Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa

Dr. Tamasi József

525 kérdésre válaszolt

Bemutatkozás

Dr.Tamasi József 1985-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd szakvizsgát szerzett belgyógyászatból és társadalomorvostanból.  A természetgyógyászat  22 ágából  18 területen van végzettsége, 11 esetén rendelkezik hivatalos állami vizsgával, melyek közül hétben vizsgáztató. Több mint 10 éven keresztül oktatta az orvostanhallgatókat és az egészségügyi főiskolák hallgatóit a komplementer medicina alapvetéseire.  Meggyőződése, hogy a mai kor ismereteit szintetizálni kell a régmúlt keleti bölcsességeivel az élet minden területén csakúgy, mint az orvoslásban. Rendelése van Budapesten és Kecskeméten havi egy alkalommal, mert egyébként Olaszországban dolgozik. Rendelésének adatait megtalálja honlapján a www.tamasidr.hu. oldalon.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

Hirtelen szívleállás

A HáziPatika honlapján küldött üzenetem: "Hasznos információkat tartalmaz a honlapjuk a betegségcsoportok és betegségek leírása, kezelésük, stb. részben, emiatt köszönetemet szeretném kifejezni. A kamrafibrillációról, ami a hirtelen szívleállás (klinikai halál) közvetlen kiváltó oka és több mint 25.000 ember hal meg ennek következtében nem találtam a többi leíráshoz hasonló, színvonalas cikket. Nem vagyok orvos, nem tudom megítélni, hogy ez valóban nem tekinthető önálló betegségnek, ez a pitvarfibrilácó egyenes következménye (szövődménye-e), ami minden esetben előáll, vagy vannak olyan esetek, amikor a szív két része közül csak az egyiknél áll elő a normális szívritmust biztosító belső elektromos impulzusok rendellensége. Az eddigi informálódásom szerint a két "betegség?" kezelésében eltér egymástól. Amennyiben orvosi szempontból nem relerváns a kérdésfeltevésem, úgy kérem ezt laikus mivoltom miatt nézzék el, de ez esetben is a (számomra legalábbis nem egyértelmű), kérem a magyarázatot részemre megadni szíveskedjenek! Tisztelettel: Farkas Mihály +36 (30) 9774448" Az Ön címére irányítottak: "Kedves Farkas úr! Kérjük, hogy értékes kérdését tegye fel dr. Tamasi József belgyógyász szakértőnknek az alábbi linkre kattintva: http://orvosvalaszol.hazipatika.com/uj-kerdes-szakertohoz/203103 Üdvözlettel, a Házipatika szerkesztősége" Válaszát várva, tisztelettel: Farkas Mihály

Válasz:

Tisztelt Farkas Úr! Köszönöm a kérdését. Természetesen ezen kérdés-válaszol rovat keretei nem alkalmasak arra, amire egyébként egy cikk lehetőséget tud adni. Ezért megpróbálom Önnek röviden összefoglalni a szempontokat, ami segíthet megértenie a betegség természetét. A kamra fibrilláció esetén - amikor a kamra elégtelensége, túl gyors, és túl kicsi mozgása miatt a szív gyakorlatilag leáll - vagy a szív ingerképző és vezetőrendszere, vagy a szív izomzata már komoly stádiumban beteg. Ennek a betegségnek vannak előjelei vélhetően hosszabb ideje, amelyeket a panaszok nyomán kardiológiai vizsgálatokkal fel lehet időben fedezni, de a vannak a betegségnek kísérő, vagy helyesebben háttérzavarai is (testsúly, anyagcserezavarok), melyek szintén időben kezelhetők. Ha a szív pitvara beteg, akkor többnyire a kamra sem teljesen egészséges, de mégis vannak betegek, akiknél az egyik vagy a másik a jellemzőbb. Amikor a kamrafibrilláció kialakul, akkor már elég késő van cselekedni, ezért szerintem nem erről kell gondolkodni, hanem a megelőző tünetek és panaszok esetén kell kellő időben intézkedni életmódváltással, helyes gyógyszereléssel, és természetes módszerekkel. Ebben szívesen segítek Önnek, ha személyesen felkeres. Levélben sajnos komoly korlátok vannak a további információk megadása terén. Üdvözli Önt Tamasi dr.
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

Ha hosszú idő óta fáj a lapockáimat környező izomzat, máshol: a nyakam, vállaim, akkor artrózisról lehet szó?

Kedves Viola! Ha hosszú idő óta fáj a lapockáimat környező izomzat, máshol: a nyakam, vállaim, akkor artrózisról lehet szó? Kapcsolatban lehet a fogíny-vérzéssel, ínygyulladással, P-cocc rövidítéssel jelölt gennykeltő bakteriális hüvelyi fertőzéssel is? Gasztritiszes vagyok, Refluxont szedek. Jódra érzékeny, tojásra, tejre allergiás vagyok. Lactofel, Vitagyn-c kenőcsöket,, Silver Q kapszulát használtam, de nem érzek javulást. 5-én újabb nőgyógyászati vizsgálat. Várhatok teljes gyógyulást?

Válasz:

Kedves HÖlgyem! A panaszai olyan sokrétűek, hogy a kérdései megválaszolásához mindenképp személyes vizsgálat és találkozás tűnik szükségesnek. Utána tudnám megmondani, hogy várható-e teljes gyógyulás. Röviden csak annyit, hogy a fogíny vérzése, ínygyulladása biztosan a rossz emésztéssel kapcsolatos, mint a gasztritisze is, valamint a refluxa. Az élelmszerallergiája is az emésztőrendszer zavarait mutatja. Ezekben az esetekben sok eredményt szoktam elérni természetes módszerekkel, dehát minden eset más. üdvözli tisztelettel Tamasi dr. (www.tamasidr.hu tel: 0620 3619530)
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

A gyors szívverés mennyire károsítja a szervezetemet?

Tisztelt Dr Úr! Sokszor előfordult már hogy a túlettem magam lefekvés előtt, aminek az lett a következménye, hogy nagyon gyorsan kezdett verni a szívem. Az lenne a kérdésem, hogy ez a gyors szívverés mennyire károsítja a szervezetemet? Illetve ha szapora a pulzusom nyugalmi állapotban az azt jelentheti hogy előbb "elhasználódik" a szívem? Tisztelettel: Tóth Brigitta

Válasz:

Kedves Brigitta! A szívnek az a dolga, hogy megterhelésekkor gyorsabban, máskor lassabban verjen. Ilyenkor persz a két ütés közötti pihenési ideje lerövidül és hosszú ideig tartó gyors működés valóban merítheti a teljesítőképességét. A megterhelés lehet pl testmozgás miatt, vagy akár emésztés miatt is. A különbség az, hogy a testmozgás a tréninghatás miatt erősíti a testet, az emésztés pedig inkább terheli, vagy lemeríti, különösen ha nem megfelelő időben történik. Törekednie kell a rendszertelen és kései evést elhagyni, mert nem csak a szívét terheli, hanem más szerveket is, és sok salakanyagot termel az elégtelen emésztés miatt. Attól azonban nem kell tartania, hogy rövidtávon valami szívbetegsége lesz csupán attól, mert túlette magát. üdvözli Tamasi dr. 06 20 3619530 www.tamasidr.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

Folyamatos ágyék fájás, sűrű vizelés!

Üdvözlöm Doktor úr! 2014-év elején kezdődtek a panaszok! Sűrű vizelés, kb 2-óránkét. Ahogy teltek a hetek, egyre rosszabb lett, alhasi fájdalmak, ágyék fájás, már a sportot is be kellett fejeznem, mert a meccs után négy napig, csak csoszogtam, nem tudtam megemelni a lábam, és nagyon erős alhasi fájdalmaim voltak! Voltam urológián, ki is vizsgáltak, fel írtak kétféle gyógyszert, de nem lett jobb! Ez után elmentem a háziorvoshoz, aki írt fel egy antibiotikumot, fertőzés ellen! Az után egy fokkal, jobb lett, de megálltam a gyógyulásban! Visszamentem a háziorvosomhoz, ultrahangos vizsgálatra, majd egy vizelet tenyésztéses vizsgálattal be küldött az Ántsz-hez! Ami meg is történt, de az eredmény negatív! Vissza küldött az urológiára!! Az urológiai, és a házi orvosi ultrahang is azt mutatta, hogy minden rendben! Nagyon el vagyok keseredve, teljesen tanácstalan vagyok, az ágyékom folyamatosan fáj, már nem is kell megerőltetnem, és a vizeleti inger is sűrű, kérem, ha tud valami tanácsot adni, hogy hogy tovább, vagy esetleg így látatlanba tudja-e, hogy mi lehet a baj,az jó volna! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Maradok tisztelettel Sárdi Csaba.

Válasz:

Kedves Uram! Ilyen esetekben többnyire az alsó gerincszakasz megbetegedései, vagy blokádja, vagy valami táplálékintolerancia miatt kialakuló rendszeres gyulladás, vagy más emésztőrendszeri zavar szokott a háttérben állni. A komplementer medicina sokféle lehetőséget nyújt a segítségre, de ezeket csak akkor tudnám megítélni, ha megvizsgálhatnám. Javaslom, hogy keressen fel a budapesti rendelőmben és amit tudok segítek Önnek a továbblépésben. Üdvözli Tamasi dr. 06 20 361 9530 www.tamasidr.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

A máj jóindulatú daganata

Tisztelt Doktor Úr! 2008-ban derült ki nálam, hogy jó indulatú májdaganatom van (FNH), évente járok ultrahangra illetve vérvételre, a legelején pedig Ct és MR vizsgálaton is voltam. A legutóbbi ultrahang során derült ki, hogy ez nagyobbodott és ha tovább növekszik akkor műtétre kerül sor. Most kb 4 hónapja hagytam fel a fogamzásgátlóval, talán ezzel is tudom védeni a májam. Illetve most találtam egy gyógynövényt, amelyről azt írják, hogy igen jó májvédő hatásai vannak; Máriatövis tabletta/kapszula. Ön erről mit tudna mondani? Valóban segítene ez? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem! A daganatok (és ebben az értelemben mindegy, hogy jó- vagy rosszindulatú) a komplementer medicina logikája szerint azért keletkeznek, mert valamiből túl sok van, valamire a szervezet nem kívántan reagál. Ha ezt az ember megtalálja, akkor legalábbis a kiváltó okot lehet szüntetni csökkenteni. A daganat maga nem biztos, hogy csupán ettől megszűnik. Nos tehát ahhoz, hogy ebben ötletem legyen, hogy mit kellene Önnek tennie, látnom kellene Önt, mert így csak vakon tapogatóznék. Néhány vizsgálatot kéne elvégezni. A máriatövis egyébként valóban májvédő, de nem biztos, hogy a máj védelmével van a probléma és hogy Ön ezzel előbbre jut. Ha megkeres, próbálok tovább segíteni Önnek. Üdvözli Tamasi dr. 06 20 361 9530 www.tamasidr.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

80/43 a vérnyomásom

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap óta szédülök ezért ma megmértük a vérnyomásom ami 80/43 volt. Ez normális? Ha nem mit csináljak vele? Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem! Mozgásprogram a megoldás. Sport, jóga, ugribugri, tánc és hasonlók. Ha ilyeneket csinál, akkor a vérnyomása valamelyest javulni fog, persze az alacsony vérnyomáshajlama meg fog maradni. Viszont az alacsony vérnyomás a kellemetlensége mellett többnyire egyébként inkább jót tesz, legalább is kevésbé veszélyes, mint a magas vérnyomás. üdvözli Tamasi dr. 06 30 9 676465 www.tamasidr.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

Aszpirin protect és savlekötő pantoprazolt szedek( infarktusom volt) 5 éve, azóta van székrekedésem.

Tisztelt Doktor Úr! Aszpirin protect és savlekötő pantoprazolt szedek( infarktusom volt) 5 éve, azóta van székrekedésem. Most olvastam a femina.hu-n, hogy savlekötő okozhat székrekedést. Én meg 5 éve nem tudtam kideríteni. Tisztelt Doktor Úr! Mi tévő legyek? Köszönettel Bán Béla

Válasz:

Kedves Uram! Az Ön által szedett gyógyszerek teljesen nélkülözhetők természetes gyógymódok és diéta segítségével, de ez levél útján nem beállítható, sokkal komolyabb tájékozódást és orvosi javaslatot igényel. Ezért csak azt tudom javasolni, hogy keressen fel és beszéljük át. Sajnos a gyógyszerekkel sokszor az egyik baj javul, míg másik keletkezik helyette. Persze az is elképzelhető, hogy nem csak ez az oka a székrekedésének. Mindenesetre a dolog számomra biztatóan megoldhatónak tűnne. üdvözli Tamasi dr. 06 30 9 676465 www.tamasidr.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

Krónikus hasnyálmirigy-gyulladásnál melyik gyógynövény javasolt?

Tisztelt doktornő! Édesanyám krónikus hasnyálmirigy gyulladásban szenved, amit az epevezeték dugulása okoz. Nagyon sok gyógyszert szed,mert gyomorsav túltengése, magas vérnyomása van. Ezen kívül gyógyszert szed koleszterin szintre,a szívére/concor cor/, nyugtatókat és görcsoldókat. Lehet gyógynövényt használnia ennyi gyógyszer mellett? Melyik gyógynövényt tanácsolná? Olvastam, hogy a kálmos nagyon jó hasnyálmirigyre, de előbb az ön tanácsát szeretném kikérni. Félek, hogy a gyomorsav túltengése miatt és a székrekedése miatt nem lenne jó ez a gyógynövény. Válaszát előre is köszönöm! üdvözlettel: Jancso Katalin Léva, Szlovákia

Válasz:

Kedves Hölgyem! A legfontosabb a diéta lenne, mert az szüntetné ezt a dugulást, de legalább is csökkentené. A gyógynövények is jók, leginkább a keserűek. Cickafarkfű, kálmos, üröm, ezerjófű, apróbojtorjánfű, benedekfű. Ezek mind keserűk és nem is kel mindegyiket, elég egy-egy fajta és kiegészíteni pl. körömvirággal, aranyvesszőfűvel, tarackbúzagyökérrel. HÁt sajnos a leírt bajok túl bonyolultak ahhoz, hogy így levél útján ebbe beleszóljak, de ha én kezelném, akkor a gyógyszerek egy része helyett is gyógynövényeket és diétát alkalmaznék. Üdvözlettel Tamasi dr. 06 30 9 676465 www.tamasidr.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

Magas vas serum

Tisztelt Dr Úr! A napokban volt egy általános vérvételem ahol magas vas szerum szintet találtak 33,1umol\l, 27 éves vagyok. Az lenne a kérdésem mennyire magas ez a szint és mit tehetek annak érdekében, hogy normalizálódjon?

Válasz:

Kedves Hölgyem! A diétáját kellene átbeszélni, de azt természetszerűleg csak személyesen tudnám megtenni Önnel. Nem jó, ha magas, de nem is azonnali veszély. Ezért megijjedni nem kell, de jó keresni az okát és lehetőség szerint megszüntetni. A hátterében akkor is a diéta áll, ha nem arról van szó, hogy az ételekkel visz be túl sokat. Ilyenkor autoimmun, anyagcsere zavarok alakulnak ki, amelyek szintén összefüggnek a táplálkozással. Ha felkeres, akkor megvizsgálom, átbeszéljük és továbblépünk. üdvözli Tamasi dr. 06 30 574 9968 www.tamasidr.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Tamasi József - belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa válasza

A mikrohullámú sütő hatásai?

A vízmolekula roncsolódik. Mi történik a szervezetben a roncsolódott vízmolekulával? Egy része beépül! Hova épül? Mi lesz ennek a korai és késői hatása? Csecsemők ételmelegítésére is ajánlják? Szerintem ez a legfontosabb kérdés - a többi csak mellébeszélés!

Válasz:

Kedves Uram! Nem javaslom a csecsemők ételének melegítésére. üdvözli Tamasi dr.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!