Orvos Válaszol

Pszichiátriai betegségek kategória

Dr. Radics Judit

Dr. Radics Judit (pszichiáter) válasza
a Mi történik velem? kérdésre

Mi történik velem?

Tisztelt Doktornő/Úr!

 

22 éves hölgy vagyok,tanuló,körülbelül 3 hónapja kezdődtek a panaszaim,amennyiben tudom hogy el kell mennem valahova rám tör a hasmenés,és folyamatosan székelési ingerem van,ezért már nem merek elmenni sehová,ezután szereztem egy imodium tablettát,és a háziorvosomhoz fordultam,aki szerint csak egyszerű stressz,így kipróbáltam a valerianat,sedacur fortet,remotiv extrát,mindenféle gyógynövényt, de egyik sem működött.

Végül maradtunk a Medazepam Teva-nál,illetve a Magnézium es a B6 vitaminoknál,nincs alvászavarom,sem légszomjam.

Panaszkodtam továbbá arra is hogy ha el kell mennem itthonról,verejtékezés is,illetve nő a pulzusom is(állandóan mérem így mielőtt elindulok valahova 120 a pulzusom) és a már említett székelési inger.

Nem tudom mi lehet ez,mi törétnik velem,hova forduljak?
Az utóbbi időben sokat tanultam,2 emelt érettségire készültem,napi szinten több órát tanulok,természetesen stresszel,de ez már nem a "normális" stressz,kérem segítsen mit tegyek hogy vissza nyerjem a régi életemet?
Szeretnék elmenni itthonról anélkül hogy hasfogót vegyek be,vagy görcsoldókat szedjek,vagy nyugtatót.

Válasz:

Kedves Kérdező, valószinőleg megviselte az elmult időszak nagy lelki terhelése. Ezzel együtt elsőként vérvétellel kell kezdeni a kivizsgálást -, pajzsmnirigyvizsálat elengedhetetlen. A panaszok alapján magam részéről pszichiáter felkeresését javasolom. Ugy tünik, lecsökkent a szervezetében a szerotonin szintje, ezzel tünnek összefüggésben lenni a panaszok. A pszichiátriai kezelés ennek rendezésében tud segiteni. Üdvözlettel, dr R.

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!