Orvos Válaszol

Neurológiai betegségek kategória

Dr.  Majoros Angéla

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza
a Szédülés kérdésre

Szédülés

Kedves Doktornő(dr. Szirmai Ágnes) az én kálváriam egy repülős nyaralás alkalmával kezdődött most már 2 hónapja. Egyik nap a nyaralás soran(aznap hajoztunk, fülemet utogettem mert a víz belement) az egyik este azt vettem észre, hogy ha lefelé néztem és vissza picit, megszedultem, majd mikor lefekudtem, éjjel nagyon rosszul voltam a hasam bogyogott, vert a víz remegtem, majd reggel mikor mentünk strandolni, elkapott a rosszullét émelygés szédülés ájulás érzet, gyengének éreztem magam, belül úgy éreztem mintha egnek(azt gondoltam napszuras) ha fájdalomcsillapítót bevettem és feküdtem jobban éreztem magam, fülem nem fájt, nem csengett, fulzugas sem volt, kettős látás sem(nem kimondott korforgo szédülés volt hanem szedelges, mintha huzna a fejem, vagy mint amikor vki hirtelen felall és érzi hogy megszedul, vagy mikor az autóban utazik valaki  és olvas és rosszul lesz.)
Hazajovetelunk után sem javultam, a rosszullét(émelygés) az elmúlt. Háziorvos először normaflor kúra, majd mikor még mindig  fennallt a szedelges, akkor vérvétel, ami teljesen jó lett. Nem javultam, a nap 24 órájában éreztem ha leneztem vagy felneztem, fordítottam a fejem, felalltam, és kb már ilyen folyamatosnak éreztem. Felkerestem full orr gegeszt, aki ezt a diagnózist irta: benignus paroxysmalis szédülés, torna és besaserc 24 mg 2x1 írt fel, illetve szemészeti és neurológia vizsgálatot javasolt. Szemészeti vizsgálat negatív, neurológia vizsgálatnál szervi problémát kizarta egyenlőre, viszont a kialakult szorongás miatt kedelyjavitot írt fel 2 hetig,illetve beszélgetést folytattunk(stresszes vagyok, lelkileg nem vagyok jó passzban, jelenleg gyesen vagyok itthon, a nyaralás a gyerekek nélkül történt és ez megviselt. ).Másnapra megnyugodtam lelkileg és jobban éreztem magam, volt hogy pár óra elmúlt, elmulik(én ezt a kedelyjavitot elkezdtem szedni de nem tudtam aludni tőle és a mellekhatasoktol is tartok, megijedtem, úgyhogy inkább alternatív megoldással kezdtem: futás mozgás, biocom stress kapszula szedés). A két hét múlva visszamentem a neurologushoz, aki egy masikgyogyszert írt fel (coaxil) a pánikra szorongásra, és hogy várjunk 3 hetet hogy elmulik e.
A tornát az epley módszerrel próbáltam de hol csináltam hol nem, igazából nem tudom hogy jól csinálom e. Most találtam Doktornő gyakorlati utmutasasara és most elkezdtem, de vegyes érzelmeim vannak hogy egyáltalán ezeket kell e csinálnom. Vannak jobb napok amikor annyira nem érzem vagy enyhebben(elmulik több órára) ezt a szedelgest vagy nem tiszta érzést, de van olyan nap mikor jobban. CT és nyaki uh még nem volt, amit én a megnyutasom miatt megcsinaltatnek. Kérdésem lenne, hogy normális e hogy 2 hónap elteltével még mindig érzem ezt a fura szedelgest. A szorongásra pánikra, én nem szeretnék ilyen fajta gyógyszert szedni, szeretném saját magam legyozni, viszont így van bennem kettősség hogy a szedelges nem fog elmulni.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Dr. Szirmai Ágnes már nem szakértő ezen az oldalon. Panaszai valóban annak tűnnek, aminek diagnosztizálták, bár valóban szokatlan, hogy ez az állapot hónapokig fennmaradjon. Az egyensúlyjavító tornáról sokféle, egész jó leírásokat találtam magam is az interneten, sőt videók is vannak, hogyan kell csinálni. Betaserc helyett esetleg Arlevertet lehet megpróbálni. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!