Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter

Dr. Kiss Huba Gergely

264 kérdésre válaszolt

Kategóriái: pszichiátriai betegségek

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, pánikbetegség, szorongás, stressz, pszichiátriai betegségek, szenvedélybetegség, függőség

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

1993 óta praktizálok. 14 évet dolgoztam az OPNI-ban, 20 évig dolgoztam kórházi osztályon, két éve dolgozom szakrendelőben. 16 éve folytatok magánpraxist. Elsősorban szorongásos zavarok, hangulatzavarok kezelésével foglalkoztam.10 évet dolgoztam dr. Rihmer Zoltán mellett. Pszichodrámában képződtem. A kombinált gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést tartom fontosnak. Érdeklődésem széles körű. Érdekel a paramedicina, az alternatív gyógyászat, a spiritualitás és az asztrológia. Utóbbi tudományosságáról és az emberi kapcsolatokban betöltött fontos szerepéről meg vagyok győződve. Nálam a betegnek mindig igaza van, amíg nem derül ki az ellenkezője.

264 kérdésre válaszolt:

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Szorongás

Tisztelt Uram! Bár az antidepresszáns hatás csak 1-2 hét alatt fejlődik ki, jól tette, hogy abbahagyta a szedését, mert jelentősek voltak a mellékhatások. Elképzelhető, hogyha újra kezdi szedni, alacsonyabb dózisban, akkor másképp fog hatni. Az elhagyás után észlelt tünetek azonban nem lehetnek a gyógyszerelvonás tünetei, valószínűleg már több napja tartanak, inkább szorongásos tünet vagy valami más. Beszélnie kellene a kezelőorvosával. Üdvözlettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Tompa szédelgés, rosszullétek

Kedves Uram! A leírás szerint a jelenlegi panaszait a korábbi tünetek felerősödése okozza. A gyógyszer szedés és az arra adott reakciója alapján feltételezhető, hogy lassú metabolizálók csoportjába tartozik, emiatt bármilyen a májon keresztül lebomló anyagot lassabban bont le a szervezete, ezért a gyógyszerek hatása is erősebben jelentkezik és gyakrabban okoznak mellékhatást mint az átlagembernél. Ha továbbra is a Frontinból szed többet naponta 3-4részre osztva, az is jó lehet, és az is lehet, hogy az antidepresszánst ha sokkal kisebb dózisban (negyedelve, nyolcadolva) próbálja újra, az is segíthet. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Fontos kérdés,ünnepek elött !! Sűrgős

Kedves Uram! Igen a Rivotril(0,5mg) 3x3 -t helyettesítheti Xanax(0,5mg) 3x3 -al. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Pánikbetegség ,stressz

Kedves Hölgyem! Nyugodtan szedheti a citalopramot a Concorral együtt, de lehet, hogy jobb ha egyenlőre csak 2,5mg Concort szed, mert kicsit erősítheti a Concor hatását. Figyelje a pulzusát és a tüneteit és konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Rexetin 20 mg

Kedves Hölgyem! Igen, háziorvos is felírhatja, de csak teljes áron, azonban ha a pszichiátertől kap szakorvosi javaslatot, akkor támogatással is. Üdvözlettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Rossz mozdulat félálomban, ébredés előtt.

Kedves Uram! A nyújtózkodás teljesen természetes, nagyon ősi reflex, az állatoknál is nap mint nap megfigyelhető. A maga esetében, hogy evvel a mozdulattal megnyomja a fejét, csak egy variáns és nincs sem neurológiai sem pszichés kóroka. Mivel azonban zavaró, azt javasolnám, hogy próbálja meg programozni a gondolkodását és a viselkedését. Nagyon tanulékonyak vagyunk és még egy ilyen tudattalan mozdulat is kontrollálhatóvá tehető. Egy az agykontrollból ismert gyakorlatot ajánlanék. Este lefekvéskor, mielőtt párnára hajtaná a fejét alváshoz, képzelje el, hogy felébred nyújtózkodás előtt, gondoljon arra, hogy fel kell ébrednie nyújtózkodás előtt és ezt követően igyon meg egy pohár vizet. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Depresszió?

Kedves Uram! Az elmondotta alapján depressziós tünetei vannak, konkrét kiváltó tényezőkkel amire magának is van rálátása. Nyugodtan forduljon előbb pszichológushoz, mert amennyiben ő úgy itéli meg a beszélgetésük alapján, akkor tovább fogja irányítani pszichiáterhez. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Mirtazapin/Mirtazen elhagyható hirtelen elvonási tünetek nélkül?

Kedves Uram! A Házipatika internetes oldal orvos válaszol rovatának az a funkciója, hogy a pácienseknek segítsünk az eligazodásban a betegségük és a kezelésük tekintetében. Nem végzünk terápiát, az a kezelőorvos feladata és kompetenciája. Kérem, hogy ezt figyelembe véve tegye fel kérdéseit. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Miért csak átmenetileg érzem jól magam?

Kedves Uram! A Házipatika internetes oldal orvos válaszol rovatának az a funkciója, hogy a pácienseknek segítsünk az eligazodásban a betegségük és a kezelésük tekintetében. Nem végzünk terápiát, az a kezelőorvos feladata és kompetenciája. Kérem, hogy ezt figyelembe véve tegye fel kérdéseit. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Reggel kicsit depressziósan kelek miért?

?

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!