Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus

Dr. Ormos Gábor

1148 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek, csontritkulás, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Szakterülete: csontritkulás, mozgásszervi betegségek, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Bemutatkozás

Dr. Ormos Gábor, reumatológus, fizioterápiás főorvos, manuál/chiroterápiás képzettségű gerincspecialista, természetgyógyász. A porckopás és gyulladásos eredetű ízületi, valamint nyak, hát, derék fájdalmakkal, gerinc betegségekkel, isiászos panaszokkal foglalkozik. A hagyományos reumatológai gyógyításon és speciális injekciókon túl hazánkban legrégebben alkalmaz kézzel végzett, ún. manuális-csontkovács műfogásokat, amelyekkel az akut gerincpanaszok sokszor azonnal szüntethetők. A mozgásszervi betegségekkel kapcsolatosan életmód, természetgyógyász, gyógytorna tanácsokat ad.

  honlap: www.ormosdoktor.hu

  Magánrendelés: hétfő és csütörtök délután, Bp. V. Balassi B. u. 9. T: 368-4675. Előjegyzés: 30/4332530

Legutóbbi válaszai

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Térdsérülés

<p>A ball t&eacute;rdem belső r&eacute;sze nagyon f&aacute;j.F&aacute;jdalmat okoz ha be kell hajl&iacute;tanom, vagy ki kell ny&uacute;jtanom a ll&aacute;bamat illetve az ha hirtelen mozdulatot hajtok v&eacute;gre. P&aacute;r napig be is volt dagadva egy picit.<br />Kb.2 hete f&aacute;j. K&eacute;zilabd&aacute;zok &eacute;s ez egyik edz&eacute;s ut&aacute;n jelentkezett a probl&eacute;ma. Edz&eacute;sen viszon&nbsp;csak erős&iacute;tett&uuml;nk .&nbsp;Az&oacute;ta pihentetem. Nem tudom mi t&ouml;rt&eacute;nhetett?</p>

Válasz:

A térd belső összekötö oldalszalag sérülés, egyelőre jegelés, fáslizás, ha nem javul izületi ultrahang vizsgálat javasolt.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Lábfej

<p>&Uuml;dv&ouml;zl&ouml;m!</p> <p>Egy ideje &eacute;szrevettem mindk&eacute;t l&aacute;bfejemen, a nagyl&aacute;bujjamn&aacute;l valami p&uacute;p, csom&oacute;, nem tudom... Mi lehet az?</p>

Válasz:

Feltehetően kezdődő bütyök...
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Térdprobléma

<p>Tisztelt Doktor &Uacute;r!<br /><br />L&eacute;zeres &eacute;s Bemer kezel&eacute;s jav&iacute;that-e? MRI diagn&oacute;zis: chondropathia &eacute;s meniscus laesio.<br /><br />K&ouml;sz&ouml;nettel: S. J&aacute;nosn&eacute;</p>

Válasz:

A konkrét tünetek, eltérés vizsgálata nélkül nem lehet/szabad véleményt adni. Saját véleményem: a Bemer hatásosságában egyáltalában nem hiszek.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Térdrögzítő

<p>Tisztelt Doktor &Uacute;r!</p> <p>K&ouml;r&uuml;lbel&uuml;l egy &eacute;vvel ezelőtt volt egy atroszk&oacute;pos t&eacute;rdműt&eacute;tem, ahol porcdarabot t&aacute;vol&iacute;tottak el a t&eacute;rdemből egy foci s&eacute;r&uuml;l&eacute;s ut&aacute;n. Megfelelő gy&oacute;gytorna, &eacute;s idő ut&aacute;n &uacute;jra elkezdtem focizni. Egy ideig semmi baj se t&ouml;rt&eacute;nt, de p&aacute;r napja egyszer csak sz&uacute;r&oacute; &eacute;rz&eacute;st &eacute;reztem, megint a t&eacute;rdemben. &Uacute;jra felkerestem az orvosomat, &uacute;gy n&eacute;z ki tal&aacute;n meg&uacute;szom egy idegbecs&iacute;pőd&eacute;ssel, de rem&eacute;lve, hogy a j&ouml;vőben nem fordul elő probl&eacute;ma a t&eacute;rdemmel, szeretn&eacute;k egy t&eacute;rdr&ouml;gz&iacute;tőt venni, ami megv&eacute;den&eacute; a t&eacute;rdemet fociz&aacute;s k&ouml;zben. Annyif&eacute;le l&eacute;tezik, hogy el&eacute;g neh&eacute;z kiigazodni melyik is lenne megfelelő &eacute;s melyik ny&uacute;jtana val&oacute;ban elfogadhat&oacute; v&eacute;delmet, pedig ha m&aacute;r p&eacute;nzt &aacute;ldozok r&aacute;, akkor olyat szeretn&eacute;k ami t&eacute;nyleg a lehető legnagyobb biztons&aacute;got jelenten&eacute;, &eacute;s persze amennyire lehet k&eacute;nyelmes is, hogy ne g&aacute;tolja a mozg&aacute;st! Ebben szeretn&eacute;m a seg&iacute;ts&eacute;g&eacute;t k&eacute;rni, hogy milyen t&eacute;rdr&ouml;gz&iacute;tőt javasolna! <br />V&aacute;lasz&aacute;t előre is k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m!</p>

Válasz:

Nem értem, hogy kerül szóba az "idegbecsípődés", valószínű, hogy térd eredetű a probléma. Egyszerűbb esetekben a legegyszerűbb térdvédőt szoktam javasolni, fémrögzítő nélkül, erősebb, rugalmas anyagból.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Ujjtörés műtét

Tisztelt Dr úr/nő! Kérem fotó alapján megítélni hogy jól műtötték meg -e, mert szerintem nem, mint látható kiáll a csont.

Válasz:

Sajnos csak most ért hozzám el a kérdése, kép nélkül. DE- nem szeretnék ilyent megválaszolni, mert ez a műtő orvos kompetenciája.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Bokafájdalom

<div class="block clear block-padding" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 23px; border-width: 1px 1px 5px; border-style: solid; border-color: #cbcbcb #cbcbcb #faa52c; border-image: initial; outline: 0px; font-size: 16px; font-family: Arial, sans-serif; vertical-align: baseline; zoom: 1; color: #3e3e3e;"> <div class="plain-text clear" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-weight: inherit; font-style: inherit; font-size: 15px; font-family: inherit; vertical-align: baseline; zoom: 1; line-height: 1.3em;">Tisztelt doktor &uacute;r! 25 &eacute;ves nő vagyok. Ezelőtt 1 h&oacute;nappal r&aacute;estem a bal l&aacute;bamra, talppal, lecs&uacute;szva egy l&eacute;pcsőn. P&aacute;r napig pokolian f&aacute;jt a bal l&aacute;bfejem, de azt&aacute;n elm&uacute;lt. R&ouml;ntgen nem mutatott t&ouml;r&eacute;st, csak gyullad&aacute;scs&ouml;kkentőt haszn&aacute;ltam. De 1 hete el&eacute;g erősen kezdett f&aacute;jni a bok&aacute;m előtti r&eacute;szen, főleg l&eacute;pcsőn lefel&eacute; menet &eacute;s nyugalomban. Ha t&ouml;bbet j&aacute;rk&aacute;lok, m&aacute;r minim&aacute;liss&aacute; v&aacute;lik a f&aacute;jdalom. Lehet ez az es&eacute;s k&ouml;vetkezm&eacute;nye? K&ouml;sz&ouml;n&ouml;m a v&aacute;laszt előre is.</div> </div>

Válasz:

valószinü azért bokaszalag sérülés, ha nem múlik ultrahang vizsgálat javasolt.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Sarokfájdalomra alkalmazható-e lökéshullám terápia?

Tisztelt Szakértő! Hosszabb ideje fáj a sarkam, az interneten fellelhető információk alapján lehetséges, hogy a talpi ín gyulladása okozza a fájdalmat, pl. visszafeszítésre jelentősen enyhül a fájdalom. Már van időpontom ortopédiai szakrendelésre, de előtte szeretném azt megtudni, hogy ha ez a diagnózis, akkor érdemes-e erre lökéshullám terápiát alkalmazni, és hogy lehetséges-e ezt tb finanszírozásban igénybe venni? Köszönettel.

Válasz:

Valószínű, hogy ez a diagnózis, de hogy ennek hátterében mi áll, ezt személyes vizsgálat alapján lehet tisztázni. Nem vagyok biztos ezért, hogy lökéshullán jó-e, de tudtommal ez nincs tb finanszírozásban.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Hátfájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy kb. 2 éve deréktáji fájdalommal küzdök. Nem egyszer becsípődött már. Voltam háziorvosnál is, ő injekciózott és beküldött további vizsgálatokra, ahol megröntgeneztek és azt írták a lapomra, hogy a D csigolyák pereme meg van nyúlva. Írtak fel fájdalomcsillapító gyógyszert, illetve kenőcsöt. Azt mondták nekem, hogy ezzel semmit nem tudnak csinálni, így kell élnem, sőt elmondásuk szerint ez rosszabb lesz idővel. 22 éves vagyok nem szeretnék fájdalomcsillapítókon élni. Most már mindennapos a fájdalom. Tényleg nincs rá mód, hogy megszűnjön végleg a fájdalom? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Személyes vizsgálat alapján lehet csak tisztázni, hogy mi okozza, és az alapján lehet kezelni.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Megoperáltak, ki vettek a jobb herém

Nekem már régóta nem áll fel, és megoperáltak, kivették az egyik herém. Arra gondoltam, hogy ha egy mechanikus protézist beültetnének, akkor olyan lenne, mintha meglenne mind a két herém és még fel is tudnám állítani.

Válasz:

Sajnos ez nem az én szakterületem, forduljon urológushoz
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Teniszkönyök, vagy micsoda?

Jó napot! Anyám kb. 5 hónapja beütötte a könyökét és azóta fáj neki. Mozgásra főleg. Elment röntgenre, de mivel a kétirányú felvétel semmit nem mutatott ki neki, ezért a háziorvos azt mondta, hogy teniszkönyök... pihentesse. Elküldte fizikóra, de nem használt. Majd elment egy szakorvoshoz, aki azt mondta, hogy csonthártyagyulladás. És szteroidos kezelést kapott injekcióban. A szuri után jobb volt neki, de visszajött a fájdalom. Valóban teniszkönyök lehet? Nem lehet, hogy egy porc vagy bármi letört, és nem kétirányú felvétel kellett volna, hanem több? Érdekelne az ön véleménye. Mellékelve elküldöm a kapott leleteket, papírokat.

Válasz:

Ha ennyire makacs a panasza, CT vagy MRI indokolt.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!