Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Törölt orvos - orvos

Törölt orvos

100 kérdésre válaszolt

Kategóriái: balesetek, elsősegély

Szakterülete: balesetek, elsősegély

Kérdezek tőle

100 kérdésre válaszolt:

Törölt orvos orvos válasza

Kislányom Könyökre esett !

Kedves Hajnalka! A kezelőorvosa valószínűleg nem véletlenül küldte át Önöket a nagyobb, felszereltebb kórházba, oda el kell menniük. Látatlanban nem tudunk nyilatkozni, kérem kövesse a kezelőorvosa utasításait! Üdvözlettel!

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Bokaszalag szakadás?

Kedves Zita! A pihentetés, kímélés a legfontosabb szinte egy ilyen baleset után illetve a borogatás, helyi gyulladáscsökkentő krémek használata, hűtés, végtag polcolás, rögzítés rugalmas pólyával. Azonban ha pár napon belül nincs érdemi változás, legkésőbb a jövő héten keresse fel ismét a baleseti sebész szakorvosát. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Lábfej fájdalom

Kedves Gábor! A sebész által javasolt és elrendelt terápia mellett én még a pihentetést és kímélést javasolnám, illetve ha továbbra sem szűnik belátható időn belül (pár nap max.) a lábfej fájdalma, keresse fel ismét a kezelőorvosát vagy egy sebész, illetve traumatológus szakorvost. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Kullancscsípés változása antibiotikum kúra alatt

Üdvözlöm! Az Ön kérdése nem a sürgősségi ellátás területére tartozik, ezért érdemi választ sajnos nem tudok adni, így azt javaslom, hogy azonnal keresse fel háziorvosát és beszélje meg vele a történést, ő fog tudni ebben segíteni Önnek, de ha nagyon nyugtalanítja a dolog, bátran hívja fel a területileg orvosi ügyeletet és legalább telefonon kérje ki a tanácsukat, de az antibiotikum pontos nevére szükség lesz! Üdvözlettel:

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Energiatakarékos izzó - higany

Kedves Edina! A villanyokhoz, energiatakarékos izzókhoz sajnos nem értek, tehát a kérdés ezen részét egy villanyszerelővel kellene megvitatnia, azonban azt sem tudom, hogy van - e bennük egyáltalán higany. Ha van és szivárog, akkor sem gondolnám, hogy olyan nagy mennyiség távozna belőle, ami mérgezést okozhat, ezért én mindenképpen azt javaslom, hogy kérje ki hozzáértő szakember tanácsát, vizsgáltassa meg az égőt és ha ő azt mondja, hogy egészségre káros anyagok szabadulnak ki belőle, azonnal szabaduljanak meg ettől a fényforrástól és szellőztessenek nagyon sokat! Ha pedig bármi furcsaságot észlel saját magán vagy bárki máson a környezetében, haladéktalanul forduljanak orvoshoz! Üdvözlettel:

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Agyrázkódás

Kedves Mónika! Ha a hányás nem ismétlődik, illetve nem társul hozzá bágyadtság, szédülés, rossz közérzet, kedvtelenség vagy bármi furcsaság, akkor elég ha otthon figyelgeti, de bármi különöset észlel, azonnal forduljon orvoshoz! A hányás nem csak az agyrázkódástól lehet, ezért feltétlenül vigye el a háziorvoshoz legalább, ha nem múlik vagy egyéb furcsaság is társul hozzá. A pihenés, rengeteg vízivás/folyadékfogyasztás és árnyékos hely tanácsos ilyenkor. Kicsit éljen nyugodtabb életet a kislánya egy pár napig. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel!

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Lábujj zúzódás

Üdvözlöm! Sajnos ez egy lassú folyamat lesz, főleg ha terheli is. Kenegetés, polcolás és pihentetés a teljes gyógyulás titka, ezért amennyire lehet ne lógassa, ne terhelje, kenegesse, borogassa, polcolja kicsit mindig fel a lábát és ne vegyen fel szoros cipőt. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Bokatörés

Tisztelt Éva! A gipsz eltávolítás után ugyanúgy ágynyugalom szükséges, hogy a törés helye tovább gyógyulhasson. Ha sokat jár vele, terheli, az lassítja a gyógyulás folyamatát és dagadhat is tőle a láb. Kezelőorvosával beszélje meg a felmerülő problémáit, és, hogy kell- e gyógytornászhoz mennie. Ő tud csak Önnek megfelelő válaszokat adni. Mielőbbi jobbulást kívánok!

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Műtét utáni rehabilitáció

Üdvözlöm! Az Ön kérdése nem az én szakterületemhez tartozik, ezért nem tudok válaszolni a kérdésére. Kérem, kérdezzen egy betegjogi szakértőt vagy érdeklődje meg az adott kórház irodáján. Üdvözlettel!

Megnézem a kérdést

Törölt orvos orvos válasza

Kullancs - Lyme kór?

Kedves Marianna! Én azt javasolnám, hogy feltétlenül keresse fel legalább a háziorvosát és mihamarabb mutassa meg neki, mert a kullancs csípést követő Lyme- kór ilyen tünetet csinál. Ne késlekedjenek! Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!