Orvos Válaszol

Belgyógyászat kategória

Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza
a Bőr kipirulása kérdésre

Bőr kipirulása

Tisztelt Orvos!

2 hónapja vélhetően Pantoprazolra allergiás reakcióm volt: törzsön erythroderma. Végtagokon urticariform, erythemás, helyenként confluáló papulák. Erre Solu-Medrolt és Uprastint kaptam és egy hét után elmúlt. Utána mosakodáshoz kenőcsöt és krémet.

Most pénteken elkezdődött helyenként erős bőrpír. (Nem viszket) Mindig máshol jön elő aztán van, hogy elmúlik ideiglenesen. Főként felsőtest, de volt a lábon is. Hasonlít arra, mint ha kicsit leégnék és néha a bőrön volt folt is.

Aznap mikor kezdődött volt egy fél óra mikor nagyon melegem volt beltéren kabátban, 3 kávét ittam, mákos sütit ettem picit, de amúgy semmit nem amit nem szoktam. Most már 6 napja tart és nem múlik, pedig minden nap elhagytam valamit ( koffein, tej, fahéj, liszt,  amire gyanakodhatnék), de nincs javulás. Mellette 3x vettem be antihisztamin tablettát a javulás reményében.

Mielőtt kezdődött 5 nap alatt 3 db Dorithricint szopogattam el, de ennek is már 1 hete kb.

Hova lehetne ezzel fordulni? Mi lehet ez? 

Köszönöm válaszát!

B. Antal

Válasz:

Kedves kérdezö. Gyògyszer allergia miatt alakult az egèsz. Tudni kell hogy utò tünetekkel jàr. Azèrt idönkènt jelentkeznek a bör tünetek. Javaslatom a kõvetkezõ. 1. Kerülni a füszeres ètelek fogyasztàsa. 2. Szènsavval dùsitot italok alkohol mellõzèse. 3. Fürdēsre baba szappan tusfürdõ hasznàlata. 4. Rõvid idöre napibegy tablette antihistamin tartalmu gyõgyszer bevètele. 5. Estènkènt egy pohàr cukor mentes kamilla teàt fogyastani. Türelem a panaszai megszünnek. Dr.Mihranian Hermon

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!