Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter

Dr. Kiss Huba Gergely

207 kérdésre válaszolt

Kategóriái: pszichiátriai betegségek

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, pánikbetegség, szorongás, stressz, pszichiátriai betegségek, szenvedélybetegség, függőség

Bemutatkozás

1993 óta praktizálok. 14 évet dolgoztam az OPNI-ban, 20 évig dolgoztam kórházi osztályon, két éve dolgozom szakrendelőben. 16 éve folytatok magánpraxist. Elsősorban szorongásos zavarok, hangulatzavarok kezelésével foglalkoztam.10 évet dolgoztam dr. Rihmer Zoltán mellett. Pszichodrámában képződtem. A kombinált gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést tartom fontosnak. Érdeklődésem széles körű. Érdekel a paramedicina, az alternatív gyógyászat, a spiritualitás és az asztrológia. Utóbbi tudományosságáról és az emberi kapcsolatokban betöltött fontos szerepéről meg vagyok győződve. Nálam a betegnek mindig igaza van, amíg nem derül ki az ellenkezője.

Legutóbbi válaszai

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Tünetmentes vagyok ugy ahogy,de még valami nem stimmel

az lenne a problémám,hogy nyugodt kiegyensúlyozottnak érzem magam,viszont megvannak a kényszeresgondolataim vagy téveszmék. nemtudom pontosan mi lehet a kettő közül. olyan van például ha a  számitógépen sokat játszom játékkal, az anyukám vagy a háziállatom meghal és elesik.Tudom ez furcsán hangzik,ezért megfogalmazni se tudom.Mert nekik nem tetszik amit csinálok. szedek gyógyszereket is Cymbalta 60mg, sertraline 200mg,amitrex 800mg,rivotril 3x1mg, parnassan este 7,5m g. köszönöm a választ előre is.

Válasz:

Tisztelt Uram! Nem tudok ilyen mélységekben tanácsokat adni, erre a kezelőorvosa hivatott, kérem a továbbiakban forduljon hozzá. Üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Skizofrenia

Mit tehetek ha nincs betegseg tudata? Hogy tudom orvoshoz vinni?

Válasz:

Kedves Uram! A betegségtudat hiánya nagyon nagy probléma a pszichiátriai betegek egy részénél. Emiatt még csak beszélni sem lehet lényegében a tünetekről, nem hogy orvoshoz vinni a beteget. Bármivel is próbálkozik nagy kitartást igényel. Hatásos lehet sok féle megközelítés, általában a beteg személyisége meghatározó ebben. Tisztelettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Antidepresszáns és láb dagadása.

Tisztelt Pszichiáter  !

Kérdésem az lenne két éve szedek Escitil 10mg reggel 1x  3x0.5mg Frontint este fél. Szem 100mg Lamolepet. Most egy hónapja orvosom emelt az Escitil tbl. Reggel 10mg délben  5mg. A lábam kezd mindkettő dagadni boka és lábszár enyhén. Okozhatja az Escitil emelt adagja.

Válasz:

Kedves Hölgyem! Az escitalopram valóban okozhat ritkán alsóvégtagi oedémát, jellemzően dózis növeléssel összefüggően, egy ismert mechanizmus miatt. A dózis csökkentés körülbelül két héten belül a mellékhatás megszünését eredményezi. Tisztelettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Zyprexa Vagy Seroquel jobb skizofréniára?

Az lenne a kérdésem,melyik effektivebb skizofréniára,szorongásra,szociális fóbiára a kettő gyógyszer közül.Kérem adjanak egy pontos választ. Melyik gyógyszertől a kettő közül tudnék normálisabb türhetőbb életet élni. 

Válasz:

Tisztelt Uram! A kérdésére válaszolva, az adott gyógyszerekről nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egyik vagy másik jobb a szkizofrénia kezelésére. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai, ugyanakkor a páciens egyéni adottságai is meghatározzák a választást. Üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Lesznek e elvonási tüneteim?

szóval az orvosom utasitására fokozatosan épitem le a ketilept prolongot, 250mg kezdtem most 2 hét alatt 100mg nál tartok, kb 2 hét alatt hagyhatom el teljesen. mellete épitem fel az olanzapint abból 7.5 mg ot szedek, szóval átmeteileg hozzáteszem Átmenetileg 3 AP szedek Amitrex,Olanzapin,Ketilept prolong, lesznek e elvonási tüneteim,vagy csak kicsit és szedhető ez a 3 együtt ha az orvos azt mondta? Lesz bajom? mert én nem 50mg ketilept prolong nál kezdtem el szedni az olanzapint hanem 100 nál. köszönöm előre is a kérdésre a válasz

üdvözlettel

Válasz:

Kedves Uram! Valószínüleg nem lesznek elvonási tünetei. Üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Remisszióm van, de a kényszercselekvések,gondolatok megvannak

Jóestét,mai napon megint remissziósnak érzem magam,ez minden 1 hónapban jön elő tart 3 -4 napig. viszont vannak problémák túl sokat foglalkozok az állapotommal utána olvasok sokszor,youtube on sok zenét hallgatok,akaratlanul kényszercselekményeket csinálok.hogy lehetne az hogy tünetmentes maradjak hosszú távon is,és ne legyenek az ocd s dolgaim? 

Köszönettel

Válasz:

Kedves Uram! A betegségek többsége hullámzó lefolyást mutat, nem mindig sikerül stabilizálni. Kérdésére ennyi információ alapján és így interneten keresztül nem lehet megfelelő választ adni. Üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Gyógyszer kérdés

Szóval kérdésem lenne ismét,csökkentjük a ketilept prolong ot orvos utasitására majd elhagyjuk 250 től kezdtem most 150 mg nál tartok, azt mondta ha 50 mg nál tartok,szedjem be az olanzapint 7.5 mg ot . szóval igy átmenetileg 3 antipszchió lesz. de baj nem lehet nem? ha az orvos mondta. mi lenne ha én már a 150 mg os dózisnál elkezdeném ma este szedni a zyprexát? Lenne baj belőle? Minnél elöbb szeretném szedni ezt a jó gyógyszert. Tudom kisebb seroquel dózisba kéne szedni mellé az olanzapint,de nem vagyok túl jól hangokat hallok szorongok.kérlek segitsetek.

 

szép napot

Válasz:

Kedves Uram! Tartsa magát az orvos utasításához! Tisztelettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Gyakori vizelés,kicsi zsibbadás érzés a lábamban

Mostanában sokat vizelek,főleg nappal,de amikor nem vagyok otthon érdekes nemsokat sőt egyálatlán,gyengeség érzésem is szokott lenni bár lehet hogy a melegfrontól? holnap megyek vércukrszint mérésre egy gyógyszertárba,kérdésem muszály ? lehet teljesen más oka van de nemtudom nem vagyok orvos.szedek gyógyszereket is cymbalta,rivotril,sertraline,ketilept prolong,amitrex skizofréniával és kényszerbetegséggel diagnosztizálnak.

Válasz:

Kedves Uram! Inkább hidegfront hatására fokozódik a diurezis, emiatt ilyenkor gyakoribb a vizelet ürítés. Cukorbetegségben szintén jellemző a fokozott folyadék fogyasztás és ennek következtében a több vizelet ürítés. Ha gyanú van rá érdemes a háziorvosával megbeszélni. Tisztelettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

Gyogyszerek

Tisztelt Doktor No!

Ripedont es Akinetont szedek az lenne a kerdesem hogy ezek a gyogyszerek legyengitik e a fogamzasgatlo hatasat?valaszat elore is koszonom

Válasz:

Kedves Hölgyem! Általánosságban érdemben nem befolyásolják a fogamzásgátlók hatását, de konkrét készítmény esetén lehet pontosabb választ adni. Tisztelettel
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter válasza

PMS

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 

Jelenleg Scippa-t szedek. Nagyon erős PMS tüneteim szoktak lenni. Milyen készítmények vannak erre, amit a gyógyszer mellett szedhetek? 

Válaszát előre is köszönöm, 

Rita

Válasz:

Kedves Hölgyem! A PMS a hormonális működés változással kapcsolatos tünetegyüttes, aminek pszichés tünetei is lehetnek. Amennyire most tájékozódtam alcsoportjai is ismeretesek és ennek megfelelően vitamin fogyasztással is befolyásolható. Az alábbi linken https://peakshop.hu/girl/pms/ talál erre vonatkozó leírást. A pszichés tünetekre az ön által szedett gyógyszer is jó. Tisztelettel
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!