Orvos Válaszol

Daganatos betegségek általában kategória

Dr. Hauser Péter

Dr. Hauser Péter (gyermekgyógyász, onkológus) válasza
a Muszáj??? kérdésre

Muszáj???

Üdvözlöm! Tanácsát szeretném kérni! Anyósomnál ez év elején száj-garat oldalsó fali rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A helyi onkológus (Salgótarján) 4 kemoterápiás kezelést javasolt, és azt tanácsolta, keressük fel a budapesti Uzsoki utcai Onkológiai Intézetet. Itt a kemo befejezésével 25 sugárkezelést írtak elő. A 2. kemo után készült egy CT felvétel, melyen a diagnózis rovatban ez áll: TELJES REGRESSZIÓ. A helyi kezelőorvos leállította a további kemoterápiás kezelést, viszont Budapesten továbbra is azt javasolják, hogy a sugárkezelést kapja meg! Ettől mindenki rettenetes bizonytalan: biztos, hogy ki kell tenni őt ennek a kezelésnek és az azt követő mellékhatásoknak? Nem lehet valamilyen alternatív kezeléssel ezt az állapotot fenntartani? Várom mielőbbi válaszát. Üdvözlettel: Éva

Válasz:

Kedves Érdeklődő! A sugárterápia az egyik leghatékonyabb eszköz a száj-garat daganatok kezelésében. A negatív CT annyit jelent, hogy anyósa daganata jól reagált, 2-3 mm-nél nagyobb daganat biztosan nincs, azonban a CT-vel kimutathatósági szint alatt is maradhatnak daganatsejtek, melyek a sugárterápia elhagyása esetén, a kemoterápia befejezése után, nagy valószínűséggel ismét növekedni kezdenek.

Hasonló kérdések

Kéz

kedves Levélíró! én a daganatos betegségek lelki okaival foglakozom, hozzám ezügyben lehet fordulni. kérem keresse meg kezelőorvosát vagy az aneszt...

Megnézem a a választ

Cysta vagy valami más

Kedves Asszonyom! A leírt laborleletek alapján aggodalomra nincs oka. Rendszeres, gondos, folyamatos kivizsgálásra van szüksége. Üdvözlettel: Dr.Ra...

Megnézem a a választ

Hasnyálmirigy - fogyás

Kedves Uram! A betegsége egy súlyos betegség, kérdését ilyen levelezés formájában nem nagyon lehet korrekten megválaszolni. Fogyása lehet ettől, nem ...

Megnézem a a választ

Vérvételi eredmény

Az Ön által leírtak alapján nagy baj biztosan nincsen. Lehetséges valóban a fokozott répafogyasztás a háttérben.Feltételezem a bilirubin normális volt...

Megnézem a a választ

Makroplázia

Tisztelt Érdeklődő! Az Ön által leírtak alapján feltehetően szöveti túltengésről lehet szó, ami azonban a rokona esetében a szövettani kép alapján ...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!