Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Hidvégi Edit -  gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus

Dr. Hidvégi Edit

315 kérdésre válaszolt

Kategóriái: táplálékallergiák, speciális étrendek, egészséges táplálkozás

Szakterülete: egészséges táplálkozás, táplálékallergiák, speciális étrendek

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

1984-ben végeztem a SOTE-n. PhD fokozatot 2002-ben szereztem táplálék-allergia témakörben. Szakvizsgáim: gyermekgyógyászat, gyermek tüdőgyógyászat, gyermek gasztroenterológia, felnőtt pulmonológia. Mind gyermek, mind felnőtt betegek táplálkozási, étel-allergiás és intoleranciás problémáira, valamint tüdőgyógyászati kérdésekre szívesen válaszolok. 

315 kérdésre válaszolt:

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Hasi ultrahang

Kedves Kérdező! Igen, a lelete gyakorlatilag teljesen normális. Egyedül a belek meteorizmusát (gázosság) írja le, mint eltérést. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Szekelési/Emésztési probléma

Kedves Kérdező! Az aranyér kellemetlen jelenség, fájdalmat, véres székletet okozhat, de az Ön által leírt béltüneteket nem. Ezeket többféle betegség okozhatja, kezdve egy fertőzéstől, akár béldaganat is lehet a kiváltó. Feltétlenül forduljon gasztroenterológushoz, ha a panaszai 3-5 napnál tovább tartanak. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Kiütések

Kedves Kérdező! Mivel esete nem hétköznapi, az Interneten erre nem lehet válaszolni. A részletek megbeszélése céljából javaslom, hogy keressen fel szakrendelésemen a Budai Allergiaközpontban. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Férgesség.

Kedves Kérdező! Amennyiben ismert, hogy milyen féreg okozza a panaszokat, akkor annak megfelelő kezelést javasolnak, ami rendszerint tabletták bevételéből áll. Lehet, hogy végeznek vérvizsgálatot is, ehhez semmilyen előkészület nem kell. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Tejfehérje tartalmú étrendkiegészítő okozhat-e laktózérzékenységet?

Kedves Kérdező! A tejfehérje fogyasztása nem okoz laktóz (tejcukor) érzékenységet. Amennyiben Önnek öröklötten alacsony a tejcukor bontó enzimszintje, akkor hasi panaszokat, hasmenést okozhat a tejcukor tartalmú ételek, italok fogyasztása. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Emésztés

Kedves Kérdező! A bélgázok mennyiségét és szagát az elfogyasztott étel mellett a bél baktériumflórája is befolyásolja. Javaslom, hogy szedjen probiotikumot, az enyhítheti a bélgázokkal kapcsotos panaszait. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Hasnyálmirigyrák vastagbélrák?

Kedves Kérdező! Ön 28 éves, ebben a korban igen ritkák a daganatos betegségek. Azok elkerülése érdekében jól tenné, ha a dohányzást abbahagyná, vagy legalább is jelentősen csökkentené. Az antidepresszánsok szedése mellett a sportolást, helyes táplálkozást is javaslom, ezek szintén segíthetnek az állapota javításában. A hasi UH lelete - mint Ön is látja - teljesen normális. A laborleletekből valójában csak a vas alacsony volta kezelendő, a többi nem jelentős. A gázos belek (ultrahang lelet) és megváltozott széklet miatt probiotikum szedését is ajánlhatom. Remélem, hogy levelemmel kicsit megnyugtattam és vidámabban kezdi az új esztendőt. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Gyomor fájdalom

Kedves Katalin! A probiotikum nem szokott gyomorpanaszt okozni, de a hozzáadott prebiotikum már igen. Vagy csökkentse heti 2-re a prebiotikum szedését, vagy váltson BioKult-ra, amiben nincs olyan prebiotikum, ami hasi panaszt okoz. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Antibiotikum és fekete széklet

Kedves Kérdező! Az antibiotikum szedését az orvos által előírt ideig kell folytatni. Mivel refuxos, gondolom van gyomorvédő gyógyszere is, azt vegye be az antibiotikum mellé. Jól teszi, hogy szed probiotikumot is. Amennyiben többször előfordul, hogy fekete a széklete, javasolt széklet vér vizsgálat elvégeztetése (háziorvosi beutaló kell). Ha ez pozitiv, akkor minél hamarabb jelentkezzen a gasztroenterológián. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus válasza

Mononukleózissal kapcsolatban..

Kedves Kérdező! A mononukleózis diagnózisának felállítása orvos feladata, különösen akkor, ha ez hasi panaszokkal társul. Máj érintettsége lehet, amit nem teákkal és gyógynövényekkel kell kezelni. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!