Orvos Válaszol

Mozgásszervi betegségek kategória

Dr. Megyaszai Márta

Dr. Megyaszai Márta (reumatológus és sport szakorvos) válasza
a Hátfájás kérdésre

Hátfájás

Tisztelt Dr Úr!

Nem rég kaptam választ erre a kérdésemre, lentebb bemasolom, hogy melyik az. 

24 éves vagyok, ezt sajnos nem írtam bele. 

De a beteg nem együttműködő és nem hálás, nagyon hisztis és mindig dobálja magát ami nagyon megneheziti a dolgomat. És teljesen fel kell emeljem, felvinni a lépcsőn és stb... Egyedül! Írta hogy egyedül nem emelhetem fel teljesen, csak különböző testreszeit,de sajnos teljesen fel kell emeljem és egyedül vagyok erre. 

Nagyon megterhelo a hátamnak, főleg mert nem együttműködő.  Remélem igy meg többet tud segíteni nekem. 

Köszönöm szépen a választ előre is!

Az üzenetem amire a választ kaptam:

Tisztelt Dr. Nő/Úr

Kb 1 éve küzdök hát és derekfajassal, mióta egy családnál dolgozom és nehéz mozgássérült kislányt kell emelgessek rengetegszer.. Ez nagyon megterhelo a hátamnak,es ehhez kerem a segítséget, tanácsát,hogy mi tenné jót a hátamnak. Elég fiatal vagyok ehhez még és nem akarom hogy később még rosszabb legyen. A nyakamnal egy kisebb púp is lett, amióta itt dolgozom. Nyilván a sok hajolgatas megterhelés, rossz testtartás. Úgy gondolom rosszat tesz nekem ez a munka és váltanom kellene. Köszönöm a segitseget előlre is!

Üdvözlettel :egy fiatal lány 

Válasz:

Kedves Kérdező! Levele az én postaládámban landolt, remélem a megszólított doktor is megkapja és tud rá reagálni... Ilyen megterhelő munka mellett, (ha nem tud váltani) jó volna naponta a gerinc nyújtása, lazítása, illetve a hátizomzat jó erőben tartása gerinctornával. 1-2 hetente egy masszázs is segítene, ha megoldható. Nem tudom, milyen nehéz a mozgássérült kislány, de valóban nem jó egy nehéz, ráadásul mozgó testet egyedül emelgetni, ebben jó volna ha segítene valaki... Vagy ki kellene dolgozni megoldást, trükköket arra, hogy a feladat meg legyen oldva anélkül, hogy fel kelljen teljesen emelnie egyedül. Ezek a megoldási ötletek függenek a körülményektől a lakástól, a betegségétől, hogy miért kell rengetegszer emelgetni és felvinni a lépcsőn, stb... Ha nem akar váltani, kérjen legalább az ottani ötletelésben segítséget. Vigyázzon magára! Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!