Orvos Válaszol

Pszichiátriai betegségek kategória

Dr. Pálvölgyi Rita

Dr. Pálvölgyi Rita (pszichiáter, pszichoterapeuta) válasza
a Javaslat pszichiátriai gyógyszerre kérdésre

Javaslat pszichiátriai gyógyszerre

Tisztelt doktornő.!

Brintellexet szedek generalizált szorongásra már 10.hete,majd 2 hetére 15mg-ra ,újabb két hét múlva 20mg-ra emelte az orvosom.az adogott, ami már a maximum.Semmi hatása nem jelentkezett még.Emelett velaxint is szedek 10 hete,amit 50mg-ról indított az orvos,három hete már 200mg-t szedek.Mellette xanaxot elég magas mennyiséget.ÚGY érzem semmit nem hat az alap gyógyszer.Azt olvastam,hogy a Brintellix érdemi javulást nem hoz szorongás esetén.Ráadásul este régóta Yarocen 30mg-t.Most egy nem várt élethelyzetek sorozata hozta elő a problémát.Kérdésem lenne ennyi idő után a Brintellixnek nem kellene hatni illetve mikor hat a velaxin?Szeretném csökkenteni a xanaxot,de mintha csak az hatogatna.Amúgyis már hányingerem van a gyógyszerektől.Ön szerint vehetek vissza a Brintellixből 15mg-ra vagy ne is érdemes szedni tovább.Köszönöm a választ.

Válasz:

Tisztelt Kérdező, 10 hét elteltével a Brintellixnek és a Velaxinnak is hatnia kéne. Ha nem ezt tapasztalja, a kezelőorvosával kéne megbeszélni, hogy hogyan változtassanak a gyógyszerelésén. A Xanax függőséget okoz, úgyhogy azt jó volna minél előbb elhagyni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!