Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus

Dr. Ormos Gábor

1161 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek, csontritkulás, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Szakterülete: csontritkulás, mozgásszervi betegségek, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Bemutatkozás

Dr. Ormos Gábor, reumatológus, fizioterápiás főorvos, manuál/chiroterápiás képzettségű gerincspecialista, természetgyógyász. A porckopás és gyulladásos eredetű ízületi, valamint nyak, hát, derék fájdalmakkal, gerinc betegségekkel, isiászos panaszokkal foglalkozik. A hagyományos reumatológai gyógyításon és speciális injekciókon túl hazánkban legrégebben alkalmaz kézzel végzett, ún. manuális-csontkovács műfogásokat, amelyekkel az akut gerincpanaszok sokszor azonnal szüntethetők. A mozgásszervi betegségekkel kapcsolatosan életmód, természetgyógyász, gyógytorna tanácsokat ad.

  honlap: www.ormosdoktor.hu

  Magánrendelés: hétfő és csütörtök délután, Bp. V. Balassi B. u. 9. T: 368-4675. Előjegyzés: 30/4332530

Legutóbbi válaszai

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Lökéshullám terápia

Alkalmazható-e nálam a lökéshullám terápia, mivel ASA Astrix vérlemezke összecsapódásgátló gyógyszert szedek, szívműtétem volt. A kezelés a talpfájdalmamra kellene, zsibbad, ég, fájdalmas,éjjel is, felálláskor legjobban?

Válasz:

Nem javasolom, részben az alvadásgátló szedés miatt, másrészt a panaszának oka sem egyértelmű, például nem biztos, hogy "sarkantyú" eredetű vagy inkább neuropathiás.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

HWS Syndrom

Tisztelt Szakertok!

Cervikalis brachialgia,Scoliosis es migrenes panaszok miatt az ortoped szakorvos infiltraciot csinalt lokalisan es azon napon valamint kovetkezo 2 alkalommal infuzioban adtak kortizon es fajd.csill.koktelt. (5 infuziot terveztek 5 egymas utani napon) Alt.rossz kozerzet magas vernyomas hanyinger hidegrazas hanyas lett az infuzio mellekhatasakent amit belgyogyaszati ambulancian ringer laktat inf.val kezeltek ill.javasoltak az ortoped parentheralis trp.azonnali felfuggeszteset. Azota fizikotrp Triggertrp. Masszazs kulso voltaren flektor, aram es uh kezeles megy az ortopedian. Vernyomas rendben lett,hanyinger faradtsag megvan illetve meg meglevo nyaki gerinc tunetek ejjel jelentkeznek napkozben elviselheto. MRT vizsg.a nyakra meg hatra van Rtg. Scoliosis es osteochondrosist mutatott. Szeretnem kerdezni, hogy ez a rossz hanyingeres kozerzet az infuzios trp abbahagyasat kovetoen mikorra javul? Meg koszonve megtisztelo valaszukat. Udvozlettel

Válasz:

A - valószinüleg- szteroid mellékhatás elmúlása nem tudható, mert nagyrészt a dózistól is függ, remélhetően a magas vérnyomás rendeződik. Az éjjel jelentkező karfájdalom ideggyulladásos eredetű is lehet, melyre az Uh kezelés nem biztos, hogy jó hatású.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Condrosulf 800mg

Édesanyám nagyjából 2 hete szed Condrosulf 800mg-os tablettát, a térdénél diagnosztizáltak  porckopás. Sajnos az ezt megelőző 5-6 nap kivételével kevés folyadékot ivott és emiatt jelentkeztek olyan mellékhatások, amiket kiszáradásos eseteknél lehet tapasztalni (leginkább gyomorforgás, fejfájás, levertség, enyhe szédülés) Azóta több folyadékot iszik (ennek voltak is poozitív jelei, 1-2 napig nem volt rosszulléte, de sajnos - mint írtam - előtte és utána már napi többször volt), szed multivitamint is, de nem javul az állapota még úgy sem, hogy már 2 napja nem szedi a Condrosulfot. ((Én azt gondolom, - bár nem vagyok szakember - hogy valami alapvető ásványi anyag, vagy vitamin hiányzik a szervezetéből, és ezért van diszkomfort érzete)). Mindenképp szeretnénk, ha megnézné a háziorvosa is, mert szed mellette még gyógyszert (vényomás panaszokra, amelyről írja a tájokztató, hogy a gyógyszer szedése mellett külön figyelmet igényel). Szeretném kérdezni, hogy mit javasol addig is? Elég a folyamatos folyadékbevitel, vagy valami speciális - házilag elkészíthető, vagy engedélyezett - "kezelés" jobban segíthet amíg nem látja a háziorvosa (pl tea, diéta, vagy olyan vitamin szedése ami nem multivitamin)? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Általános rossz közérzeti panaszokra nem lehet távolból javaslatot adni. Az valószinü, hogy a kiszáradás okozhat ilyen tüneteteket és ezért a megfelelő mennyiségü folyadékitatást biztositani kell, emellett a háziorvosa általi megvizsgálás indokolt.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Hova forduljak?

Tisztelt Doktor úr/nő!

Tanácsát kérem, hogy hova forduljak, mivel háziorvosom nincsen.

Hónapok óta pontokban nyomásra fájnak csontjaim - egy pontban a bal bordámon, egy pontban az alsó állcsontomon jobb oldalon és egy ponton a bal lábfejemen.

A bordafájdalom , ha a bal oldadamra fekszem felébreszt.

Milyen orvos, melyik terület foglalkozik a csontokkal? Kihez forduljak panaszommal?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

ortopédiai szakrendeléshez
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Ganglion kialakulhat-e a felkarban( bicepszben) ?

Tisztelt doktor úr/doktornő !

Az lenne a kérdésem, hogy a bicepszben ( az izomban) kialakulhat-e ganglion ? 

Mert nem rég felfedeztem egy kis csomót a bicepszembe, puha, fájdalommentes és nekem úgy tűnik hogy mozgatható csomó. Mi lehet az ?

Köszönöm a segítséget!

Válasz:

Nem szokott, izomcsomó lehet, ha növekszik Uh , MRI
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Komoly jel lehet a felkarban megjelenő duzzanat/csomó?

Tisztelt doktor úr/doktornő!

Kb. 2 hete megjelent a felkaromon ( véna fölött) egy kisebb duzzanat, kitapintható benne egy kisebb csomó, a fájdalom minimális inkább most a csuklóm érzékenyebb.

Mielőtt észre vettem volna, 1 hétig kb. közepesen megerőltető munkát végeztem.

A kérdésem  az lenne hogy utalhat ez bármiféle komolyabb betegségre ? Van okom aggódni ?

Nagyon szépen köszönöm a választ! 

Tisztelettel: Andrea

Válasz:

Nem valószinü, hűsitő, gyulladácsökknető krémmel kenje.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Forsteo injekcio

Csontritkulasom van, a T score 4,5 ami mindig nõ, 64 eves vagyok, 39 eves voltam amikor kivették a petefeszkémet.Mivel a forsteo injekcio nagyon drága, szeretnek erdeklodni, hogy mennyire hatásos (hogy mennyire használt azoknak akik eddig szedték).

Válasz:

A Forsteo inj szigoru feltételekhez szabott, a kezelőorvosa nyilván tájékoztatta erről, a nagyon súlyos esetekben indokolt és hatékony, árban nem sokkal több, mint a más injekciós készitmények.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Artrozis

               Tisztelt Cim!                                 A kerdesem az lenne ,hogy porckopas eseten milyen vizsgalatokat szoktak vegezni a pontosabb diagnozis erdekeben,illetve milyen TB altal tamogatott  eredmenyes gyogykezelesi lehetosegek vannak?

Válasz:

Porckopást elsősorban rtg és ultrangos izületi izsgálattal lehet megállapitani. A TB támogatott kezelések fizioterápia, gyógyszerek és gyógytorna- eredményességük az állapottól és egyéni alkattól függő.
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Nyaki röntgennel kapcsolatos kérdések

Tisztelt Doktor Úr Doktornő!

Az éjszakai kézfejzsibbadás okán már tettem fel kérdést itt. Ortopédián újabb röntgeneket csináltattak, ezeket ma végeztettem el (kétirányú + funkcionalis +foramen) amikkel elmegyek majd a neurológiára. Az ortopéd orvos nem említette a kéztőalagút szindrómát, hanem mivel említettem a nyaki kopást, ezért további röntgenfelvételeket kért. Egyébként csuklószorítóval jobb az alvás, sokszor nincs is mostanában panaszom, de túl mereven tartom alvás közben is a kezeimet érzem.

 Edzeni szoktam (futás, súlyzós stb.). Arra jobban vigyázok mostanában, hogy a nyakamat kevésbbé terheljem.
 
A most készített leleteken ez áll:
A leleten ez állt: Nyaki borda nem látható. A nyaki lordosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott. A peremeken az alsó szakaszon spondylosisos felrakódások. A zárólemezek simák, A porckorongok dorsálisan kissé ellapultak. A kisizületek rése szűkebb, bennük vacuum phenomen látható, az izfelszínek scleoricusak. A functionalis felvételeken kóros elváltozás nem látható.
 
A kérdésem az lenne, hogy mielőtt szakorvos látná, mennyire súlyos állapotot jelez a felvétel, lehet-e mellette sportolni (remélem)?

Válasz:

A nyaki rtg-n leirt elváltozások feltehetően függetlenek a panaszától, inkább " akéztőalagut" szindrómája a valószinübb. Persze ezt személyes vizsgálat, ENG kell igazolnia. dr Ormos
Megnézem a kérdést

Dr. Ormos Gábor - orvos csontkovács, manuálterapeuta, reumatológus válasza

Gerincprobléma

Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő!

2018.11.10 lumb.gerinc MRI radiológiai vélemény.  MODIC 1-es degenerácio limbalisan.Deg.és discus protrusio az alsó thoracalis szintekbe.Protrusio disci L.2 -L4. az L3 szintben jobb oldali az L5 szintben bal oldali foramen stenosis.Lumbosacralisan mko-on foramen szűkület látszik,jobb oldali túlsúllyal.Jobb oldali S.1 gyök compressio.Kisizületi arthrosis incip. Sajnos köhögésnél ,tüsszentésnél is vizelet bemegy és fájdalmaim vannak. mire számithatok? Előre köszönöm válaszukat. Tisztelettel Tóthné Horváth Anikó

Válasz:

Személyes vizsgálat nélkül nem lehet a perspektivára véleményt mondani, valószinüleg komplex gerinckezelést igényel. A vizelettartási problémája nem gerinc eredetű. üdvözlettel
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!