Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Dr. Tisza Tímea

1025 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nemi betegségek, bőrbetegségek

Szakterülete: nemi betegségek, bőrbetegségek, szépségápolás, orvosi kozmetológia

Bemutatkozás

Dr. Tisza Timea bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok.

Az orvosi egyetemet Budapesten végeztem, majd 1988-tól 11 éven át a SOTE  Bőr-és Nemikórtani Klinikájának tanársegédjeként dolgoztam. Sokféle szakterületen megfordultam a Klinikán (onkodermatologia, immunologia, HIV és nemibeteggondozás), ahol a a legkiválóbb szakemberektől tanulhattam.

1991-ben kapcsolódtam be a hazánkban elsőként alapított  STD (Sexually Transmitted Diseases) ambulancia munkájába, és azóta vagyok ezen  szakterület elkötelezett művelője. 1993 óta folytatok magánrendelést.

Nagyon fontosnak tartom,hogy az STD terület legújabb tudományos eredményeit mielőbb bevezethessem a napi betegellátásba, ezért minden lehetőséget megragadok arra,hogy magamat és munkatársaimat továbbképezzem.

Tagja vagyok számos hazai és nemzetközi tudományos társaságnak, konferenciákon veszek részt és adok elő.

2007- ben társtulajdonosként indítottam első magánvállalkozásomat. Ebből nőtt ki a Belvárosi Orvosi Centrum, melynek jelenleg a tulajdonosa vagyok. Intézményünk egyik fő profilja a bőr és nemigyógyászat, valamint az intim területek egészsége. A másik vonalat további járóbeteg szakellátásaink képzik (nőgyógyászat, andrológia, urológia, proktológia, endokrinológia, dietetika, ultrahang diagnosztika, pszichológia és pszichiátria).

Rendelőnk tevékenységéről és a bejelentkezés lehetőségeiről a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon tudnak tájékozódni. 

Megbízható és empatikus szakembergárdával, modern műszerparkkal és kulturált körülmények biztosításával várjuk Betegeinket.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

HIV fertőzés

Tisztelt szakértő!

 

A lakótársunkról nemrégen kiderült, hogy meleg. A kérdésem az lenne, hogy fennáll-e a veszélye az esetleges megfertőződésnek a közös élettér miatt (fürdőszoba, konyha).

 

Üdvözlettel

Berecz János

Válasz:

Üdvözlöm, a meleg lakótársukról miért gondolják, hogy HIV fertőzött lenne? Tőle hallottak erről? Ettől függetlenül, HIV fertőzést közös eszközök nem terjesztik,kivétel a közös borotva és fogkefe,de ezeket nyilván eleve senki nem veszi kölcsön mástól. Üdvözlettel, Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

HIV pozitív terjedése

Üdvözlöm! Nemrég derült ki egy nagyon régi barátomról, hogy HIV pozitív. Régebben volt rá példa hogy egymás után ittunk, szívtunk cigit, ettünk, nemiség nem volt köztünk soha. Ezekkel érdemes egy tesztet csináltatnom, vagy nem kell, mert így nem kaphattam el? Köszönöm a válaszát

Válasz:

Ilyen módokon a HIV fertőzés nem terjed, de nyilván Önt is megnyugtatná,ha csináltatna egy tesztet,és az negatív eredményt hozna. Ingyenesen végzik a gyorstesztet Budapesten a Karolina úti Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálatnál.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

HIV fertőzés kockázata

Tisztel Doktor Úr / Doktornő!

Néhány nappal ezelőtt mint utólag kiderült egy kétes erkölcsű hölgyel létesítettem szexuális kapcsolatot (egyes pletyák szerint prostituáltként is dolgozhat/dolgozott). Az aktus alatt használtam óvszert, viszont az együttléthez kölcsönös orális szex is hozzá tartozott. Érdeklődni szeretnék, hogy ebben az esetben mekkora lehet a HIV fertőzés valószínűsége, valamint azt, hogy mit tehetek a megelőzés érdekében?

Köszönöm előre is a segítségét!

Üdvözlettel:
Péter

Válasz:

Elhanyagolható,de egyèb fertőzést elkaphatott,ezért indokolt egy STD szűrést csináltatnia.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőr alatti pattanások

Tisztelt Doktornő!

Sosem volt különösebb problémám a pattanásokkal, de egy fél éve gyulladt, bőr alatti pattanások - talán faggyúmirigy ciszták? - jönnek ki az arcomon, egy kivételtől eltekintve szigorúan a jobb oldalon. Mindig csak egy, majd amikor felszívódik, jön a következő egy másik helyen. Megpiszkálni nem merem, mert azonnal duplájára dagad. Igyekszem figyelni az arcápolásra, nem piszkálom a bőröm, direkt nem kenek rá alapozót, micellás arctisztítót használok esténként, mással nem szoktam kenegetni. Értetlenül állok a jelenség előtt. Ön szerint lehet hormonális probléma a háttérben? A húgomnál pár éve diagnosztizáltak PCOS-t, de kétlem, hogy nálam ilyen későn jönnének ki a tünetek (28 éves vagyok). Létezik erre valami házilagos megoldás? Ha nem, bőrgyógyászatra, vagy endokrinológiára forduljak a panaszaimmal? Válaszát előre is köszönöm!

 

Válasz:

Üdvözlöm, bőrgyógyásznál kellene kezdeni a dolgot,aztán ő ha szükségesnek tartaj,úgyis el fogja küldeni endokrinologushoz,diabetologushoz vagy nőgyógyászhoz. Dr Ottó Ágnest javaslom a Belvárosi Orvosi Centrumban,ahol helyben lehetséges konzultációkat is kérni. Üdvözlettel, Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Hív?

Tisztelt doktor/doktornő!

A mai napon egy oromlanynal tettem tisztelem! Masszázs utan a lany oralisan akart kielégíteni, csak bevette a szajaba a végét,kb. 2 masodperc volt,mert eltoltam,mert nem kertem oralis akust,nyilvan tartok a nemi betegsegektol!

Nincs seb a peniszemen,nem tortent meg relative az oralis resze,mert egybol megallitottam. Kerdesem arra datalodik,hogy van-e valos alapja a félelemnek vagy csak a lelkem megnyugtatasa végett csinaltassak tesztet!

Koszonom valaszat

G

 

Válasz:

Üdvözlöm, nincs miért aggódnia ebben a konkrét esetben,de általában véve orális szexszel bizony sokféle nemi betegség terjedhet. A HIV éppenséggel nem igazán,de a szifilisz, tripper,herpesz, chlamydia, HPV annál inkább. Ezért ehhez is minden esetben ajánlatos óvszert használni kevéssé ismert partner esetén. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Nemi szervi betegség

Jónapot! 22 éves vagyok. Nagyon szégyenlős. Így önökhöz fordulok. Egy hete a női nemiszervem elkezdett nagyon viszketni. Vettem egy canesten tablettát és krémet is. Használat után valamivel jobb lett egy napig, aztán elkezdtem menstruálni és most, hogy vége két napja, viszket, és ha pisilek fáj, emellett pirosas színű a nemiszervem illetve erős folyásom van egész nap. Betétet is kell használni miatta. Mi lehet a bajom. Előtte volt egy szexuális kapcsolatom 4 nappal mielőtt elkezdődött, illetve voltunk strandon ahol hatalmas tömeg volt előtte 24-34 órával. Előre is köszönöm a választ. Hálás vagyok. Sose történt eddig ilyen meg vagyok rémülve.

Válasz:

Legvalószínűbb ,hogy gombás fertőzése lett,de elkaphatott mást is nemi úton avagy a strandon. Ha a Canesten nem segített,akkor lehetséges,hogy valamilyen makacs gombásodás alakult ki, amire erősebb kezelés szükséges, de lehet,hogy egyszerre több baja is lett. tehát kűzdje le a szégyent,és menjen el a lakhelye szerinti bőr-nemibeteg gondozóba vagy STD rendelésre, esetleg nőgyógyászatra, ahol elvégzik a megfelelő teszteket,és célzott kezelést kaphat. Lehetséges,hogy a partnerét is kezelni kell majd. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Mononukleózis és étrendkiegészítők befolyása HIV tesztre

Tisztelt Doktornő!

Kb. 2 hónapja átestem egy mononukleózis fertőzésen. Szeretnék egyéb nemi betegségeket is kiszűrni. Kérdésem: a HIV teszt eredményét mennyire befolyásolhatja a mononukleózis? Mennyi ideig célszerű várni, hogy pontos eredmény szülessen? Illetve a vény nélküli immunerősítők (pl. grapefruitmag cseppek szedése) lehet-e befolyással a HIV vagy egyéb STD tesztekre? Ha igen, mennyi szünetet érdemes tartani szedésükben a szűrés előtt?

Válaszát köszönöm!

Válasz:

Az immunerositok semmilyen befolyast nem gyakrolnak a tesztelesre.A mononucleosis utan nem kell egyaltalan varni.Ha netan alpozitiv eredmenyt adna,akkor a megerosito teszt ugyis kulonbseget teszUdvozlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Barna foltok a péniszen

Tisztelt doktornő/doktorúr!

17 éves vagyok. A péniszemen barna foltok jöttek elő, kb december-januárban vettem őket észre, de előbb is ott lehettek. A foltok 5-8mm-esek, nem fájnak, nem viszketnek. képet csatolok. Májusban voltam urológián más miatt, az orvos nem foglalkozott vele de biztos látta, így megnyugodtam. De most újra elkezdtem aggódni. Mi lehet ez? Mit tehetek ellene? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

A foto alapjan csak annyit mondhatok,hogy latni kellene eloben,kulonfele eszkozokkel megvizsgalni.Ugyhogy borgyogyaszt kellene felkeresnie.Udvozlettel,dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Szemölcs vagy faggyúciszt?

Ön szerint milyen elváltozás lehet?

Válasz:

A kép nem igazán jó,de úgy látom,a felszíne sima és a színe sárgás,tehát inkább faggyú cisztának gondolom.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőrbetegség

Tisztelt doktornő

Valószínű hogy condyloma van a nemi szervemen.hogyan tudnám otthoni megoldással eltűntetni?olvastam hogy a wartec kenőcs használ,de olvastam hogy szokták fagyasztani is.esetleg a wartner szemölcs fagyasztóval eltudnám tüntetni?szeretném mielőbb eltüntetni,mert nagyon zavar.köszönöm.

Válasz:

Semmiképpen nem ajánlom,hogy otthon barkácsoljon, főleg,hogy még nem is biztos,h valóban condylomája van.sajnos,muszáj megmutatnia egy bőr-nemgyógyásznak. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!