Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Dr. Tisza Tímea

1122 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nemi betegségek, bőrbetegségek

Szakterülete: nemi betegségek, bőrbetegségek, szépségápolás, orvosi kozmetológia

Bemutatkozás

Dr. Tisza Timea bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok.

Az orvosi egyetemet Budapesten végeztem, majd 1988-tól 11 éven át a SOTE  Bőr-és Nemikórtani Klinikájának tanársegédjeként dolgoztam. Sokféle szakterületen megfordultam a Klinikán (onkodermatologia, immunologia, HIV és nemibeteggondozás), ahol a a legkiválóbb szakemberektől tanulhattam.

1991-ben kapcsolódtam be a hazánkban elsőként alapított  STD (Sexually Transmitted Diseases) ambulancia munkájába, és azóta vagyok ezen  szakterület elkötelezett művelője. 1993 óta folytatok magánrendelést.

Nagyon fontosnak tartom,hogy az STD terület legújabb tudományos eredményeit mielőbb bevezethessem a napi betegellátásba, ezért minden lehetőséget megragadok arra,hogy magamat és munkatársaimat továbbképezzem.

Tagja vagyok számos hazai és nemzetközi tudományos társaságnak, konferenciákon veszek részt és adok elő.

2007- ben társtulajdonosként indítottam első magánvállalkozásomat. Ebből nőtt ki a Belvárosi Orvosi Centrum, melynek jelenleg a tulajdonosa vagyok. Intézményünk egyik fő profilja a bőr és nemigyógyászat, valamint az intim területek egészsége. A másik vonalat további járóbeteg szakellátásaink képzik (nőgyógyászat, andrológia, urológia, proktológia, endokrinológia, dietetika, ultrahang diagnosztika, pszichológia és pszichiátria).

Rendelőnk tevékenységéről és a bejelentkezés lehetőségeiről a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon tudnak tájékozódni. 

Megbízható és empatikus szakembergárdával, modern műszerparkkal és kulturált körülmények biztosításával várjuk Betegeinket.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Borfertozes

Tisztelt Doktor,Doktornő , 

23 éves lány vagyok. Baratnommel szórakozni indultunk egyik este és nála készülődtünk. Kölcsön kertem az egyik szemhejporat. Miután használtam a szememre, láttam hogy kis bőr darabokkal szennyezett. Azt mondta a barátnőm hogy ezt már több mint egy éve nem használta, de régen mikor igen akkor nagyon hamlott a bőre. Azt szeretném kerdezni hogy el kaphattam emiatt tőle valamit? Ha belement a szemhejfestek a szemembe? Vagy az hogy egy két ev eltelt mióta ő használta ezt az azt jelentene hogy nem probléma?  Úgy néz ki várandós vagyok és egy kicsit megijedtem. 

Köszönöm válaszukat 

Válasz:

Nyugodjon meg,mert egészen biztos,hogy semmilyen súlyos fertőzést nem fog így elkapni. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Condylomát állapítottak meg a nemiszervemen. A nyelvemre is átterjedhetett?

Jónapot! Pár héttel ezelött szemölcsök nőttek a nemiszervem környékén amire kaptam ecsetelőt és szépen eltüntek. 1-2 van még de azokat is kezelem. Viszont ma azt vettem észre hogy a nyelvemen is hasonló képződmények jelentek meg.. Nagyon sok rosszat olvastam hogy szájrákot okoz és most nagyon meg vagyok ijedve. Erre milyen gógyszert tudnak adni? Kezelhető? Milyen orvoshoz forduljak vele?

Válasz:

A condylomáit kezelő nemigyógyász meg tudja vizsgálni a szájüregben lévő elváltozásokat, tud belőle szükség esetén HPV tesztre mintát venni. A condylomát okozó HPV típusok soha nem okoznak szájüregi rákot. Emiatt nem kell aggódnia.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Rövid fék

Jó napot!

A rövid fékem az elmúlt napokban nagyon érzékeny és be van gyulladva de látványos seb nincsen rajta és nem is vérzett.

Az lenne a kérdésem, hogy ez mi lehet és mit tudok vele csinálni.

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Attól függ,mitől gyulladt be. Próbálkozzon Betadine kenőccsel,de ha nem segít,akkor forduljon bőrgyógyászhoz. A későbbiekben érdemes lenne megfontolni egy fék plasztikát.Ez egy helyi érzéstelenítésben végezhető urológiai beavatkozás,ami véglegesen megoldaná a problémát.Ha elszánja magát várjuk a Belvárosi Orvosi Centrumban. Üdvözlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőr elszinezödés esés után.

Tisztelt Doktornő!

Szeretnék információt kapni a bőr problémámra. Kb. fél éve történt egy véletlen itthoni balesetem, bevasárló szatyrokon estem át úgy, hogy mindkét térddel elöre estem, akkor nagyon fájt de orvoshoz nem mentem mert tudtam mozogni és a duzzanaton kívűl nem volt nagyobb gond. Viszont az ütés helyén azóta is sötétbarna foltok vannak mindkét térdemen és ugyanott enyhén redős bőr keletkezett. Esztétikai okok miatt keresek megoldast, hogy nyárra fel tudjak venni akár rövidnadrágot, és érdekelne, hogy ez miért lett ilyen és hogy lehet eltüntetni. Körömvirág krémmel kezelemk kb. 2hete de eddig eredménytelen. Korábban nem is foglalkoztam vele, sajnos. Nem gondoltam bele, hogy nem mulik el. (Semmi fájdalmam, se izületi problémám a tértembe.)

 

Köszönöm előre is a válaszát. Tisztelettel Irén

Válasz:

Üdvözlöm, látatlanban sajnos,nem tudok segíteni. Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Mell alatti bőr elváltozás

Tisztelt Doktor!

Már egy jó ideje látszik ez a bőrömön,(mellékeltem képet) eddig csak azt hittem hogy kidörzsölődött, mert nem volt valami feltűnő. Nem igazán törődtem vele. Aztán el kezdtek terjedni ezek a barnás foltok amik néha viszketnek. Mi lehet ez? Kérem segítsen. 

Válasz:

Nem látok képet.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Roaccutantól szem alatti karikák

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

6. hónapja szedem a Roaccutant, napi 30 mg-ot a kezdetektől fogva. Az htoutó 1-2 hónapban észleltem,hogy a szemem alatt karikás és kicsit kékes elszíneződésű , mely korábban soha nem volt jellemző nalan. Ez azért van ,mert elvékonyodott a borbő? A szedése után vissza vastagodhat , elmúlnak a sötét karikák? Illetve a kúra után minden visszaáll a normális kerékvágásba a pattanásokat kivéve ? Másik kérdésem,hogy kúra után mennyi idővel lehetne dermarollert vagy frakcionált (co2) lezerlé kezelést alkalmazni? Ön melyiket ajánlja jobban hegekre ? 

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Válasz:

A szem alatti karikákhoz,sajnos,nem tudok hozzászólni. Ami a hegek kezelését illeti, a frakcionált lézer sokkal hatásosabb,de ehhez bizony elég nagy energiával kell kezelni,amit nem mindenki vállal be. Dr Képíró László kollégám ebben nagyon tapasztalt,őt ajánlom a Belvárosi Orvosi Centrumban. Mivel a Roaccutane kezelés elvékonyítja a bőrt, legalább 6 hónapot várnék ezzel,és azt is fontos tudni,hogy tavasztól őszig az erős UV sugárzás miatt ezt semmiképpen nem célszerű végezni. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Köldökgyulladás terhesen

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

31. Hetes kismama vagyok. A köldököm begyulladt. Kitisztitottam erős vizsugárral de még mindig váladékozik picit. Ez a gyulladás ártalmas lehet a babára? Azért hogy enyhítsem a gyulladást aloe vera sprayvel fujtam be es kitoroltem a köldököt.

Köszönöm megtisztelő válaszát.

 

Válasz:

Valószínűleg valamilyen fertőzés okozza. Ecsetelje Betadine oldattal,és próbálja szárazon tartani. A magzatra ez nem jelent semmilyen veszélyt. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

LSA

Tisztelt Doktornő!

42 éves férfi vagyok, közel 10 éve küzdök az lsa-val. Biopsziával diagnosztizálták, azelőtt vitiligora kezeltek. Nyomásom hatására végezték el a biopsziát mert tudtam hogy ez nem vitiligo. Azóta már a harmadik, magánbőrgyógyásznál jártam de semmi javulás. Jelen pillanatban protopic krémet használok de javulást ez sem produkál. A hímvesszőmön lévő plakkos fehér foltok nem hátrálnak, sőt. Szeretném a tanácsát kérni! Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Tanácsot ezúton nem tudok adni,de ha jónak látja, szívesen elvállalom a kezelését. A Belvárosi Orvosi Centrumban tudom Önt fogadni.üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Orális szex

Tisztelt CÍm!

Szeretném megkérdezni, hogy ha egy prostituáltnál "kebel szex" nevű szolgáltatást vettem igénybe óvszer használatával, akkor elkaphattam valamilyen nemi betegséget? Illetve ugyanez lenne a kérdésem orális szex esetében is, szintén óvszer használat mellett. Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Kálmán

Válasz:

Óvszer használata mellett sem a kebelszex,sem az orális szex nem jelent veszélyt nem betegségek szempontjából. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Anyajwgy levétel

Üdvözletem!-Börgyógyászaton javaslatra kérték a sebészetet anyajegy levételre. A sebészeten nyárra, junis közepére kaptam idöpontot. Azota már több helyröl hallottam, hogy nyáron nem szoktak ilyen mütétet csinálni fertözés veszély miatt. Mit tegyek? Szabálytalannak látta a doktornö, de probléma nincs vele. Nagy meleg lesz ne menjek el? Vagy mit gondol erröl?

Válasz:

Kérjen időpontot egy másik sebészetre,ahol hamarabb el tudják végezni a műtétet.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!