Orvos Válaszol

Pánikbetegség, szorongás, stressz kategória

Dr. Radics Judit

Dr. Radics Judit (pszichiáter) válasza
a Szorongás kérdésre

Szorongás

Tisztelt Doktornő!

Szorongás miatt több éve Xanaxot szedtem, hol időközönként, hol rendszeresen. 2018 òta sajnos rosszabbodott az állapotom és 3-szor 0.5 mg Xanaxot szedtem rendszeresen. Most egy idő óta a tüneteim felerősödtek, a szorongás mellett légszomj, szívdobogás és belső remegés is társult. (Sajnos az ujjaim is remegnek láthatóan, mely talán csillapszik ha megemelem az adagot...). Mostanában pedig úgy vettem észre hogy a hangokra is  érzékeny vagyok mely eddig nem volt és nem tudom mitől.Úgy gondolom hogy gyógyszerfüggő lettem...40 éves vagyok és nem szeretnék gyógyszereken élni.A pszichiáter írt a Xanax mellé Lamolepet, (12x25 mg) de mivel rosszul éreztem tőle magam abbahagytam(talán megrémisztett a tudat is hogy epilepsziára adják ). Le szeretném tenni a Xanaxot de nem tudom hogyan. Azt szeretném kérdezni, hogy a Xanax kicserélése pl.rivotrilra vagy más gyógyszerre nem-e segítene a leszokásban., vagy segitene-e vmi más gyógyszer hogy jobban legyek. (pl.Brandenburg Neuro, Remifemin vagy esetleg más).Előre is köszönöm szépen a választ!

Tisztelettel

   Dr. Pálvölgyi Rita doktornőnek

Válasz:

Kedves Kérdező, a Xanax, Rivotril tartós szedése nem a megfelő megoldás szorongásos panaszokra. Ebben az esetben általában a szerotoninszint emelése a megfelelő megoldás. Erre a célra egyéb gyógyszerkészitmények -, de sok testmozgás, helyes táplálkozás, szabadlevegőn tartózkodás, kikapcsolódás is - szolgálnak. Beszélje meg kezelőorvosával tüneteit, bátran mondja el, hogy a Lamoleptől nem érezte jól magát -, igy kezelőorvosa a megfelelő terápiát tudja majd Önnek nyujtani. Üdvözlettel, dr Radics Judit

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!