Orvos Válaszol

Táplálékallergiák, speciális étrendek kategória

Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza
a Bőr reakciója kérdésre

Bőr reakciója

Tisztelt Orvos!

2 hónapja vélhetően Pantoprazolra allergiás reakcióm volt: törzsön erythroderma. Végtagokon urticariform, erythemás, helyenként confluáló papulák. Erre Solu-Medrolt és Uprastint kaptam és egy hét után elmúlt. Utána mosakodáshoz kenőcsöt és krémet.

Most pénteken elkezdődött helyenként erős bőrpír. (Nem viszket) Mindig máshol jön elő aztán van, hogy elmúlik ideiglenesen. Főként felsőtest, de volt a lábon is. Hasonlít arra, mint ha kicsit leégnék és a bőr helyenként foltos is.

Aznap mikor kezdődött volt egy fél óra mikor nagyon melegem volt beltéren kabátban, 3 kávét ittam, mákos sütit ettem picit, de amúgy semmit nem amit nem szoktam. Most már 5 napja tart és nem múlik, pedig minden nap elhagytam valamit ( koffein, tej, fahéj, liszt,  amire gyanakodhatnék), de nincs javulás. Mellette 3x vettem be antihisztamin tablettát a javulás reményében.

Mielőtt kezdődött 5 nap alatt 3 db Dorithricint szopogattam el, de ennek is már 1 hete kb.

Hova lehetne ezzel fordulni? Mi lehet ez?

Köszönöm válaszát!

B. Antal

Válasz:

Kedves Antal! Bőrgyógyászt lenne érdemes megkeresnie, a bőrtünetek diagnosztizálásában ő a leghivatottabb. Nem gondolnék étel-allergiára, bár egyes anyagok hirtelen ronthatják a bőr állapotát, ilyen pl. a kávé, alkohol, fűszeres ételek, stb. Lehetséges egy vírus fertőzés is, de erre is a bőrgyógyászati vizsgálat fog választ adni. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!