Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus

Dr. Jurcsik Ágnes

228 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, allergia

Szakterülete: bőrbetegségek, allergia

Bemutatkozás

1980-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude (kiváló) minősítéssel.

Első munkahelyem is az egyetem egyik klinikája, a Bőr-Nemikórtani Klinika volt, ahol az orvosi tevékenység mellett az egyetemi hallgatók oktatása, előadások tartása, tudományos szaklapokban megjelenő cikkek írása  és allergológia-klinikai immunológiai szakvizsga előtt álló orvosok oktatása is feladataim közé tartozott.

Az 1984-ben megszerzett, kiváló minősítésű bőrgyógyászati szakvizsgát követően az allergológia-klinikai immunológia ráépített szakvizsgát is megszereztem.

A klinika Allergológiai Szakrendelésén sok éven át végeztem a hozzánk forduló páciensek allergológiai tesztelését, betegségük véleményezését és kezelését.

A későbbiekben a Kútvölgyi Kórház bőrgyógyász főorvosaként, majd a Pest-megyei Flór Ferenc Kórház osztályvezető főorvosaként, a XV. kerületi bőrgyógyászati és allergológiai szakrendelés vezető főorvosaként tevékenykedtem.

Magánrendelést 1999 óta folytatok.

Folyamatosan részt veszek hazai és nemzetközi továbbképzéseken, az orvostudomány fejlődésének figyelemmel kísérését és mindennapi munkám során történő alkalmazását tekintem elsődleges feladatomnak.

Legutóbbi válaszai

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Pattanás utáni piros folt

Tisztelt Doktor Úr!

Régebben problémás volt a bőröm, azonban akkori pattanásaim nyomtalanul etűntek. Egyedül a szám mellett maradt 3-4 piros folt, ami sem bioptron lámpával, se teafa kenőccsel nem javul. Mellékelem a képet, a kérdésem az lenne, hogyan tüntethetném el azt a pár foltot? 

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Próbálkozzon Bepanthen krémmel. Megelőzésképpen arra ügyeljen, hogy ha kinyomja a pattanást, ne sértse fel a bőrét. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Zsírcsomó?

Tisztelt doktornő/doktor úr!

Több mint 1 hónapja fedeztem fel, hogy egy kisebb borsószem nagyságú dudor van a combom belső oldalán. ( herék ill. végbélnyílás közötti részhez közel). Viszont nem fáj, nem zavar mozgásban, nem is nőtt. De aggaszt a dolog. Van okom az ijedelemre vagy ez talán szemölcsféle vagy zsírcsomó? Nem lóg mint egy szemölcs. Picit kidudorodik. Aggódom hogy esetleg valami komolyabb lehet. Válaszát előre is köszönöm. 

                          Tisztelettel ; F. Ernő

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Valóban lehetséges, hogy egy "zsírcsomóról" van szó, de biztosat csak egy bőrgyógyászati vizsgálat után lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Talpon lévő bőrprobléma!

Üdvözlöm Doktor nő!

 

Apukám lába a talpán nagyon csùnya a képet küldöm , sajnos nem megy orvoshoz én próbálom neki kezelni több kevesebb sikerrel sajnos! Néha le lehet neki szedni ezt a csúnya bordarabokat nehe pedig nem olyan kérdésem lenne , hogy van-e esetleg valami kenőcs ami segítene vagy egyáltalán mi lehet ez ! 

Várom  válaszát ! 

Tisztelettel : Agnes

 

 

 

T

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A talpon a bőr megvastagodott, elszarusodott és felázott. Azt javasolom, hogy áztassák a lábát másnaponta Neomagnol tbl.-t tartalmazó vízben (kb. 1 liter vízben 1 tbl.-t oldjanak fel), majd először talp reszelővel, majd habkővel reszeljék. Öblítés után a patikában kapható borax kenőccsel kenjék. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Gyulladt ,duzzadt bőr.

Tisztelt Doktornő/Doktoúr! A párom bőrén egy ilyen gyulladásos képet látok,ön szerint mi ez ? Hogyan lehet kezelni? Hová fordulhatunk ?Mivel lehetne a gyulladást csökkenteni? Jelenleg paradicsomos dunsztkötés van rajta.               Köszönöm segítségüket.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Homályos a fotó, nehezen megítélhető. Abból amit látok furunkulusa van. Vásároljon Tetran kenőcsöt és tegyen rá párakötést (kenőcs - meleg vizes vatta - nylon fólia - leragasztás). Ennek hatására ki kell, hogy fakadjon. Ne nyomkodják, mert csak rontanak rajta. Erősen fertőző! Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Piros, forró babaarc

Kedves Hölgyem/Uram! 8 hónapos kislányom arca pár napja, piros és forró. Védőnő szerint a hidegtől van. Most cold krémmel kenegetem, ami direkt szélre és hideg időre van a babáknak. Ennek ellenére nem múlik el. Allergiára gyanakodnék. Gyermekemet még szoptatom. Csatolva küldöm a képet . Válaszát előre is köszönöm! 

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Nem gondolnám, hogy allergiás reakció, szerintem is a hidegtől van. Bepanthen krémmel próbálkozzék és ne használjon szappant a mosdatáshoz, inkább gyógyszertári fürdető kenőcsöt. Ne közvetlenül akkor használják, ha a a szabadba kimennek, mert a vizes krém "megfagyhat" a bőrén. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Bőrszínű kiütések a péniszen

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

1-2 éve jelentek meg apró 1-2 mm átmérőjű szemölcsre hasonlító ,,kiütések " a péniszen hátsó oldalán. (Képet mellékelek ) . Nem fáj, nem viszket. Különösebben nem zavartak, viszont szeretném tudni, hogy mitől lehetnek. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A fotó alapján vírusos uszoda szemölcsök vannak a péniszén. Urológushoz vagy bőrgyógyászhoz fordulhat, otthoni eljárással sajnos nem szüntethető meg. Ha nem kezelik, lassan tovább terjed. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Allergia valamire.

Jó estét! Kb 6 hónapja tart egy allergia amit nem tudok még a mai napig hogy mi okozhatja. Viszketéssel kezdődött. Csalánkiütés szerűen néz ki. Ekkor mondták hogy a terhesség is kihozhatta. De mondták azt is hogy próbáljam meg kerülni a hisztaminos ételeket. De az a baj hogy nem csak viszket,hanem be is dagad a szám,homlokom és még a szememre is rámegy. Suprastint szedem reggel,délbe,este. Ez a gyógyszer le is viszi a dagadásokat meg a piros viszkető foltokat. Olyan kérdésem lenne hogy maga szerint ez mi lehet?????

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A leírás alapján valószínűleg csalánkiütése van. Ennek rengeteg oka lehet, itt nem is lehet felsorolni. Feltétlenül forduljon bőrgyógyászhoz. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Lábköröm alatti vérömleny

Az lenne a kérdésem, hogy sajnos nem kezdeti állapotban vagyok hanem már 1 napja történt a bevérzés és szerintem már a vér elalvadt, mit tegyek hogy minél hamarabb meggyógyuljon és elmúljon ez a kellemetlen szorító lüktető érzés?
Előre is köszönöm a választ.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Ha nagy a vérömleny, akkor valóban nagyon fájdalmas lehet, ezért ki kell üríteni. Sajnos ezt csak sebész orvos tudja megtenni. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Fibróma

Jó napot. 

tanácsot szeretnék kérni a hónaljamon évtizedek óta van egy fibróma semmilyen téren nem volt rá panaszom sose. 

véletlenül borotválás közbe megsértettem. így most egy hete fáj. mit javasolna? mivel kezeljem a kisebb sérülést? 

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A fibroma sérülése nem igényel másmilyen kezelést, mint amit pl. akkor alkalmazna, ha elvágja az ujját. Betadine oldattal vagy kenőccsel kenje be és ragassza le sebtapasszal. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Jurcsik Ágnes - Bőrgyógyász, allergológus válasza

Csípés?

Tisztelt Doktornő!

A férjem karján gennyes közepű furunkulusszerű valami volt, ami elmúlt. Rá 2-3 hétre a lábán jött elő. Mi lehet ez? Csípés, fertőzés? Köszönöm. 

Teri

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A fotó alapján egyértelműen fertőzésről van szó. Kezelje ugyanúgy, mint korábban. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!