Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona

1375 kérdésre válaszolt

Kategóriái: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Szakterülete: bőrbetegségek, szépségápolás, melanóma, ekcéma

Bemutatkozás

1981-ben fejeztem be orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1987-ben szakvizsgáztam a budapesti Bőrklinikán. Szakvizsga előtt és után a budapesti Bőrklinikán, a Heim Pál Kórház Gyermek Bőrgyógyászati Osztályán, valamint a Csepeli Szakrendelőben dolgoztam. 1990.óta folytatok bőrgyógyászati-kozmetológiai magánrendelést.

2001-ben dr. Szokolai Erzsébet kolléganőmmel együtt alapítottuk a Pre-Pharma Bőrgyógyászati Magánrendelőt, ahol célul tűztük ki a gyermek és felnőtt bőrbetegek minél magasabb színvonalú ellátását, és bőrrák megelőzését. Ennek érdekében elsőként kezdtünk el Magyarországon digitális dermatoszkóppal anyajegy és bőrrák szűréseket végezni, és minden lehetséges fórumon felhívjuk a figyelmet az UV-fény elleni védekezés fontosságára, a bőrrák megelőzésére. Rendszeresen tartok ismeretterjesztő előadásokat és írok újságcikkeket.

Érdekel a homeopátia, ezért 2 éves továbbképző tanfolyamot végeztem, és sikeres záróvizsgát tettem. Gyakran veszek részt külföldi és hazai továbbképzéseken. Angolul és németül beszélek.

2008. végén létrehoztuk Zuglóban Magyarország első Teljestest-hidegterápiás Centrumát, ahol többek között ízületi betegségek, valamint pikkelysömör, krónikus ekcéma kezelése lehetséges -110 ºC-on. A 2012-es olimpiai csapat több, mint 50 tagja járt teljestest-hidegterápiás kezelésre, amely az ő esetükben „legális dopping”, növeli a sportteljesítményt gyorsítja a regenerációt. A terápiás központban gyógy-masszázs, vákuum-hullám masszázs is segíti a nyirokoedémában szenvedő betegek gyógyulását, valamint kavitációs készülék a fogyni vágyókat.

Magánéletemben legfontosabb az összetartó család – férjem, 2 gyermekünk, fiúunokánk,  valamint a nagyszülők, akik „háttérmunkájukkal” segítik, hogy zavartalanul végezhessem gyógyító tevékenységemet.

Magánrendeléseim:

Bőrgyógyászat-kozmetológia

GUNA terápia, lézer terápia

Pre-Pharma Kft.

1091 Budapest, Üllői út 21. II.3.  Bejelentkezés: 06-303886859; 06-12190850

www.pre-pharma.hu

Csepeli  bőrgyógyászati magánrendelés:

1213 Budapest, Hollandi út 115./a  Bejelentkezés: 06-204825475

Teljestest-hidegterápia

Hermina Terápiás központ

1141 Budapest, Varsó u. 21.  Bejelentkezés: 06-14220841

www.hidegkamra.hu

Legutóbbi válaszai

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Piros foltok

Jó napot.

Nagy lábujamon honapok óta piros foltok vannak amik egyre csak terjednek. Kiterjedésük kis lila piros pontokban a köröm alatti böröcske alatt vannak. Ha terhelem a lábam sokasodnak. Kezelem gomba ellenes krémel de hiába. 

Válasz:

Kedves Kérdezö! A körömágynál lévö elváltozást nagy valószínüleg a cipö ill. a benne lévö zokni okozhatja. Próbáljon bövebb cipöt hordani, és olyan zoknit, ami nincs varrva. Amennyiben néhány hét alatt nem javul, èrdemes börgyógyászhoz fordulni. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Szájban kinövés

Tisztelt Doktorok!

Két nap alatt nőtt ez ki a szájüregemben, fáj és zavar rágáskor. Mi lehet ez és kihez forduljak vele?
Sem trauma, sem orális szex semmi nem volt még az utóbbi hónapokban sem.
Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdezö! Szájsebész segítségét kérje! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Éveken át tartó foltok

Jó estét! 

Azért írok ide, mert évek óta keresem a megoldást a problémámra. A helyzet az, hogy a fenekem évek óta tele van sötét foltokkal. Elég gyakran fájdalmas dudor jelenik meg a fenekemen, ami ha kifakad, akkor először sárga folyadék, majd vér jön belőle. Miután elmúlt egy nagy méretű lyuk magad a helyén. Szinte az egész fenekem tele van a foltokkal. Néha észre venni, hogy kevesebb, de néha pedig tele van. Nem mindig fájdalmas, csak nagyon zavarnak a foltok, mert egyszerűen csúnya. 

Ön szerint mi lehet ez? Sok mindent próbáltam már, de eddig hosszú távon semmi sem segített. 

A válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy volt-e már bőrgyógyásznál, vagy csak vény nélkül kapható készítményekkel próbálkozott. A sárga folyadékkal teli hólyagokra valószínűleg tudunk vényre felírható készítményt adni, de a barna foltokat is lehet halványítani( ha teljesen eltüntetni nem is). Szeretettel várom rendelésemen. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Kipirosodás

Jó napot!

A képen látható kipirosodás, ami viszket is jelentkezett a jobb lábamon (máshol a testemen nincs). Mi lehet ez, mivel lehet kezelni?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

A kép alapján szörtüszögyulladás van az érintett területen. Naponta 2x Betadine oldattal kezelje. Amennyiben néhány nap alatt nem javul, börgyógyászhoz kell fordulni.
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Bőrgomba

Jó napot kívánok! A párom több mint egy hónapja bőrgombával küzd, az arcán jelent meg, bőrgyógyász javaslatára szed bőrgomba elleni gyógyszert és krémet is használ. Hetekig nem evett cukros és lisztes élelmiszereket. Úgy tűnt, hogy javul a helyzet, de ezelőtt egy héttel ismét kezdtek kiújulni.Eddig nem tartozkodott itthon, 2 napja jött azóta, azóta ismét elutazott.Jelenleg ismét szedi a gyógyszert, használja a kenőcsöt, nem eszik lisztes, cukros ételeket, de ujabbak jelentek meg, ég mindig az arcán és sárgás váladék is van rajtuk. Többször is érintkeztem vele.Közvetlenül is. Mennyi a valószinűsége, hogy nálam is kialakul? Esetleg tehetek valamit hogy ne alakuljon ki? Szedhetek gyógyszert megelőzésképp?

 

Nagyon szépen köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Ha sárgás váladék is van, lehet, hogy bakteriális fertőzés. Ezt "elkaphatja". Alapos mosakodás, kézfertőtlenítés hasznos lehet. Amennyiben Önön is megjelennek a tünetek, érdemes bőrgyógyásznak megmutatni. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Kéz ekcéma

Jó napot!Az lenne a kerdésem hogy mit tudok tenni az ekcèmám eltüntetésével?sok dokinal voltam mar igazából egyik sem tud segiteni ugyan ugy jönnek ki a vörösfoltok;hólyagocskák es egyre mélyebbek a szétrepedt bőr.Éjszakánként nagyon viszket es alig birom megàllni azt hogy ne vakarjam!2éve szenvedek ezzel a betegséggel kerem segitsen

Válasz:

Kedves Kérdező! Egy "igazi" terápiához ennyi információ kevés. Ha nincs ellenjavallata, éjszakára szedjen gyógyszertárban vény nélkül kapható antihisztamin tablettát, ami a viszketést jelentősen fogja csökkenteni. Szintén vény nélkül kaphat ekcémára kifejlesztett krémet (többféle is van, kérje a gyógyszerész segítségét!), amit naponta 2-3x is az érintett területre kenhet. Ha nagy kiterjedésű, és nincs kizáró betegsége, javaslom a teljestest hidegterápiát.(www.hidegkamra .hu). Ha a fenti kezelések nem hoznak eredményt, szeretettel várom rendelésemen. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Szőrtüszőgyulladás?

Tisztlelt Dr.

Több hónapja kezdődött, hogy a combomon ill. A vádli területén ahol nem is szőrtelenítek, kis halványpiros dudorok jöttek elő. Ha kinyomom, kiürül. 7 hónapja szültem. Talán a hormonoktól lehet? Tinédzser koromban volt ehgez hasonló problémám a karomon. Kell ezzel foglalkoznom? Ahogy kinyomkodom, elég csúnya lesz. Ill. Tejérzékeny vagyok, minimális mennyiségben fogyasztok tejet, talán attól van?

Válasz:

Kedves Kérdező! Látni kellene a tüneteket ahhoz, hogy egyértelmű véleményt lehessen adni. A nyomkodás biztosan nem jó! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Viszkető kiütések.

Tisztelt Doktor nő/úr!

Azzal fordulnék önhöz, hogy kb fél éve tartó viszkető börkiütések nem mulnak. Voltam már kiütéses, hasonló tünetekkel, csak akkor nem viszketet, és a mandulám eltávolítása után elmulott. Vörös kiütések kisebb, de van, hogy kicsit nagyobb területen fordul elő kis hólyaggal a közepén, amik gyorsan el is tünnek, mint ha ott se lettek volna, de van hólyag nélküli állandó vörös kiütések a végtagjaimon. Fürdés után szinte az egész testemen kijön. Év elején kb. 3 hónapig gomba ölőt (fluconert, heti 1x) szedtem + helyben kikevert kenőccsel kentem, és 2x antobiotikumot is kelett szednem, de ezektől csak roszabb lett. Minden vizsgálatra elküldtek, de mindenhol egészséges voltam. Mióta abbahagytam a fluconer szedését azóta kb. 2 hónapja egy fokkal jobb, de már az arcomon is néha feltünik 1-1 kiütés. Előre is köszönöm a választ. 

Válasz:

Kedves Kérdező! Leírása alapján csalánkiütései vannak. Okának kiderítésére valóban részletes kivizsgálást szoktunk javasolni, de ez Önnél már megtörtént. Ne meleg vízzel mosakodjon, hanem csak langyossal, gyorsan zuhanyozzon, és csak gyógyszertári mosdókrémet használjon! Kerüljön minden illatos testápolót, sampont, stb. ! Gyógyszertárban szintén vény nélkül vásárolhat antihisztamin tablettát, amiből naponta 1 visszaszoríthatja a tüneteket. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Hámló és kiszáradt hónalj

Kedves Doktornő!

A következő kérdéssel/panasszal szeretném a tanácsát kérni: pár napja mindkét hónaljamnál (de főleg a jobb oldalin), teljesen kiszáradt a bőr és hámlik is. A bőr annyira száraz, hogy ráncos is lett ott a bőr. A bőr színe is kissé barnásabb lett azon a területen. Nem viszket, de amikor póló hozzáér, akkor fáj, mert sérti a kiszáradt bőrt. Bekentem krémmel, hátha elmúlik, de sajnos azóta sem jobb, és a krém (neogranormon) is csípte. Igaz, hogy meleg van, de nem vagyok izzadós típus és minden nap többször tisztálkodom. Dezodort kb. fél éve nem használok. Napozni nem szoktam, mert nagyon világos a bőröm. A hónaljamat nem borotválom, hanem havonta gyantáztatom. A gyantázás is 2 hete volt utoljára. Voltam fürdőben, és nem tudom, hogy lehetséges-e, hogy azzal függ össze a panaszom? Azt is meg szeretném említeni, hogy amikor a fürdőben voltam, a hátamat megmasszíroztattam, és a masszázs után, ahol a masszázsolaj rajta maradt, ott csalánkiütéses lett a hátam. Utána gyógyszertárban kértem rá gyógyszert, ami kb. fél/egy óra alatt el is múlasztotta. Nem tudom, hogy a kettő összefügghet-e. Orvosnál még nem voltam sajnos, mert csak későbbre kaptam időpontot.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát és a segítségét!

Válasz:

Kedves Kérdező! Gyógyszertárban vény nélkül kaphat linolsav tartalmú krémet. Azzal naponta 2x kenje be az érintett területet. Amennyiben 10 nap alatt nem javul, szeretettel látjuk rendelésünkön. Üdvözlettel: dr. Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Vass Ilona - bőrgyógyász válasza

Barnás területek a a bőrön

Kedves Doktornő!

Panaszom nincsen, csak érdeklődni szeretnék, hogy az alkarom bőrén található barnás területek (erről csatoltam képet) jeleznek-e valami problémát. Már tavaly is megvoltak, korábban nem rémlenek, és a télen nem tűntek el, ahogy egy szokásos lebarnulás el szokott múlni. Érdemes ezt orvossal megnézetnem, vagy ez csak egyszerű pigment elszíneződés, ezért nem érdemes foglalkoznom vele?
Válaszát előre is köszönöm.

 

Válasz:

Kedves Kérdező! "Egyszerű" barnás pigmentációnak néz ki. Sötétedését megelőzheti rendszeres fényvédő használattal. Fontos, hogy a fényvédő készítményt 20-30 perccel azelőtt kell a bőrére kenni, hogy kimenne a napra. Üdvözlettel: dr. Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!