Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus

Dr. Mihranian Hermon

1961 kérdésre válaszolt

Kategóriái: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Szakterülete: belgyógyászat, szenvedélybetegség, függőség

Bemutatkozás

Jeruzsálemben születtem. 1981-óta Budapesten élek, örmény származású magyar állampolgarként. 1971-ben SOTE-n ÁOK-n végeztem. 1976-ban belgyógyász szakorvosi diplomát szereztem. 1994-ben addiktologos szakorvosi diplomát tettem. 2006-ig a Nyírő Gyula kórház addiktologián illetve drogambulancián dolgoztam. Jelenleg mint addiktologus és drogszakértő a Magyarországért Drogmentes Maraton főtanácsadója vagyok.

Fő profilom a drogprevenció és terápiás kezelése, mind gyógyszeres és nem gyógyszeres téren.

Legutóbbi válaszai

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Fulladás, nehéz légzés torok váladék

Tisztelt Címzett,

 

Tavaly október óta szenvedek gyakori nehéz légzés től, mintha nem lenne elég az oxigén az orromon keresztül,gyakori a torok váladék is, reflux vizsgalatom negatív, viszont kp. Mennyiségű epe van a gyomromban, 2 éve volt epeholyag műtétem. Magas vérnyomásra gyógyszert szedek. Van némi sulyfelesleg is, 193 cm 115 kg vagyok. Érdeklődnék mi allhat a háttérben hova forduljak? Köszönöm 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Nem hiszem hogy reflux miatt vannak a panaszai. Javaslom egy mellkas rtg illetve egy rèszletes EKG vizsgàlat. Az eredmènytõl függõen tudnèk vèlemènyt alkotni. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Köldök alatti hasi görcsölés és fájdalmak

Tisztelt Doktor Úr!

2018-as év vége fele sokat fájt a hasam a köldök alatti részen, voltam hasi ultrahangon,azt mondta az orvos,hogy nem látott semmi komolyat.Majd küldtek gyomortükrözésre, sok savat látott a gasztros orvos, kaptam ra gyogyszert, szedem is, odafigyeltem a taplalkozasra is jobban.

Most megint visszajött sajnos ez a fajdalom és görcsölés. Van olyan, hogy elkezdi, beveszek Nospat es semmit nem hasznal, faj tovabb.Székelésnél a végbelem is szokott fajni,meg feljebb is. Nagyon aggaszt már, hogy mi lehet ez.

Gondolom egy Mri vizsgálat kimutatná, hogy mi ez, mi okozza a problémát. Viszont milyen mri re menjek, kismedencei vagy hasi? Vagy mindkettore? Tud valakit ajanlani aki nagyon jo szakmailag, s elerheto áron dolgozik, tolna megyeben lakom, ebben a megyeben vagy kozel valahol szeretnem a vizsgalatot! Muszaly a kontrasztanyag tenyleg a vizsgalathoz?

Nemreg a vizeletemben kimutattak bakteriumot es feherjet, kaptam ra Tarivid gyogyszert, de nem jott még helyre teljesen.

 

Köszönöm segítségét előre is!

 

Válasz:

Kedves kèrdezö. Panaszai alapjàn indokolt a hadi MRI illetve rèszletes labor vizsglatra is. Az eredmènyek bitokàbban konkrèt javaslattal illetve teràpiàval elōjõhetek. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Antibiotikum

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

 

A tapasztalatára, véleményére lennék kíváncsi a következő ügyben.

2.5 éve lakhelyváltás miatt háziorvost is váltottunk. Azóta kb.évente 3-4 alkalommal megfordulunk orvosunknál a férjemmel különböző felső- és alsó légúti tünetekkel: hörghurut, torokgyulladás, légcsőgyulladás, tüdőgyulladás. És a doktornőnk minden egyes alkalommal kivétel nélkül Savulin nevű antibiotikumot ír fel nekünk. 

Laikusként kérdezem: ez a gyógyszer annyira hiper-szuper készítmény, hogy mindenre jó egymás utáni esetekben is? Nem kell tartanunk a kórokozók  rezisztenciájától? Abszolút nem vagyok antibiotikum ellenes, csak ahogy visszaemlékszem az előző háziorvosunkra, ő "váltogatta" a különféle hatóanyagú/nevű antibiotikumokat.

 

Előre is köszönöm válaszát!

 

Üdvözlettel: Zsuzsa

Válasz:

Kedves kèrdezö. Hogy milyen antiniotikum kell szedni ez attol füg milyen eredetü gyulladàsrol van szò. Igy vilàgos hogy egy fajta antibiotikummal nem lehet minden gyulladàst kezelni. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Bárányhimlő

virushordozó e a szülő a barányhimlős gyerek kezelése alatt?

Válasz:

Kedves kèrdezõ. Gyakorlatilag a beteg gyerek a fōhordozõ. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Nebivolol mellé gyógytea

Tisztelt Doktornő/Dorktor Úr!

Férjem (43 éves) magas vérnyomásra/pulzusra reggel egy negyed Nebivolol Sandozt szed. Triglicerid szintje is magas: 5,1. HDL: 1; LDL: 3,75, összkoleszterin: 5,8. Éhgyomri vércukor: 5,6. A gyógyszer mellé napközben ihat 1 csésze gyógyteát, ami a következőkből áll: tyúkhúr hajtás, ösztörűs veronika hajtás, galagonya virágzó ágvég, cickafark hajtás, orvosi zsályalevél? 

Köszönettel!

Válasz:

Kedves kérdezö. A gyògyszerek mellett a tea fogyaszhatò. Hisze semmifèle kàros hatàsa nincs. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Torokbaj

Tisztelt Doktor úr/nő!Problémám 5 honappal ezelött kezdődött torokfájással.Gégészeten azt mondták kimrta a gyomorsav a torkom,kaptam savlekötőt amit 2 honapig szedtem.A probléma kezdetén abbahagytam a dohányzást is.azóta folyamatossan ugy érzem slejm van a torkomban amit nem tudok lenyelni sem felköhögni.időnként nehézlégzéssel is küzdök.voltam ujfent gégészeten,az orvos szerint a torkom rendben van viszont orsövényferdülésem és orjárat tultengésem van.voltam pajzsmirigy vizsgálaton ott nem találtak semmit,fogorvosnál is jártam,járok.pulmonologián légzőszervi allergiát találtak,kaptam aszmapipát de el is vették mert mégjobban fulladtam.legutobb a háziorvos gyulladáscsökkentőt irt a nyirokcsomra mert szerinte a fogam miatt megduzzadt,de a gyomrom hoszutávon nem birja.tanácsot szeretnék kérni milyen vizsgálatot javasol vagy mit tegyek hogy a nyelési nehézségem végre megszünjön?

Válasz:

Kedves kérdezö. Panaszai alapjàn egy allergiàs gyulladàs folyamatrol lehet szò. Ez okozza a torokfàjdalom. Javaslok torok fertõtlenitõ alkalmazàsa. Szàmos olyan szer kaphatò a gyõgyszertàrban recep nèlkül. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Epepolyp

 Kedves Doktor úr!

 

Kérdéssel fordulok Önhöz.

Hasi ultrahangon az alabbiakat állapították meg.

Az epehólyag átlagosan telt, fala nem vastagabb, lumenében egy 4mm-es hyperrerflectiv hangárnyékot adó kő látható, valamint a falról néhány max. 4mmes polyp domborodik be.

A párommal kisbabát szeretnénk. A kérdésem az lenne hogy ez mennyire befolyásolná a terhességet vagy a terhesség ezt az állapotot? Merhetünk emellett is babát vállalni?

Mit javasol a doktor úr?

 

Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát!

Válasz:

Kedves kérdezö. Kõzvetlen mòdon nincs befolyàsa a tehessègre. Annak ellenère hogy panasz mentes a kõ ēs polyp miatt terhessèg elött javaslom a sebèszi eltàvolitàs. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Laboreredmény eltérések

Üdvözletem.

30 éves natural testépítő vagyok a heti 5 2 órás edzést tartok napokban voltam vérvételen.

Táplálékkiegészítök amiket fogyasztok:

Napi 2 adag tejsavófehérje+glutamin+leucin

5g kreatin monohidrát

Táplálkozásom fő forrásai fehérje 1.5g kb /testsúj kg

Ezek az eltérések lettek érdekelne hogy ez normális ilyen intenzív tréningezés alatt vagy rossz?

Karbamid 8.10

Kreatinin 107

ASAT(GOT) 99

ALAT(GPT) 51

BASO% 1.80

 

Válasz:

Kedves kérdezö. Ilyen mestersèges tàplalèk kiegèszitö fogyasztàs esetèn az eredmènyek elfogadhatòk. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Gyógyszerek együtt szedése

Tisztelt Cím!

Szeretném megtudni, hogy az ASA protect pharmavit  100 mg-os vérhigítót lehet e együtt

szedni a Neocitran kapszullával. Influenza szerű tüeteim vannak.( végtagfájdalom, torokfájás, fejfájás (láz nincs). A háziorvosom nem rendel, ezért fordultam Önökhöz. Ha nem lehetséges ezek együtt szedése, kérem javaslatukat.

Várom szíves válaszukat, tisztelettel:

Ormándy Yvette

Válasz:

Kedves kérdezö. Ha làz nincs javaslom inkàbb citromos forrò teàt fogyasztani . Làz esetèn egyszerü làzcsillapitot is. Mellöze a Neocitran. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Dr. Mihranian Hermon - belgyógyász, addiktológus válasza

Sárgaság

Tisztelttel . Érdeklődnék étel mérgezés tud sárgaságot okozni ,,vagy valamilyen gyógyszer  kábítószer? Előre köszönöm a választ.

Válasz:

Kedves kérdezö. Az ètel mèrgezès szàmos esetben tud sàrgasàgot okozni. Ami a gyògyszert illeti ha àllergiàs valamelyik gyògyszerre igen tud. A kàbitòszer nem csak agyi kàrosodàst okozz a mjat is kàrositja. Igy hosszu tàvon sàrgasàgot okozhat. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!