Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus

Dr. Nagy Éva

192 kérdésre válaszolt

Kategóriái: szépségápolás, bőrbetegségek

Szakterülete: bőrbetegségek

Bemutatkozás

Dr. Nagy Éva bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos vagyok.
1981-ben szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1986-ban szakvizsgáztam bőrgyógyászat-kozmetológia-nemigyógyászatból. A szakmai gyakorlatot a XI. kerületi Bőr-Nemibeteg Gondozó Intézetben szereztem, ahol hosszú éveket töltöttem.
Nőként ismerem azokat a problémákat, melyekkel az évek múlásával naponta szembesülünk, azonban szakemberként tudom, hogy nem mindent kell elfogadnunk.

Szeretettel várok minden gyógyulni és szépülni vágyó pácienst.

További speciális szakterületeim:

bőrfiatalítás

hyaluronsavas ránctöltés

Guna biolifting

arc botox

hónalj botox/izzadásgátlás

Fontos számomra, hogy aki felkeres maximális szakmai felkészültséget és minden tekintetben megfelelő kezelést kapjon.

Legutóbbi válaszai

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Pattanás

Kedves Szakértő!

 

A felkaromon és a lábszáramon van 1-1 évek óta el nem tűnő pattanás, kinyomni képtelenség őket. Milyen módszert vagy krémet javasol az eltüntetésükre?

Köszönettel, Andrea

Válasz:

Kedves Andrea! Dermatoscoppal meg kéne vizsgálni a bőrjelenségeket.Valószinű jóindulatú tumorok ezek,de látni kéne.Dr Nagy Éva +36303663706
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Kedves doktorno!

Kerdesem az lenne mi fele bor irritacio vagy betegseg lehet a honaljamon?

Válasz:

Kedves Attila! Látni kéne és tudni volt-e valami az előzményben.Várom rendelésemen Dr Nagy Éva +36303663706
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Roaccutan abbahagyása utáni mellékhatások

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

8 és fel hónapig szedtem a Roaccutant, az első 7 hónapban 30 mg, utána 20 mg volt az adagom. Mar egy hónapja abbahagytam, azonban az arcbőröm és a testemen a bőr tovabbra is nagyon száraz. Ami a leginkabb zavar az iszonyatos szemszárazság(főleg felkeléskor), ami a gyógyszer szedese után fel évvel vált nagyon kellemetlenné es továbbra sem javult. Mennyi idő a gyógyszer szedésének abbahagyása után, míg ez a mellékhatás elmúlik? Vagy most már mindig száraz lesz a szemem? Előtte soha nem volt ilyen problémám. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Lilla! Sajnos ez igen gyakori mellékhatása a gyógyszernek.Több hónapnak el kell telni a tünetek csökkenéséhez,megszünéséhez.Bőrét kenegesse Lipikar balzsammal vagy Atoderm testápolóval.Hasonló nevű tusfürdők használatát is javaslom.Szemét műkönnyel tudja kezelni.Üdvözlettel Dr Nagy Éva bőrgyógyász
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Bőrbetegség vagy pigmenthiány?

Jónapot kívánok!

A nyaralásunk  során fehér pöttyeim lettek és elég zavaró...:( Napgombára gyanakszom .Csatolom a képet .

Mit javasol a kezelésére vagy az esetleges megelőzésére? Ez el fog múlni?

Előre is köszönöm a választ.

 

Válasz:

Kedves Alexandra! A bőrén látszik.hogy napimádó.Sok egyéb sötétebb úgynevezett soláris lentigó és az apró pigmenthiányos foltok vannak a bőrén.Fénykárosodás tünetei.Fényvédelmen kívül más teendő sajnos nem létezik.Üdvözlettel Dr Nagy Éva bőrgyógyász,kozmetologus
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Rózsahámlása

12 éves lányomnak 2018. őszén volt rózsakiütése/rózsahámlása. Jártunk orvosnál, kezelést kapott (szteroidos krém + fürdető). A piros pöttyök elmúltak, a helyük azóta fehér. Ez el fog valaha múlni? A kamaszlányomat nagyon zavarja a szépséghiba (főleg hát, has, láb).

Várom válaszukat, köszönettel:

Mónika

Válasz:

Kedves Mónika! A rózsás hámlás betegségnek általában nem marad nyoma a bőrön.A kezelő orvos véleményét kéne kérni ebben az esetben.Üdvözlettel dr Nagy Éva bőrgyógyász-kozmetológus
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Anyajegy

Tisztelt doktornő 

Ez az anyajegy normális? Köszönöm a válaszát.

 

Válasz:

Kedves Zsanett! Az anyajegyet dermatoscoppal vizsgáljuk,ami 10x-es nagyitásban elemzi az elváltozást.Fotó alapján nem tudok diagnozist mondani.Várom rendelésemen Üdvözlettel Dr Nagy Éva bőrgyógyász +36303663706
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Kiütések a karon. Mitől lehet?

Üdvözlöm!

3 hete csináltattam egy tetoválást és 1 hétre rá kis pici piros kiütések lettek a karomon, de csak a tetováláson. Rendesen kezeltem, folyamatosan kentem es foliáztam.

Azóta próbálok mindenféle kenöcsöt (neogranormon, bepanthen) de sajnos nem segít. Mi lehet a gond?

Válaszát előre is köszönöm 

Válasz:

Kedves lajos! Sajnos a tetoválás után kialakulhatnak szövődmények, így fertőződés vagy allergia a festékre amit a bőrbe juttatnak.Látni kéne a bőrfolyamatot a megfelelő diagnozis felállításához.Bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok.Dr Nagy Éva bőrgyógyász szakorvos +36303663706
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Mennyire gyanús ez az anyajegy?

Üdvözlöm!

Nem rég írtam egy sérült anyajegy miatt. Az szerintem már olyan, mint volt, nem hiszem, hogy változtás lenne rajta. Ezzel kapcsolatosan egy kérdésem lenne még. Hogyan tudnék rá vigyázni, mi a legjobb szörtelenítési módszer (nyakamon van, kb. a szőrzet határán, szóval ott már nincs sok szőr)? Tegnap voltam fodrásznál és úgy oldottam meg, hogy magamnak körbeborotváltam, majd az anyajegyből kinövőket csak kis ollóval levágtam, majd ráraktam egy sebtapaszt, és így mentem fodrászhoz, hogy a fodrász véletlenül se vágja meg. Ez így rendben van?

Ami miatt most írok, az a hátamon levő anyajegy. Kicsit hipochonder vagyok, mióta megsérült a másik anyajegyem (amiről fentebb beszéltem), azóta nincs olyan nap, hogy ne nézegetném, ne keresgélnék az interneten. Így sikerült megtalálnom a hátamon még egyet, keresem magamnak a problémát... Barátnőm szerint eddig is ott volt és ilyen volt. Közepes meretű, igazán nagy bajom nincs vele, szerintem színe és alakja is rendben van, az zavar csak, hogy laposnak tűnik, mégis van egy kissé kidudorodó része (csatoltam képet). Tudom, hogy ezt így nem lehet megmondani, de valamilyen véleményt biztosan tud mondani róla. Ha ne adj' Isten baj van vele, pár hét számíthat? Nem vagyok otthon, sőt, ahol lakom, ott bőrgyógyászat sincs már. 2 hét múlva megyek haza, megvizsgálnak máshol is, vagy csak magán bőrgyógyász vizsgál meg más településen? Azonnali vizsgálat lehetséges, vagy várnom kell napokat, heteket? Mindenhol azzal riogatják az embert, hogy pár nap is számít, mégis hetekkel későbbre adnak időpontokat...

Válasz:

Kedves Lajos! Nagyon jó lenne ha az anyajeggyel és az egyéb kérdésekkkel bőrgyógyász szakorvoshoz fordulna.Így sajnos nem lehet orvosolni a problémát.Várom rendelésemen Dr Nagy Éva + 36303663706 bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Milyen megoldást javasol?

Üdvözlöm a képen látható a gondom Három hónapja megemeltem magam háziorvos flexagilt írt rá...amitől nagy piros folt lett és begyulladt... próbáltam herbáriás termékekkel betadin , tetrán, kenőccsel.. és ilyen lett :( kamillás borogatást is próbáltam napokig... nem gennyes nem levedzik ...nem fáj...de nem mulik el Mit tanácsol ? Várom válaszát Macskosz

Válasz:

Kedves Macskosz! Bőrgyógyászati vizsgálatot javasolnék.Szerintem már eleget és nem hatásosan kezelte házilag.Várom rendelésemen.Dr Nagy Éva bőrgyógyász-kozmetológus +36303663706 www.dekorvita.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Nagy Éva - bőrgyógyász-kozmetológus válasza

Szemölcs a kézen terhesség alatt

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy 37 hetes terhes vagyok, és pár hete a jobb hüvelykujjamon kijött kettő szemölcs. Alapvetően nem zavarna, bár sosem volt még korábban, házi praktikákkal (almaecet, szódabikarbóna, teafaolaj) próbálom kezelgetni.

Az lenne a kérdésem, hogy ha majd a babát megfogom, akkor nem fogom-e megfertőzni a kezemről az Ő bőrét? Illetve mivel nem lehet egyik gyógyszertári ecsetelőt, fagyasztó szert sem használni, mit javasol, mivel próbáljam kezelni?

Válaszát előre is köszönöm szépen!

Egy kismama

Válasz:

Kedves Kismama! Ha vírusos szemölcs van az ujján akkor az fertőzhet.Maró savas ecsetelők alkalmazása segit a megoldásban,de mivel ez heteket vesz igénybe javasolnám a szakorvosi vizsgálatot és egyéb esetleges megoldás választását.Várom szakrendelésemen Dr Nagy Éva bőrgyógyász-kozmetológus +36303663706
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!