Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona

1384 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Szakterülete: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Bemutatkozás

1981-ben fejeztem be orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1987-ben szakvizsgáztam a budapesti Bőrklinikán. Szakvizsga előtt és után a budapesti Bőrklinikán, a Heim Pál Kórház Gyermek Bőrgyógyászati Osztályán, valamint a Csepeli Szakrendelőben dolgoztam. 1990.óta folytatok bőrgyógyászati-kozmetológiai magánrendelést.

2001-ben dr. Szokolai Erzsébet kolléganőmmel együtt alapítottuk a Pre-Pharma Bőrgyógyászati Magánrendelőt, ahol célul tűztük ki a gyermek és felnőtt bőrbetegek minél magasabb színvonalú ellátását, és bőrrák megelőzését. Ennek érdekében elsőként kezdtünk el Magyarországon digitális dermatoszkóppal anyajegy és bőrrák szűréseket végezni, és minden lehetséges fórumon felhívjuk a figyelmet az UV-fény elleni védekezés fontosságára, a bőrrák megelőzésére. Rendszeresen tartok ismeretterjesztő előadásokat és írok újságcikkeket.

Érdekel a homeopátia, ezért 2 éves továbbképző tanfolyamot végeztem, és sikeres záróvizsgát tettem. Gyakran veszek részt külföldi és hazai továbbképzéseken. Angolul és németül beszélek.

2008. végén létrehoztuk Zuglóban Magyarország első Teljestest-hidegterápiás Centrumát, ahol többek között ízületi betegségek, valamint pikkelysömör, krónikus ekcéma kezelése lehetséges -110 ºC-on. A 2012-es olimpiai csapat több, mint 50 tagja járt teljestest-hidegterápiás kezelésre, amely az ő esetükben „legális dopping”, növeli a sportteljesítményt gyorsítja a regenerációt. A terápiás központban gyógy-masszázs, vákuum-hullám masszázs is segíti a nyirokoedémában szenvedő betegek gyógyulását, valamint kavitációs készülék a fogyni vágyókat.

Magánéletemben legfontosabb az összetartó család – férjem, 2 gyermekünk, fiúunokánk,  valamint a nagyszülők, akik „háttérmunkájukkal” segítik, hogy zavartalanul végezhessem gyógyító tevékenységemet.

Magánrendeléseim:

Bőrgyógyászat-kozmetológia

GUNA terápia, lézer terápia

Pre-Pharma Kft.

1091 Budapest, Üllői út 21. II.3.  Bejelentkezés: 06-303886859; 06-12190850

www.pre-pharma.hu

Csepeli  bőrgyógyászati magánrendelés:

1213 Budapest, Hollandi út 115./a  Bejelentkezés: 06-204825475

Teljestest-hidegterápia

Hermina Terápiás központ

1141 Budapest, Varsó u. 21.  Bejelentkezés: 06-14220841

www.hidegkamra.hu

Legutóbbi válaszai

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

6 hónapos baba hasán és oldalán kiütések

Tisztelt Doktornő/Úr!

6 hónapos fiam hasán, illetve oldalán nagy kiterjedésben piros foltok jelentek meg.

Tapintásra érdes felületű és száraz a bőre, de úgy tűnik nem viszket neki, mert nem látom, hogy kaparászná.

Kedélyállapota vidám.

3 hete kezdtük meg a hozzátáplálást és a fogai is jönnek. Esetleg ezek összefüggésben lehetnek a kiütéseivel, vagy inkább a nagyon száraz és alacsony páratartalmú lakás az oka a foltoknak?

Mit tehetünik vele, olajozzuk, krémezzük, vagy inkább hagyjuk szárazon és tisztán?

Segítő válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

T.Szilvia

Válasz:

Kedves Kérdezô! Amit leírt, gyerekkori ekcéma tünete is lehet. Mindenképpen javasolnám, hogy mutassa meg gyermekorvosuknak. Addig is érdemes gyógyszertári mosdókrémet használni fürdetéshez. Üdvözlettel dr Vass Ilona bôrgyógyász
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Kemény csomó a homlokon

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a homlokon egy kemény kis csomó, ami már kb. 2 éve ott van, nem mozgatható és szerintem a 2 év alatt nött egy nagyon picit! Kell vele foglalkozni? Köszönöm előre is!

Válasz:

Kedves Kérdező! Látatlanban természetesen nem tudom megítélni, mi lehet a csomó. Lehet pl. csontkinövés is. A pontosabb diagnózishoz személyes vizsgálatra van szükség. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Hegek kezelése

Tisztelt Szakértő!

 

Milyen megoldás lenne a legjobb hegek kezelésére, krém, lézeres kezelés vagy mi annyi minden van a neten hogy már nem tudok ki igazódni.

Válasz:

Kedves Kérdező! A heg típusától is függ, hogy mi a legjobb. Ha keloidos, nehezebb a kezelés. Lágylézer, szilikon tartalmú készítmények általában jók. Ha bőrgyógyászhoz fordul, az Ön esetére speciálisan kaphat megoldást, esetleg vényre felírható készítményt vagy a heg területére injekciót. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Labszaron piros, viszkető folt

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Két problémával fordulok Önhöz.

A képen a lábszáramon látható piros, viszkető folttal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. 

Néhány hete már megjelent a lábszáramon, panaszt eddig nem okozott, csupán száraz, érdes volt a felülete. A tegnapi nap folyamán sokkal pirosban lett, és viszket, az érdes, száraz felület továbbra is jellemző. 

Hirtelen aloe géllel tudtam bekenni, ez látható a képen. 

Másik kérdésem, hogy a szemem körül is piros foltok jelentek meg. Felül a szemhéjamon, alul pedig a “karikás” részen, az említett területek viszkettek, égető érzést okoztak. Háziorvoshoz tudtam csak fordulni, aki Tobradex kenőcsöt írt fel, ami kb. 1 hétig meg is szüntette a problémát, azóta azonban a szemem alatt továbbra is kiszárad gyakran a bőr, ami hasonló panaszokat okoz, mint először. 

 

Milyen probléma állhat a háttérben? Mivel érdemes kezelnem az említett problémás területeket?

 

Válaszát előre is köszönöm. 

Viktória

Válasz:

Kedves Kérdező! A képen látható foltok ekcémának felelhetnek meg, és ez a szemek környékén is lehet. Ha az eddigi kezelésekre nem javult, mindenképpen érdemes bőrgyógyásznak személyesen megmutatni. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Pirosas-lilás csík a köröm alatt

Kedves Doktornő,

Talán tavasszal vettem észre a jobb hüvelykujjam körme alatt, hosszanti irányban húzódni egy csíkot. Nem foglalkoztam vele, mert azt gondoltam, biztos megböktem, megsértettem a körömágyam vagy az ujjam végén a köröm alatti részt. De miután fél éve nem múlik, jelét sem mutatja annak, hogy le akarna nőni, elkezdett felettébb aggasztani a dolog. A körmömtől elválik ez a “csík”, egy megkeményedett, bőrszerű képletként növekedik a körmöm alatt. 

Próbáltam fotózni, nem tudom, mennyire látszik, de a körömágyamtól indul...

Nagyon köszönöm, ha vet rá egy pillantást és megpróbálja távlatilag megállapítani, hogy mi lehet...

Köszönettel:

Eszter

Válasz:

Kedves Kérdező! A körme alatti elváltozás lehet anyajegy, de lehet esetleg a körömágyban más elváltozás is. Dermatoszkópos vizsgálatot javaslok, amihez személyes megjelenésre van szükség. Szeretettel várom rendelésemen. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Ez mi lehet az orromon?

Kedves Doktornő! 

Még 3 hónapja mitesszernyomkodás közben nyomtam meg kissé a bőrömet az orromon a körmömmel. A seb azóta már régen begyógyult, de a helye kissé pirosas lett, azon a részen másabb (talán simább)tapintású lett a bőröm, mint az orrom többi részén, és ezen a területen azóta sem jött elő újabb mitesszer. Egy nagyon kis területről van szó, de ha közelebbről nézem az orromat észrevehető, hogy a színárnyalata kicsit eltér a rendes bőrszínemtől. Mi lehet ez? És hogyan tüntethetném el? Nincs vele különösebb problémám, csak zavar, hogy ott van. Eddig a Cicabio krémet kentem rá, mert patikában azt ajánlották, de semmi változást nem tapasztaltam. Ez el fog tűnni később?

Üdvözlettel

Egy kérdező

Válasz:

Kedves Kérdező! Idővel egyre halványabb lesz, legyen türelemmel. A krém, amit használ megfelelő. Nap ne érje, szoláriumba ne menjen! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Ekcéma vagy valami allergiás reakció?

Tisztelt Doktornő!

Ekcémás vagyok, születésem óta hol erősebben, hol gyengébben, de állandóan jelen vannak a tünetek. Két hete a jobb kézfejemen nagyon durva sebesedés kezdődött, amit aloe vera first spray-vel és bőrgyógyász által felírt szteroidos kevert kenőccsel kezeltem. Egy hét múlva letisztult a kezem. 2-3 napra rá kis csípésszerű dudorok jelentek meg a jobb csuklómon, azt hittem megcsípett valami, de másnapra viszketni kezdett a hasam, akkor vettem észre, hogy ott gombostűfej nagyságú kiütések vannak. Napról napra máshol is fedeztem fel ilyen tüneteket, most már a hátamon, a felkaromon és a combtőnél is látok ilyet vagy hasonlót. A felkaromon nem pici kiütések vannak csak, hanem kidudorodások, ami nem pattanásszerű, csak viszket. A tenyeremen apró hólyagok vannak, amelyeket ha kivakarok, vízszerű folyadék távozik és seb lesz a helyén. Ugyanakkor a tipikus ekcémás tünetek is jönnek újra a kézfejemen: gyulladt nedvedző sebek. A testemen lévő elváltozások aggasztanak. Ez allergiás tünet, vagy valami más? Elkezdtem a Lenkei féle komplex vitamin szedését, és egy méregtelenítő kapszulát kapok holnap, azt is szedni fogom. Nem szívesen kenek sok szteroidot magamra. Keressek fel bőrgyógyászt, vagy elég ha felturbózom az immunrendszeremet? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdezö! Mindenképpen menjen el börgyógyászhoz, mert fertôzés is szóba jöhet. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyászat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Piros foltok

Jó napot.

Nagy lábujamon honapok óta piros foltok vannak amik egyre csak terjednek. Kiterjedésük kis lila piros pontokban a köröm alatti böröcske alatt vannak. Ha terhelem a lábam sokasodnak. Kezelem gomba ellenes krémel de hiába. 

Válasz:

Kedves Kérdezö! A körömágynál lévö elváltozást nagy valószínüleg a cipö ill. a benne lévö zokni okozhatja. Próbáljon bövebb cipöt hordani, és olyan zoknit, ami nincs varrva. Amennyiben néhány hét alatt nem javul, èrdemes börgyógyászhoz fordulni. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Szájban kinövés

Tisztelt Doktorok!

Két nap alatt nőtt ez ki a szájüregemben, fáj és zavar rágáskor. Mi lehet ez és kihez forduljak vele?
Sem trauma, sem orális szex semmi nem volt még az utóbbi hónapokban sem.
Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdezö! Szájsebész segítségét kérje! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Éveken át tartó foltok

Jó estét! 

Azért írok ide, mert évek óta keresem a megoldást a problémámra. A helyzet az, hogy a fenekem évek óta tele van sötét foltokkal. Elég gyakran fájdalmas dudor jelenik meg a fenekemen, ami ha kifakad, akkor először sárga folyadék, majd vér jön belőle. Miután elmúlt egy nagy méretű lyuk magad a helyén. Szinte az egész fenekem tele van a foltokkal. Néha észre venni, hogy kevesebb, de néha pedig tele van. Nem mindig fájdalmas, csak nagyon zavarnak a foltok, mert egyszerűen csúnya. 

Ön szerint mi lehet ez? Sok mindent próbáltam már, de eddig hosszú távon semmi sem segített. 

A válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy volt-e már bőrgyógyásznál, vagy csak vény nélkül kapható készítményekkel próbálkozott. A sárga folyadékkal teli hólyagokra valószínűleg tudunk vényre felírható készítményt adni, de a barna foltokat is lehet halványítani( ha teljesen eltüntetni nem is). Szeretettel várom rendelésemen. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!