Orvos Válaszol

Mozgásszervi betegségek kategória

Pásztor-Juszkó Viola

Pásztor-Juszkó Viola (gyógymasszőr) válasza
a Nyakcsigolya meszesedés kérdésre

Nyakcsigolya meszesedés

Kedves Viola!

30 éves vagyok és nyakcsigolya meszesdésem van.Szeretnék érdeklődni,hogy a gyógymasszázzsal megszűntethető a fejfájás,szédülés,nyak és vállfájdalom,vagy esetleg járhatok még mellette tornára is vagy csinálhatom itthon is a gyógytornán megtanult gyakorlatokat?
Köszönettel,Erika

Válasz:

Kedves Erika!

Természetesen, alkalmazhatja a gyógytornán megtanult mozdulatsorokat, sőt javaslom is, hogy a kezelés vége után is folytassa a tornát.

A degeneráció miatti krónikus fájdalom elsősorban azért alakul ki, mert a szervezete reflexes összehúzódásra készteti a gerinc melletti izmokat, és ennek következményeként izomvédekezés jön létre. A izmok összehúzódása tovább szűkíti a csigolyák közötti réseket, így fokozza az idegek beszorulását (akadályozza a megfelelő véráramlást is), tehát kialakul egy "ördögi kör", ami folyamatos fájdalmat, szédülést és nehéz végtag érzést generál. A kezelések mellett a pihenést és a stressz mentességet is ajánlom, hiszen a spontán gyógyulás/enyhülés ennek hatására gyakran bekövetkezik.

A gyógytorna szerepe fájdalomcsökkentő, izomlazító és tehermentesítő továbbá segít a gerincet mozgató-stabilizáló izmok megerősítésében. A gyógymasszázs szintén segíthet a fájdalom csillapításban és az izom lazításban.
A gyógymasszázs előtt viszont mindenképp konzultáljon orvosával, mivel vannak olyan ellenjavallatok, amikor a masszázs nem vagy csak igen nagy körültekintéssel alkalmazható (Ilyen pl: a magas vérnyomás, akut gyulladások, előre haladott csontritkulás stb.)

Jobbulást és enyhülést kívánok!
További szép napot!
Pásztor-Juszkó Viola
Gyógymasszőr

Orvosi vizsgálatra van szüksége?

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb magánrendelőt, és foglaljon online időpontot!

Foglalok

Hasonló kérdések

Nyaki probléma miatti szédülés?

Valóban van és gyakori a nyaki eredetű szédülés. Több tényező játszik ebben szerepet, amelyek a belső fül egyensúlyszervét és az agyi központot befoly...

Megnézem a a választ

Nyakcsigolya - szédülés

Nyaki gerinc panaszainak hátterében artériás keringési vizsgálat, röntgenvizsgálat, szükség esetén MRI vizsgálat szükséges. Kérem ezekkel a szakembere...

Megnézem a a választ

Szédülés nyaki csigolyától!

Ha már szedi ezeket a gyógyszereket , akkor már bizonyosan volt orvosnál a panaszával. az ilyen tipusu szédüléssel inkább a gégészeten foglalkoznak....

Megnézem a a választ

nyakfájás

Igen, nyaki ér keringési zavar lehet, un nyak ér-Doppler vizsgálatot kell végezni, az un subclavia artériát is vizsgálni kell..

Megnézem a a választ

Nyakcsigolya meszesedés.

A meszesedést semmi nem állítja meg, de a panaszait lehet kezeléssel szüntetni.

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!