Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus

Dr. Kozák Róbert

303 kérdésre válaszolt

Bemutatkozás

 Személyes adatok

  Név.: Dr. Kozák Róbert 

  Szül. idő: 1967.03.03.

  E-mail cím: sprung@freemail.hu 

  Cím: 3300 Eger Madách I. 8.

  Pozíció: Gasztroenterológiai profilvezető, főorvos

Tanulmány és továbbképzés

  1981-85. Tóth Árpád Gimnázium

  1985-1991. DOTE

  1998. Belgyógyászat szakvizsga, Debrecen

  2002. Gasztroenterológia szakvizsga, Budapest

  2010. UH képesítés ( Halle-Németország)

  2010. Osztrák szakmai nyelvvizsga- Aerzteakademie, (Bécs- Ausztria)

Munkahely

  1991-93. Megyei Reuma Kórház Mezőkövesd

  1993-2008. Markhot F. Kórház Eger, II. Belgyógyászat

  2009. Klinikum Bernburg- Németország 

  2010.01-05. Krems- Ausztria

  2010.05-  Markhot F. Kórház Eger I. Belgyógyászat-Gasztroenterol. profilvezető

Családi állapot

  Nős, dr. Somogyi Éva, 3 gyermek

Nyelvismeret: német B2, angol alap, orosz-alap.

Magánrendelés honlap címe: www.gasztroenterologus.5mp.eu

Legutóbbi válaszai

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Magas pulzusszám

Tisztelt Doktor Úr! Én 57 éves hölgy vagyok, márciusban elvesztettem édesanyámat. Befolyásolhatta-e hogy az amúgy mindig alacsony vérnyomásom ingadozik. A pulzusszám néha felugrik eddig a legtöbb 89 - 90-értékre. A háziorvosom írt fel nekem pulzuscsökkentőt Nebivololt,+ Frontint, majd nemrég változtatott,kb. októbertől Bisoblock 5 mg- gyógyszerre amiből 1/2 tablettát szedek,(a Frontint már nem szedem)azóta,reggel a gyógyszer előtt, és után is mérem a vérnyomásomat ami sokszor alacsony, gyógyszer bevétele után meg még alacsonyabb.inkább a hirtelen megemelkedett pulzusszámmal van a gond. gyógyszer előtt: 108/71/73 gyógysz.u: 111/60/69, ez egy reggel mért. Kérdésem az lenne T.Doktor Úr, hogy ezt a gyógyszert abba hagyhatom csak így hirtelen, vagy hogyan szedjem tovább ha mondjuk anélkül is alacsony.Tudom, hogy csak fokozatosan lehet elhagyni, de ha felet szedek akkor hogyan. A természetem amúgy is kicsit idegesebb, aggódóbb. Amikor ingerültebbnek érzem magam akkor érzem, hogy gyorsabban ver a szívem. Most már édesanyám halála óta egy kicsit kezdek megnyugodni, próbálom magam lefoglalni, talán ez segíthet rajtam. Lehet ez az ingadozás a még bennem levő idegességtől, szorongástól? Az igazság az, hogy én nem szedtem régebben gyógyszert, és néha az is kicsit idegesít, hogy most szednem kell. Bevallom, hogy 3 napja nem vettem be, hanem hallottam a mák olaj jótékony hatásáról, reggel-este egy kiskanállal beveszek, így végig alszom az éjszakát is amíg előtte csak forgolódtam és nem tudtam aludni,. a vérnyomásom és a pulzusom most nem esik le annyira, 3 napos mért érték a gyógyszer nélkül. regg: 106/70/69, 109/74/84, 119/77/88. meddig jó a pulzusszám értéke ami még nem károsítja a szívet? Elnézés kérek, hogy ilyen hosszúra sikerült a levelem. Kérem, hogy ha ideje engedi, válaszoljon levelemre. Előre is köszönöm: Sósné Huszár Ildikó

Válasz:

T. Kérdező! A panaszokban szerepet játszhatott a családi haláleset. 2.5 mg Nebilet probléma nélkül elhagyható egyik napról a másikra. A pulsus 90/min-ig normalis. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Gyomorprobléma

Tisztelt Doktor Úr ! A problémám már egy ideje van. Nagyon sokat járok a wc-re. Reggel felkelés után megyek, megeszem a reggelim ami általában egy zsömle vagy kifli megyek hol egyszer hol kétszer utána, ebédre kis adagot szoktam enni az általában sima ebéd kaja tészta, krumpli husi ilyenek utána is szinte rögtön megyek, napi 3-4szer járok, általában nem hasmenés. De hiába járok ennyit fel van puffadva a hasam, napi 2 liter vizet meg is iszok nemi s iszok nagyon mást maximum teát. Néha néha nasizok , meg gyümölcs után is rögtön megyek , főleg alma evés után. Nagyon kellemetlen. Mi lehet az oka? Elakarok menni gasztroenterológushoz de csak úgy tudnak megállapítani valamit , hogy ledugják azt a csövet a torkomon? Segítségét előre is köszönöm. Veronika

Válasz:

T. Kérdező! A panaszok leginkább működési zavarra esetleg dysbacteriosisra utalhatnak, a gasztroenterologiai szakvizsgálat nem azonos az endoscopos vizsgálattal( hozzátartozik még a labor, hasi UH stb. is). Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Aranyér sok kicsi mióma

Tisztelt Doktor Úr ! A körzeti kenőcsöt ajánlt vegyek kenőcsöt

Válasz:

T. Kérdező! A kérdése értelmezhetetlen. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Élettani hatások..

Tisztelt Doktor Úr! Cukorbeteg vagyok, és rendkívül magas a vérnyomásom, most derült ki vesekárosodásom is van. Valami fehérje ürítés-bontás(?) ami a gondot okozza! Kérem tanácsát, mit tegyek és vajon a kakaó mennyire hatásos az érrendszeri bajaim gyógyításával kapcsolatban. Kérdésem még: hol lehet beszerezni kakaóbabot, és miként kell használni? Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel Lovag Zsolt

Válasz:

T. Kérdező! Nem a kakaó fogyasztásra koncentralnék, hanem a pontos vérnyomás és vc. beállításra és a rendszeres vesefunkció ellenőrzésre. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Feszítő máj

Tisztelt Doktor úr! Visszatérő panaszom, a jobboldali repülőbordám alatti feszítő érzés (pár éve). Utóbbi időben az enyhén zsíros ételekre is érzékenyen reagálok gyomorfájás(közvetlenül gyomorszájnál) kb fél éve. Háziorvosom elküldött hasiultrahangra, a vizsgálat meszesedést,májcisztákat állapított meg ami nem igényelt kezelést. A tünetek maradnak.Utolsó laboratóriumi erdményeimben következő elváltozások mutatkoztak: -koleszterin 6,990 -EGFR (CKD-EPI) 77 ml/min/1,73m2 -K 5,580 mmol/l -Alkalikus foszfatáz 315 U/l -vizelet fehérvérsejt-pozitiv Mindezek az értékek rosszabbodást mutattak 3 hónap leforgása után. Sajnos a koleszterin szintem csökkentésére nem tudok gyógyszert szedni mert izomfájdalmaim vannak a sok éves gyógyszer szedés következtében.A többi értékre háziorvosom tanácsa:több folyadékot fogyasszak (EGFR) s kevesebb zöldséget fogyasszak (K)Állandó panaszom a savtúltengés. Nagyon szeretnék egy "second vision"-t állapotomra. 69 éves nő vagyok Köszönettel várom tanácsát Gy. M.

Válasz:

T. Kérdező! Ha a májfunctios eredmények romlást mutatnak, akkor lehet, hogy a hasi UH-t le kellene controllálni, egyébként a felső hasi panaszai miatt még gyomortükrözés lenne célszerű az Ön korában. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Ingadozó vérnyomás

Tisztelt doktor úr! Gábor vagyok és azzal a problémával fordulok önhöz,hogy az idős rokonomnak aki 83 éves nagyon magas szokott lenni a vérnyomása.A háziorvos írt fel gyógyszert,de nem segítenek most meg az a probléma nagyon alacsony.Fejfájás,szédülés jelentkezik.De ha nem szedi akkor meg megint nagyon magas.Sok gyógyszert kipróbáltunk már,de mindegyiknél hasonló panaszok vannak.És elég jelentősen ingadozik a vérnyomás.A kérdésem a következő:Milyen gyógyszert lenne érdemes szedni ami nem viszi le nagyon a vérnyomást?Mi lehet az ingadozó vérnyomás oka?Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

T. Kérdező! A vérnyomásbeállítás háziorvosi feladat, biztos meg lehet találni azt a valószínűleg kis adagú gyógyszert, amivel a vérnyomása beáll. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Candida?

Kedves Doktor úr Arra gyanakszom Candidám van ma reggel csináltam egy köpet tesztet vízben és az eredmény a köpet homályos és a víz aljára került. Ez valóban utalhat Candidára? Tüneteim kínzó éhség eleinte remegéssel mintha cukros lennek most meg 5 zsemlét eszem mire jóllakok idegesség hajhullás korpásodás fáradtság koncentrációs zavar Köszönöm Kati

Válasz:

T. Kérdező! Fenti teszt nem specifikus Candidara, ami egyébként a normal flora tagja, tehát biztos, hogy Önnek is van. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Vastagbél tágulat.

Tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok és 2006-ban derült ki végbél tükrözéskor, hogy vastagbél tágulatom van.Sajnos állandó székrekedéssel küszködöm, amire mindenféle készítményekkel próbálkozom, de sajnos mindegyikhez hamar hozzászokik a szervezetem. A betegségem megléte óta azt vettem észre, hogy nagyon sok élelmiszertől is felfúvódom. Azt szeretném megtudni a Doktor úrtól,hogy ilyen esetben mit kellene tennem, mi a javaslata, és ez az állapot a továbbiakban rosszabbra fordulhat-e (elrákosodhat) Köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Simon Mónika

Válasz:

T. Kérdező! Nem írta, hogy mire gondol a vastagbéltágulat alatt ( Hirschprung betegség?). A szorulásnál alapvető, hogy rostosan kell táplálkozni, napi legalább 2 l folyadékot fogyasztani, testmozgást rendszeresen végezni. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Hasi uh, nyirok duzzanat, és máj nagyobbodást mutatott gyermekemnél.

Tisztelt Dr. Kozák Róbert! A kislányomnál egyre súlyosbodik a hasfájás. Egy évvel ezelőtt hasnyálmirigy gyulladása volt. A vizelet amilláza 1290volt ezzel együtt hasi uh-t is nézettem, és annak eredménye a lép és ,máj megnagyobbodása volt. Szerkezetük megtartott. Pár hónapja ismét hasi uh-t nézettem, most csak a mája volt nagyobb, de viszont a hasüregben több nyirok csomó duzzanatot találtak köldök tájékon. Azt mondtak, hogy ő ilyen, nincs semmi probléma. Minden nap hasfájással fekszünk ,kelünk. Összegubózva fekszik. Ingerlékeny, mondjuk ez betudható a hormonváltozásnak is mivel 11. éves, és a menzesz küszöbén állunk.A széklet ürítéssel mindég gondban volt, mert volt időszak mikor visszatartotta,és ez a távozó széklet méretét is befolyásolta. Már ezáltal vastagbél tágulatra is gondoltam.Nem bírja elviselni, ha nyomja a hasát a nadrág. Nagyon gázosak a belei. Kaptunk rá Espumizan gyöngyöt. Én pedig saját kútfőből elkezdtem adni neki a Bio gaia baby-t.A gyógyszerek enyhülést hoznak, de nem szüntetik a panaszt. Mostanában szokott olyan jelenség is lenni, hogy egyik pillanatról a másikra ,erős fejfájás veszi elő ,utána már hányingere is van és le kell, hogy feküdjön mert elszédülne. Ha hányásba torkollik a dolog akkor hamarabb túl van rajta.Hirtelen lesápad.Én már epe problémára is gyanakszom.Annyira fiatal még! A bőre felülete test szerte száraz,és viszkető az arcán több ízben előfordult olyan bőrpír mint ha gombás fertőzése lett volna. Terbizil krém kezelésére elmúlt. A lehelete bűzösnek mondható, reggel ébredést követően. Nincs rossz foga sem. Nem lehet mindég a torka sem gyulladásban. Vékony testalkatú, 152cm magas, és 35kg. Zárom soraim, a válasz mielőbbi reményében. E-mail címem:judea75@freemail.hu Köszönettel :Hnyadiné Martók Judit Szentes

Válasz:

T. Kérdező! Felnőtt gasztroenterologus vagyok, így a kérdésében nem tudok segíteni. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Dr. Kozák Róbert - belgyógyász, gasztroenterológus válasza

Köldöknél fájdalom-Mi lehet a bajom?

köldöknél enyhe fájdalom van jelen mi lehet a gond?

Válasz:

T. Kérdező! Fenti tünetekből nem lehet diagnózist felállítani. Üdvözlettel: Dr. Kozák Róbert
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!