Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus

Dr.  Podányi Beáta

1631 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, nemi betegségek, szépségápolás, haj- és körömproblémák

Szakterülete: bőrbetegségek, nemi betegségek, szépségápolás, haj- és körömproblémák

Bemutatkozás

Orvosi tanulmányaimat a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán summa cum laude minősítéssel végeztem. Ezt követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Bőr- és Nemikórtani Klinikáján dolgoztam, ahol bőr- nemibetegségek és kozmetologia szakorvosi vizsgát tettem, jeles eredménnyel.

Kilenc évi klinikai munka után Bőr- és Nemibeteggondozó Intézet gondozóvezető főorvosi állást pályáztam, sikerrel és az ott eltöltött évek alatt nagy gyakorlatra tettem szert a  bőrbetegek gyógyítása terén, minden korosztályban. 1996-ban a klinika akkori professzora meghívására visszatértem az egyetemi Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai klinikára.

Szakmai tevékenységemet a klinikai évek alatt az allergológia és a mikológia területén végeztem. Gondozóintézeti működésem alatt epidemiológiával, onkológiával, fertőző bőrbetegségekkel foglalkoztam. A klinikára visszatérve több alkalmam volt ismét tudományos munkát végezni, ennek eredményeként több mint 70 tudományos közleményem jelent meg. Elsősorban a gombás bőrbetegségek, a bőr daganatai, kozmetológia és a klinikai járóbeteg rendelés irányításán keresztül a bőrbetegségek széles körével kapcsolatosan volt alkalmam tapasztalatokat, tudást szerezni. Speciális területem a hepatitis C vírus fertőzéshez társult bőrtünetek, bőrbetegségek ismerete.

Harmadik éve a rendelésem helye: 1124, Budapest, Fodor u. 71.

Rendelési nap: hétfő

Telefon: 06-20-935-1627

Legutóbbi válaszai

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Piros kiütések az alkaron,a hason a lábon a háton a honaljban

Tisztelt Doktornő! 

Múlthéten úszodaszemölcsöket szedtek le rólam ami be isgyógyult. Később úgyanekkor elkezdett a honaljamon illetve a könyökömön a hasamon és a hajlatokba kijönni ezek a kiütések kis piros kiütések...és a honaljamnál foltok.. ez nem ekcéma ugye? 

 

Gyógyszereket szedek Omicral,Micetal Gél....Antihisztamint allegrát. 1 hete szedem és nem tudom mi lehet ez korábban nem volt. van ötlete a doktornőnek ezt mivel lehet még kezelni amivel hatásosan elmúlik? időpontot kértem már bőrgyógyászatra.. majd egyszercsak sorrakerülök.

Válasz:

Kedves Kérdező! A fotó nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de ezek alapján azt gondolom, hogy irritatív bőrgyulladásról van szó, ezért minden bőrizgató hatású szert kerüljön. Tiszta vizes zuhany, esetleg gyógyszertári mosdókrémmel. A Micetal gel-t is hagyja ki, míg nem jut el bőrgyógyászához. Külsőleg próbálja meg a Bepanthen plust használni. A javasolt készítmény vény nélküli.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Körömgomba

Tisztelt Doktornő

Jelenleg Terbinafine nevű gyógyszert szedek a két nagylábujjamon lévő

körömgombára. Kérdésem, hogy három havi szedés után, ha csekély mértékben látható javulás, mit javasol? Milyen lehetőségek vannak, van -e "remény", hogy valaha is elmúlik?

Még gyógyszeres körömlakkal is kenem és megpróbáltam nagyon rövidre levágni

Köszönettel

Alex

 

 

 

Válasz:

Kedves Kérdező! A 3 havi szedés rendszerint elegendő, mert a gyógyszer a körömlemezben még tovább hat. Fontos, hogy a helyi kezelést rendszeresen folytassa gyógyulásig. Legyen óvatos a vágással és a reszeléssel, ne essen túlzásba, mert a mechanikus sérülés a körömlemez gyógyulása ellen hat. A lakkal kenje mind a 10 lábkörmöt rendszeresen és érdemes a cipők fertőtlenítéséről is gondoskodni.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Ekcéma, fertőzés?

Üdvözlöm! 1 1/2 hónapja mindkét lábamon a sarkamon, majd a lábujjaknál, végül a talpon is száradni,viszketni kezdett a bőr, szétnyilt, mintha bevagdosták volna.kb:1-2cm hosszú sebek, ami elég mély is. Nehezen gyógyul. Bőrgyógyász ltal felirt krém, szteroidos gyógyszer is alig van rá hatással.Minimális a javulás. Mi lehet ez, mennyi a gyógyulási idő?Volna rá valami más megoldás? Még sosem volt ilyen.

Válasz:

Kedves Kérdező, látatlanban, fotó nélkül és az Ön egészségére vonatkozó egyéb adatok nélkül nem tudok a panaszáról nyilatkozni. Fontos, hogy hány éves, van-e cukorbetegsége, a lábát érintő egyéb probléma stb.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Haj növekedés

Tiszteletem!

Szeretnék terhesvitamint szedni, de még nem akarok gyereket és fogamzasgatlkót is szedek. Komplex vitaminkúrára gondoltam és ezért jött a terhesvitamin, hát ha elkezdene nőni tőle a hajam. Melyik vitamin lenne nekem előnyös?

Előre köszönöm válaszát.

 

Válasz:

Kedves Kérdező! Először a hajvesztés okát kéne tisztázni, de ha csak a haj érdekében szedne vitamint, akkor a patikában kapható Forcapil tablettát javaslom, ami a hajnak szükséges vitaminokat és ásványi sókat együtt tartalmazza.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Milyen csípés lehet ez?

Tisztelt Doktor/Doktornő,

 

Anyukàm bőrén van a képen látható kiütés. Pár napja csak viszketett most meg ilyen csúnya lett. Hangyacsípésre gyanakszunk. Egyelőre vénynélküli rovatcsípésre való krémmel kezeli. Bőrgyógyászat csak szerdán van legközelebb a településen ahol élünk. Mi lehet ez és mit csináljunk vele amíg nem látja orvos élőben? Köszönöm szépen.

Válasz:

Kedves Kérdező! Fotó nem érkezett, de a rovarcsípések elég gyakoriak. Lehetőleg ne vakarja a Kedves Mama, akkor gyorsabban és szövődmény mentesen gyógyul.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Kiütések a hason és a homlokon

Jónapot Doktornő! 

Van egy olyan problémám hogy zárt pattanás szerű kiütések vannak a hasam alján és egyre csak szaporodik volt hogy csak 2 volt most már 9 van és ilyen vöröses kis pattanás szerű valamik, nem étkezem egészségtelenül,a hétvégén autót szereltem lehetséges azért? jó lenne rá találni valami krémet ami enyhti nem tud tanácsot adni mi lehet ez akné? vagy más? olyan mint a faggyúmirigy de mégse más ha megnyomom vörös lesz és vér jön belőle. Köszönöm 

Válasz:

Kedves Kérdező! Ezek vírusos szemölcsök, eltávolítani, vagy lefagyasztani kell ezeket, minél hamarabb, mert, ha többet vár, több lesz és többet kell kezelni. Fertőznek, ezért ne használjon közös törülközőt, kerülje a közvetlen bőrkontaktust.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Körömágy sérülés

Tisztelt Dr.úr/nő! Még februárban munka közben megütötem a mutató ujjam. Azóta leesett a régi köröm és lenött az új .De sajnos mintha kettő nőne egy helyett és középen nincs letapadva .Mivel pont a mutató ujjam ezért az lenne a kérdésem ,hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni és ha igen hova kell menni vele?

Válasz:

Kedves Kérdező! A fotó szerint még mindig látható a bevérzés a köröm alatt. Annak a sérült résznek teljesen le kell nőni. Egyet tehet a cél érdekében, hogy óvja minden sérüléstől, nyomástól és biztonság kedvéért a fertőzésektől is. Erre alkalmas pl. az Exoderil oldat, vagy krém napi egyszeri használata. A készítmény szabadon kapható a patikákban.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Szabályos kör alakú kiütès

Tisztelt Doktornő/ùr!

A jobb lábszáramon egy szabályos kör alakú kiütès jelent meg, mely egyre nagyobbodik, èg ès viszket. A felszíne száraz és sima. Olyan mintha elnyomtak volna a bőrömön egy cigaretta csikett. Nem tudom milyen jellegű probléma lehet ez, szeretném addig is házilag kezelni amíg nem jutok el személyes is bőrgyógyászhoz. Kèpet is mellèkelek a problèmáròl. Várom válaszát! Tisztelettel: Aker86

Válasz:

Kedves Kérdező! Természetesen a fotó nem pótolja az orvosi vizsgálatot, de a kép alapján gombás bőrfertőzés valószínűsíthető, ezért a patikában szabadon kapható Exoderil krém használatát javasolom 2-3x naponta
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Kiütések

Üdvözlöm! Tojás tálcákat nyomdázunk, cimkézünk gépekkel. Január óta dolgozom ott, de most volt két hónap kiesés, mert műtöttek petefészek cisztával, endometriózisom van. Most injekciót kapok rá! Reseligo 3,6.Kb egy hete vettem észre a lábamon ezeket a kiütéseket, műszak vége felé már látható! Mire picit javulna, megyek dolgozni és mégnagyobb! És már megijedtem hogy mi lehet az! Rövidnadrágba dolgozok. Vagyis nem tudom mi, mert sima, és érzem hogy meleg. Nem viszket. Cukorbeteg is vagyok, 2.tipusú! Tudom a kép nem a legjobb. Sajnálom! Majd megyek bőrgyógyászatra, csak hosszú időt kell várni hogy bejussak! Köszönöm előre is válaszát! Andrea

Válasz:

Kedves Kérdező! Az injekció a vércukorra is hatással lehet, ezért gondosan tartsa a diétát és gyakrabban ellenőrizze a vércukrát. A képen látható kiütései a lábszár és a bőr kis-ereinek a tágulatára és gyulladására utalnak. Amíg nem jut el a bőrgyógyászatra, addig a patikában szabadon kapható Bepanthen krémmel kenje, pihenjen többet.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Basalioma és fürdés

Tisztelt Doktornő!

Kérdésem basaliomával kapcsolatos lenne. Tavaly ősszel, szeptemberben távolítottak el 1 darabot a mellkasomról. Fürödhetek-e termál-, vagy gyógyvízben? Nem kültéri, hanem zárt területen lévő medencében, napfénytől elzártan.

Válaszát előre is köszönöm!

 

 

 

 

 

Válasz:

Természetesen.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!