Chlamydia? - Orvos válaszol
Hírlevelek
Regisztráció
Egészségváros

Fókuszban

Orvos Válaszol Nőgyógyászat kategória

Chlamydia?

Tisztelt Doktor Úr/NŐ!

30 éves nő vagyok.Problémám az lenne, hogy kb fél éve gyakori vizelés ingereim vannak. vizsgálatok során kiderült ureaplasma fertőzés, amit kezeltek antibiotikummal és a kontroll vizsgálat neg. lett.
Amikor ez a fertőzés kiderül, rászürtek a Chlmaydiára, is, ami neg. eredményt hozott.
Most viszont egy vizelet vizsgálat során kiderült egy poz. eredmény, ami számomra nem egyértelmű, hisz az a gyógyszer, amit szedtem jó a chlamydiára is, ez a Doxyciclin és azi sandoz volt.
Biztonság kedvéért csináltattam még egy tesztet ezúttal hüvelyváladékból, ott viszont az eredmény neg. lett.

Ez hogyan lehetséges, hogy két eltérő eredmény jött ki? Befolyásolt-e a 2 mintavételt. hogy a másodiknál szedtem már gombaölő készítményt, hüvelyi candidás fertőzés miatt??
Mivel a panaszaim továbbra is fennállnak (gyakori vizelés), sőt a nőgyógyászati cytológia eredmény a méhnyakon gyulladást mutatott ki én arra gyanakszom, hogy mégis lehet fertőzés.

Önnek mi erről a véleménye? Melyik eredménynek higgyek?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv!
Ildikó

Hozzászólás

Hasonló kérdések
  • Petefészek problémák
    Tisztelt Asszonyom! Kérdésére a leírás alapján nem, csak személyes vizsgálat után tudnék válaszolni. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, ké... 
  • Csípő, maró, viszkető érzés.
    Kedves Hölgyem! Számos felmérés alapján tudjuk, hogy a nők leggyakrabban hüvelyi fertőzések miatt fordulnak orvoshoz. Négy nőből legalább háromnak bi... 
  • Hüvelyfolyás
    Tisztelt Asszonyom! Panaszait számos betegség okozhatja, ezek között lehetnek fertőzések, cikluszavarok, sőt, fejlődési rendellenesség, akár daganat i... 
  • Hüvelygyulladás -Tud segíteni?
    Tisztelt Asszonyom! A hüvelygyulladást nem olyan könnyű gyógyítani, mint azt sokan gondolnák. Feltételei ui: 1. A kórokozó(k) azonosítása (általában ... 
  • Szülés utáni fertőzés?
    Tisztelt Asszonyom! Ezek peteérési zavarok tünetei. Meglehet, a tartósan magas prolaktinszint miatt állandósultak, bár a jellemző oka a stressz. Könny...