre

Üdvözlöm, ezek közül egyik módon sem lehet fertőződni és egyik sem a HIV fertőzés tünete. 3 hónap után érdemes ismételni a tesztet. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Van szükség ujra tesztelésre? kérdésre

Kérem, nyugodjon meg! Az ÁNTSZ laboratóriuma tökéletesen megbízható. A cukorbetegség nem befolyásolja a teszt eredményét. A lehetséges fertőzés után, ha 3 hónappal negativ, akkor semmi oka aggódni. A párját feltétlenül tesztelni kéne. Ha erre nem hajlandó, akkor Ön óvszer nélkül semmi esetre ne legyen együtt vele. Úgy érzem, egy működő párkapcsolatban ezt meg kell tudni beszélni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a Téves lehet az eredmény? kérdésre

Kedves Judit! STD-vel, azaz szexuálisan terjedő betegségekkel foglalkozó bőrgyógyászt keressen fel panaszaival.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Téves lehet az eredmény? kérdésre

Ha megbízható helyen végezték a tesztet, akkor az eredményben biztos lehet, megnyugodhat. ÁNTSZ, bőr-nemibeteg gondozó, László Kórház vagy a Sylab laboratórium. Üdvözlettel, dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Milyen bőrelváltozás? kérdésre

A kép alapján faggyúmirigynek gondolom,de persze pontosabbat személyesen lehetne mondani.Üdvözlettel,DR Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Vérfoltos folyás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nincs mitől tartania, a háttérben aligha állhat gyulladáson kívül bármi más. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Piros foltok kérdésre

Lehet gombás gyulladás, próbálkozzon Canesten krémmel. Ha nem javul, akkor meg kellene nézni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Pattanás kérdésre

Valóban összefügghet gyulladásos góccal, ezeket érdemes sorban kivizsgálni és rendbe hozni. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a HIV-szűrés időpontja kérdésre

Az orbáncfű tea semmilyen befolyással nincsen a HIV teszt eredményére. Nyugodtan elmehet vizsgálatra, már 3 hónap bőven eltelt. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea, Belvárosi Orvosi Centrum

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!