Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus

Dr. Ormos Gábor

1150 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek, csontritkulás, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Szakterülete: csontritkulás, mozgásszervi betegségek, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Bemutatkozás

Dr. Ormos Gábor, reumatológus, fizioterápiás főorvos, manuál/chiroterápiás képzettségű gerincspecialista, természetgyógyász. A porckopás és gyulladásos eredetű ízületi, valamint nyak, hát, derék fájdalmakkal, gerinc betegségekkel, isiászos panaszokkal foglalkozik. A hagyományos reumatológai gyógyításon és speciális injekciókon túl hazánkban legrégebben alkalmaz kézzel végzett, ún. manuális-csontkovács műfogásokat, amelyekkel az akut gerincpanaszok sokszor azonnal szüntethetők. A mozgásszervi betegségekkel kapcsolatosan életmód, természetgyógyász, gyógytorna tanácsokat ad.

  honlap: www.ormosdoktor.hu

  Magánrendelés: hétfő és csütörtök délután, Bp. V. Balassi B. u. 9. T: 368-4675. Előjegyzés: 30/4332530

Legutóbbi válaszai

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Medence AP rötgen

Üdvözlöm, Érdelődni szeretnék, hogy a rötgen leletembe a következőt véleményezték, hogy ez mit is jelent : "Mindkét oldali SI izületi rés meszes konturral beszükült. Az alsó harmadban mindkét oldalon vacuum fenome is látható. " 3 éve baloldali végtagi állandó izomfájdalommal küzdök :( Köszönettel

Válasz:

A röntgen leletének leirása, " meszes ízület" önmagában nem mond semmit, mert lehet kopás, lehet időnkénti gyulladás következménye. A "végtag izomfájdalom"-mal nem lehet kapcsolatban. Számos egyéb tünet, labor vizsgálat és a kép egybevetése adhat diagnózist.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Csípő izület

70 éves vagyok. Betegségem: CLL. Ettől eltekintve a laboreredményeim jók. 

Panaszom, kimutatott egyéb betegségem nincs, "csak" még az elhízás:      126 kg. 177 cm magasság mellett, de az utóbbi másél hónapban ezdtem el "fogyózni": 132,6 kg-ról. 

A csípőizületeim mozgásra (séta) fájnak, de nem mindig egyformán. Gykran meg kell állnom. És itt jön a kérdés:

Inkább eröltessem, mert a mozgás jobb vérellátást biztosít, ennél fogva hasznos; idővel tehát a fájdalom is enyhül, vagy ellenkezőleg; a porckopás eröltetésre még fokozódik? 

Mérték a csontsűrűséget: rendben van.

Válasz:

Mozgatni kell, de tehermentesen, tehát nem a járást kell erőltetni, hanem a csipő gyógytornát kell naponta végzeni.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Térdsérülés

A bal térdem belső része nagyon fáj. Fájdalmat okoz, ha be kell hajlítanom, vagy ki kell nyújtanom a lábamat, illetve az, ha hirtelen mozdulatot hajtok végre. Pár napig be is volt dagadva egy picit. Kb. 2 hete fáj.
Kézilabdázok, és ez egyik edzés után jelentkezett a probléma. Edzésen viszon csak erősítettünk. Azóta pihentetem. Nem tudom, mi történhetett?

Válasz:

Valószínű a térd belső összekötő oldalszalagnak a sérülése, egyelőre jegelés, fáslizás, ha nem javul ízületi ultrahang vizsgálat javasolt.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Lábfej

Üdvözlöm!

Egy ideje észrevettem mindkét lábfejemen, a nagylábujjamnál valami púp, csomó, nem tudom... Mi lehet az?

Válasz:

Feltehetően kezdődő bütyök...
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Térdprobléma

Tisztelt Doktor Úr!

Lézeres és Bemer kezelés javíthat-e? MRI diagnózis: chondropathia és meniscus laesio.

Köszönettel: S. Jánosné

Válasz:

A konkrét tünetek, eltérés vizsgálata nélkül nem lehet/szabad véleményt adni. Saját véleményem: a Bemer hatásosságában egyáltalában nem hiszek.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Térdrögzítő

Tisztelt Doktor Úr!

Körülbelül egy évvel ezelőtt volt egy atroszkópos térdműtétem, ahol porcdarabot távolítottak el a térdemből egy foci sérülés után. Megfelelő gyógytorna, és idő után újra elkezdtem focizni. Egy ideig semmi baj se történt, de pár napja egyszer csak szúró érzést éreztem, megint a térdemben. Újra felkerestem az orvosomat, úgy néz ki talán megúszom egy idegbecsípődéssel, de remélve, hogy a jövőben nem fordul elő probléma a térdemmel, szeretnék egy térdrögzítőt venni, ami megvédené a térdemet focizás közben. Annyiféle létezik, hogy elég nehéz kiigazodni melyik is lenne megfelelő és melyik nyújtana valóban elfogadható védelmet, pedig ha már pénzt áldozok rá, akkor olyat szeretnék ami tényleg a lehető legnagyobb biztonságot jelentené, és persze amennyire lehet kényelmes is, hogy ne gátolja a mozgást! Ebben szeretném a segítségét kérni, hogy milyen térdrögzítőt javasolna!
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Nem értem, hogy kerül szóba az "idegbecsípődés", valószínű, hogy térd eredetű a probléma. Egyszerűbb esetekben a legegyszerűbb térdvédőt szoktam javasolni, fémrögzítő nélkül, erősebb, rugalmas anyagból.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Ujjtörés műtét

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kérem fotó alapján megítélni, hogy jól műtötték-e meg, mert szerintem nem, mint látható kiáll a csont.

Válasz:

Sajnos csak most ért hozzám el a kérdése, kép nélkül. DE, nem szeretnék ilyent megválaszolni, mert ez a műtő orvos kompetenciája.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Bokafájdalom

Tisztelt Doktor Úr!
 
25 éves nő vagyok. Ezelőtt 1 hónappal ráestem a bal lábamra, talppal, lecsúszva egy lépcsőn. Pár napig pokolian fájt a bal lábfejem, de aztán elmúlt. Röntgen nem mutatott törést, csak gyulladáscsökkentőt használtam. De 1 hete elég erősen kezdett fájni a bokám előtti részen, főleg lépcsőn lefelé menet és nyugalomban. Ha többet járkálok, már minimálissá válik a fájdalom. Lehet ez az esés következménye?
Köszönöm a választ előre is.

Válasz:

Valószínű azért bokaszalag sérülés, ha nem múlik ultrahang vizsgálat javasolt.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Sarokfájdalomra alkalmazható-e lökéshullám terápia?

Tisztelt Szakértő! Hosszabb ideje fáj a sarkam, az interneten fellelhető információk alapján lehetséges, hogy a talpi ín gyulladása okozza a fájdalmat, pl. visszafeszítésre jelentősen enyhül a fájdalom. Már van időpontom ortopédiai szakrendelésre, de előtte szeretném azt megtudni, hogy ha ez a diagnózis, akkor érdemes-e erre lökéshullám terápiát alkalmazni, és hogy lehetséges-e ezt tb finanszírozásban igénybe venni? Köszönettel.

Válasz:

Valószínű, hogy ez a diagnózis, de hogy ennek hátterében mi áll, ezt személyes vizsgálat alapján lehet tisztázni. Nem vagyok biztos ezért, hogy lökéshullán jó-e, de tudtommal ez nincs tb finanszírozásban.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Hátfájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy kb. 2 éve deréktáji fájdalommal küzdök. Nem egyszer becsípődött már. Voltam háziorvosnál is, ő injekciózott és beküldött további vizsgálatokra, ahol megröntgeneztek és azt írták a lapomra, hogy a D csigolyák pereme meg van nyúlva. Írtak fel fájdalomcsillapító gyógyszert, illetve kenőcsöt. Azt mondták nekem, hogy ezzel semmit nem tudnak csinálni, így kell élnem, sőt elmondásuk szerint ez rosszabb lesz idővel. 22 éves vagyok nem szeretnék fájdalomcsillapítókon élni. Most már mindennapos a fájdalom. Tényleg nincs rá mód, hogy megszűnjön végleg a fájdalom? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Személyes vizsgálat alapján lehet csak tisztázni, hogy mi okozza, és az alapján lehet kezelni.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!