Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Dr. Tisza Tímea

1071 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nemi betegségek, bőrbetegségek

Szakterülete: nemi betegségek, bőrbetegségek, szépségápolás, orvosi kozmetológia

Bemutatkozás

Dr. Tisza Timea bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok.

Az orvosi egyetemet Budapesten végeztem, majd 1988-tól 11 éven át a SOTE  Bőr-és Nemikórtani Klinikájának tanársegédjeként dolgoztam. Sokféle szakterületen megfordultam a Klinikán (onkodermatologia, immunologia, HIV és nemibeteggondozás), ahol a a legkiválóbb szakemberektől tanulhattam.

1991-ben kapcsolódtam be a hazánkban elsőként alapított  STD (Sexually Transmitted Diseases) ambulancia munkájába, és azóta vagyok ezen  szakterület elkötelezett művelője. 1993 óta folytatok magánrendelést.

Nagyon fontosnak tartom,hogy az STD terület legújabb tudományos eredményeit mielőbb bevezethessem a napi betegellátásba, ezért minden lehetőséget megragadok arra,hogy magamat és munkatársaimat továbbképezzem.

Tagja vagyok számos hazai és nemzetközi tudományos társaságnak, konferenciákon veszek részt és adok elő.

2007- ben társtulajdonosként indítottam első magánvállalkozásomat. Ebből nőtt ki a Belvárosi Orvosi Centrum, melynek jelenleg a tulajdonosa vagyok. Intézményünk egyik fő profilja a bőr és nemigyógyászat, valamint az intim területek egészsége. A másik vonalat további járóbeteg szakellátásaink képzik (nőgyógyászat, andrológia, urológia, proktológia, endokrinológia, dietetika, ultrahang diagnosztika, pszichológia és pszichiátria).

Rendelőnk tevékenységéről és a bejelentkezés lehetőségeiről a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon tudnak tájékozódni. 

Megbízható és empatikus szakembergárdával, modern műszerparkkal és kulturált körülmények biztosításával várjuk Betegeinket.

Legutóbbi válaszai

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőrbetegségnek hiszem

A barátom drogfüggő és az alkarjába fecskendezi a szert.

Mindketten szeretnénk ha meggyógyítanák a karját.

Válasz:

Az intravénás droghasználók sok esetben nem steril eszközökkel juttatják be a szert a vénába, ezért gyakran jelentkeznek rajtuk gennyedző sebek, tályogok. A folyamatot súlyosbítja a szerhasználat és az ehhez kapcsolódó életforma által okozott immunrendszeri gyengeség. Ha a barátja szeretne meggyógyulni, jelentkezzen egy leszoktató programba, ahol az egyéb egészségügyi gondjai megoldásában is segíteni fognak neki. Sok sikert kívánok! Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Kiütések háton, mellkason, hason

Tisztelt Doktornő!

2 héttel ezelőtt új sampon-balzsam kombinációt kezdtem használni, közvetlenül hajmosás után piros foltok, kiütések jelentek meg a hátamon, néhány a mellkasomon és a hasamon (erről csatolom a képet is). Egy újabb próbálkozás után visszatértem a régebbi kozmetikumokhoz, de főleg hajmosás után, valamivel halványabban, még mindig megjelennek a foltok, amik aztán pár óra alatt szinte teljesen el is tűnnek. Ha a sampon okozza az irrotációt, akkor érdemes orvoshoz mennem, vagy idővel magától is elmúlnak a tünetek?

Előre is köszönöm: Henriett

Válasz:

Ha szeretné pontosan megtudni, mi a baja,és mi okozza,akkor feltétlenül bőrgyógyász szakorvoshoz kellene fordulnia. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Ertesites

Üdvözlöm 

Azt szeretném megtudni hogy voltam egy hónapja nemigondozoban gombásodás volt a problémám de vették vért is aminek az eredményért vissza kellene menni de sajnos nehezen tudjuk megoldani a menetelt. Az lenne a kérdésem hogy ha valamilyen súlyosabb betegség fenn áll értesítenek rolla? Telefon számot kértek ott ahol bekellett jelentkeznem nemtudom hogy miért válaszát előre koszonom. 

Válasz:

Igen, a bőr-nemibeteg gondozóban HIV és szifilisz tesztre vesznek vért,és akinél pozitiv az eredmény,azt értesítik. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Gardnerella, férfiak kezelése

Tisztelt Doktor Úr!
Két szexuális partnerem van, egy rendszeresnek mondható, a másik alkalmanként. Az állandó partneremnél Gardnerella fertőzést diagnosztizáltak, antibiotikumos kezelést kap. Kérdésem, hogy ilyen esetben nem kellene-e nekem is valamilyen kezelésben részesülnöm. Tudtommal ez a kórokozó tünetmentesen jelen lehet a húgycsatornámban, és visszafertőzheti a partnere(i)met.

Válasz:

A Gardnerella nem STD kórokozó, ez a nők hüvelyében szaporodik el,és a férfiakat csak nagyon ritkán fertőzi meg,és ilyenkor is többnyire spontán elmúlik a fertőzés. Azt megállapítani,hogy Ön elkapta-e, egy vizsgálattal lehetséges.Ha nem kapta el (ami nagyon is valószínű),akkor felesleges gyógyszert szednie. A vizsgálatot STD centrumban végzik el. Várjuk Önt a Belvárosi Orvosi Centrumban. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Aknés,cisztás bőr

Tisztelt doktornő/doktor úr!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy mi okozhatja az arcom aknésságát?21 éves vagyok tizenéves korom óta küzdök az aknéval.Korábban Zynerit készítményt használtam.Jelenleg minden nap Aknemycin kenőcsöt,ami mérsékeli az aknét,de ettől függetlenül fájdalmas ciszták,és nem egyszerű pattanások vannak az arcomon,ami után lila folt vagy heg marad.Mi okozhatja ezt?Illetve csak gyógyszeres kezeléssel lehet megszüntetni?Válaszát előre is köszönöm!

Üdvozlettel:Guba Nikoletta

Válasz:

Igen,itt a helyi kezeles mar nem segit.Keresse fel
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Kerdes

Üdvözlöm 

Azt szeretném megtudni hogy a nemi gondozóban miért kérnek el telefonszanot esetleg azért ha valami baj lenne akkor szólnak? 

Válasz:

Sajnos,ezt tőlük kellene megkérdezni.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőrelváltozás

Üdvözlöm!

Olyan problémával fordulok Önökhöz hogy a herezacskómon található egy kb 4-5 mm -es bőrszìnű kinövés! Lehet rosszul tettem de már 3 szor leszárítottam almaecetes kezeléssel de vissza nőtt. Kérdésem az lenne hogy mi lehet ez egyáltalán és hogy tévesen azonosítottam e fibrómaként!

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz:

A foto alapjan HPV szemolcsre gyanakszom.STD centrumba forduljon kezelesert.Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Bőrszínű kiütések a péniszen

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

1-2 éve jelentek meg apró 1-2 mm átmérőjű szemölcsre hasonlító ,,kiütések " a péniszen hátsó oldalán. (Képet mellékelek ) . Nem fáj, nem viszket. Különösebben nem zavartak, viszont szeretném tudni, hogy mitől lehetnek. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Nem látok képet.
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

HIV fertőzés esélye

Tisztelt Doktornő!

27 éves férfi vagyok, 2 hónapja élek (monogám) homoszexuális kapcsolatban. 1 hónapja voltunk közös HIV szűrővizsgálaton, mindkettőnk eredménye negatív volt. A páromnak korábban is csak néhány alkalommal volt része anális szexben (és ez is párkapcsolaton belül történt), nekem pedig egyáltalán nem. Múlt héten került sor az első anális együttlétünkre, természetesen óvszert használtunk. A kérdésem az, hogy ilyen keretek között is fennállhat-e a HIV-vel való megfertőzédés (illetőleg bármilyen más, szexuális úton terjedő betegség) esélye? Ilyen keretek alatt azt értem, hogy monogám párkapcsolatban élünk, védekezünk, ügyelünk a higiéniára, stb. Mindketten egészségesek vagyunk. Egyedül orális szex alkalmával nem szoktunk óvszert használni. Előre is nagyon köszönöm, ha megtisztel válaszával. Üdvözlöm, és minden jót kívánok!

Válasz:

Üdvözlöm, hát bizony fején találta a szöget! Sajnos,addig,amig labortesztekkel nem győződtek meg arról,hogy sem a torkukban,sem a végbelükben,sem a húgycsövükben nincsen kórokozó,addig nem mondhatjuk,hogy az STD fertőzés veszélye nulla. Ezért mindenképpen javaslom,hogy menjenek el egy STD centrumba szűrésre,mindhárom helyről vett mintákból. Az anális szex közben is elszakadhat az óvszer, tehát ez sem 100%o védelem. A torok és a húgycső pedig,tekintettel az orális szexre, mindenféle kellemetlen meglepetéseket tartogathat. Várjuk Önöket a Belvárosi Orvosi Centrumban. Üdvözlettel, Dr Tisza Timea
Megnézem a kérdést

Dr. Tisza Tímea - bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válasza

Várom válaszát

Doktor úr én arra szeretnék választ kapni hogy milyen problémám lehet ,a panaszom hogy sűrű a váladék képződményem és a mennyisége is tőbb a színe nem változó nagyon egyhén sárgás színű viszont szagos, ezek melett semmi gondot nem észlelek nincs viszkető érzés sem kipirosodás nem a megszokott viszont semmi mást nem észlelek. Nemtudom szednem kéne valamit vagy orvoshoz kene fordulnom bár  5 hónapja voltam és akkor semmi gond nem volt. Köszönöm előre is válaszát ! 

Válasz:

Ha panasza van, marpedig van egy sarga kellemetlen szagu folyasa,forduljon STD szakemberhez,aki alapos laboratoriumi kivizsgalast tud a valadekbol vegezni.Udvozlettel,dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!