Orvos Válaszol

Urológiai problémák kategória

Akut hólyaghurut után hólyagfájdalom, csípés érzés

Kedves Doktor Úr/Nő! Május 20-tól minden nap 1x hüvelyi, 1-5 mp-ig tartó, nyilallóan viszketésem volt. Nőgyógyász kenetet vett, semmi nem tenyészett ki. Május 29-én hólyaghurutos panaszokra ébredtem reggel, nem volt ismeretlen, életemben 20 x legalább átéltem. Azonnal megittam 1,5 l folyadékot, majd teákat főztem (gyógynövények: cickafark, csalán, medveszőlőlevél hideg áztatásban), ülőfürdő. Estére múltak panaszaim, reggelre újrakezdődtek. Így ment több napon át (3-4), majd a sürgősségin gennyes vizelet miatt kaptam Cifran 500 mg -t, 1 dobozzal, de NEM SZEDTEM BE. El akartam kerülni az antibiotikum szedést, mert nem voltak már annyira kellemetlenek a tüneteim. Rengeteget ittam, 5-6 l. Aztán 1 hét után urológushoz mentem, aki 2 doboz Cifrant 500 mg írt fel, nagyon makacs gyulladásról volt szó, de bakt. nem tenyészett ki (gátló anyag nem volt benne). BESZEDTEM mindkét dobozzal, de az első doboz után egy kicsit csípett vizelés után belül a hólyagom, és azt a korábbi hüvelyi viszketésnek vélt érzést a húgycsövemben kezdtem érezni (de nem vagyok benne biztos) pár mp-ig. A két doboz után a hólyagfájdalmam erősödött, de kibírható. Ez a fájdalom azóta is fennáll. Olyan, mintha még mindig be lenne gyulladva. A vizelés nem fájdalmas sem közben, sem utána. De ez a hólyagérzés nagyon kellemetlenül szúr. Hol erősebben, hol gyengébben, hol egyáltalán nem. Volt olyan napom, hogy tünetmentes voltam. Urológiai magánrendelésen 1 hete vizelet üledéket vizsgáltak, nem találtak gennyet a vizeletemben, sem baktérium, ami kitenyészett volna. Viszont magas számban vannak vörösvértestek 0-17 referencia tartományban 109 /ul. UH nem mutatott kóros eltérést, vesék jók Lehetséges, h ez húgycsőgomba v. húgyhólyag-gomba? Nyomásra érzékeny a hólyagom. Olyan, mintha minden csepegést éreznék belül. Hiába szedek Urzinolt, nem javul. Antibiotikumot a dr. szerint tilos most, mert nincs kimutatható gyulladásom. Vagy az antibiotikum marta ki a hólyagfalamat? Válaszát előre is köszönöm! G.Zsanett

Válasz:

Kedves Kérdező! Magam is egyetértek, hogy nincs indikációja az antibiotikum szedésének. Jelenleg várnék, bő folyadék fogyasztást javasolnék. Hasonló panaszokat húgyhólyag közeli uréter kő is okozhat. Tisztelettel: Dr. Nyirády Péter egyetemi tanár

Hasonló kérdések

Húgyúti fertőzés?

Kedves Kérdező! Sajnos levelében sem korát, sem nemét nem adja tudtomra, így nagyon nehéz bármi tanácsot adnom. Amennyiben vizeletében genny és vér ...

Megnézem a a választ

Mi várható ? Meddig lesz kórházban?

Kedves Kérdező! Sajnos én nem vagyok birtokában párja leleteinek és a diagnózisnak, így nem tudok érdemben segíteni, vagy akár hozzávetőleges válas...

Megnézem a a választ

Baj lehet-e a vesémmel?

Kedves Kérdező! Kicsit könnyelműnek tartom a hozzáállását, mert ugyan ütés következtében gyulladás nem jön létre, de az egyebekben is kialakulhat, to...

Megnézem a a választ

Zselészerű anyag az ondóban

Kedves Kérdező! A nemzőképessége veszélyben nem forog, de leginkább a dohányzás árt neki. Az ondóban felfedezett elváltozás nem feltétlenül kórjelz...

Megnézem a a választ

14 éve fenálló hólyagprobléma

Kedves Kérdező! A diétát támogatom és tanácsolom, de hosszabb kezelést kizárólag nőgyógyász indikálhat. Tisztelettel: Dr. Nyirády Péter egyet...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!