Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus

Dr.  Podányi Beáta

1410 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, nemi betegségek, szépségápolás, haj- és körömproblémák

Szakterülete: bőrbetegségek, nemi betegségek, szépségápolás, haj- és körömproblémák

Bemutatkozás

Orvosi tanulmányaimat a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán summa cum laude minősítéssel végeztem. Ezt követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Bőr- és Nemikórtani Klinikáján dolgoztam, ahol bőr- nemibetegségek és kozmetologia szakorvosi vizsgát tettem, jeles eredménnyel.

Kilenc évi klinikai munka után Bőr- és Nemibeteggondozó Intézet gondozóvezető főorvosi állást pályáztam, sikerrel és az ott eltöltött évek alatt nagy gyakorlatra tettem szert a  bőrbetegek gyógyítása terén, minden korosztályban. 1996-ban a klinika akkori professzora meghívására visszatértem az egyetemi Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai klinikára.

Szakmai tevékenységemet a klinikai évek alatt az allergológia és a mikológia területén végeztem. Gondozóintézeti működésem alatt epidemiológiával, onkológiával, fertőző bőrbetegségekkel foglalkoztam. A klinikára visszatérve több alkalmam volt ismét tudományos munkát végezni, ennek eredményeként több mint 70 tudományos közleményem jelent meg. Elsősorban a gombás bőrbetegségek, a bőr daganatai, kozmetológia és a klinikai járóbeteg rendelés irányításán keresztül a bőrbetegségek széles körével kapcsolatosan volt alkalmam tapasztalatokat, tudást szerezni. Speciális területem a hepatitis C vírus fertőzéshez társult bőrtünetek, bőrbetegségek ismerete.

Harmadik éve a rendelésem helye: 1124, Budapest, Fodor u. 71.

Rendelési nap: hétfő

Telefon: 06-20-935-1627

Legutóbbi válaszai

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Rovarcsípés

<p>Tisztelt c&iacute;mzett!</p> <p>K&eacute;t-h&aacute;rom napja valami &ouml;sszecs&iacute;pett alv&aacute;s k&ouml;zben a bal mellbimb&oacute;t&oacute;l a h&aacute;tam k&ouml;zep&eacute;ig. El&ouml;sz&ouml;r csak piros volt, ma m&aacute;r h&oacute;lyagos. Viszketni nem viszketett, de &iacute;gy hogy felh&oacute;lyagosodott m&aacute;r &eacute;rzem hogy ott van.</p> <p>&Eacute;rdemes valamijen gy&oacute;gyszert haszn&aacute;lni vagy majd mag&aacute;t&oacute;l elm&uacute;lik? Milyen bog&aacute;r lehet aminek a cs&iacute;p&eacute;se ilyen t&uuml;neteket okoz?</p> <p>V&aacute;lasz&aacute;t előre is k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m.</p> <p>Tisztelettel Kiss P&eacute;ter!</p>

Válasz:

Kedves Kérdező, forduljon háziorvosához, vagy menjen bőrgyógyászhoz, mert ahogy ezt a tünetet leírta, az arra utal, hogy nem csípés, hanem övsömör, amit gyógyszeresen kezelni kell, hogy tökéletes legyen a gyógyulás.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Fehér, száraz foltok a lábfejen

<p>Kesves Doktornő!&nbsp; &Eacute;n &iacute;rtam a napokban,&nbsp; hogy mik lehetnek a l&aacute;bfejemen azok a feh&eacute;r szarsz foltok,&nbsp; amik nem viszketnek &eacute;s&nbsp; nem f&aacute;jnak, de sajnos a k&eacute;pek nem voltak megjelen&iacute;thetőek ... Megpr&oacute;b&aacute;lom most m&eacute;g egyszer csatolni,&nbsp; rem&eacute;lhetőleg most sikerrel.&nbsp; Előre is nagyon k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m!&nbsp; &Uuml;dv&ouml;zlettel :Zsuzsi</p>

Válasz:

Kedves Kérdező, szerintem krónikus irritáció, dörzsölődés válthatja ki. Használjon ápolókenőcsöt addig is, míg eljut a bőrgyógyászhoz.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Körömprobléma

<p>Kedves Doktornő!</p> <p>5 &eacute;ves kisl&aacute;nyom k&ouml;rm&eacute;n n&eacute;h&aacute;ny hete a k&eacute;peken l&aacute;that&oacute; elv&aacute;ltoz&aacute;st fedeztem fel.Nagyon megijedtem,nem tudom mi lehet ez.&Uacute;gy tűnik az &ouml;sszes k&ouml;rme előbb-ut&oacute;bb ilyen lesz.Olyan,mintha lev&aacute;lna a k&ouml;rme.</p> <p>K&ouml;sz&ouml;n&ouml;m a v&aacute;lasz&aacute;t!</p>

Válasz:

Kedves Kérdező, ez a fajta körömelváltozás valamilyen sérüléssel, esetleg gyógyszerszedéssel, vagy vírusfertőzéssel járhat együtt.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Rovarcsípés

<p>Tisztelt c&iacute;mzett!</p> <p>K&eacute;t-h&aacute;rom napja valami &ouml;sszecs&iacute;pett alv&aacute;s k&ouml;zben a bal mellbimb&oacute;t&oacute;l a h&aacute;tam k&ouml;zep&eacute;ig. El&ouml;sz&ouml;r csak piros volt, ma m&aacute;r h&oacute;lyagos. Viszketni nem viszketett, de &iacute;gy hogy felh&oacute;lyagosodott m&aacute;r &eacute;rzem hogy ott van.</p> <p>&Eacute;rdemes valamijen gy&oacute;gyszert haszn&aacute;lni vagy majd mag&aacute;t&oacute;l elm&uacute;lik? Milyen bog&aacute;r lehet aminek a cs&iacute;p&eacute;se ilyen t&uuml;neteket okoz?</p> <p>V&aacute;lasz&aacute;t előre is k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m.</p> <p>Tisztelettel Kiss P&eacute;ter!</p>

Válasz:

A kérdés megválaszolva.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Rovarcsípés

<p>Tisztelt c&iacute;mzett!</p> <p>K&eacute;t-h&aacute;rom napja valami &ouml;sszecs&iacute;pett alv&aacute;s k&ouml;zben a bal mellbimb&oacute;t&oacute;l a h&aacute;tam k&ouml;zep&eacute;ig. El&ouml;sz&ouml;r csak piros volt, ma m&aacute;r h&oacute;lyagos. Viszketni nem viszketett, de &iacute;gy hogy felh&oacute;lyagosodott m&aacute;r &eacute;rzem hogy ott van.</p> <p>&Eacute;rdemes valamijen gy&oacute;gyszert haszn&aacute;lni vagy majd mag&aacute;t&oacute;l elm&uacute;lik? Milyen bog&aacute;r lehet aminek a cs&iacute;p&eacute;se ilyen t&uuml;neteket okoz?</p> <p>V&aacute;lasz&aacute;t előre is k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m.</p> <p>Tisztelettel Kiss P&eacute;ter!</p>

Válasz:

Kedves Kérdező, ahogy leírta, hogy hol helyezkednek el a kiütések, annak alapos gyanúját kelti, hogy nem rovarcsípésről, hanem övsömörről van szó. A gyógyszerszedés miatt haladéktalanul keresse fel háziorvosát, vagy a legközelebbi bőrgyógyászt.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Férfiként mennyire biztonságos meztelenül szoláriumozni?

<p>Tisztelt Doktornő/Doktor &uacute;r!</p> <p>F&eacute;rfi vagyok, a ny&aacute;ri időszakban j&oacute;l lebarnultam, azonban szeretn&eacute;m, ha a f&uuml;rdőnadr&aacute;gom helye se maradjon feh&eacute;r rajtam, emiatt ny&aacute;ron is elmenn&eacute;k p&aacute;rszor szol&aacute;riumba (egy&eacute;bk&eacute;nt nagyon ritk&aacute;n j&aacute;rok), hogy az egy&eacute;bk&eacute;nt fedett ter&uuml;let is lebarnuljon.</p> <p>Abban szeretn&eacute;m a v&eacute;lem&eacute;ny&eacute;t k&eacute;rni, hogy a f&eacute;rfi intim ter&uuml;letek: h&iacute;mvessző, herezacsk&oacute; illetve a v&eacute;gb&eacute;lny&iacute;l&aacute;s k&ouml;rny&eacute;ke mennyire &eacute;rz&eacute;keny az UV-f&eacute;nyre, mennyire lehet őket a szol&aacute;rium f&eacute;ny&eacute;nek kitenni?</p> <p>Biztons&aacute;gos f&eacute;rfik&eacute;nt meztelen&uuml;l az &aacute;ltal&aacute;nos, m&eacute;g vil&aacute;gos bőrh&ouml;z aj&aacute;nlott mennyis&eacute;get szol&aacute;riumozni, &uacute;gy hogy a nemi szervek nincsenek egy&aacute;ltal&aacute;n takarva? Tov&aacute;bb bonyol&iacute;tja a k&eacute;rd&eacute;st, hogy felnőttk&eacute;nt eg&eacute;szs&eacute;g&uuml;gyi okokb&oacute;l k&ouml;r&uuml;lmet&eacute;ltek, &iacute;gy n&aacute;lam a makk fedetlen&uuml;l marad. Meztelen&uuml;l szol&aacute;riumozva ez okozhat probl&eacute;m&aacute;t?</p> <p>K&eacute;rem, ossza meg a tan&aacute;csait.&nbsp;</p>

Válasz:

Kedves Kérdező! Évszaktól függetlenül káros a szolárium. Öregíti a bőrt, roncsolja a rugalmas rostokat D vitamin képzése nincs. Ha nem tökéletesen kontrollált, akkor meg is égetheti a bőrt. Ennél jobb a nudista strand, de mértékkel.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Fehér, pikkelyes foltok

<p>Kedves Doktornő!&nbsp;</p> <p>A l&aacute;bfejemen &eacute;vek &oacute;ta feh&eacute;r pikkelyes a bőr&ouml;m foltokban,&nbsp; n&eacute;ha szebb,&nbsp; n&eacute;ha cs&uacute;ny&aacute;bb,&nbsp; nem viszket,&nbsp; nem f&aacute;j.&nbsp; &Eacute;rdeklődni szeretn&eacute;k, hogy mi lehet ez? Csatolok k&eacute;pet.&nbsp;</p> <p>Előre is nagyon k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m!&nbsp;</p> <p>Tisztelettel : Zsuzsi&nbsp;</p>

Válasz:

Kedves Zsuzsi, sajnos a képek nem elérhetőek. Próbálja ismét. Addig is használjon bőrápoló készítményeket.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Condyloma - mikor fertőz?

<p><span style="color: #606060; font-family: Helvetica; font-size: 13px;">&Uuml;dv&ouml;zl&ouml;m Doktor Nő/&Uacute;r! Szeretn&eacute;k &Ouml;ntől seg&iacute;ts&eacute;get k&eacute;rni. Tegnap (18. j&uacute;li 13.) a bőrgy&oacute;gy&aacute;szom Condyloma acuminatumot diagnosztiz&aacute;lt n&aacute;lam. L&aacute;tszik is h&aacute;rom elt&eacute;rő nagys&aacute;g&uacute; szem&ouml;lcs, aminek a kezel&eacute;s&eacute;t meg is kezdte, fagyaszt&aacute;sos m&oacute;dszerrel. Azt mondta 5-6 kezel&eacute;sre van sz&uuml;ks&eacute;g. Elmes&eacute;lte, hogy ezt egy v&iacute;rus okozza, ami ugye nemi &uacute;ton terjedhet. Sz&aacute;momra szokatlanul laz&aacute;n magyar&aacute;zta el a betegs&eacute;get, el kell t&uuml;ntetni a szem&ouml;lcs&ouml;ket, kihangs&uacute;lyozta a v&eacute;dekez&eacute;s fontoss&aacute;g&aacute;t, nem r&aacute;kosak a szem&ouml;lcs&ouml;k, stb. Lehet, t&uacute;lreag&aacute;lom, de engem nem igaz&aacute;n győz&ouml;tt, az hogy itt rendben van minden... Ez&eacute;rt szeretn&eacute;k min&eacute;l t&ouml;bb inform&aacute;ci&oacute;t szerezni, mert az internet is ink&aacute;bb csak &ouml;sszezavart, mint seg&iacute;tett volna... Mikor tud fertőző lenni? Term&eacute;szetesen, am&iacute;g a szem&ouml;lcs&ouml;k el nem tűnnek, addig nem is akarok gondolni semmilyen szexu&aacute;lis egy&uuml;tl&eacute;tre, de ut&aacute;na, ha eltűntek a szem&ouml;lcs&ouml;k, t&eacute;nyleg a nemi szerv k&ouml;r&uuml;li bőr&ouml;n kereszt&uuml;l is tud fertőzni? Vagy csak akkor kell vigy&aacute;zni , ha ki&uacute;jult, mint pl. a herpeszn&eacute;l? Azt tudom hogy a v&eacute;dekez&eacute;s fontos, meg lehetőleg minimaliz&aacute;lni kell a partnerek sz&aacute;m&aacute;t, de az interneten tett k&ouml;rutam alapj&aacute;n &uacute;gy j&ouml;tt le, hogy m&aacute;r majdnem szkafandert kell haszn&aacute;lni, hogy ne adjam &aacute;t a fertőz&eacute;st m&aacute;soknak... V&aacute;lasz&aacute;t előre is k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m!</span></p>

Válasz:

Kedves Kérdező, a HPV (human papilloma vírus) nagyon sokféle, közülük a szemölcsöt okozó kevésbé veszélyes, mert nincs rákot okozó hatása. Ismert a tünetmentes hordozás, a tünetek kialakulását elősegíti a bőr sérülése (a járvány szerűen terjedő borotválási divat) és az immunrendszer meggyengülése. Van megfelelő védőoltás, ami kivédi a fertőzést mind a szemölcsöt, mind a daganatot okozó HPV-vel szemben. A fagyasztásos eltávolítás ideális és eredményes, az óvszer használata nagyon ajánlatos a teljes gyógyulásig.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Ekcémás?

<p>Csatoltam egy kepet.</p> <p>Eleg regota szenvedek ezel a dokoggal.</p> <p>&Iacute;gy kezdodke, azt&aacute;n kifakad &eacute;s nagyon viszket.</p> <p>Kernek sz&eacute;pen seg&iacute;ts&eacute;get.</p>

Válasz:

Kedves kérdező! Lehet ismételten kiújuló herpes vírus fertőzés. Kérjen bőrgyógyásztól gyógyszert ellene.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Lyme kor gyanú

<p>&Uuml;dv&ouml;zl&ouml;m.A fiam l&aacute;b&aacute;n tegnap egy 5forintos nagys&aacute;g&uacute; piros folt jelent meg.Nagyon viszket neki.M&aacute;ra sokkal nagyobb lett.Vagyis az a folt az v&aacute;ltozatlan nagys&aacute;g&uacute;,de k&ouml;r&uuml;l&ouml;tte piros lett.Csatolok k&eacute;pet.A k&eacute;rd&eacute;sem,hogy lehet lyme k&oacute;r?Az elm&uacute;lt napokban,nem volt semmi erre utal&oacute; jel.pl.hőemelked&eacute;s,h&aacute;nyinger,&iacute;z&uuml;leti f&aacute;jdalom stb.Kullancs nem volt benne.Valasz&aacute;t előre is k&ouml;sz&ouml;n&ouml;m.</p>

Válasz:

ALyme kór nem jár viszketéssel.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!