Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Nyirády Péter - urológus

Dr. Nyirády Péter

2077 kérdésre válaszolt

Kategóriái: urológiai problémák

Szakterülete: férfiproblémák, urológiai problémák

Bemutatkozás

 Dr. Nyirády Péter

az MTA doktora, egyetemi tanár, igazgató Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika és Uroonkológiai Centrum

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, igazgató professzora vagyok. Egyetemen dolgozva a betegellátás mellett aktívan részt veszek magyar, német és angol nyelven az oktatásban (orvos és szakorvosképzés) és a tudományos munkában.

Fő érdeklődési területem mind tudományosan, mind a klinikumban az uroonkológia és a férfi külső nemiszervi és húgycső rendellenességek helyreállító és esztétikai sebészete.

2004-óta a Klinika laparoscopos munkacsoportjának vezetőjeként a húgyutak minimális invazív beavatkozásait végezzük nagy gyakorlattal.

Magánrendelésem a MOM Parkban az OXIVIT rendelőben van, ahová bejelentkezni a 06 1 88-74-333-as számon lehet napközben.

Legutóbbi válaszai

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Here közeli áramütés.

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Lovaknál használt villanypásztor által ért áramütés a combom felső részén a heréimtől kb 5-10centire. 5-6mp ig rázhatott de elég intenzíven éreztem....Kérdésem az lenne hogy ettől lehetek nemzőképtelen illetve ideiglenesen okozhat e gondot?? Párommal pár hete babán dolgozunk és nem szeretném ha ebből bajom lenne. De fölöslegesen idegeskedni sem szeretnénk miatta. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! A baleset nem befolyásolja a gyermeknemzőképességét. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Jó prosztatával akadozó vizelés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Vizeléssel kapcsolatban lenne kérdésem. 43 éves férfi vagyok, évek óta fennáll ez a dolog, hogy minél jobban kell vizelnem, annál nehezebben indul el, és annál inkább akadozva sikerül, főként a vége. Teljesen olyan, mintha prosztata problémám volna, de megnézettem többször is, és csak minimális meszesedést találtak. Veséim rendben vannak. Néha előfordul, hogy egy óra alatt akár háromszor-négyszer is ki kell mennem (ilyenkor éjszaka is felkelek egyszer), de semmi nem indokolja, sem kávé, sem több folyadék. Köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Panaszai kezdődő jóindulatú prosztata megnagyobbodásra, vagy idült prosztata gyulladásra utalnak. Javasolt rendszeres urológiai ellenőrzése és gyógynövények kipróbálása, mint Prostamol Uno vagy Pollstimol. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Pénisz töltés

Jónapot!Sokat hallani,ezekről vazelinos pénisz feltöltésekről,ami számomra elég visszataszító,de hallottam hogy saját testzsírral,megvalósítható,más anyag nem jöhet szóba feltöltéskor?Pl állati zsír vagy ilyesmi???A vazelintól csak jobb.Vagy nem?Köszönöm a választ.

Válasz:

Kedves Kérdező! A vazelinnal való feltöltés a bőrben kóros sarjadzó szövet kialakulását, majd bőrelhalást okoz. Az érintett bőrszakasz nem menthető meg, csak a teljes kivágása segíthet. A hímvessző fedetlen területét leggyakrabban szőrös herezacskóbőrrel lehet fedni. Más zsiradékkal való feltöltés hasonló veszéllyel jár. A saját zsírral való feltöltés járható út, de tartós eredmény nem érhető el ezzel sem, és a beadás helye, rosszabb esetben a zsírral elfoglalt terület is bőrelváltozást okozhat. Amennyiben lenne biztonságos és jó eredmény nyújtó hímvessző növelő módszer, abban biztos lehet, hogy minden férfi elvégeztetné a beavatkozás, függetlenül a hímvessző méretétől. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Piros foltok

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A problémám idén januárban kezdődött, amikor a fitymámon piros folt jelent meg, amely körbefutott rajta, úgy láttam, mintha ott, ahol a fityma véget ér a húgycsőnyílásnál. Ezután a makk pereme alatt is megjelent két helyen. Égő, csípő, néha viszkető érzés volt. Bőrgyógyászhoz fordultam, aki Pimafucort krémet írt fel és mosdókenőcsöt, ami hatott, de nem mulasztotta el teljesen, ezután megint felkerestem a bőrgyógyászt, ezután egy másik gombaellenes készítmény írt fel, aminek semmilyen hatása nem lett, így magamtól visszatértem a Pimafucort-hoz. A tünetek megszűntek, kivéve a piros csíkot körben a fitymán. Most novemberben ismét kellemetlen érzéssel járó panaszaim vannak és megint piros foltok jelentek meg és kellemetlen szag, Canestennel kezelem, de nem veszek észre változást. Az itteni bőrgyógyászhoz nem mennék megint, mivel két méterről vizsgálta meg a foltokat, úgy állapított fel diagnózist, ami az volt, hogy nem tudja mi ez, máshol viszont áprilisig telítve vannak a rendelések. Ön/Önök szerint mit tudnék tenni, milyen készítményt használjak, hogy elmúljanak a panaszaim, illetve mi okozhatja őket? Phlogosam kenőcsöt ajánlottak egy másik kérdésnél ahogy láttam. Nemi betegséget kizárnám, mivel januárban, illetve előtte sem volt szexuális kapcsolatom, plusz most és mindig is kivétel nélkül óvszert használok. Válaszukat előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Gombaellenes kenőcs további használatának nem sok értelmét látom. Javasolt a terület Betadine oldatos kezelése. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Mellékhere cysta

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A Páromnál (29 éves) múlt héten here UH-vizsgálattal a jobb mellékhere fejében 5 mm átmérőjű cisztát találtak. A vizsgálatot végző orvos azt mondta, hogy nincs vele teendő. Urológiára sajnos még nem sikerült visszamenni a lelettel, így pontosan nem tudjuk, mivel állunk szemben, illetve hogy mik a kilátások. Családalapítás előtt állunk, így a legfontosabb kérdésem az lenne, hogy ez a ciszta okozhat bármilyen módon meddőséget a Páromnál? Illetve kialakulhat belőle valamiféle rákos elváltozás? Mire kell figyelnünk ezentúl, mennyivel kell óvatosabbnak lennünk pl. együttlétek során? Kell/lehet a cisztát kezelni valamilyen módon? Köszönöm előre is segítő válaszát! Minden jót kívánok!

Válasz:

Kedves Kérdező! Teljes mértékben egyetértek a vizsgálatot végző orvossal, semmit sem kell tenni és semmi rosszat nem okoz Önöknek. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Pénisz sérülés?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kb. két hete, egy éjjeli merevedés közben a hasamra fordultam, amitől a péniszem lefelé nyomódott és az ezzel kiváltott fájdalomra ébredtem föl. Reggel azt tapasztaltam, hogy a péniszem tövében felül, középen egy borsszem nagyságú csomó keletkezett és egy picivel kisebb, nagyjából két cm-el arrébb a péniszem végeknek irányában, ugyanúgy felül, középen. A két kis csomót egy szintén kemény "pálcika" szerű valami köti össze. Szexuális együttlétek közben picit fáj, de utána ezek a képződmények nem tapinthatók ki, mintha eltűnnének, de másnap reggelre ugyanott vannak. Önmagában nem fáj, de nyomásra picit érzékeny. Szükséges aggódnom valami miatt? A segítséget előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Aggodalomra sem szüksége, sem értelme nincsen, sajnos még senkin sem segített. Panaszai hátterében felmerül kezdődő Peyronie betegség lehetősége. A betegség akár magától is meggyógyulhat. Javasolt rendszeres házasélet és a panaszok fokozódása esetén urológiai szakvizsgálat. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Gyakori vizelési inger

Kedves Doktor Úr/Nő! Az én problémám a következő: heti egy-két alkalommal sajnos előfordul, hogy sokat járok WC-re, mert folyamatosan azt érzem, hogy pisilnem kell... nem fájdalmas az ürítés, viszont mindig jön is valami, nem csak az ingert érzem. Az alhasi részen bal oldalt kicsit tompán érzek valami fájdalmat (a fajdalom túlzás...), nyomás hatására inkább. Kicsit feszül is a hasam, és a derekam is fáj mellé. A nőgyógyásztól kaptam egy gyógyszert, amit stresszinkontinencia néven írt fel, de nem az volt a diagnózisa. Sem a felfázás. Akkor mi lehet a gond? Kihez forduljak? Hozzá tenném, hogy másfél év alatt 15 kg-ot híztam...

Válasz:

Kedves Kérdező! Legelőször életmódot változtasson, érje el az ideális testsúlyát és rendszeresen mozogjon. A testsúly csökkentése a stressz típusú vizelettartási elégtelenség gyógyításának feltétele. További panasz esetén forduljon urológushoz. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Vesegörcs

Tisztelt Doktor Úr! Mielőtt visszamegyek az urológusomhoz, más orvos véleményét is hallani szeretném. Augusztus óta a 10. vesegörcsömön vagyok túl. Szeptemberben voltam orvosnál, kiderült, hogy mindkét vesémben van 2-3 db 3 mm-es kő... 3x2 No-Spát, Rowatinexet és sok folyadékot javasolt... Ennek ellenére, egy hete újra begörcsöltem, de azóta is fáj a vesém és már a gyomrom is, valamint a lapockámig sugárzik a fájdalom, rossz a közérzetem, alig tudok dolgozni, enni, aludni, és nem hiszem, hogy nincs erre fájdalomcsillapító vagy megoldás. Lázam nincs, se hányás vagy hasmenés... Segítségét előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Húgyúti kövének pontos tisztázására, vagy panaszai más okának kizárására javasolt low dose CT, vagy kontrasztanyagos CT vizsgálat elvégzése. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Merevedési zavar

Tisztelt Doktor Úr! Már 3-4 hónapja komolyabb merevedési gondjaim vannak. Vagy nem sikerül megfelelő merevedést produkálni, vagy megtartani nem sikerül azt. Csökkent a nemi vágyam is, igazán nem tud felizgatni semmi. El is mentem urológushoz, ahol vizelet és vérvizsgálat volt. Vizeletben semmit nem találtak. A vérképet csatoltam. Ezen eredmények alapján azt javasolták, hogy álljak le az ivással. Ezzel annyi a gond, hogy én maximum hétvégenként iszom, mikor összejövünk a barátokkal. Hét közben egy sört sem iszom. Viszont az orvosom szerint akkor is ez a baj. Nem dohányzom és heti 4 alkalommal futni is járok. A tesztoszteronom csak 8.8 nmol/l, szerintem leginkább ez a hiba. Önnek mi a véleménye, tényleg csak az alkoholra fogható a probléma?

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben a testsúlya rendben van, rendszeresen mozog, nincs anyagcsere betegsége, akkor Ön valóban mindent megtett. A tesztoszteron szintje normális. Javasolt egészséges és rendszeres nemi élet, az Önnek kedves partnerrel. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Nyirády Péter - urológus válasza

Korai magömlés

Tisztelt Doktor Úr! 31 éves férfi vagyok. Korai magömléstől szenvedek kb 12 éve... Végigkísérte az eddigi életemet. Voltam urológusnál. Azt mondta, gondoljak közben valami másra (nagy segítség). Voltam pszichiáternél gyógyszeres kezelésen. Nem segített. Voltam szexuálterapeutánál 10 alkalommal. Nem volt előrelépés. Alkalmaztam a stop-start technikát hónapokig. Aktus közben 15 mp. Ez sem segített. Kegel módszert próbáltam. Nem segített. Andrológusnál és pszichiáternél még nem jártam. Tönkretette ez a probléma az eddigi életemet. Valószínű pszichés okai vannak. A kérdésem az lenne, kihez forduljak ön szerint segítségért? Sok pénzt, időt, energiát belefektettem eddig a semmibe... Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Olyan orvoshoz, akiben meg van a bizalma és segíteni fog tudni Önnek. Ez lehet akár urológus vagy andrológus. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!