Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus

Dr. Mihranian Hermon

1630 kérdésre válaszolt

Kategóriái: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Szakterülete: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Bemutatkozás

Jeruzsálemben születtem. 1981-óta Budapesten élek, örmény származású magyar állampolgarként. 1971-ben SOTE-n ÁOK-n végeztem. 1976-ban belgyógyász szakorvosi diplomát szereztem. 1994-ben addiktologos szakorvosi diplomát tettem. 2006-ig a Nyírő Gyula kórház addiktologián illetve drogambulancián dolgoztam. Jelenleg mint addiktologus és drogszakértő a Magyarországért Drogmentes Maraton főtanácsadója vagyok.

Fő profilom a drogprevenció és terápiás kezelése, mind gyógyszeres és nem gyógyszeres téren.

Legutóbbi válaszai

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Szivritmuszavar

Szép estét 

Nekem évek óta mitralis billentyű probléma van. Magán alapon járok minden évben dokihoz aki elmondta  annyira minimális ép csak egy pont látszik , tehát nem szükséges gyógyszeres kezelés se.. Félre vereseket évek óta érzek, azt mondta ez pszichesen is lehet. Magnerotot kezdtem el szedni, fejem rendbe raktam és csökkent is. Kb 3 hete jött ez a október végi meleg 24 fokkal.  2x éreztem kb 10 masodperces össze-vissza verest a szivemben ezért vettem egy itthoni ekg készüléket . Melegben fordult elő 1-2 félre verés naponta aztán semmi . Viszont az ekg gép szivritmuszavart mutatott ki, amiről nekem sejtelmem se volt.. Nyugalmi állapotban fekve szinte soha.. Viszont ha sétálok napi szinten van amit nem is érzek . Rettenetesen félek tőle  hisz 40 éves vagyok  3 hete raktam le a cigit (napi kb 10 szál) de stresszes  életem van.. Orvoshoz időpontom 2 het múlva lesz csak.. Addig ajánlották a panangin fortet.. Létezik hogy tényleg nem szervi bajom van csak fejben van baj és a stressz?  Mellékelten küldök itthoni ekg képet . Ez itthoni séta alatt készült. Köszönöm előre válaszukat.. 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Az orvosnak igaza van a minimlis elvàltozàs miatt nincs szüksèg gyògyszeres kezelèsre. A stressz ès szorongàs okozhat hasonl panaszokak. Ami a küldöt EKG a gp nincs jòl beàllitva azrt nem èrtèkelhetö. A Panangin nem àrt.Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Mitralis prolapsus

Jó estét 2-es mitralis prolapsus állapították meg nálam évente járnom kell ki vizsgálás-rá gyógyszeres kezelést nem igényel,viszont elég  sokszor mérek 90-100 körüli pulzust,olyankor elégé rá szoktam stresszezni természetesen elégé zavar is a helyzet,de ha utána le fekszek általában vissza szokott állni 70-80 körül,de ha bármilyen fizika munkát végez pl sétálok,vagy csak le üllők gépezni általában akkor is 90 körül szokott lenni,viszont kérdésem az lenne hogy ha 50/mb betalocbol be szednék minden nap egy harmadot,az segítene egy ponton tartani egész nap normális pulzus-t számot,vagy esetleg lehetnek Valami mellék hatásai, ha minden reggel be vennék egy harmadot?

Válasz:

Kedves kèrdezö. Tennivaló nincs. A Betaloc elegendő más gyógyszerre nincs szükség. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Vérkép

Tisztelt Szakértő!

 

Az elmúlt napokban jobban fáradékonyabb, aluszékonynak éresztem magam, már egy kisebb cipekedés, gyorsabb tempótól kifáradtam. 

Elmentem egy vérvételre és az alábbi eredményt kaptam:

Tesztnév Eredmény Egység F Referencia Státusz


Glucose 4,8 mmol/L 3,8 - 6,0 Valid

Nátrium 140 mmol/L 135 - 145 Valid

Kálium 4,2 mmol/L 3,5 - 5,1 Valid

Clorid 107 mmol/L 98 - 107 Valid

Calcium 2,32 mmol/L 2,20 - 2,70 Valid

Magnézium 0,94 mmol/L 0,78 - 1,03 Valid

Carbamid 3,3 mmol/L 2,5 - 8,3 Valid

Creatinin (szérum) 86 umol/L 45 - 97 Valid

eGFR (ml/p/1.73 m2) >60 60,00 - Valid

GFR-EPI(ml/p/1.73m2) 77 * 90 - Valid

Húgysav 285 umol/L 150 - 350 Valid

C-react. protein(s) 0,6 mg/L 0,0 - 10,0 Valid

Cholesterin 5,6 mmol/L 2,8 - 5,6 Valid

HDL-koleszterin 1,95 mmol/L 1,10 - Valid

LDL-koleszterin 3,18 mmol/L 0,00 - 4,50 Valid

Trigliceridek 0,94 mmol/L 0,54 - 2,30 Valid

Bilirubin össz. 6,7 umol/L 3,4 - 20,5 Valid

GOT 21 U/L 5 - 40 Valid

GPT 14 U/L 4 - 38 Valid

Gamma-GT 12 U/L 5 - 50 Valid

Alcalicus phosphatase 180 U/L 100 - 300 Valid

LDH 402 U/L 90 - 460 Valid

CK 92 U/L 23 - 170 Valid

Amylase 65 U/L 5 - 100 Valid

Vérsejtsüllyedés 48 mm/ó * 6 - 11 Valid

TELJ.VÉRK.AUTOMATÁVAL: Valid

FEHÉRVÉRSEJT 6,38 G/L 4,00 - 9,00

-Neutrophil% 73,1 % * 50,0 - 70,0

-Lymphocyta% 16,0 % * 25,0 - 40,0

-Monocyta% 9,4 % * 0,0 - 8,0

-Eosinophil% 1,3 % 0,0 - 5,0

-Basophil% 0,2 % 0,0 - 1,0

--#Neutrophil 4,67 G/L 1,80 - 6,30

--#Lymphocyta 1,02 G/L 1,00 - 4,10

--#Monocyta 0,60 G/L 0,00 - 0,70

--#Eosinophil 0,08 G/L 0,00 - 0,40

--#Basophil 0,01 G/L 0,00 - 0,10

VÖRÖSVÉRSEJT 4,59 T/L 4,00 - 5,20

HAEMOGLOBIN 115 g/L * 120 - 160

HAEMATOCRIT 0,357 L/L * 0,370 - 0,470

-MCV (Vvt-k átl.térf.) 77,8 fL * 81,0 - 100,0

-MCH (Vvt.átl.Hb.tart.) 25,1 pg * 26,0 - 34,0

-MCHC (Vvt.átl.Hb.konc.) 322 g/L 310 - 360

-RDW-SD (Vvt.térf.szór.) 43,7 fL 37,0 - 54,0

THROMBOCYTA 240 G/L 130 - 400

-MPV (Thr.átl.térf.) 10,5 fL 7,0 - 13,0

Vas 5,0 umol/L * 10,0 - 28,0 Valid

Transferrin 3,84 g/L 2,00 - 4,00 Valid

 

A vérselytsüllyedés mitől lehet ilyen magas, valami gyulladás, vagy a vas hiány miatt?

 

Köszönettel

Varga Beáta

Válasz:

Kedves kèrdezö. Nagyjából a labor eredmények jók. Az emelkedett versullyedes feltehetően egy gyulladástol van. Vagy ha esetleg rossz foga van. Vagy lezajlott vírus fertőzés. Jelenleg kezelésre nem szorul. Javaslom hogy később a versullyedes vizsgálat kontrollálni. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Mitrális

Jó estét 2-es mitralis prolapsus állapították meg nálam évente járnom kell ki vizsgálás-rá gyógyszeres kezelést nem igényel,viszont elég  sokszor mérek 90-100 körüli pulzust,olyankor elégé rá szoktam stresszezni természetesen elégé zavar is a helyzet,de ha utána le fekszek általában vissza szokott állni 70-80 körül,de ha bármilyen fizika munkát végez pl sétálok,vagy csak le üllők gépezni általában akkor is 90 körül szokott lenni,viszont kérdésem az lenne hogy ha 50/mb betalocbol be szednék minden nap egy harmadot,az segítene egy ponton tartani egész nap normális pulzus-t számot,vagy esetleg lehetnek Valami mellék hatásai, ha minden reggel be vennék egy harmadot?

Válasz:

Kedves kèrdezö. Nyugodtan szedheti kàros hatàsa nincs. Ezzel fken tarthatja a pulzusàt. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Vastagbélgyulladás?

Kedves Doktor Úr/Nő! Pár hónapja olyan bajom van hogy a bal alhasamban majdnem mindig teltségérzetem van, és puffadok is, de csak a bal oldalon. Néha egy pár napig szúr, húzódik a bal alhasam de aztán elmulik majd megint előjön. Sokszor a fájdalom átsugárzik feljebb is az egész bal oldalamra. Nagyon sok bélgazom is van azóta. Viszont az az érdekes hogy ez a probléma egyik napról a másikra kezdődött. Székletem rendszeres napi 1-2 bár azt nem mondanám hogy normális mert általában laza állagú és "éget" székelés közben. Kérem segítsen mi lehet a bajom. Előre is köszönöm. 17 éves fiú. 

Válasz:

Már válaszoltam
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Vastagbélgyulladás?

Kedves Doktor Úr/Nő! Pár hónapja olyan bajom van hogy a bal alhasamban majdnem mindig teltségérzetem van, és puffadok is, de csak a bal oldalon. Néha egy pár napig szúr, húzódik a bal alhasam de aztán elmulik majd megint előjön. Sokszor a fájdalom átsugárzik feljebb is az egész bal oldalamra. Nagyon sok bélgazom is van azóta. Viszont az az érdekes hogy ez a probléma egyik napról a másikra kezdődött. Székletem rendszeres napi 1-2 bár azt nem mondanám hogy normális mert általában laza állagú és "éget" székelés közben. Kérem segítsen mi lehet a bajom. Előre is köszönöm. 17 éves fiú. 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Panaszai alapján szóba jöhet a vastagbél gyulladás lehetőség. Javaslom keresse a háziorvos mivel számos labor vizsgálatokra szükség lenne. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Pulzus szám

Jó napot első fokú mitralis prolapsus-om van, ha fel kellek az ágyból vagy sétálok, csinálok valami testmozgást általában 90-100 körül szokott mozogni a pulzusom, ha utána meg pihenek vissza áll 75-85 közé ez normális, hogy bármilyen testmozgást csinálok akár egy séta is vagy bármi fel megy 90-re van okom aggodalomra ? Orvost szerint gyógyszerest kezelést nem igényel.

Válasz:

Kedves kèrdezö. Aggodalomra nincs ok. Orvosnak igaza van kezelèsre nincs szüksèg. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Ösztrogén

Üdvözlöm.

Rossz életkörülmények miatt éheztem. Az alultápláltság ellen tejet ittam. Pajzsmirigy hormonérték alulműködést mutatott, de endokrinológus szerint nem volt pajzsmirigy alulműködés, tünetei sem voltak. Mégis kaptam pajzsmirigy hormont egy másik orvostól, amitől már túlműködött. Azóta sem jók az eredményeim. Mit tegyek, hogy helyrejönnek a hormonjaim? Köszönöm.

Válasz:

Kedves kèrdezö. Nem köli a labor eredmènyeket. Igy nehz bàrmit mondani.Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Vérkép

Tisztelt Szakértö! 

a tegnapi napon a vérképemen a vas szintje 5 volt , és a vérsullyedesem joval magasabb 48. A hemoglobin ertek 115.

Ez utalhat valami gyulladasra, vagy csak a vèrszegenyseg miatt magasabb a vvt?

 

Köszönöm elöre is valaszat. 

 

Tisztelettel 

Varga Beàta

Válasz:

Kedves kèrdezö. Töredèk eredmènyekböl nem lehet vlemènyezni. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Vérnyomás

Jonapot. 18 eves lany vagyok.. 2018.10.23.-an este elajultam. akkor volt a vernyomasom 140 azt mondtak a korhazba semmi bajom nincs.. azota folyton szedulok faj a fejem. a vernyomasom 130-140 kozot van altalaban.. hazidoki aszisztensno azt mondta ez nekekm pont jo.. de szerintunk magas.. onok szerint magas? mi lehet ennek az oka? 

Válasz:

Kedves kèrdezö A mért vernyomasok jók. Javaslom egy labor vizsgálat mivel felmer
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!