Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus

Dr. Mihranian Hermon

1763 kérdésre válaszolt

Kategóriái: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Szakterülete: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Bemutatkozás

Jeruzsálemben születtem. 1981-óta Budapesten élek, örmény származású magyar állampolgarként. 1971-ben SOTE-n ÁOK-n végeztem. 1976-ban belgyógyász szakorvosi diplomát szereztem. 1994-ben addiktologos szakorvosi diplomát tettem. 2006-ig a Nyírő Gyula kórház addiktologián illetve drogambulancián dolgoztam. Jelenleg mint addiktologus és drogszakértő a Magyarországért Drogmentes Maraton főtanácsadója vagyok.

Fő profilom a drogprevenció és terápiás kezelése, mind gyógyszeres és nem gyógyszeres téren.

Legutóbbi válaszai

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Pulzus

Tisztelt Szakértő! 

40 éves vagyok. 2 hónapja vérnyomáskiurásami voltak. Beállították a coverex AS combi vérnyomáscsökkentőt. Kb. Egy hónapja szedem.

Ami aggaszt, hogy emelkedett pulzusszá momentumra van. Általában 80 és 94 közötti. Viszont 2 hete van 102, 107-es kiugrásom is. Ma reggel pl 116 volt ébredés után.

Szemészeti vizsGál atom rendben, szív uh jó, hasi uh-nálam,  volt a vesében 2db 6mm ciszta.

Kérdésem,  hogy mi okozhatja ezt az emelt pulzusszálmot. 

Szedettó gyógyszereim : frontin 0,25, ben-u-Ron,  cerucal, drotaverin, quamatel 40 mg. 

Válaszát előre is köszönöm. 

Anita

Válasz:

Kedves kèrdezö. Javaslom egy EKG vizsgálat ha még nem történt. Az eredményétől konkrét javaslat lehet közölni. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Szívdobogás a fülben

Üdv!

21 éves vagyok 17 hetes kismama.Erős szívdobogást érzek a jobb fülemben,ennek mi lehet az oka?pajzsmirigy alulmüködésem van amire szedek gyógyszert is,esetleg ennek lehet köze a dologhoz?előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves kèrdezö. Ha nincs magas vèrnyamàs sziv problèmàk vagy rytmuszavar akkor nincs jelentösège illetve kezelèst nem igènyel. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Reflux

Jó estét

 

Következő kérdésel fordulnék őnhöz,vettem gyömbér szörpöt enyitheti reflux tünteit ?

Válasz:

Kedves kèrdezö. A reflux miatt javaslom a következöket. 1. Tilos szènsavval dùsitot italok fogyasztàsa 2. Füszer szegèny ètelek fogyasztàsa 3. Sok zõld fèlèk fogyasztàsa 4. Sovàny hus fèlèk föleg szàrnyas illve hal fèlèk fogyasztàsa 4. Alkohol fogyasztása tilos 5. Illetve javaslom napi 2x1 tbl. Quamatel. Minden gyümõlcs italokat fogyaszhat amennyiben nem szènsavval dusitott Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Pulzus

Tisztelt doktor úr/.

19 éves nő vagyok. Kaptam egy tablázatot hogy 1 hónapig a vernyomasomat kell merni, mert altalaba 100 vagy 100 felett van a pulzus ertekem meg csak 3 napja merem. Egy pár alkalommal meg figyeltem hogy a vernyomas meron neha meg jelenik egy szimbólum ami szívritmus zavart jelezne. A mai reggel 136/87 a vernyomas a pulzus ertek 116 es ott volt a szivritmus zavart jelzo ikon altalaba a vernyomasom normalis ez meg is mit jelenthet? Felkészulhetek esegleg hogy szívritmus zavar van kialakulóban? Valaszat koszom elore is.

Válasz:

Kedves kèrdezö először tudni kell hogy számos dolog produkál szapora pulzus szám Pajzsmirigy Vér szegény alapot Magasvérnyomás Pszichés okok stb. Ami a vérnyomàs ellenőrzés illeti mindig kb ugyan abban az időben kell mérni kisebb eltéréssel. Tovább a vérnyomàs mérő elemek frissek legyenek. Az ikon egy magában nem jelent semmi. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Rendkívül sok extrasystole

Jó napot kívánok! 

Pár hete tartó extrasystolék miatt felkerestem a kardiológiai szakrendelést (külföldön, ahová a munkám köt), ahol holter vizsgálattal 7000 isolalt kamrai multifocalis VES, valmint 4100 kamrai trigeminy beats (1 extra, két normális ütés) volt látható. A Egyéb eltérés nem volt, a szívultrahang negatív lett.   50 éves vagyok, egyéb betegségem tudtommal nincs, pajzsmirigy is rendben.  Először az orvos napi 200 mg betalocot adott, de ez fokozta a panaszaimat. Szeretném megkérdezni, hogy a jelenleg  felírt napi 400 mg cordarone, valamint a Q10 koenzim az Ön tapasztalata szerint megszüntetheti-e a problémát, vagy utazzam mielőbb haza inkább az orvos által is kilátásba helyezett ablációra. Mi ennek az álapotnak a fő veszélye? Köszönöm szépen!

 

 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Részletes kardiológia kivizsgálás szükséges. Javaslatom utazzon haza és keresse a kardiológus. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Szívprobléma lehet?

Tisztelt szakértő!  Ma délelőtt egyik pillanatról a másikra fájdalmat érztem a bal mellkasomnál ami elég erős fájdalomnak nevezhető. Most,hogy be esteledett már enyhült a fájdalom de a bal lapockám alatt is elkezdett fájni. Délután vettem be egy Dolgit Max 800 tablettát. Az lenne a kérdésem,hogy valami kis banális dologról lehet szó vagy valami komolyabbról. Félek mert a nővérem nemrégen halt meg szívrohamba 47-évesen. Válaszát előre is köszönöm! 

Válasz:

Kedves kèrdezö. A hirtelen kialakult mellkasi fàjdalom minden esetben komolyan kell venni. Javaslom hogy minden esetre orvoshoz forduljon. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Cystosus képlet 2

"Keresse kèrdezö. Tovàbbi tisztàzàs miatt javaslom MRI vizsgàlat elvègzèse. Bàr nem hiszem hogy komoly dolog lenne de nem szetem a tisztàzatlan dolgokat. Màs vizsgàlatra nincs szüksèg. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon"

Kedves Dr Úr. Köszönöm válaszát, viszont már voltam MR vizsgálaton, hasi nativ. Ott kaptam ezt a leletet ahogy levelemben írtam Önnek. Akkor most milyen MR vizsgálatra gondolt pontosan még?g

Válasz:

Kedves kèrdezö. Vissza nèztem a leletet. Szerintem nincs szüksèg tovàbbi vizsgàlatokra. Aggodalomra nincs ok. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Cystozus képlet

Tisztelt Dr úr. 
 
Érdekes olykori alhasi panaszaim miatt kezdődött a kivizsgálásom. Alhasi diszkomfort, alhasból jövő rossz közérzet, olykor széklet változás bár az utóbbi időben normál a székletem állaga. 
Voltam vastagbéltükrözésen, ami rendben. Laboromra azt mondták rendben van. (bár most a vas picit érték alatt, összbilirubin 3 szorosa a megengedettnek (ez elég régótta így van már) a többi máj funkció jó). Hasi ultrahangon semmit nem találtak. 
 
A kapott leletemen szerepel:

Hasi MR vizsgálat (T1 fl2d tra,cor, in-opp,T2 haste tra,cor, T2 cholangio, T2 haste cor thin, T2 haste tra mbh, T1 fl2d fs tra+ Gd)
Máj normális nagyságú és szerkezetű. Kőmentes epehólyag. Lép, pancreas alakja szerkezete szabályos. Lép mellett kis járulékos lép. Az intra és extrahepatikus epeutak és a Wirsung vezeték lefutása, tágassága rendben. Mellékvesék épek. A vesék alakja, a parenchyma vastagsága szabályos. Üregrendszeri tágulat nincs. A nagyerek környezete szabad, a vizsgált szintben nyirokcsomó megnagyobbodás, pathológiás kokárda nem látható. Bal oldalon a jejunumkacsok között 8 mm cystozus képlet.
 
Vélemény:
A vizsgált szintben kóros elváltozás nem ábrázolódott.
 
Szeretném megkérdezni, ez a 8mm képlet pontosan mit takar pontosan, nem e kellene tovább vizsgálódnom hogy mivel is állunk szemben? ha igen mit lenne érdemes elvégezni még e talált képlet miatt. MR felvételből meg tudják állapítani hogy ezt mennyire kell komolyan venni vagy szövettan kellene?
Előre is köszönöm válaszát.

Válasz:

Keresse kèrdezö. Tovàbbi tisztàzàs miatt javaslom MRI vizsgàlat elvègzèse. Bàr nem hiszem hogy komoly dolog lenne de nem szetem a tisztàzatlan dolgokat. Màs vizsgàlatra nincs szüksèg. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Szapora szívverés, szívzörej

Üdvözlöm! Üzemorvosnál voltam vizsgálaton, ami előtt nagyon izgultam, én egyébként is izgulós vagyok vizsgálatok előtt. Emiatt a vérnyomásom 135/80 lett pulzus 100, ami azért fura mert otthon nyugalmi állapotban maximum 60.. 

A doktornő amikor ezután meghallgatott jó alaposan azt mondta, hogy túl szapora a szívverésem és szabálytalan valamint nem tudja eldönteni, hall-e zörejt vagy sem, de azért ír beutalót karidológiára mert nem normális az, hogy ennyire magas a pulzusom. Mondtam ezt az izgulást, mire közölte, hogy ez hülyeség.. és ha minden vizsgálat előtt ilyet produkálok azzal megterhelem a szívem.. 

A beutalóra azt írta arrhythmia 3/6 systole zörej leghangosabban az aorta és csúcs felett hallható.. Előtte azt mondta, nem tudja eldönteni aztán meg ezt írta rá, nem igazán értem. 

A kérdésem az lenne, hogy valóban okozhat-e ez az izgulás bármilyen problémát? Egyébként nincs semmilyen panaszom.

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Válasz:

Kedves kèrdezö. Két dolog okozhat hasonló tüneteket. 1.rythmuszavar illetve szív eredetű 2.pajzsmirigy fokozott működés Javaslom az irányban történjen a vizsgálat Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Hát,tarkó fájdalom.

Tisztelt Házipatika!

Olyan problémával fordulnék Önökhöz,hogy iszonyatosan szokott görcsölni a hátam hátközéptő felfelé és a tarkómban erős nyomást érzek illetve görcsöl a nyakam.A vérnyomásom ilyen esetekbe,ha megmérem 130 fölött szokott lenni,de 140 alatt. Viszont aktívan futok,heti 2* 5 kilómétert. Mostanság elég gyakran futás után pihenő közben egy 10 perc elteltével érzem,hogy iszonyatosan felszalad a vérnyomásom,amikor akkor rámérek 175-re felugrik,akkor érzek ilyen furcsak 'ájulásos" érzést. Nem tudom ennek mi lehet az oka. Illetve,ha pl telefonálok és közbe sétálok akkor is érzem,hogy  megy felfelé a vérnyomásom,kezdek szédülni  kezd görcsölni a hátam.Ez most valóban attól lenne,hogy a vérnoymásom megy felfelé? vagy teljesen más jelleg? Lépcsőzést,terhelést stb,mindent bírok,nem fulladok ..stb.akítvan soprtolok,mozgok. Sokszor van olyan,ha autóban ülök egy 20 percet akkor mikor kiszállok olyan mintha be lenne dagadva a lábam olyan feszítő rézés van nehéz ráállni illetve elindulni de gyakran ézrem ezt a kereimben is,derakambanhátamban is ..... A vérnoymásom,amikor 110 és 120 között mozog akkor gyengnek érzem magam,de mésig úgy érzem,hogy akkor nem fezsít a hátam a tarkóm és nem görcsölnek az izmaim,illetve egészen tudok figyelni is,sokszor a fájdalom és egyéb dolgok figyelemzavart is okoznak. Így összességében nem tudom mi lehet ez,a kiugráló vérnyomás ..... pszichésen semmi olyan nem történt...például telefonálás  közben,ha éppen a napi bevásárlás,vagy teljesen alap dolgot beszél meg az ember hossszabb ideig közben pedig sétálok,már akkor is kezd görcsölni a hátam fájni a tarkóm illetve felmenni a vérnyomásom.Milyen orvoshoz kellene ezzel fordulni???
Vényoomás mérésem 24 órás volt többször,akkor jók voltak az eredmények.Én jelenleg úgy érzem,ha 120 fölé megy az zavaró,de volt olyan,hogy alacsony volt igaz az egyszer  fordult elő még csak az viszont borzasztó volt. Nem tudom,hogy ez mi lehet?Keringési probléma? vagy mit kellene ezzel kezdeni? 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Részletes vizsgálatra van szükség. Javaslom keresse a háziorvos a beutalpk miatt. Labor részletes EKG többszöri vérnyomàs mérés. Stb. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!