Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász

Dr. Kiss György

89 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nőgyógyászat

Szakterülete: nőgyógyászat

Bemutatkozás

Szülés, nőgyógyász szakorvos

 „A nőgyógyásznak soha nem szabad elfelejtenie, hogy a páciensének nemcsak teste van, de lelke is. Az igazi nagy dolog viszont rájönni arra, hogy mikor melyik van nagyobb bajban, és annak megfelelően cselekedni!"

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát, majd itt dolgoztam 1999-ig. A szülészet-nőgyógyászat mellett szakvizsgát szakvizsgáztam fizioterápiából, és képesítésem van az ultrahang diagnosztikához. 7 évet töltöttem Algériában, ahol egy járási székhely 60 ágyas szülészeti-nőgyógyászati osztályát vezettem. Ezt követően vettem át a Marcali Városi Kórház, Szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetését, ahol 2010-ig osztályvezető főorvosként dolgoztam.

Jelenleg a Belvárosi Orvosi Centrumban dolgozom nőgyógyászként.

Szakterületek

  • HPV és méhnyakrák
  • Kismedencei gyulladás
  • A női orgazmus zavarainak kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • A menopauza tüneteinek kivizsgálása és kezelése
  • Hüvelyi ultrahang
  • Meddőségi kivizsgálás

Legutóbbi válaszai

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Lehetek terhes?

Tisztelt doktorúr! Lehet terhes,ha ezelött kb. 3 héttel nagyon szúrt és fájt mindd2 oldalt a petefészkem minden reggel szédülök,fejem fáj napközben enyhe hányingerem van és 15.-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak de 18.-án jött meg úgy,hogy elöször ilyen rózsaszínes folyásom volt jóformán csak két napig volt meg 18.-án megjött 19.-én delután már szinte semmi...és azóta is csak ilyen mindjárt megjön érzésem van..tesztet még nem vettem,de jövöhéten már megyek dokihoz..

Válasz:

Tisztelt Hölgyem! Kérem, hogy szombaton vagy vasárnap reggeli első vizeletből végezzen el egy otthoni tesztet. Ezzel, a hétfői vizsgálatnak is nagy segítségére lehet. Üdvözlettel :dr. Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Hosszantartó havi vérzés

Jónapt! 

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, miszerint elég aggasztóan hosszan tart a havi vérzésem. A 10. napnál tartok jelenleg és még mindig élénk piros és darabos a vérzés és a szokásoshoz képest hamarabb is jött meg a 19.napon. Sajnos pár évvel ezelőtt voltak, hasonló tüneteim de sosem tartott 9 napnál tovább és fogamzásgátló tablettával orvosolni lehetett a tablettát 6 hónapja nem szedem, viszont azóta újra élek szexuális életet. A kérdésem, hogy mi okozhatja ezt? Egy hónappal ezelött hosszantartó húgyúti felfázásom volt az is közre játszhat ebben? A nőgyógyaszhoz csak 2hét múlva kaptam időpontot, mit tegyek addig? 

Válaszát, előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Reggeli első vizeletből végzett terhességi teszt végzését ajánlanám. Ha az negativ / egy csik / akkor lehet várni, de ha a vérzés fokozódik, kérem ne várjon 2 hetet sem, mert hüvelyi uiltrahang vizsgálat tisztázhatja a vérzés okát. ÜdvözletteL: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Első szex utáni duzzanat

Kedves Doktorúr/Doktornő!

18 éves lány vagyok, és tegnap veszítettem el a barátommal a szüzességem. Minden rendben volt, nem véreztem, a behatolás minimálisan fájt. Aznap estére elkezdtem érezni a hüvelybemenet jobb oldalán egy kis dudort, amit előtte sosem éreztem. Ma estére sem múlt el. Megnéztem egy kis dudor a jobb oldalon, kicsit lilás színű, és kellemetlen érzéssel jár. Mitől lehet és mi ez? Köze van a szexhez? Köszönöm válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Feltehetően az aktus során a szüzhártya folytonossága szakadhatott meg , mely ugyan vérzéssel ,fájdalommal nem járt, de kis nagyságu vérömleny /lilás szin/ keletkezhetett. Ha az elváltozás nem szünik, vagy környezete gyulladásos elváltozást mutatkozik, tanácsos szakorvosi vizsgálatot végeztetnie. Üdvözlettel: dr. Kiss. PS: jövőbeni óvatosság ajánlott.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Hólyagsérv és hüvelyfal süllyedés kezelése?

Üdvözlöm!

64 éves nő vagyok, korábban méheltávolításon estem át. Jelenleg súlyos inkontinencia panaszaim vannak. A legutóbbi nőgyógyászati leletem alapján hólyagsérvet és hüvelyfal süllyedést állapítottak meg nálam. Sajnos viszont Nagykanizsán és Zalaegerszegen, vagyis a közelemben lévő városokban praktizáló nőgyógyászok nem tudták elvállalni a műtétemet. Érdeklődni szeretnék, hogy tudnak-e ajánlani egy olyan nőgyógyászat, aki ilyen műtétet el tudna rajtam végezni lehetőleg a Dunántúlon? Illetve van-e más megoldás a műtét mellett? Csatoltan elküldtem a legutóbbi leletem képét.

Köszönöm a segítséget előre is:

Bicskei Károlyné

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Leletének ismeretében kérem, hogy a pécsi Női Klinika Intézetvezető Professzorához, dr. Koppány Miklóshoz forduljon bizalommal. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Vérzés zavar

Jó napot kívánok. 

28 éves 3 gyerekes anyuka vagyok. A harmadik gyermekem születésénél ami a második császárom volt elköttetem magam 6 hónapja. Március 6 tól véreztem eleinte hullámzóan a végére nagyon erősen Május 13 ig aznap volt egy küret. Annak a szövettai eredménye Focalis glanduláris hyperplasia. Az orvos nem mondott semmit tehát nem tudom mi volt a probléma csak azt ha újra zavar van menjek vissza. A citologiám P2 lett. Most juni 15 én megjött de nem tartom normálisnak 3 napig nagyon erős alvadtvér darabos és azóta megint hol semmi hol pecsételés hol csak barnás. Érdeklődni szeretnék, hogy ez most normális e vagy nem? Meg tudná e mondani mi lehetett a gond és az lehet újra? Mi lehet ennek a kezelése ha ki újult? 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! A szövettan eredménye alapján valószinü, hogy hormonalisan: oestrogen tulsuly miatt alakult ki a helyenkén jelentkező mirigytultengés / focalis glanduláris hyperplasia / A helyzet tisztázására hormonpanell vizsgálatot javasolnék / FSH,LH, Prolactin, Oestradiol,Progesteron Tesztoszteron /, mely egyben talán magyarázat is lehet a rendetlen vérzésre. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Barna folyás

Üdvözlöm!

A napokban meg kellett volna, hogy jöjjön a havi menzeszemnek helyette csak egy barna folyás jelentkezett. Fogamzás gátlót nem szedek mivel 3 petefészek cisztám volt (az orvos mondta, hogy ne szedjek). 20 éves leszek és a terhességet kizárom mert védekezünk a párommal. Eddig igazából probléma nem volt a menzeszemmel. De most nagyon aggódom és nem tudom mi tévő legyek. Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Holnap reggeli első vizeletből kérem végezzen el, egy terhességi tesztet és vasárnap reggel ugyanezt ismétlje meg. Ha és amennyiben vérzése még nem jelentkezett és a terhességi tesztek is negativak voltak / egy csik / ugy a következő héten hüvelyi ultrahang vizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Terhesség

Üdvözlöm!

Tanácsát szeretném kérni a következőkkel kapcsolatosan.:

2019.06.09.-n vásároltam egy tesztet ami + értéket mutatott és 2-3 hetesre becsült. Ezt követően elmentem a lakóhelyem szerinti egyik illetékes szülész - nőgyógyászhoz aki a helyszínen egy uh vizsgálat keretében megállapította hogy valóban terhes vagyok, viszont Ő már 5 hét 2 nap-ra tett be mert az utolsó menstruációm 1. napjától számolta, hozzá teszem nem 28 napra hanem átlagosan 33-34 szokott "meg jönni " Ezen a vizsgálaton a magzat 0,4mm volt. Akkor azt az információt kaptam hogy 1 hét múlva jöjjek vissza. 

Viszont ebben az 1 hétben gyakran voltak görcseim ezért 1 nappal hamarabb a mai napon vissza mentem.

A mai vizsgálaton a magzat 1,4mm nőtt és látható volt az elmúlt héthez képest a szikhólyag viszont szív hang sajnos még nem volt tapasztalható és ami még tetőzi ezt az egészet ,hogy egy 6,3x4,2 cm  chistat találtak illetve kevés hasi folyadék volt található.

Az Dr. Úr elküldött vérvételre ahol beta hcg-t nézett ami 17400 Ui/l értéket mutatott illetve egy másik CRP szintet ami 2es értéket mutatott.

A vérvétel előtt úgy engedett el, hogy azt mondta csütörtökön menjek vissza hozzá az eredménnyel és ha akkor sem tapasztal szívhangot akkor el kell majd gondolkodnom a terhesség megszakításáról. 

Megjegyezni kívánom, én körülbelül az 5. hét vége felé tudom magam betenni de ez ellent mond az utolsó menstruáció első napjának a számításával.

Őszintén szólva nagyon elkeseredtünk, és már most félünk vissza menni csütörtökön, nem tudjuk mi tévők legyünk, amennyiben esetleg lenne tanácsa vagy ötlete azt nagyon szívesen fogadnám és hálásan megköszönném.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel, Brigitta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Kezelőorvosa lelkiismeretesen járt el és valóban, a 6. héten jelentkezik a szivcső pulzálása, melynek észlelése a további teendőkre is perdöntő lehet. Az ultrahang vizsgálatok kezdeti szakaszában valóban élményszerü volt a magzati szivhang hallgatása- mint a szülők és a vizsgáló orvos számára is, egészen addig, mig rá nem döbbentünk arra, hogy a kezdeti hetek halló és egyensulyi szerveinek fejlődésére káros hatással lehet az audiális hangterheléssel járó zaj. Igy, értelemszerüen,a 12 várandósági hetet követően " hallgatunk " csak szivhangokat. Az Ön által ismertetett adatok a Naegele un." vérzéses időszámitás szerint és alapján számolnak de a fogantatás valójában a ciklus közepén következik, következhet be, igy feltehetően az 5 hetes várandósági hét a reális. Kérem, a csütörtöki vizsgálatra mnjen el. Ne féljen és főleg ne keseregjen. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Mit jelent a rózsaszín barnás pecsételő vérzés?

Tisztelt doktorúr/doktornő. A menstruációm késik 3 napja,tesztet még nem csináltam. Ma rózsaszínes barnás nagyon pici két foltot vettem észre a bugyimon. Ez mitől lehet? 

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Holnap reggeli első vizeletből egy otthoni terhességi teszt eredménye szabhatja meg a további teendőit. Kérem, éljen a lehetőséggel. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Menstruációs zavar?Vagy terhesség?!

Üdvözlöm!Juni.2.-án kelett volna megjönnie a vérzésemnek.5.én megjött addig enyhe görcseim voltak.Vérzés helyett barna folyásom volt első nap sok,és a hasam is görcsölt.Másnap már csak pecsételő barna folyásom volt.4 napig.A párommal nem védekezünk.Egészségügyi problémám nincs.Szeretném tudni hogy menstruációs zavar,vagy esetleg terhesség?!Előre is köszönöm válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! A kérdés tisztázására reggeli első vizeletből, otthonában végzett terhességi tesztet javasolnék / gyógyszertárakban kapható, különböző érzékenységi foku tesztekről van szó /. Ha és amennyiben panaszai nem szünnének és a terhességi teszt negativ volna / egy csik /, akkor hüvelyi ultrahang vizsgálat végzése indokolt. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász válasza

Rákszűrés

Tisztelt Doktor Úr!

HPV fertőzés miatt a Deflagyn hüvelygélt használom, viszont 06.27-én reggel lesz egy újabb rákszűrésem. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben meddig ajánlatos használnom ezt a készítményt, hogy nehogy véletlenül téves eredményt kapjak. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a nőgyógyászati mintalevételkor befolyásol bármit is, hogy 3 hónapja vagy 1 éve volt?  Ezt azért kérdezem mert nem kaptam időpontot a saját orvosomhoz és egy ismeretlenhez megyek akinek nem szeretném elmondani ezt a problémám.

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv.: Emese

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! A HPV érintettség napjaink egyik legnagyobb kihivását jelenti a szakemberek számára és a jövőben is az lehet. Az Ön által használt szer egyáltalán, vagy csak nagyon kis mértékben érinthei a HPV jelenlétét., igy a 27-i rákszürésnek sem látom semmi akadályát és egyben kérem, hogy éljen a váladékból vett HPV tipizálás lehetőségével , és amennyiben magas kockázatu / HR HPV / tenyészne ki, akkor lehetősége van a Cyntec Plus vizsgálat kérésére is. Üdvözlettel: dr: Kiss.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!