Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Majoros Angéla - Neurológus

Dr.  Majoros Angéla

342 kérdésre válaszolt

Kategóriái: neurológiai betegségek

Szakterülete: neurológiai betegségek

Bemutatkozás

2008-ban végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 5 évig dolgoztam a Szent János Kórház Neurológiai Osztályán Budapesten, majd 2013-ban szakvizsgáztam. Érdeklődési területem az epilepszia, a stroke és a Parkinson-kór. 

Legutóbbi válaszai

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Koponya MR

Tisztelt Doktornő!

Vélemény: Ischaemiás eredetű myelin károsodások. Régi ischaemiás laesiok. CHR. mastoiditis 1.u.

Mit takar ez a vélemény?

 

Válasz:

Erre a kérdésre már válaszoltam.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Agyi meszesedés?

Tisztelt Doktornő!

Vélemény: Ischameiás eredetű myelin károsodások. Régi ischaemiás laesiok. Chr. mastoiditis 1.u.

Kérdésem: Mit takar ez a vélemény?

Ebből meg lehet-e gyógyulni?

Mi erre a gyógymód?

 

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Erre a kérdésre már válaszoltam.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Furcsa újkeletű fejfájás

Tisztelt Doktorúr/Doktronő, 

30 éves fiatal nő vagyok. Körülbelül 4 hétte furcsa, visszatérő fejfájást tapasztalok amit előtte soha. A leggyakrabban a fejem bal oldalán jelentkezik, tarkótájon, a szemöldök és a fül fölött, azonban előfordul a jobb oldalon is ritkábban. A fájdalom éles és szúró, ami 10-05 másodpercig lüktetve jelentkezik majd magától elmúlik. Van, hogy egy órán belül többször is jelentkezik a fájdalom, vagy hogy egy nap csak 2-3 alkalommal tapasztalom. A fájdalom jelentkezése bármilyen testhelyzetben, szituációban jelentkezik, mindegy, hogy sportolok, állok, ülök, fekszem. Előfordul, hogy egy-egy ilyen fájdalom kör után a jobb szememre homályosan látok pár percig, illetve az elmúlt pár hétben többször megszédültem mindenféle előjel nélkül akár a fejfájástól fügetlenül is. A szédülés ezekben az esetekben mindig olyan érzés volt, mintha körülöttem minden hullámozna. 

Érdeklődni szeretnék, hogy szükséges-e neurológushoz fordulnom, vagy idővel ezek a tünetek magától elmúlnak. 

Köszönettel, 

Hajnal

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Ezekkel a tünetekkel mindenképpen javasolt orvoshoz fordulni. Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Agykéreg sorvadás

Tisztelt Doktornő!

Egy hete volt egy kontrasztanyagos koponya MRI-m, mert egyik pillanatról a másikra szédülni kezdtem.

A következő leletet kaptam: középállású aszimetrikus kamrarendszer a jobb kamra tágabb, de egészében nem nevezhető a kamrarendszer tágultnak. A külső liquorterek frontális dominanciával tágultak. Enyhe cortialis atropia.

Van okom aggdódni?

 

Köszönettel: Krisztina

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Ez a lelet nem kórjelző semmilyen betegségre. Lehet, hogy a homloklebeny nem fejlődött úgy, mint a többi agyi lebeny, de a szédüléssel ez nincs kapcsolatban. Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

IBS+migrén

Tisztelt Házipatika!

Nekem is rengeteg emésztséi panaszom van és nem találják az okát. De egy IBS tesztben szereplő szemszárazság nincs nekem. Viszont az emésztési panaszaimat súlyos napokig tartó migrén kíséri. Hová fordulhatok? Kérem, segítsenek! Köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Vannak speciálisan fejfájással foglalkozó szakrendelések vagy területi neurológiai szakrendelésen lehet jelentkezni a panaszával. Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Erős fejfájás a szexuális aktus végén

Nephrozis szindrómám van. A szedett gyogyszerek:

Medrol 80mg, vidotin 2x4mg, xeter 20mg, concor 0.25mg , Huma folacid. 

A szexuális aktus végén amikor kielégülök elég erős lüktető fejfájásom lesz ami korábban nem volt.

A kérdés hogy lehet-e a szedett gyógyszerek miatt vagy máshol keressem a bajt?

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A legtöbb gyógyszer okozhat fejfájást, legalábbis a mellékhatások listájában gyakran szerepel. Nem tudom, van-e köztük új gyógyszer vagy emelték-e valamelyik gyógyszerének a dózisát. A másik lehetőség, hogy a szexuális aktus során megemelkedik a vérnyomása és ez okozza a fejfájást. Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Szedhető-e együtt

Tisztelt Hölgyem!

Érdeklődöm, hogy az Acetil-L-Carnitin szedhető-e együtt Thiogammával?

Köszönöm válaszát,

Zoltán

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Egyedül arra vonatkozóan találtam adatot, hogy az Acetyl-L-carnitint a Wafarin/Marfarin és a Syncumar nevű gyógyszerrel nem ajánlatos együtt szedni. Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Erős fejfájás tarkótájon

Tisztelt Drnő!

1999 ben MRIn Arnold Chilari Marfolmationt diagnosztizáltak.Erős fejfájásom és szédülés egyensúly zavarom miatt.Chinotált kaptam mely valamilyen szinten egyéb fájdalomcsillapítokkal együtt csökkentették a tüneteket.(Soha nem multak el )Most ismét nagyon erős fájdalmaim vannak főleg a tarkóm és a koponya alsó részén a szédülés és a végtag fájdalom már az évtizedek alatt szinte megszokott,de ez most valami erős amit néha úgy veszem észre,hogy még a beszédemben is akadályoz.A kérdésem az lenne,hogy kihez forduljak,mert csak valami kedélyjavító  gyógyszert kapok,ami igazából nem segít csak aludni tudok esetleg,ha beveszem.Fájdalomcsillapítót sem szeretnék, mert azt is javasolják,de gyomorfekélyem lett már.

Várom válaszát!

Tisztelettel:Ildikó

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Vannak speciálisan fejfájás szakrendelések, de ha nincs az Ön lakóterületének környékén ilyen, akkor területi illetékesség alapján jelentkezhet neurológiai szakrendelésen, lehet kontroll koponya MRI vizsgálatot kérni, ha a panaszok időközben fokozódtak vagy változtak. Ezen kívül vannak már újabb fajta fájdalomcsillapító gyógyszerek és kezelések, amiket lehet próbálni ilyen esetben. Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Agyi meszesedés?

Melléklet

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A már kialakult agyi infarctusok (stroke) esetén legjobb stratégia az újabb stroke-ok kialakulásának megelőzése, nehogy rosszabb állapotba kerüljön a beteg, mint amilyenben van. Fontos a vércukor szintet, a vérnyomást normál szinten tartani, kerülni kell a dohányzást, az elhízást, a zsíros ételeket. A napi megfelelő mennyiségű mozgás, a stressz lehetőség szerinti elkerülése is javasolt. Ezen kívül vannak különféle rehabilitációs osztályok, központok, ahol lehet kezeléseket kapni a már kialakult panaszok, tünetek esetén (főként a mozgáskorlátozottságra gondolok). Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla - Neurológus válasza

Szédülés

Kedves Doktornő(dr. Szirmai Ágnes) az én kálváriam egy repülős nyaralás alkalmával kezdődött most már 2 hónapja. Egyik nap a nyaralás soran(aznap hajoztunk, fülemet utogettem mert a víz belement) az egyik este azt vettem észre, hogy ha lefelé néztem és vissza picit, megszedultem, majd mikor lefekudtem, éjjel nagyon rosszul voltam a hasam bogyogott, vert a víz remegtem, majd reggel mikor mentünk strandolni, elkapott a rosszullét émelygés szédülés ájulás érzet, gyengének éreztem magam, belül úgy éreztem mintha egnek(azt gondoltam napszuras) ha fájdalomcsillapítót bevettem és feküdtem jobban éreztem magam, fülem nem fájt, nem csengett, fulzugas sem volt, kettős látás sem(nem kimondott korforgo szédülés volt hanem szedelges, mintha huzna a fejem, vagy mint amikor vki hirtelen felall és érzi hogy megszedul, vagy mikor az autóban utazik valaki  és olvas és rosszul lesz.)
Hazajovetelunk után sem javultam, a rosszullét(émelygés) az elmúlt. Háziorvos először normaflor kúra, majd mikor még mindig  fennallt a szedelges, akkor vérvétel, ami teljesen jó lett. Nem javultam, a nap 24 órájában éreztem ha leneztem vagy felneztem, fordítottam a fejem, felalltam, és kb már ilyen folyamatosnak éreztem. Felkerestem full orr gegeszt, aki ezt a diagnózist irta: benignus paroxysmalis szédülés, torna és besaserc 24 mg 2x1 írt fel, illetve szemészeti és neurológia vizsgálatot javasolt. Szemészeti vizsgálat negatív, neurológia vizsgálatnál szervi problémát kizarta egyenlőre, viszont a kialakult szorongás miatt kedelyjavitot írt fel 2 hetig,illetve beszélgetést folytattunk(stresszes vagyok, lelkileg nem vagyok jó passzban, jelenleg gyesen vagyok itthon, a nyaralás a gyerekek nélkül történt és ez megviselt. ).Másnapra megnyugodtam lelkileg és jobban éreztem magam, volt hogy pár óra elmúlt, elmulik(én ezt a kedelyjavitot elkezdtem szedni de nem tudtam aludni tőle és a mellekhatasoktol is tartok, megijedtem, úgyhogy inkább alternatív megoldással kezdtem: futás mozgás, biocom stress kapszula szedés). A két hét múlva visszamentem a neurologushoz, aki egy masikgyogyszert írt fel (coaxil) a pánikra szorongásra, és hogy várjunk 3 hetet hogy elmulik e.
A tornát az epley módszerrel próbáltam de hol csináltam hol nem, igazából nem tudom hogy jól csinálom e. Most találtam Doktornő gyakorlati utmutasasara és most elkezdtem, de vegyes érzelmeim vannak hogy egyáltalán ezeket kell e csinálnom. Vannak jobb napok amikor annyira nem érzem vagy enyhebben(elmulik több órára) ezt a szedelgest vagy nem tiszta érzést, de van olyan nap mikor jobban. CT és nyaki uh még nem volt, amit én a megnyutasom miatt megcsinaltatnek. Kérdésem lenne, hogy normális e hogy 2 hónap elteltével még mindig érzem ezt a fura szedelgest. A szorongásra pánikra, én nem szeretnék ilyen fajta gyógyszert szedni, szeretném saját magam legyozni, viszont így van bennem kettősség hogy a szedelges nem fog elmulni.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Dr. Szirmai Ágnes már nem szakértő ezen az oldalon. Panaszai valóban annak tűnnek, aminek diagnosztizálták, bár valóban szokatlan, hogy ez az állapot hónapokig fennmaradjon. Az egyensúlyjavító tornáról sokféle, egész jó leírásokat találtam magam is az interneten, sőt videók is vannak, hogyan kell csinálni. Betaserc helyett esetleg Arlevertet lehet megpróbálni. Üdvözlettel, Dr. M.A.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!