Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász

Dr. Kiss György

180 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nőgyógyászat

Szakterülete: nőgyógyászat

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

Szülés, nőgyógyász szakorvos

 „A nőgyógyásznak soha nem szabad elfelejtenie, hogy a páciensének nemcsak teste van, de lelke is. Az igazi nagy dolog viszont rájönni arra, hogy mikor melyik van nagyobb bajban, és annak megfelelően cselekedni!"

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát, majd itt dolgoztam 1999-ig. A szülészet-nőgyógyászat mellett szakvizsgát szakvizsgáztam fizioterápiából, és képesítésem van az ultrahang diagnosztikához. 7 évet töltöttem Algériában, ahol egy járási székhely 60 ágyas szülészeti-nőgyógyászati osztályát vezettem. Ezt követően vettem át a Marcali Városi Kórház, Szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetését, ahol 2010-ig osztályvezető főorvosként dolgoztam.

Jelenleg a Belvárosi Orvosi Centrumban dolgozom nőgyógyászként.

Szakterületek

  • HPV és méhnyakrák
  • Kismedencei gyulladás
  • A női orgazmus zavarainak kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • A menopauza tüneteinek kivizsgálása és kezelése
  • Hüvelyi ultrahang
  • Meddőségi kivizsgálás

180 kérdésre válaszolt:

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Petefészek ciszta

Tisztelt Hölgyem ! Napjainkban a Papanicolau féle cytológiai beosztást/ P 1,2,3,4,5 / már nem használják, helyette a Bethesda rendszert/ van -e mirigyhám illetve laphám elváltozás a méhnyakon / illetve van-e HPV érintettség /human papilloma virus /. A cytológiai vizsgálat a régi rendszer szerint negativ-rendben van. Az ultrahang lelet által leirt 24 mm-s képlet szerintem nagyon hasonlit a petekilőkődést / ovulatió/ követő bevérzett tüsző képéhez, ez előfordulhat normális ciklus alatt is és magától felszivódhat, nem kell rosszra gondolnia, ne aggódjon, de két hónap mulva azért vegye igénybe az UH vizsgálatot. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Vérzés

Tisztelt Hölgyem ! Igen, feltételezhetően az ovulatió körüli történésekről lehet szó. Amennyiben a ciklus folyamán még megismétlődne a vérzés, akkor javasolnám a szakorvosi vizsgálatot, ha ez nem következne be, akkor nyugodtan várja meg a következő menstruációt . Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Menstruáció

Tisztelt Hölgyem ! Amennyibbben az otthon végzett terhességi teszt negativ, és egyéb panaszai/ pl: alhasi fájdalom/ sincsenek ugy nyugodtan várhat, amig menstruációja spontán nem jelentkezik. Ammennyiben még márciusban sem indul be a ciklus, akkor hüvelyi ultrahang végzése és szakorvosi vizsgálat javasolt. Üdvözlettel: dr.Kisss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Magas koleszterin fogamzásgátló mellett

Tisztelt Hölgyem ! Valóban, a "babaproject " megkezdése előtt 2-3 hormonmentes ciklus ajánlott. A feltételezett endometriosis kissé nehezen értelmezhető. A koleszteri szint nem lehet akadálya a gyermektervezésnek, melyhez minden jót kivánok ! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Hüvelyi folyás

Tisztelt Hölgyem ! Hüvelykenet vizsgálatot javasolnék/ van-e normális Lactobacillus flóra, gombás ferőzés stb. / illetvehüvelyi pH vizsgálatot, valamint STI kórokozók meghatározását / HPV,Ureaplasma,Micoplasma stb.../ Ezek ismeretében lehetne kezelni és helyreállitani a hüvelyi mikrobiom normális állapotát és valószinü a folyást is megszüntetni. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Petefészek cisztára menopauza alatt szedhető-e az Indol 3c?

Tisztelt Hölgyem ! Kérem, minél előbb szánja rá Magát a cysta mütétre és az eltávolitott anyag szövettani eredménye birtokában /minden rosszindulatu folyamat kizárva / semmi akadálya nincs az INDOL3C kurának. Menopausa környékén minden petefészek elváltozás szövettani tisztázása ajánlott, tehát a kura is jobb, ha a mütét utáni történik. Üdvözlettel:dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Zavart proliferiatio ( Fokozott ösztogénhatás)

Tisztelt Hölgyem ! Igen, jól értélmezi a szövettani leletet és nincs nagy baj , de a ciklusa rendszertelen / nem jelezte korát / Ennek ellenére tanácsom, hogy végeztessen pajzsmirigy vizsgálatot/ TSH, Ft3,Ft4, Anti TPO / amellett D vitamin meghatározást és hormonális ciklus diagnosztikát is. Üdvözlettel:dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Teherbe esés

Tisztelt Hölgyem ! A pettingnél előfordulhatnak " nemkivánatos " események is, ezért és a menstruáció késése miatt is tanácsolnám, a gyógyszertárakban kapható terhességi teszt végzését reggeli első vizeletből, akár megismételten is, hazajövetele után pedig szakorvosi vizsgálatot. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Pecsételő vérzés

Tisztelt Hölgyem ! Valószinü, hogy a fogamzásgátlók szedése révén kialakuló a természetesnél vékonyabb méhnyálkahártya szokatlan leválása miatt jelentkeztek az Ön által jelzett tünetek. Arra, hogy ebben mennyire játszik szerepet az antibiotikum szedése- nehéz korrekt választ adni, de nem elképzelhetetlen . Amennyiben a tünetek a jövőben is jelentkeznének, ugy érdemes lenne kezelőorvosával konzultálni. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Menstruáció késése , elmaradása .

Tisztelt Hölgyem ! Reggeli első vizeletből végzett otthoni terhességi teszt végzését és tekintettel panaszaira- negativ teszt esetén - hüvelyi ultrahang vizsgálatot is, melyek segitségével jelenlegi állapota tisztázható. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!