Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona

1388 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Szakterülete: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Bemutatkozás

1981-ben fejeztem be orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1987-ben szakvizsgáztam a budapesti Bőrklinikán. Szakvizsga előtt és után a budapesti Bőrklinikán, a Heim Pál Kórház Gyermek Bőrgyógyászati Osztályán, valamint a Csepeli Szakrendelőben dolgoztam. 1990.óta folytatok bőrgyógyászati-kozmetológiai magánrendelést.

2001-ben dr. Szokolai Erzsébet kolléganőmmel együtt alapítottuk a Pre-Pharma Bőrgyógyászati Magánrendelőt, ahol célul tűztük ki a gyermek és felnőtt bőrbetegek minél magasabb színvonalú ellátását, és bőrrák megelőzését. Ennek érdekében elsőként kezdtünk el Magyarországon digitális dermatoszkóppal anyajegy és bőrrák szűréseket végezni, és minden lehetséges fórumon felhívjuk a figyelmet az UV-fény elleni védekezés fontosságára, a bőrrák megelőzésére. Rendszeresen tartok ismeretterjesztő előadásokat és írok újságcikkeket.

Érdekel a homeopátia, ezért 2 éves továbbképző tanfolyamot végeztem, és sikeres záróvizsgát tettem. Gyakran veszek részt külföldi és hazai továbbképzéseken. Angolul és németül beszélek.

2008. végén létrehoztuk Zuglóban Magyarország első Teljestest-hidegterápiás Centrumát, ahol többek között ízületi betegségek, valamint pikkelysömör, krónikus ekcéma kezelése lehetséges -110 ºC-on. A 2012-es olimpiai csapat több, mint 50 tagja járt teljestest-hidegterápiás kezelésre, amely az ő esetükben „legális dopping”, növeli a sportteljesítményt gyorsítja a regenerációt. A terápiás központban gyógy-masszázs, vákuum-hullám masszázs is segíti a nyirokoedémában szenvedő betegek gyógyulását, valamint kavitációs készülék a fogyni vágyókat.

Magánéletemben legfontosabb az összetartó család – férjem, 2 gyermekünk, fiúunokánk,  valamint a nagyszülők, akik „háttérmunkájukkal” segítik, hogy zavartalanul végezhessem gyógyító tevékenységemet.

Magánrendeléseim:

Bőrgyógyászat-kozmetológia

GUNA terápia, lézer terápia

Pre-Pharma Kft.

1091 Budapest, Üllői út 21. II.3.  Bejelentkezés: 06-303886859; 06-12190850

www.pre-pharma.hu

Csepeli  bőrgyógyászati magánrendelés:

1213 Budapest, Hollandi út 115./a  Bejelentkezés: 06-204825475

Teljestest-hidegterápia

Hermina Terápiás központ

1141 Budapest, Varsó u. 21.  Bejelentkezés: 06-14220841

www.hidegkamra.hu

Legutóbbi válaszai

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Tályog következménye

Tisztelt Dr. Nő/Úr!

2017ben volt egy tályogom a fenekem felett, ami magától kifakadt. Akkor látta bőrgyógyász aki javasolta  hogy mutassam meg a sebészeten a biztonság kedvéért. A sebészeten fel szerették volna nyitni a már gyógyuló félben lévő sebet, amibe végül én nem egyeztem bele. Pár napja észrevettem, hogy fáj, érzékenyebb az a terület. Lehet ennek bármi köze a korábbi tályoghoz? Illetve milyen orvost keressek fel az ügyben?

Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező! Igen, lehet köze a tályoghoz. Sebész kollégát keressen fel! Üdvözlettel dr Vass Ilona www. bőrgyógyászat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Melanóma

Üdvözlöm,azt szeretném kérdezni hogy a férjemet 2 éve műtötték melanómával,a szövettani lelet érbetörést nem mutatott.

Most viszont párnapja szédeleg. Lehet ez agyi áttét?

Válasz:

Kedves Kérdező! Ennyi információ sajnos kevés ahhoz, hogy komoly választ lehessen adni. Amit kérdez, nem egy egyszerű bőrproblémára vonatkozó dolog. Természetesen azt javaslom, hogy forduljanak ahhoz a kollégához személyes vizsgálatra, aki eddig is ellenőrizte a férje állapotát. Üdvözlettel dr Vass Ilona www .borgyogyaszat. hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Ekcémás a lábfejem, mindkettőt nedvező sebek borítják. Mit csináljak? Kellene rá valamilyen kötés?

Egy ideje a lábfejemen ekcéma szerű, könnyen irritálódó, el nem múló sebek vannak. Főleg a bal lábam külsején és a sarkamnál jelentenek nagyobb gondot. Kenegetem, néha javul, aztán valahogy újra kivakarom, pl álmomban, és kezdődik az egész előröl. Viszont a sarkam ezerszer begyógyulhatott volna már, ha nem törné folyton a cipőm. Leragasztani ragtapasszal nem tudom, mert túl nagyok a felületek. Gondolkodtam azon is, hogy akkor bekötöm fáslival (alá valami gézlap szerűséggel) és akkor nem töri. Mert így napközben mindig levedzik, majd beleragad a zoknim. Emiatt nem is merek mezítláb mutatkozni. Pl testnevelés órára is higiénikusabb lenne, főleg emiatt zoknit cserélni, de ilyen undorító sebes lábbal nem merek. Az pedig nem tesz jót, hogy ugyanabban a zokniban izzad, gennyedzik, viszket folyamatosan egész nap, sport közben is. Mit tanácsolnak? Ezzel és a bekötéssel kapcsolatban is. Mivel, hogy fedjem le a sebet? Meg attól is félek, ha meg majd így cserélek zoknit, és valaki meglátja a kötést, elkezd kérdezősködni, én pedig nem tudok mit mondani, mert nagyon szégyenlem, senkit se mernék beavatni.

Válasz:

Kedves Kérdező! Mindenképpen mutassa meg börgyógyásznak, mert a kötésen kívül valószínűleg szükség van fertőtlenítésre és hámosító kezelésre is. Üdvözlettel dr Vass Ilona www. bőrgyógyászat. hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Veleszületett anyajegy

Üdvözlet. Leányom homlokán születése óta van egy anyajegy  Ez 18 év alatt szép bőr színű lett  Most viszont feketedik és vérzik is néha. Voltunk már sok orvosnál  mindenki plasztikai műtétet javasolt  amihez a combjából kellene bőrt levenni  Esetleg valami más gyógymód létezne? Válaszát előre is köszönöm. 

Válasz:

Kedves Kérdezô! Ha személyes orvosi vizsgálat alapján minder kolléga plasztikai mûtétet javasolt, akkor biztosan ez a megfelelô gyógymód. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

6 hónapos baba hasán és oldalán kiütések

Tisztelt Doktornő/Úr!

6 hónapos fiam hasán, illetve oldalán nagy kiterjedésben piros foltok jelentek meg.

Tapintásra érdes felületű és száraz a bőre, de úgy tűnik nem viszket neki, mert nem látom, hogy kaparászná.

Kedélyállapota vidám.

3 hete kezdtük meg a hozzátáplálást és a fogai is jönnek. Esetleg ezek összefüggésben lehetnek a kiütéseivel, vagy inkább a nagyon száraz és alacsony páratartalmú lakás az oka a foltoknak?

Mit tehetünik vele, olajozzuk, krémezzük, vagy inkább hagyjuk szárazon és tisztán?

Segítő válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

T.Szilvia

Válasz:

Kedves Kérdezô! Amit leírt, gyerekkori ekcéma tünete is lehet. Mindenképpen javasolnám, hogy mutassa meg gyermekorvosuknak. Addig is érdemes gyógyszertári mosdókrémet használni fürdetéshez. Üdvözlettel dr Vass Ilona bôrgyógyász
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Kemény csomó a homlokon

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a homlokon egy kemény kis csomó, ami már kb. 2 éve ott van, nem mozgatható és szerintem a 2 év alatt nött egy nagyon picit! Kell vele foglalkozni? Köszönöm előre is!

Válasz:

Kedves Kérdező! Látatlanban természetesen nem tudom megítélni, mi lehet a csomó. Lehet pl. csontkinövés is. A pontosabb diagnózishoz személyes vizsgálatra van szükség. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Hegek kezelése

Tisztelt Szakértő!

 

Milyen megoldás lenne a legjobb hegek kezelésére, krém, lézeres kezelés vagy mi annyi minden van a neten hogy már nem tudok ki igazódni.

Válasz:

Kedves Kérdező! A heg típusától is függ, hogy mi a legjobb. Ha keloidos, nehezebb a kezelés. Lágylézer, szilikon tartalmú készítmények általában jók. Ha bőrgyógyászhoz fordul, az Ön esetére speciálisan kaphat megoldást, esetleg vényre felírható készítményt vagy a heg területére injekciót. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Labszaron piros, viszkető folt

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Két problémával fordulok Önhöz.

A képen a lábszáramon látható piros, viszkető folttal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. 

Néhány hete már megjelent a lábszáramon, panaszt eddig nem okozott, csupán száraz, érdes volt a felülete. A tegnapi nap folyamán sokkal pirosban lett, és viszket, az érdes, száraz felület továbbra is jellemző. 

Hirtelen aloe géllel tudtam bekenni, ez látható a képen. 

Másik kérdésem, hogy a szemem körül is piros foltok jelentek meg. Felül a szemhéjamon, alul pedig a “karikás” részen, az említett területek viszkettek, égető érzést okoztak. Háziorvoshoz tudtam csak fordulni, aki Tobradex kenőcsöt írt fel, ami kb. 1 hétig meg is szüntette a problémát, azóta azonban a szemem alatt továbbra is kiszárad gyakran a bőr, ami hasonló panaszokat okoz, mint először. 

 

Milyen probléma állhat a háttérben? Mivel érdemes kezelnem az említett problémás területeket?

 

Válaszát előre is köszönöm. 

Viktória

Válasz:

Kedves Kérdező! A képen látható foltok ekcémának felelhetnek meg, és ez a szemek környékén is lehet. Ha az eddigi kezelésekre nem javult, mindenképpen érdemes bőrgyógyásznak személyesen megmutatni. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Pirosas-lilás csík a köröm alatt

Kedves Doktornő,

Talán tavasszal vettem észre a jobb hüvelykujjam körme alatt, hosszanti irányban húzódni egy csíkot. Nem foglalkoztam vele, mert azt gondoltam, biztos megböktem, megsértettem a körömágyam vagy az ujjam végén a köröm alatti részt. De miután fél éve nem múlik, jelét sem mutatja annak, hogy le akarna nőni, elkezdett felettébb aggasztani a dolog. A körmömtől elválik ez a “csík”, egy megkeményedett, bőrszerű képletként növekedik a körmöm alatt. 

Próbáltam fotózni, nem tudom, mennyire látszik, de a körömágyamtól indul...

Nagyon köszönöm, ha vet rá egy pillantást és megpróbálja távlatilag megállapítani, hogy mi lehet...

Köszönettel:

Eszter

Válasz:

Kedves Kérdező! A körme alatti elváltozás lehet anyajegy, de lehet esetleg a körömágyban más elváltozás is. Dermatoszkópos vizsgálatot javaslok, amihez személyes megjelenésre van szükség. Szeretettel várom rendelésemen. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Ez mi lehet az orromon?

Kedves Doktornő! 

Még 3 hónapja mitesszernyomkodás közben nyomtam meg kissé a bőrömet az orromon a körmömmel. A seb azóta már régen begyógyult, de a helye kissé pirosas lett, azon a részen másabb (talán simább)tapintású lett a bőröm, mint az orrom többi részén, és ezen a területen azóta sem jött elő újabb mitesszer. Egy nagyon kis területről van szó, de ha közelebbről nézem az orromat észrevehető, hogy a színárnyalata kicsit eltér a rendes bőrszínemtől. Mi lehet ez? És hogyan tüntethetném el? Nincs vele különösebb problémám, csak zavar, hogy ott van. Eddig a Cicabio krémet kentem rá, mert patikában azt ajánlották, de semmi változást nem tapasztaltam. Ez el fog tűnni később?

Üdvözlettel

Egy kérdező

Válasz:

Kedves Kérdező! Idővel egyre halványabb lesz, legyen türelemmel. A krém, amit használ megfelelő. Nap ne érje, szoláriumba ne menjen! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!