Orvos Válaszol

Nem tudom kategória

Székelyhídi Béla

Székelyhídi Béla (egészségbiztosítási szakértő) válasza
a Mozgáskorlátozott igazolványra van-e jogosultságom? kérdésre

Mozgáskorlátozott igazolványra van-e jogosultságom?

 

Lelet :A bal térd a jobb térd natív vizsgálata. A térdizületben arthrosis van. Kis meszes felrakódások láthatók elsősorban a femur condylusok izületi peremein. Az ábrázolódott csontokon más szerkezeti, jelintenzitásbeli eltérés nem látható. Az elülső keresztzalag nem ismerhető fel. Helyén egy inhomogén a szalagnál jóval magasabb jelű massza ábrázolódik. A hátsó keresztszalag és az oldalszalagok megtartottak. A medialis meniscus szinte egésze, de elsősorban az elülső szarv és a corpus fokozott jelű, kissé inhomogén szerkezetű. A corpus protrudált kismértékben. A laterális meniscuson érdemi eltérés nem látható. A porcos felszínek elsősorban a mediális condilusokon laposabbak, itt az izületi rés jelentősen beszűkült. Kisebb inhomogenitás szinte mindenütt megfigyelhető a hyalinporcban. Kisebb mennyiségű folyadék van a bursa suprapatellarisban és a térdizületi résben. Kis Baker cysta is ábrázolódik, melynek legnagyobb átmérője 5 cm. A quadriceps ín, a ligamentum patellae ép.

Orvosi vélemény: Gonorthrosis l.d.  Ruptura LCA l.d.  Laesio men.med. l.d.

Két éve ezt állapították meg.Jelenleg 65 évesen 150 kg-os testsüly mellett a mozgásom erősen korlátozott. Az állapot romlását úszással. víz alatti tornával próbálom fékezni. Sajnos a parkolási lehetőségek ezt nem mindenhol teszik elérhetővé. Egy mozgáskorlátozott igazolvány megkönnyítené a mozgálterem. Van-e esélyem a megszerzésére?

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Kérdéseire választ talál a következő link beírásával:https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410003/420006/Hatranyos_helyzetuek_kore20091202.html?ugy=akadalymenttam.html Tisztelettel Székelyhidi Béla egészségbiztosítási szakértő 2018.10.26. 08:47

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!