Orvos Válaszol

Mozgásszervi betegségek kategória

Dr. Ormos Gábor

Dr. Ormos Gábor (orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus) válasza
a Jobb kéz 4-5 ujj zsibbadása kérdésre

Jobb kéz 4-5 ujj zsibbadása

Tisztelt Dr. Ormos Gábor úr!

Megkérném a problémám szakvéleményezésére és tovább lépési lehetőségek javaslatát.
56. évesen, mindig is voltak enyhébb nyaki és derék táji problémáim, de ezt gyógyszeresen és kenőcsök, esetenként injekció használatával elmúlt (néhány nap, legfeljebb egy hét alatt).
Ez év júniusától, különösebb minden előzmény nélkül, jobb kezemen 4. -5. ujjam zsibbadni kezdett, 4, ujj csak fél oldalon a kis ujj felől, a kis ujjam teljesen, folyamatosan éjjel nappal. Néha szúró, hasogató fájdalommal, elgyengülve, bizonytalan érzékeléssel. Gyakran kiesnek a tárgyak a kezemből, elügytelenedett kéz mozdulatok, jobb kezes lévén rendkívül kellemetlen és a munkámat sem tudom teljes értékűen elvégezni, villanyszerelőként.
Probléma megjelenésével egy idővel fejfájás halántékomon két ujjnyi szélességben időnkét (ez nem állandó) enyhe zsibbadást érzek.
(A két probléma között van összefüggés?)
Házi orvos javaslatára, Először neurológiai kivizsgálás, és 5 napos infúziós kezelés (Milgamma) de teljesen eredménytelenül.
Továbblépésként elmentem egy idegsebész magánrendelésre (ránézésre) megállapította nem gerinc idegű eredetű. (???). Továbbiakban elmentem okleveles természetgyógyászhoz, csontkovácshoz aki 4 db (négy hét augusztus) akupresszúrás beavatkozás, és fülakupunktúrával kezelt, a nyaki fájdalmaim el is múlt de a zsibbadás nem.
Ezután baleseti sebészi (kézsebész) kivizsgálást javasoltak aki könyök alagút problémát állapított meg, és ezt műtéti úton (szept. 16) a letapadt ideg pályákat felszabadította az elmondása és a záró jelentés szerint.
A zsibbadásom továbbra sem szűnt meg, inkább még erősödtek, és már a kéz élnél is zsibbadok. Részemről próbálnám nem elhanyagolni a problémát, de teljesen tanácstalan vagyok a megoldási lehetőségekre.
Helyileg Békés megyében vagyok, de BP.-i kezelésre is hajlandó vagyok amennyiben eredményt hozhat. Előre is köszönöm a segítségét. Ferenc.

Válasz:

Szomorú történet, hogy a különbőző orvos és nem orvos gyógyitók részéről ilyeneket tapasztalt. Személyesen kell megvizsgálnom és a leleteit átnéznem.

Orvosi vizsgálatra van szüksége?

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb magánrendelőt, és foglaljon online időpontot!

Foglalok

Hasonló kérdések

Az ujjbegyek zsibbadása

Nem, ezt valószinüleg- inkább carpalis alagut sy. okozza

Megnézem a a választ

Ízületi húzódás-gyulladás kéztőcsatorna szindroma

Nem hiszem, hogy carpalis alagut sy-ról volna szó, mert az zsibbadással jár, inkább in -meghuzódás. A lábzsibbadás biztosan független. Inkább bemelegi...

Megnézem a a választ

Zsibbadt láb

Milgammát szedhet, az alagutszindrómára injekciokat szoktak adni az alagutba és csak akkor műteni, ha az nem segit.

Megnézem a a választ

Derék és lábfájás

Kedves Uram! Több ízületet érintő kopásos jellegű elváltozásai vannak (csípő, térd és gerinc). Kikérdezés és fizikális vizsgálat alapján lehet megí...

Megnézem a a választ

Fájdalom

"Pszichikai gyógyszerektől" nem lehet gerincfájás, azonban lehet a stressztől , depressziótól...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!