Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász

Dr. Kiss György

167 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nőgyógyászat

Szakterülete: nőgyógyászat

Bemutatkozás

Szülés, nőgyógyász szakorvos

 „A nőgyógyásznak soha nem szabad elfelejtenie, hogy a páciensének nemcsak teste van, de lelke is. Az igazi nagy dolog viszont rájönni arra, hogy mikor melyik van nagyobb bajban, és annak megfelelően cselekedni!"

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát, majd itt dolgoztam 1999-ig. A szülészet-nőgyógyászat mellett szakvizsgát szakvizsgáztam fizioterápiából, és képesítésem van az ultrahang diagnosztikához. 7 évet töltöttem Algériában, ahol egy járási székhely 60 ágyas szülészeti-nőgyógyászati osztályát vezettem. Ezt követően vettem át a Marcali Városi Kórház, Szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetését, ahol 2010-ig osztályvezető főorvosként dolgoztam.

Jelenleg a Belvárosi Orvosi Centrumban dolgozom nőgyógyászként.

Szakterületek

  • HPV és méhnyakrák
  • Kismedencei gyulladás
  • A női orgazmus zavarainak kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • A menopauza tüneteinek kivizsgálása és kezelése
  • Hüvelyi ultrahang
  • Meddőségi kivizsgálás

Legutóbbi válaszai

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Tabletta kimaradás

Üdvözlöm! 

Nekem egy olyan problémám/kérdésem lenne, hogy elfelejtettem magammal vinni a fogamzásgátlómat a nyaralásra, így elég sok kimaradt amit nem vettem be. Augusztus 12.-én kellett volna bevennem az első tablettát a menet szerint, és ma tudnám az elsőt, mert ma érek haza, augusztus 24.én.

Mi a teendő ilyenkor? Előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Kérem várja meg a menstruáció jelentkezését és a vérzés első napján kezdje el szedni a tablettát. Biztonság kedvéért terhességi teszt végzése is ajánlott. Amennyiben negativ / egy csik / semmi akadálya a fogamzásgátló szedésének. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Fogamzásgátló továbbszedése

Tisztelt Dr. Nő/Úr!

Július hónapban volt utoljára "menzeszem", csak sajnos a pontos időpontjára nem emlékszem! (hónap közepe kb) Azonban valószínűnek tartom, hogy időközben pár szem (3-4) gyógyszert elfelejtettem bevenni, ami megzavart a vége felé, hogy pontosan hol is tartok a 21 napnál és ez tényleg az a hét-e, amikor el kell fogynia, és következő héten pedig jelentkeznie az úgynevezett menstruációnak!

Szóval kitoltam 1 héttel a tabletta szedését, múlt hét pénteken abbahagytam, mivel akkor fogyott el... Azonban aminek kellene még mindig nem jelentkezett!

Nemi életet élek, azonban reménykedem abban, hogy "csodás" elmém miatt csak összezavartam a testem! Terhesség felmerülhet? Igazából abban biztos vagyok, hogy azokon a napokon maradhatott ki a gyógyszer, amikor a párommal nem voltunk együtt! Ami általában mindig 4 egymást követő nap! Össze - vissza így jöhetett ki a 21 napból az a 3-4! 

Dr. Nő/Úr mit tanácsol azzal kapcsolatban, hogy szombaton kezdjem meg az új levelet, abban az esetben is ha nem jelentkezik, mint ahogyan azt mindig tettem normál esetben? 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! A biztonság kedvéért, kérem végezzen el reggeli első vizeletből egy terhességi reactiót, de a tablettát kezdje el szedni a mai napon. Ezt azért irom, mert véleményem, hogy a teszt valószinü negativ lesz, viszont a tabletta szedésben eddig is elég zür volt- leirása szerint. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Merckformin 750 xr terhesség alatt??

Tisztelt dr Nő/Úr! 

Körülbelül 2 hete csökkent glükóz toleranciát diagnosztizáltak nálam. Amire a háziorvos felírta a Merckformin 750 xr-t.  Az említett, korábbi vizsgálaton az éhomi cukor 5.0, a 120 perces pedig 8.0 mmol/l. Ám akkor már sejtettem, hogy terhes lehetek, ezért nem kezdtem el szedni a gyógyszert (mert eddigi ismereteim szerint terhességben nem lehet). Ma beigazolódott a gyanúm, pozitív lett a terhességi tesztem. A kérdésem az lenne, hogy mivel ártok többet az embriónak? Azzal ha elkezdem szedni a gyógyszert, vagy pedig azzal, hogy éppen nem szedem?! 

Az utolsó terhesség vetéléssel végződött, nem szeretném ha most is ez történne. Jelenleg 160 gr Ch diétát tartok. 

Amíg személyesen nem érek oda a rendelésre, addig elegendő lehet a diéta? 

Válaszát előre is köszönöm! 

 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Minden gyógyszerszedést, diétát kérem hagyjon abba és egyben, kérem fogadja jókivánságaimat is, az eljövendő várandósági hetekre. Az elkövetkező időben szervezete olyan változásokon / anyagcsere, immunrendszer / esik át- a magzat zavartalan fejlődése érdekében, hogy a jelenlegi állapot teljes egészében "felüliródik ". Az előzményekre tekintettel viszont mielőbb szakorvosi vizsgálatot és magzatvédő vitamin szedését, valamint sárgatest hormon támogatást javaslok. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Menstruációs zavar?

Üdvözlöm. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy 5 hónapja jelentkezett először a probléma, hogy 2 hetente jelentkezett a menstruációm. Nincs görcsölés, hasi fájdalom, erős vérzés. Azóta elkezdtem Tri-regolt szedni, úgy ahogy rendezte is a problémát, de ez mellett is 2 hetente megjön de max pár napig tart szó szerint pár csepp, amikor megvonásos vérzés van az sem sok ,4-5 napig tart. Nemi életet még nem élek. Ez mellett 4 éve folyamatos gyulladás van a szervezetembe sajnos, osteomyelitissel problémával küzdök a lábammal, így sajnos már a 4 év alatt 14 műtétem volt és szinte folyamatosan antibiotikumot kell szednem illetve vénásan kapom nagy dózisban műtét után. Az lenne a kérdésem, hogy ez összefüggésbe lehet, hogy így megborult a menstruáció vagy nőgyógyászati probléma? Köszönöm segítségét és válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Valóban, a nagy mennyiségü antibiotikum befolyásolhatja a Tri-regol szedése által a vérben kialakitott mesterséges hormonszintet. Szerencsésebb lett volna, ha a fogamzásgátló szedésének elkezdése előtt egy hormonpanell meghatározást végeztetnie / FSH,LH,Prolactin, Oestradiol, Progeszteron, Tesztoszteron / mellyel képet lehetett volna kapni az eredeti hormonsatusról.Ha és amennyiben a rendetlen vérzés változatlan marad, akkor a Tri-regol abbahagyását követően kb. 2 hónap mulva lehetne ezt a vizsgálatot elvégezni és egyben pajzsmirigy vizsgálatot is javasolnék. Üdvözlettel: dr.kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Óvszerral védekeztünk de több mint 2 hete késik

Tisztelt Doktor Úr!

19 éves vagyok. A barátommal 3 éve élek nemi életet. A munkája miatt 3 havonta találkoztunk egészen mostanáig. Amikor együtt voltunk hosszú idő elteltével mindig késett minimum 1 hetet, de megjött. 3 hete összeköltöztünk, és sokkal többet élünk nemi életet. Mindig óvszerral védekeztünk! És soha nem volt semmi gond, mindig leellenőriztük! Mégis màr 17. Napja ,hogy nem jött meg. Mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm a válaszàt!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Reggeli első vizeletből végezzen el otthon egy terhességi reactiót, majd ezt 3 nap mulva ismételje meg. Amennyiben a teszt negativ / egy csik/ akkor hüvelyi ultrahang vizsgálat javasolt. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Panikroham

A kerdesem a kovetkezo:26 hetes terhes vagyok es mostanaban egyre gyakrabban elkap a panikroham.Van amikor megszunik rovid idon belul van amikor par napon belul.Ugy erzem ilyenkor a baba is aktivabb es van, hogy megkemenyedik a hasam vagy felpuffadok.Probalok megnyugodni es relaxalni amennyiben lehet, de nem mindig sikerul.Felek attol, hogy koraszulott babam lesz annak ellenere, hogy az orvosom azt mondta szerinte nem lesz, mert hosszu mehszajam van.A panik roham mennyiben ront a terhessegen?Szeretnem kihordani, de gyogyszerek nelkul.Voltam pszichiaternel es o azt javasolta ne szedjek gyogyszeres kezelest.

Lehet ilyen esetben szedni Diazepam tablettat?Csak orientalas keppen kerdem, mert az orvosom felirasa nelkul nem szednem be.

Valaszat koszonom.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Kérem, hogy kezelőorvosával szánjanak rá időt és alkalmat, hogy a pánikrohamok okára fényt deritsenek. Valószinü, hogy ez lenne a lehető leghasznosabb ugy a baba mint az Őn számára is. Megfigyelése a magzat állapotára nagyon helytálló, hiszen az anyai- magzati /foetomaternális / egység már a 26. héten is rendkivül összetett és érzékeny . Diazepam, vagy bármely más nyugtató szedése valóban kezelőorvosa tanácsaitól függhet. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Ciszta

koszonom a tanácsait 

Szeretném öntöl megkérdezni hogy szokta alkalkazni a cisztak mutésénél a Punkcio leszivást amikor csak leszivják a cisztát??? mert ha igen akkor én szeretnék egy idopontot kérni és akkor én haza mennék 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Tanácsolom, hogy a Nőgyógyászati Klinikákkal vegye fel a kapcsolatot / Üllői ut, Baross utca / és helyben döntsék el a teendőket. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Császármetszés utáni első menstruáció

Tisztelt Doktorúr! 

Június 7-én szültem császárral magas vérnyomás miatt. Tejem nem sok van így nem is nagyon szoptatok. A 6 hetes kontrollon minden rendben volt. Tegnap jött meg először a menstruációm, de nem tudom hova tenni a mennyiségét. Terhesség előtt is erősebb volt, mivel miomáim vannak, de ez most extra. Tegnap óta ahányszor csak megmozdulok dől belőlem. Érdemes lenne elmennem az orvosomhoz vagy ez ilyenkor normális? 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Valószinü, hogy hüvelyi ultrahang vizsgálattal tisztázni lehetne a méhüreg állapotát és az erős vérzés miatt méhösszehuzó gyógyszer szedését is ajánlatosnak tartanám. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Hasi fajdalom

Tisztelt dr nő/úr

Édesanyámnak régóta fáj a hasa. Vizeletmintat mindig küld tenyesztesre és kimutatja a baktériumot amire írnak fel gyógyszert. De hiába elszedett már sok dobozzal mégsem szűnik a fájdalom. Mit kellene tenni mi a teendő? Tudom hogy orvoshoz kellene mennie de esetleg még valamilyen más tanácsa lenne? 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Valóban, egy hasi és hüvelyi ultrahang vizsgálat, laboratórium / vérsejt süllyedés, gyulladásos fehérje CRP meghatározás / valamint urológus szakember véleménye sokat segithetne a probléma korrekt megoldásában Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Ciszta

Már megtettem és elküldtek Azt irtak a papiromra hogy follucularis ciszta Es ennyi 2 hete ugyanitt Masik orvos sem csinalt semmit fogamzásgátlót ajanlott azt momdtak Ez a ciszta minden nonek van peteéréskor ez igaz lenne??? Az az igazsag en becsben élek Es most jelenleg nincs TB kartyam nem mindehol latnak El 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Igen, a minden hónapban megérő tüsző / melyben van a petesejt / kb. 25-30 mm nagyságu, ekkor reped meg és távozok a petesejt /ovulació /. Ez a bécsi helyzet kissé kellemetlen lehet, ha panaszai továbbra is fennállnak, vizsgáltassa ki Magát itthon. Nem csak nőgyógyászati ok lehet a háttérben. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!