Orvos Válaszol

Táplálékallergiák, speciális étrendek kategória

Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza
a Ekcéma vagy mégse kérdésre

Ekcéma vagy mégse

Kedves Doktor Úr/Nő!

 

Olyan betegséggel fordulok Önhöz, amiről még egyik orvos sem tudta megmondani, hogy mi is pontosan és mi a bajom. Jártam gasztroenterológusnál, belgyógyásznál, kolon hidroterápián, sebész-természetgyógyásznál, ételintolerancia teszten (vérből), Zonulin teszten, gyomor- és vastagbéltükrözésen mintavétellel, hasi ultrahangon. Minden lelet negatív, semmit sem talált senki.

Sok éve vannak problémáim az evéssel, bizonyos ételek elfogyasztása után x órával megjelennek a bőrömön nagy piros viszkető-égő foltok, gyulladás keletkezik és napokig illetve hetekig-hónapokig nem tűnik el, még akkor sem ha már nem eszek semmiféle gyulladáskeltő élelmiszert. 

Eleinte csak a kezemen és lábfejemen volt, utána elterjedt az évek során, mára már az arcomon is megjelenik. 

Nos jelenleg már csak párolt zöldségeket és gyümölcsöket (azok közül is csak néhányat) tudok fogyasztani bármiféle utóhatás nélkül és folyamatos a súlyvesztés és az energiahiányom. Ha ezeken kívül bármi mást eszek, azonnal jönnek a piros levedzős foltok, lángol a bőröm és megállás nélkül viszket. 

Évek óta szedek probiotikumot, vitaminokat és egyéb étrendkiegészítőket.

Idén Augutsztusban durvult el ennyire a helyzet, előtte több féle ételt meg tudtam enni minden baj nélkül. Már lefogytam 22 kilót és még nincs vége. 

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék meggyógyulni? Folytassam ezt a szegényes diétát és akkor tudja magát regenerálni a szervezetem és hónapok után majd megpróbálhatok mást is enni?

Válasz:

Kedves Kérdező! Bőrgyógyásznak lenne érdemes megmutatni a bőrtüneteket. Felmerült bennem a hisztamin érzékenység lehetősége is, de annak a bőrtünetei nem maradnak meg hetekig. Egy személyes konzultációt tudok felajánlani a Budai Allergiaközpontban szakrendelésemen. Fényképezze le a bőrjelenségeket és hozza el az eddigi leleteket. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!