Orvos Válaszol

Nem tudom kategória

Dr. Németh László

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza
a Gyermek gasztroenterológus reggeli sugár hányás, öklendezés kérdésre

Gyermek gasztroenterológus reggeli sugár hányás, öklendezés

Tisztelt Doktornő!

Van egy 7 hónapos kisfiam. 2810 g-al született, 37 és fél hétre. Normásl szülés volt,Anyatejes. Első három hónapban nagyon szépen fejlődött a súlya. (3900, 4780,5230).4.-ik hónapra nagyon keveset hízott. (5560).A széklete elég vizes állagú volt. Azt mondták ez még nem vészes. 5 hónapra még kevesebbet gyarapodott. (5810).Ekkor azt mondta a doktorúr, hogy több mint valószínű lactóz és tejfehérje allergiája van. Az anyatej mellé kaptunk Milumil Pregomint. Valamint Co Lactase cseppet, minden szopizás előtt 5 csepp. A széklet normalizálódott, már szép állaga van, nincsenek hasi görcsei. 6 hónapra sokkal szebben gyarapodott (6460), majd 7.- hónapra 6850 g. 6.-ik hónaptól elkezdtük a hozzátáplálást. Körülbelül három hete, a reggeli evés után sugár hányás következett be, ami szinte rendszeressé vált. Volt, hogy egy óra után, de olyan is, hogy a következő evés előtt. Kb. 4 óránként eszik. Éjjel szépen végig alszik. Doktorúrnak jeleztem a problémát, azt mondta, hogy valószínű a hozátáplálás az oka. Nem nyugtat a dolog egyáltalán. A sugár hányás után mint ha mi sem történt volna. Jókedvű és semmi baja. Sinlac sűrítőt írt ki a doktor úr. És hogy nem kell aggódnom. Az tápszerbe tettem egy adagoló kanálnyit. A gyümölcsökhöz úgyszintén. Ma reggel csináltam egy 80 ml vízhez 30 g Sinlac port. Szépen megitta. Ezt követően két óra múlva öklendezett. Hányni nem hányt.

Kérdésem az lenne, hogy így jó e az adagolás, vagy adjak napi két adagot (reggel, este), ahogy a dobozon előírja?

Mi okozhatja a hányást, öklöndözést? Nem hurutos, néha most már szokott köhögni is. Állhat e mögött reflux, vagy allergia?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Több betegség is lehet a háttérben, de az is előfordulhat, hogy nem tudnak kimutatni elváltozást. A legelső dolognak egy ultrahang vizsgálatnak kellene lennie. Ezen vizsgálat eredménye függvényében lehet továbblépni.

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!