Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus

Dr.  Podányi Beáta

1673 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, nemi betegségek, szépségápolás, haj- és körömproblémák

Szakterülete: bőrbetegségek, nemi betegségek, szépségápolás, haj- és körömproblémák

Bemutatkozás

Orvosi tanulmányaimat a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán summa cum laude minősítéssel végeztem. Ezt követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Bőr- és Nemikórtani Klinikáján dolgoztam, ahol bőr- nemibetegségek és kozmetologia szakorvosi vizsgát tettem, jeles eredménnyel.

Kilenc évi klinikai munka után Bőr- és Nemibeteggondozó Intézet gondozóvezető főorvosi állást pályáztam, sikerrel és az ott eltöltött évek alatt nagy gyakorlatra tettem szert a  bőrbetegek gyógyítása terén, minden korosztályban. 1996-ban a klinika akkori professzora meghívására visszatértem az egyetemi Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai klinikára.

Szakmai tevékenységemet a klinikai évek alatt az allergológia és a mikológia területén végeztem. Gondozóintézeti működésem alatt epidemiológiával, onkológiával, fertőző bőrbetegségekkel foglalkoztam. A klinikára visszatérve több alkalmam volt ismét tudományos munkát végezni, ennek eredményeként több mint 70 tudományos közleményem jelent meg. Elsősorban a gombás bőrbetegségek, a bőr daganatai, kozmetológia és a klinikai járóbeteg rendelés irányításán keresztül a bőrbetegségek széles körével kapcsolatosan volt alkalmam tapasztalatokat, tudást szerezni. Speciális területem a hepatitis C vírus fertőzéshez társult bőrtünetek, bőrbetegségek ismerete.

Harmadik éve a rendelésem helye: 1124, Budapest, Fodor u. 71.

Rendelési nap: hétfő

Telefon: 06-20-935-1627

Legutóbbi válaszai

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Mi lehet az oka hogy mindig újra ès újra ilyen az arcom?

Üdvözlöm!

az lenne a kérdésem hogy mitől ilyen az arcom újra és újra...?! Amikor már kitisztulna akkor újból előjön sok pattanásszerű az arcomon néha nyakon is... nem használtam rá mostanában semmi új kozmetikumot de mégis kijött sok pattanás és nyomot hagynak mindig pedig nem piszkálom őket...24 èves vagyok...

Kep:

http://kepkezelo.com/images/ahvv6fjx6lasa12fdsa5.jpg

Válasz:

Kedves Kérdező, Önnek pattanásos az arcbőre, szaknyelven acneja van. Szakszerű kezelés érdekében személyesen keressen fel bőrgyógyászt.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Poros pontok a lábamon

Üdvözlom az alabbi mellekelt kepeken lathato piros pontok a lábamon mik lehetnek? Az egyiken több van a masikon kevesebb, nem viszket, nem faj semmi ilyesmi.

Válasz:

Kedves Kérdező! A képek alapján mérsékel visszér tágulatot látok és apró hajszálér tágulatokat, amik a piros pontokat okozzák.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Bőr szárazság

Tisztelt Doktornő!

39 éves vagyok.Mi lehet az oka a  száraz, fehéres a bőrnek? Nem viszket , inkább csak húzódik, könnyen ráncosodik. Olyan a bőröm mintha enyhén meghintették volna liszttel. A sarkamon is nagyon sokszor száraz ,repedezett a bőr. Nyáron kicsivel jobb a helyzet de ilyenkor szörnyű.

2,5-3 liter folyadékot iszok  naponta. Jó minőségű vitaminokat szedek. Igyekszem egészségesen táplálkozni ,mégis ilyen a bőröm. Okozhatja ezt felszívódási zavar? Van erre megoldás? Mi hiányozhat a szervezetemből?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Feltehetően érzékeny, fehér bőre van, ezért jobban érzi a téli bőrszárazságot, mint az átlag. Javaslom, hogy kímélő mosakodószert használjon és megfelelő bőrápoló krémet. A patikában válasszon megfelelőt, számos gyógykozmetikum elérhető száraz, érzékeny bőrre. Az elegendő folyadék fontos, de a 3 liter túlzás, megterheli a vesét. Konzultáljon háziorvosával. Ha a megfelelő bőrápolás nem oldja meg a gondját, keressen fel személyesen bőrgyógyászt.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Barna köröm

Tisztelt Doktornő!

2-3 hónapja az egyik körmömön barna foltot vettem észre. Nem fáj. Ez a cipőtől van, hogy megnyomta, v egyéb kezelni szükséges dolog Ön szerint?

köszönöm előre is

Válasz:

Kedves Kérdező, ugyan a fotó önmagában nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de nagy valószínűséggel sérülés okozta köröm alatti bevérzés. Teljesen biztosat a dermatoszkópos vizsgálat tud mondani, ezért, ha nem múlik, akkor keressen fel személyesen bőrgyógyászt.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Tyúkszem és / vagy szemölcs?

Tisztelt doktornő!

A 10 éves lányom talpán megjelent egy tyúkszem több hónapja, legalábbis ezt gondoltam. Akkor még kicsi volt, de most nagyobb kemény és bizonyos álló helyzetekben fáj. Tyúkszemtapasszal, áztatással, majd vérrehulló fecskefű kivonattal kezeltük, minimális változást értünk el eddig. Később megjelent egy másik a nagylábujján, majd a nagy körül több kicsi. Később pedig a lábfej több pontján hólyag vagy szemölcs. Első ránézésre folyadékkal van tele, véleményem szerint biztosan nem tyúkszem. Kértem időpontot bőrgyógyászhoz, de sokat kell várni, addig is szeretném helyesen kezelni. Segítene abban, hogy mivel van dolgunk és hogyan kezeljem? És nyilván ha tyúkszem a nagy, akkor el kellene mennünk ortopédiára is, hogy kiderítsük a kiváltó okot...  Csatolok képeket, amik fürdés után készültek.

Nagyon köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező! Az elváltozás egyértelműen vírusos szemölcs, ennek megfelelő kezelést igényel és ezért szaporodik. Gyógyszertárban kapható szemölcs elleni készítmény, melyet háziorvosa is felírhat, vagy ha beutalóval ellátja, akkor időpont nélkül is fogadja a bőrgyógyászat.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Piros viszkető foltok a mellkason

Tisztelt Válaszadó!

A képen látható (remélem  most csatolódott ) bőrkipirosodásra szeretnék megoldást. A canesten renszeres használata nem vált be.

Köszönettel. Ferenc

Válasz:

Kedves Kérdező! Igen, most csatolódott 2 kép is. Véleményem szerint seborrhoeas dermatitis a hivatalos neve ennek a kiújulásra hajlamos bőrgyulladásnak. Vény köteles külső kezelésre lenne szüksége, ezért keressen fel bőrgyógyászt. Ha ez hosszabb időbe telik, próbálja meg a Bepanthen plus készítményt, ami szabadon kapható a patikákban.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Viszkető foltok a mellkason

Tisztelt válaszadó! A képen is látható kipirosodások régóta megvannak a mellkasomon Canesten krémmel kezeltem nem sok sikerrel. Van mikor jobban kivörösödnek, viszketnek is. Milyen bőrbetegség lehet ez és mivel tudom hatényan kezelni?

Köszönettel. Ferenc

Válasz:

Kedves Kérdező, sajnos a kép lemaradt.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Izzadás korpás haj

Üdvözlöm!

Tanácsért fordulok önhöz a 9 éves fiam nagyon izzadós és büdi a hónalja!Kapott kb fel éve minden mentes dezodorokat de nem érezhető a változás!

140 cm 33 kg hízott és elég válogatós az étkezése és vasat is szedunk hónapok óta!

a másik problémánk a korpás haj egy éve kb natural fürdetőt használunk az is minden mentes ezzel mosa a hajat és iszonyat korpás az amúgy is erős szálú dús haj próbálom most az olívaolaj teafaolaj kombinációval heti többször pakolást de kerem tanácsát mindkettő problémánk megoldásában!

Válasz:

Kedves Kérdező! Szerintem általános kivizsgálásra és megfelelő életmódra lenne szüksége kisfiának. A korpás hajra a gyógyszertárban számos készítmény elérhető (pl. Dercos, Nizoral sampon, kénes hajmosó), melyeknek a váltogatása szokott eredményre vezetni. A teafa-olajjal legyen óvatos, mert allergiát okozhat.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Bőrelváltozás

Tisztelt Címzett!

A fiúunokám másféléves. A bal arca közepén egy szabályos 1/cm-es szabályos rózsaszín folt jelent meg, ami már napok óta nem zűnik el.

Kérdésem: mi okozhatja ezt a foltot, és mire utal?

Az adatok megadása pontnál az unokám adatait adtam meg.

Köszönettel:

Kürthy Ferenc

Válasz:

Kedves Kérdező! Ilyen kis gyermeknél, különösen, ha fehér, érzékeny bőrű, akkor bármely jelentéktelennek látszó irritáció is okozhat kipirosodást. Próbálják meg egy Bepanthen, vagy Bepanthen plus krémmel bekenni. Szabadon elérhető a gyógyszertárban.
Megnézem a kérdést

Dr. Podányi Beáta - bőrgyógyász - kozmetológus válasza

Péniszen szemölcs

üdv/ a péniszemen szemből nézve középen egy szemölcs szerü folt van már joideje. Mi lehet ez? hogy lehet eltüntetni? köszönöm a válaszát. 

Válasz:

Kedves Kérdező! Lehet HPV fertőzés, vagy egyéb vírus okozta növedék. Keressen fel személyesen bőrgyógyászt.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!