Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Dr. Tisza Tímea

1038 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nemi betegségek, bőrbetegségek

Szakterülete: nemi betegségek, bőrbetegségek, szépségápolás, orvosi kozmetológia

Bemutatkozás

Dr. Tisza Timea bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok.

Az orvosi egyetemet Budapesten végeztem, majd 1988-tól 11 éven át a SOTE  Bőr-és Nemikórtani Klinikájának tanársegédjeként dolgoztam. Sokféle szakterületen megfordultam a Klinikán (onkodermatologia, immunologia, HIV és nemibeteggondozás), ahol a a legkiválóbb szakemberektől tanulhattam.

1991-ben kapcsolódtam be a hazánkban elsőként alapított  STD (Sexually Transmitted Diseases) ambulancia munkájába, és azóta vagyok ezen  szakterület elkötelezett művelője. 1993 óta folytatok magánrendelést.

Nagyon fontosnak tartom,hogy az STD terület legújabb tudományos eredményeit mielőbb bevezethessem a napi betegellátásba, ezért minden lehetőséget megragadok arra,hogy magamat és munkatársaimat továbbképezzem.

Tagja vagyok számos hazai és nemzetközi tudományos társaságnak, konferenciákon veszek részt és adok elő.

2007- ben társtulajdonosként indítottam első magánvállalkozásomat. Ebből nőtt ki a Belvárosi Orvosi Centrum, melynek jelenleg a tulajdonosa vagyok. Intézményünk egyik fő profilja a bőr és nemigyógyászat, valamint az intim területek egészsége. A másik vonalat további járóbeteg szakellátásaink képzik (nőgyógyászat, andrológia, urológia, proktológia, endokrinológia, dietetika, ultrahang diagnosztika, pszichológia és pszichiátria).

Rendelőnk tevékenységéről és a bejelentkezés lehetőségeiről a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon tudnak tájékozódni. 

Megbízható és empatikus szakembergárdával, modern műszerparkkal és kulturált körülmények biztosításával várjuk Betegeinket.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Fityma pirosság

Szép Napot!

Dr.Jurcsik Ágnes válaszolt erre a kérdésemre:Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A péniszemen,ahol hátra húzom a bőrt állandóan piros körbe az a terület.Nos van egy kis piros kerek folt ami jobban látszik,meg van még egy-két szabálytalan alakú pirosság,Viszont ezek állandó váltakozással hol pirosabb,hol kevésbé látszik.Panaszokat egyátalán nem okoz,soha nem viszketett,nem gennyezedt,semmilyen problémát nem okoz.Megfigyeltem,hogy erekciónál és utána ez sokkal pirosabb.Urológusnál voltam ezzel,de az orvos azt mondta,hogy ez egy vérbő szerv,nem kell keneketni semmi.Viszont én azért megnézetném egy másik szakemberrel.Sima SZTK-s bőrgyőgyászaton megnézethetem?

 

Az  javasolta,hogy próbáljam meg a Borax kenőcsöt.A kérdésem az lenne,hogy milyen fajtát vegyek a patikába,illetve,hogyan lehet használni a péniszen lévő területre amit említettem a kérdésben,amire a Tisztelt Doktor Nő válaszolt.

Válasz:

Latatlanban sajnos nem tudok segiteni.Borgyogyasznak megmutatni jo otlet!
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Piros folt a péniszen

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Többször írtam már, de megint kénytelen vagyok. Problémám tavaly januárban kezdődött, amikor piros folt jelent meg a fitymámom körben. Egyből orvoshoz fordultam, azóta már számtalan alkalommal, különböző orvosokhoz, magánrendeléseken is. Először Pimafucort krémet kaptam, majd Unguentum Antisepticumot, majd propoliszos krémet, ezt követően Travocort krémet. Pimafucort és Travocort valamelyest segített, de nem teljesen, a másik kettő semmilyen hatással nem volt. Legutóbb magánrendelésen voltam, ahol a Travocort kenőcsöt írták fel és Femiflo 2db-os tablettát. Ettől sem szűnt meg a problémám. A Travocortot továbbra is felírták, de 6 hónap használat után magamtól abbahagytam, mivel semmilyen pozitív hatást nem fejtett ki és a szteroid tartalma miatt nem akartam még tovább használni. Segítségét szeretném kérni, hogy mit tegyek? Több mint 10 alkalommal voltam orvosnál és nem kis pénzt elköltöttem a magánrendelésre is, de nagyon idegesít már így majdnem két év után. Mitévő legyek? 

Válaszát előre is köszönöm. 

Válasz:

Látatlanban semmit nem tudok mondani,különösen,hogy már számos más kollégám bicskája beletört a problémába.Nyilván,nem olyan egyszerű dologról van szó, amit e-mailben meg lehetne oldani, mert ha arról lenne szó,már megoldódott volna.Tehát, két hét kezelésmentes állapot után szívesen megvizsgálom Önt,ha gondolja,és akkor tudok többet mondani.. A www.boc.hu oldalon tud időpontot kérni a Belvárosi Orvosi Centrumba.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Atopobium

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

3 hónappal ezelőtt egy együttlét után égő,csípő,viszkető érzésem lett húgycső tájékon és egésznap fáj és gyulladt.Az STD szűrésen minden negatív lett csak ez az atopobium vaginae nevű baktérium lett pozitív.Kaptam rá dalacint ami nem segített majd sumamedet.Sajnos a tüneteim nem javultak de azt mondta az orvos hogy annyira nem ismeretes ez a baktérium hogy valószínűleg nem ez okozza a panaszaimat.

Ön szerint mégis csak ez lehet a probléma vagy urologia gond lenne?

Válasz:

Nem gondolom,hogy ez lenne a gond, mert az Atopobium gyulladást nem okoz. Ha húgycső panasza van,akkor eleve a húgycső mintáit és a vizeletét kellene vizsgálni. Nem tudom,h honnét történt a mintavétel. Milyenek voltak a hüvelyi és méhnyaki valamint húgycső festett kenet eredményei. Vizsgálták-e a partnerét, és ha igen, milyen eredménnyel.Milyen egyéb tényezők jöhetnek szóba. Tehát a fenti információk alapján sajnos,nem tudok egyértelműen állást foglalni. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Szemölcsök a hímvessző körűl

üdvözlöm. Szemölcsök vannak a hímvesszőm körűl. A párom azt olvasta, hogy ez veszélyes lehet őrá nézve. Ez igaz?

Válasz:

Amennyiben HPV szemölcsök,azaz condylomák,ez egy fertőzés eredménye,amit a szexuális partner is elkaphat. Forduljon mielőbb bőr-nemigyógyászhoz!Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Milyen bőrelváltozás ez?

Üdvözlöm!

A gyermekem a képen látható, állán lévő bőrelváltozással született. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy mi lehet ez? Kezelni esetleg lehet e valamivel, hogy elmúljon?

Válasz:

A foto alapjan egy specialis anyajegy,un.naevus sebaceus,de ezt igy tavolrol kijenteni nem szerencses.Jo lenne,ha gyemek borgyogyasz latna a kicsit. Ha valoban arrol van szo,tennivalo nincs,epp ugy figyelni kell,mint minden anyajegyet. Udvozlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Milyen bőrelváltozás ez?

Üdvözlöm!

A gyermekem a képen látható láthat, állán lévő bőrelváltozással született. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy mi lehet ez? Kezelni esetleg kell e valamivel, hogy elmúljon?

Válasz:

Nem küldött képet.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Anyajegy kipirosodása

Tisztelt Doktor!

Pár napja érzékeny lett a hátamon az egyik anyajegy, de betudtam annak, hogy biztos csak a melltartó pántja piszkálja. Ma reggel éreztem újból, hogy szúr. Nem volt rajtam melltartó ami dörzsölje, úgy döntötrem megnézem. Azt vettem észre, hogy az anyajegy körül egy részen pirosasabb a bőröm és mintha az anyajegy is kicsit pirosabb lenne. Egy kicsit amúgy is pirosas színű. 10 hónapja szültem, lehet köze ehhez a hormonháztartás megváltozásának? Eléggé megijedtem... kell aggódnom emiatt? Bekentem sudocrémmel és érzékenyebb us érintésre. Két hét múlva amúgy is mentem volna bőrgyógyászhoz, csak nagyon megijedrem és szeretnék megnyugtató választ kapni addig is.

Válasz:

Látatlanban pontosat nem lehet mondani,de két hét alatt semmi érdemleges,nem fog történni,úgyhogy ne aggódjon. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Váladékozó, nem gyógyuló seb az arcon.

Tisztelt Doktor nő!

Körülbelül 3 hónapja, egy nagyjából 5-6 mm méretű hólyag jött létre az arcom jobb felén, az orromtól kb. 1,5 cm távolságra. A hólyag kifakadt, vér, majd áttetsző folyadék távozott belőle. Egy vörös sebhely lett a helyén, ami nem gyógyul. Egy vékony bőr ugyan képződik rajta, de ez néhány nap elteltével leszárad, vagy tisztálkodás közben válik le. Ilyenkor néha még távozik belőle áttetsző folyadék, ritkábban vér. A seb nincs bedagadva és nem fáj. 

Ön szerint mi ez? Mivel kezeljem? Végleg itt marad az arcomon, vagy van esély arra, hogy nyomtalanul meggyógyuljon? Képet mellékelek a problémás területről.

Válaszát köszönöm.

Válasz:

Mindenképpen mutassa meg bőrgyógyásznak, mert akár egy aprócska bőrdaganat is lehet,amit eltávolítva szépen meggyógyul. Ezt mindenképpen ki kell zárni.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Lehet hogy még van Chlamydiám?

Kedves Doktor Úr/Nő!

Tavaly Januárban fedezte fel a nőgyógyászom hogy Chlamydiám van! Szedtem rá Doxyciclint...párom is kezelve lett...de neki is negativ volt az eredménye...és nekem is a gyógyszer szedés után...

Nálam, 3x is a húgycsövemből vettek kenetet,és vizelet mintát is adtam MIND NEGATIV LETT,szóval kigyógyítottak!

Az volna a kérdèsem hogy ha anàlis szexben volt részem mèg annó amikor kiderült a Chlamydia,ès akkor beszedtem  a gyógyszert akkor az “ott is hatott”? 

Mert a vègbelemből nem vettek kenetet..

Azt olvastam hogy a végbélben is “megtapad”a Chlamydia.

És végbél táji panaszokat okoz!

Nagyon aggódom!

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

üdvözlöm, a végbélben és a torokban is előfordulhat Chlamydia fetőzés, ezért célszerű innen is mintákat venni,továbbá, felhívni a figyelmet arra,hogy ezt a fajta együttlétet is mellőzni kell a teljes gyógyulásig. Ha megkapta a teljes kezelést,és közben nem történt anális, orális szex sem,akkor megnyugodhat,mert a gyógyszer mindenütt hat.Üdvözlettel, Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Elkaphattam e így nemi betegséget?

Tisztelt doktornő!

Mostanában újra foglalkoztat a gondolat, 4 éve, 16 éves koromban szájsebészeten rosszul lettem érzéstelenítő injekció után, egy pillanatra elájultam. Sajnos voltam olyan buta, hogy a rendelő melletti mosdót választottam folyadékhoz jutás céljából. 

Az előző idősebb páciens aki már bent volt a rendelőben (pár perccel előtte jött onnan ki) használta a mosdót. A mosdó körül vér volt, valószínüleg a fogát tisztogatta. De a kábulattól nagyon nem eszméltem, és kézből ittam vizet, (megfogva a csapot, kilincset is egy pillanatra) van e rá esély, hogy ott valami nemi fertőzést elkaptam?

Válasz:

Nincsen.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!