Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus

Dr. Ormos Gábor

1162 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek, csontritkulás, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Szakterülete: csontritkulás, mozgásszervi betegségek, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

Dr. Ormos Gábor, reumatológus, fizioterápiás főorvos, manuál/chiroterápiás képzettségű gerincspecialista, természetgyógyász. A porckopás és gyulladásos eredetű ízületi, valamint nyak, hát, derék fájdalmakkal, gerinc betegségekkel, isiászos panaszokkal foglalkozik. A hagyományos reumatológai gyógyításon és speciális injekciókon túl hazánkban legrégebben alkalmaz kézzel végzett, ún. manuális-csontkovács műfogásokat, amelyekkel az akut gerincpanaszok sokszor azonnal szüntethetők. A mozgásszervi betegségekkel kapcsolatosan életmód, természetgyógyász, gyógytorna tanácsokat ad.

  honlap: www.ormosdoktor.hu

  Magánrendelés: hétfő és csütörtök délután, Bp. V. Balassi B. u. 9. T: 368-4675. Előjegyzés: 30/4332530

1162 kérdésre válaszolt:

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Meniscus műtét utáni fájdalom

Az operáló orvoshoz kellene fordulni, kontroll UH vagy MRI mutatná meg mi van a térdben.

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Lökéshullám terápia

Nem javasolom, részben az alvadásgátló szedés miatt, másrészt a panaszának oka sem egyértelmű, például nem biztos, hogy "sarkantyú" eredetű vagy inkább neuropathiás.

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

HWS Syndrom

A - valószinüleg- szteroid mellékhatás elmúlása nem tudható, mert nagyrészt a dózistól is függ, remélhetően a magas vérnyomás rendeződik. Az éjjel jelentkező karfájdalom ideggyulladásos eredetű is lehet, melyre az Uh kezelés nem biztos, hogy jó hatású.

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Condrosulf 800mg

Általános rossz közérzeti panaszokra nem lehet távolból javaslatot adni. Az valószinü, hogy a kiszáradás okozhat ilyen tüneteteket és ezért a megfelelő mennyiségü folyadékitatást biztositani kell, emellett a háziorvosa általi megvizsgálás indokolt.

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Hova forduljak?

ortopédiai szakrendeléshez

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Ganglion kialakulhat-e a felkarban( bicepszben) ?

Nem szokott, izomcsomó lehet, ha növekszik Uh , MRI

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Komoly jel lehet a felkarban megjelenő duzzanat/csomó?

Nem valószinü, hűsitő, gyulladácsökknető krémmel kenje.

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Forsteo injekcio

A Forsteo inj szigoru feltételekhez szabott, a kezelőorvosa nyilván tájékoztatta erről, a nagyon súlyos esetekben indokolt és hatékony, árban nem sokkal több, mint a más injekciós készitmények.

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Artrozis

Porckopást elsősorban rtg és ultrangos izületi izsgálattal lehet megállapitani. A TB támogatott kezelések fizioterápia, gyógyszerek és gyógytorna- eredményességük az állapottól és egyéni alkattól függő.

Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Nyaki röntgennel kapcsolatos kérdések

A nyaki rtg-n leirt elváltozások feltehetően függetlenek a panaszától, inkább " akéztőalagut" szindrómája a valószinübb. Persze ezt személyes vizsgálat, ENG kell igazolnia. dr Ormos

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!