Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kocsis Erika 

Dr.  Kocsis Erika

452 kérdésre válaszolt

Legutóbbi válaszai

Dr. Kocsis Erika - válasza

Köhögési inger !

Tisztelt Doktornő (Úr) !

Azután érdeklődöm ,hogy evés és ivás után 15 - 20 percre minden esetben köhögnöm kell ,sokszor nagyon erősek a köhögési ingereim ! Van e erre valami gyógyszer vagy kezelési módszer ,mert már nagyon zavaró , még étterembe sem merek már menni mert evés utáni köhögéstől már félek ?

Köszönettel : Nagy József

Válasz:

Tisztelt Kérdező!! A köhögési ingert számos tényező kiválthatja (pl.: allergia, gyógyszer, fokozott váladék termeléssel járó felső légúti megbetgedés után alakul ki és elhúzódó panaszt okoz, gyomor-reflux, pszichés). Megfontolandónak tartanék személyes állapot felmérést például fül-orr- gégészeti szakrendelésen. A fentiek tisztázást követően lehet a megfelelő kezelést elkezdeni. tisztelettel, Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Homályos látás

Tisztelt Válaszadó! Hirtelen, pár hónap alatt kialakult homályos látást okozhatja a szemszárazság, vagy csak szürke hályog? Köszönöm leendő válaszát K-né

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakértőnk nem áll rendelkezésre. Panaszainak hátterében számos ok állhat, az egyszerű és leginkább valószínű, a szemének szemüvegre van szüksége a normális látáshoz. Természetesen fel kell keresnie szemészeti szakrendelést, személyes orvosi vizsgálat és állapotfelméréshez, egyéb eltérés, mint például szürkehályog, gyulladás kizárásához. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Ugyanolyan kontaklencse eltérő szemre

Üdvözlöm! Anyagi okokból jelenleg csak úgy tudnám kivitelezni a kontaktlencse vásárlást, hogy ha ugyanolyan dioptriájú lencsét vennék, és azt szeretném megkérdezni, hogy ez mennyire biztonságos? A mostani szemüvegem jóval gyengébb dioptriájú, mint ami a szememnek kellene, szóval éleslátás tekintetében már az is felüdülés lenne, és engem nem zavar, ha a látás nem tökéletes. És milyen görbületet kellene válasszak? Az adataim: Jobb/bal, SPH:-8,00/-8,75, CYL: +1,75/+1,50, Axis: 125/90, cor. min.: 7,51/7,42, cor. max.: 7.69/7.65, cor. átl.: 7,60/7,54.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakértőnk nincs. Tisztelttel, K.E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

A helyes kontaklencse

Üdvözlöm! Csináltatnék kontaklencsét, de nem tudom, hogy milyen görbületűt kellene válasszak. Az adataim ezek: Jobb/bal, SPH: -8,00/-8,75, CYL: +175/90, Axis: 125/90, Cor. min.: 7,51/7,42, Cor. max.: 7,69/7,65, Cor.ált.: 7,60/7,54. Az első érték a sima dioptria, a cilinder pedig esetleges plusz, igaz?

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakértőnk nincs. Tisztelettel, K.E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Erős hasmenés

Jó napot! 3 napja enyhén, de folyamatosan szúró fájdalom van a hasamban a köldököm körül. Így a harmadik napra nagyon erős hasmenésem is lett. A székletem híg és mar! Az elmúlt 14 órában kb. 15-ször voltam vécén és már vörös és nagyon ég a végbélnyílásom és a fenekem is! Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm! S. Ferenc

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint fontos lenne személyes orvosi vizsgálat. Panaszainak hátterében nagy valószínűséggel egyszerű gyomor-bélhurut áll, amely szép lassan rendeződni fog, de természetesen ezen panaszok hátterében egyéb oki tényező is felmerül (pl. szalmonellafertőzés, virális fertőzés, stb, emiatt szükséges egy elsődleges betegvizsgálat és nyomon követés). Elsősorban fontos a folyadék és ásványi anyag pótlás, probiotikum, esetleg végbélkúp és kenőcs. Tisztelttel: Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Ginseng

Tisztelt Doktornő! Ginseng szedése lehetséges érszűkület esetén? Véralvadásgátlót szedetem, jelenleg nem szedek.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint, amennyiben Önnek valóban érszűkület megbetegedése van, akkor elsősorban a javasolt gyógyszereit szedje. Fontos emellett, hogy amennyiben van alapbetegsége (pl. cukorbetegség, magasvérnyomás betegség) azok is megfelelően legyenek kezelve. Lényeges tényező a dohányzási elhagyása, amennyiben dohányzik, illetve az optimális testsúly. Tisztelettel: Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Szemprobléma

Kedves Doktor Úr/Nő! A páromnak egy ideje viszkető, szúró fájdalom van a szemében, és továbbá hajszálvékony, áttetsző sejtek jelentkeznek nála, amik rátapadnak a szaruhártyájára. Szemcseppel és borogatással teszünk ellene, amíg nem kerülünk szemorvoshoz. Mire utalhatnak az adott tünetek? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakember nem áll rendelkezésünkre. Szemészeti kórképekben fontos a beteg személyes vizsgálata, annak eldöntésére, hogy esetleg felületes gyulladásról van szó, vagy esetleg egyéb eltérésről, hogy a megfelelő kezelést lehessen alkalmazni. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Szorító fájdalom a jobb oldalon, vese tájon

Szorító fájdalom a jobb oldalon, vese tájon, mikor beszorulna a levegő olyan érzés. Sem fájdalomcsillapító, se kenőcsök nem használnak, már mozogni is alig tudok.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Panaszai miatt mindenképp indokoltnak tartom, hogy forduljon orvoshoz. A vesetáji panasz hátterében állhat például mozgásszervi eredet, de vesekövesség, gyulladás is. A fentiek a vizeletelvezető rendszer hosszútávú megbetegedését-károsodását is okozhatják, ennek elkerülése érdekében kezelés lehet szükséges (pl. antibiotikum). Tisztelettel: Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Mitől magasabb a tesztoszteronom?

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves lány vagyok, nem iszom, nem dohányzom, nem szedek gyógyszert, BMI-indexem optimális. Viszont nagyon sokat stresszelek, a laboreredményeim jók, pajzsmirigy szintén rendben van (kivéve a vérszegénységet). Mivel késett a menstruációm (azóta eltelt 2 hónap és időben megjött), a vérvétel alapján kiderült, hogy magasabb a tesztoszteron szinten. Ennek mi lehet az oka? Endokrinológus szakértővel érdemes konzultálnom, hogy alaposabban kivizsgáljon? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A magas tesztoszteronszint háttér okának tisztázása céljából érdemes nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelést. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Dr. Kocsis Erika - válasza

Rézmérgezés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kedden volt a kertben permetezve a paradicsom, illetve paprika. Pénteken tettem a babgulyásba répát, krumplit, illetve babot a kertből. A répa mellett van a paradicsom, így nagy valószínűséggel arra is ment a permetszerből. Rézzel volt permetezve, plusz még valamivel kombinálva. Pénteken ettem a levesből és a répából, és szombaton úgyszintén. Szombaton ment a hasam, vasárnap reggel pedig 52 volt a pulzusom, de utána felment 60-ra, ma már az is jó. Kérdésem, hogy lehet-e ebből még bajom vagy ennyivel megúsztam? Olvastam veseelégtelenségről, májbetegség meg ilyenek. Vagy ennyi kevéstől már nem lesz más bajom? Köszönöm a válaszát.

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Nem gondolom hogy aggodalomra van oka a fentiek alapján. A máj és vesefunkciót laborvizsgálattal lehet ellenőrizni, ahova háziorvosi beutaló szükséges. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!