Jobb kéz 4-5 ujj zsibbadása - Orvos válaszol
Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Orvos Válaszol Mozgásszervi betegségek kategória

Jobb kéz 4-5 ujj zsibbadása

Tisztelt Dr. Ormos Gábor úr!

Megkérném a problémám szakvéleményezésére és tovább lépési lehetőségek javaslatát.
56. évesen, mindig is voltak enyhébb nyaki és derék táji problémáim, de ezt gyógyszeresen és kenőcsök, esetenként injekció használatával elmúlt (néhány nap, legfeljebb egy hét alatt).
Ez év júniusától, különösebb minden előzmény nélkül, jobb kezemen 4. -5. ujjam zsibbadni kezdett, 4, ujj csak fél oldalon a kis ujj felől, a kis ujjam teljesen, folyamatosan éjjel nappal. Néha szúró, hasogató fájdalommal, elgyengülve, bizonytalan érzékeléssel. Gyakran kiesnek a tárgyak a kezemből, elügytelenedett kéz mozdulatok, jobb kezes lévén rendkívül kellemetlen és a munkámat sem tudom teljes értékűen elvégezni, villanyszerelőként.
Probléma megjelenésével egy idővel fejfájás halántékomon két ujjnyi szélességben időnkét (ez nem állandó) enyhe zsibbadást érzek.
(A két probléma között van összefüggés?)
Házi orvos javaslatára, Először neurológiai kivizsgálás, és 5 napos infúziós kezelés (Milgamma) de teljesen eredménytelenül.
Továbblépésként elmentem egy idegsebész magánrendelésre (ránézésre) megállapította nem gerinc idegű eredetű. (???). Továbbiakban elmentem okleveles természetgyógyászhoz, csontkovácshoz aki 4 db (négy hét augusztus) akupresszúrás beavatkozás, és fülakupunktúrával kezelt, a nyaki fájdalmaim el is múlt de a zsibbadás nem.
Ezután baleseti sebészi (kézsebész) kivizsgálást javasoltak aki könyök alagút problémát állapított meg, és ezt műtéti úton (szept. 16) a letapadt ideg pályákat felszabadította az elmondása és a záró jelentés szerint.
A zsibbadásom továbbra sem szűnt meg, inkább még erősödtek, és már a kéz élnél is zsibbadok. Részemről próbálnám nem elhanyagolni a problémát, de teljesen tanácstalan vagyok a megoldási lehetőségekre.
Helyileg Békés megyében vagyok, de BP.-i kezelésre is hajlandó vagyok amennyiben eredményt hozhat. Előre is köszönöm a segítségét. Ferenc.

Hozzászólás

Hasonló kérdések