Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Nyirády Péter - urológus

Dr. Nyirády Péter

2266 kérdésre válaszolt

Kategóriái: urológiai problémák

Szakterülete: férfiproblémák, urológiai problémák

Bemutatkozás

 Dr. Nyirády Péter

az MTA doktora, egyetemi tanár, igazgató Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika és Uroonkológiai Centrum

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, igazgató professzora vagyok. Egyetemen dolgozva a betegellátás mellett aktívan részt veszek magyar, német és angol nyelven az oktatásban (orvos és szakorvosképzés) és a tudományos munkában.

Fő érdeklődési területem mind tudományosan, mind a klinikumban az uroonkológia és a férfi külső nemiszervi és húgycső rendellenességek helyreállító és esztétikai sebészete.

2004-óta a Klinika laparoscopos munkacsoportjának vezetőjeként a húgyutak minimális invazív beavatkozásait végezzük nagy gyakorlattal.

Magánrendelésem a MOM Parkban az OXIVIT rendelőben van, ahová bejelentkezni a 06 1 88-74-333-as számon lehet napközben.

Legutóbbi válaszai

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Himvessző bőr kirepedés

Tisztelt Dr. Úr!

36 éves férfi vagyok és olyan problémám volna hogy az otthoni aktus után a fitymánál kirepedezik a bőr és fáj mikor huzom hátrafel. Ezt esetleg okozhatja hogy akár 1óra hosszáig is csináljuk? Vagy más lehet a probléma. Ajak ápoloval kenem azzal jobblesz 1-2 nap után. De ha megint együtt vagyok a párommal akkor megint előröl kezdődik . válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Panaszát a fityma megbetegedése okozhatja. Levele alapján legnagyobb valószínűséggel lichen sclerosus lehet. Javasolt bőrgyógyászati/urológiai vizsgálata. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Granuloma és tájog műtét

Üdvözletem!

2 hete műtöttek úgy mond granulómából tájoggá alakult okok miatt, ami öklömnyi nagyságú volt és sajnos csak altatásban lehetett műteni. A műtét helye, vese kivétel után 15 évvel a műtéti heg alatt alakult ki 3cm re kb a bőr alatt. A bőr felületén nem jött ki csak nyoma volt egy dudornak ami fájt nagyon.
Ez még nem lenne gond, 2 hét alatt sokáig gennyedzett/váladékozott még.
Varratot műtét után 1 héttel kiszedték, de pár napra rá kb a 6-8cm es műtéti heg egyik végén kb 5mm eren a heg felülete megnyilt, de kezelve lett. Folyamatos kötözésen veszek részt.
Már ott tartok hogy szépen gyógyúl az orvos is ezt mondta. Betadinos oldattal kötés elött mindig fertőtlenítve van.
Ha szépen forr meg gyógyul, akkor miért kaparja méjen újra ki? úgy hogy majd a széket tépem fel fájdalmamban tőle..
Ha állandóan vissza kaparja hogy gyógyul be végre a műtéti hegem?
A vese kivételi hegem hasközéptől majdnem gerinc tájékig tartott 15 éve. Azt se nem kapargatták csipkedték és csak 2x voltam vele kontrolon miután kiengedtek a korházból, nem kínoztak vele és szépen be is fort és össze simult a bőrrel. Köröm virág krémmel volt kenegetve.
Így nem értem a mostani műtétnél magát a műtéti heget miért kaparják úgy mint aki élvezné és nekem fájdalmas kín, mikor szépen forr össze, és ha kaparva van az mit segít és úgy hogy gyógyulna be ha mindig kapargatja? Tudtommal műtéti heget még körömmel kapargatni is tilos.. A tájog mélyen volt a bőr alatt, nem a bőr felszínén se nem volt átörése a bőrön sem semmi. Ráadásul a szövet tani és tenyésztési lelet negatív.

Válasz:

Kedves Kérdező! Sajnos kérdésére levele alapján válaszolni nem tudok. Ez alapján magam sem értem a "kaparás" okát? Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Fitymával való kérdés

Jó napot kívánok nekem olyan kérdesem lenne .hogy kb 1.5 éve kezdödöt hogy a fitymám végén a bör elsönek piros let majd  kissé be szűkült és fájdalmas let amikor hátra huztam .elmentem a börgyogyászhoz ott meg állapitoták hogy lichen sclerosus et atrophicus nevü dolgot. fel irtak delagil és isoprinosine nevü tabletát és closanasol kenöcsöt ezeket amig szedtem és kentem a kenöcsel egy darabig jó volt és eltűntek a tünetek .de 2 honapja megint vannak tűnetek még pedig olyan hogy a nyugalmi állapotba fájdalom nélkül tudom a fitymámat hátra huzni .áló álapotba kissé fájdalmas a hátra huzás.addig jó amig closanasol kenöcsel kenem .amikor egy pár napig abba hagyom akkor a fityma elején a bőr száraznaktünik  és szűknek eröseb hátra huzásnál hossz irányba be reped .mit lehetne tenni? ebben szeretném a segitséget kérni!üdv Roland

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben konzervatív kezelésre panaszai nem javulnak, javasolt a fityma teljes műtéti eltávolítása. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Vér és fehérje a vizeletben

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Az elmúlt időszakban visszatérő hólyaghurutom volt, amit antibiotikummal (Suprax és Zinnat) kezeltek. A tünetek elmúltak, egyedül egy enyhe alhasi fájdalom maradt meg, de az a végére már feltehetőleg inkább pszichés alapon jelentkezett. Az urológus, aki a második alkalommal vizsgált, ajánlotta az Urovaxomot, amiből egy teljes dobozzal beszedtem. Emellett napi 2 tabletta tőzegáfonyát is szedek. A napokban múlt el a menstruációm, de még enyhén megvan (törléskor még jönnek kisebb barnás darabkák), egy megérzésből adódóan csináltam egy itthoni gyors vizelettesztet a Cybow típusú tesztből, amin a vér és a fehérje mező elszíneződött. Nem érzem a hólyaghurutra jellemző tüneteket, a vizeletemnek sincs kellemetlen szaga. Lehetséges volna, hogy ennek ellenére a fertőzés tért vissza, vagy csak a menstrució miatt lehet? Csatolok egy képet a tesztről. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Az Ön által szedett gyógyszer terápiás hatása 3 havi kezeléssel érhető el. Javasolt a terápia további 2 havi folytatása. Javasolt továbbá laborartóriumi vizelet vizsgálat elvégzése, mely eredményének birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Aggodóm

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

1-2 éve jelentek meg apró 1-2 mm átmérőjű szemölcsre hasonlító ,,kiütések " a péniszen hátsó oldalán. (Képet mellékelek ) . Nem fáj, nem viszket. Különösebben nem zavartak, viszont szeretném tudni, hogy mitől lehetnek. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! A jelenség teljesen normális, a faggyúmirigyek váltak láthatóvá. Ellátást, tennivalót nem igényel. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Fitymafék sérülése

Tisztelt Doktor Úr!

Kisebb "balesetem" lett nagyjából 2 hete. Bőr a bőrön megtapadt és hirtelen elkezdett a fitymafékem erősen vérezni. Ez 1 perc alatt elmúlt, pár napig enyhén fájt, utána nem volt komolyabb probléma, bár nagyon óvatos vagyok. Orvoshoz nem mentem, nem nagy a sérülés, itthon fertőtlenítem és sebkenyőcsöt használok.
Egyelőre látszik egy halvány rózsaszín csík ami miatt a kérdésem az lenne, hogy a szexuális élet folytatása előtt várjam meg ennek is az eltűnését vagy ez látszani fog a későbbiekben is és ez már nem okoz problémát?
Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező! A problémát, nagy valószínűséggel, rövidebb fitymafék okozhatta. Amennyiben a seb meggyógyult, ismételt nemi életnek nincs akadálya. Ha a későbbiekben újra sérülés alakul ki, akkor javasolt urológushoz fordulnia! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Merevedési zavar

partneremmel eléfordul hogy szex után, első erekció után nem akar felálni.

ez miért lehet?

Válasz:

Kedves Kérdező! Sajnos pontosan nem értem a kérdést és nem ismerve a körülményeket azt sem tudom, hogy túlzott elvárás, vagy bármi szervi eltésésről van szó. A hímvessző nem képes korlátlan idejig és bármikor merevedésre! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Fájdalmas orgazmus

Mikor a kedves párom orálisan kielégít, élvezéskor annyira érzékeny lesz a makkom hogy fájdalmas az orgazmus.

Mi lehet a probléma?

A párom teknikája nem meg felelő? Vagy az én nemi szervemmel lehet probléma? Esetleg más? 

 

Válasz:

Kedves Kérdező! Sajnos kérdéseire nem tudok választ adni. Beszélje meg partnerével és próbáljanak változtatni a módszeren! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Impotncia

Bipoláris affektív zavarban szenvedek, folyamatosan szedem a pszichiáter álltal felírt gyógyszereket. Több éve óta nincs, vagy csak nagyon gyenge az erekcióm, ez vonatkozik a reggeli erekcióra is.Közel tíz éve már hogy nemi aktus közben nagyon hamar abba marad az erecióm.Próbáltam aktus előtt be venni viagrát, de semmi eredmény. 

Válasz:

Kedves Kérdező! Az Ön esetében a merevedési elégtelenséget kezelő pszichiáterének bevonásával kellene urológusnak kezelni. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Mellekheregyulladás

Üdvözlöm Dr Úr ! Korábban írtam már herevisszér mütét utáni mellékhere gyulladásról , márciusban lesz 3. Éve a műtétemnek és mai napig megvan a gyulladás , járok vele 4-5 havonta kontrolra , de kezelőorvosom szerint nem kell vele foglalkoznom , de az utobbi pár hónapban ultrahang vizsgálat is bizonyitotta , hogy a lépem nagyobb a kelleténél emiatt aggódom . Egyébként műtét óta fáj az ondóvezetékem ahol felvágtak a belső combom , lágyekom és a érintett herém.Okozhatja a mellékherém a lépnagyobbodást ? Köszönöm a választ

Válasz:

Kedves Kérdező! Nagyon nagy valószínűséggel a here és lép probléma között semmi összefüggés nincs. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!