Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó

Dr. Kerek Kriszta

116 kérdésre válaszolt

Kategóriái: szex, párkapcsolat

Szakterülete: párkapcsolat, szex

Bemutatkozás

 Dr. Kerek Kriszta vagyok, diplomámat a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem. Tagja vagyok a Szexológiai Tudományos Társaságnak. Párkapcsolati illetve szexuális problémákkal küzdő pároknak segítek abban, hogy újra boldog kapcsolatban, örömteli szexuális életet éljenek.

Kiemelt kutatási területeim: nemi vágy csökkenése a párkapcsolatban, gyermekkori szexuális nevelés szerepe a felnőttkori szexualitásban.

Legutóbbi válaszai

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Szakítás után

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Volt párom problémájával fordulok Önhöz.Tíz évig voltunk együtt,de 2018.év elején szakítottam vele.Sajnos az utóbbi egy évben már nem volt olyan a kapcsolatunk,mint azelőtt.Egyre jobban távolodtam tőle,részemről elmúltak az érzések,érzelmek.Ő azóta külföldön él,de szoktunk beszélgetni és néha össze is futunk,mert összeköt minket a keresztlányunk.

Sajnos mai napig nem tudott elfelejtetni.Még mindig szeret és szeretné velem újra kezdeni,de én már nem szeretném ezt a kapcsolatot "felmelegíteni".Mi lenne a megoldás arra,hogy tovább lépjen és elfelejtsen?

Ha számít,én voltam az első hosszútávú kapcsolata.

A segítséget előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező, A legjobb, ha őszintén elmondja neki az érzéseit. Tudatosítania kell benne, hogy ön már mint csak barát tekint rá. Ha ez már megtörtént, akkor egy ideig távolságot kellene tartani. Nem beszélgetni, nem találkozni, mert ez benne valószínű, hogy hiú reményeket táplál. Ha mindez hatástalan, érdemes lenne a volt párjának felkeresni egy szakembert, aki segít feldolgozni neki a szakítást. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Nem élvezem a szexet, baj lehet?

 

Mar egy ideje szexualis eletet elek a baratommal, kivanom es vonzodom hozza de egyszeruen nem elvezek semmit, se az ujjazast,nyalast, ha a mellemet kenyeztetni,a nyakam puszilgatja es meg a rendes szexet sem, olyan kozombos erzes, sot van hogy nem is erzem, pedig jol csinalja es be is nedvesedem ra es nem tudom mit kene tennem, es persze ugyan igy vagyok az onkielegitessel is, egyedul csiklo izgatasnal erzek valamit, de az sem nagy ordongosseg.

Válasz:

Kedves Kérdező! Fontos információkat sajnos nem osztott meg. Hány éves? Mióta él szexuális életet? Előző partnerekkel (ha voltak), milyenek a tapasztalatai? Milyen a kapcsolata a párjával? Ha nem érez semmit, honnan tudja, hogy "jól csinálja"? Mivel a nedvesedés beindul, ez jelzi, hogy a teste reagál. Valószínű, hogy pszichésen nem tudja magát elengedni, átadni önmagát az élvezetnek. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen érzéseket vár egy együttléttől és ezzel szemben "mit kap". Egy szakember segíthet megtalálni a válaszokat. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Aktussal kapcsolatos kerdes

Jònapot! Párommal mikor szeretkezünk mar 2x elofordult, hogy aktus kozben le lankadt neki. Nem ertettem a miertjet? Kerdeztem hogy mi a baj, mindig azt mondja semmi....de valami csak van.

Nagyon kellemetlen szamomra azt erzem velem van a baj. Lehet az a baj h duci vagyok es ez miatt tag lehetek? Neha ugy erzem mintha nem erezne ha bent van. Viszont ha lovaglo poz van akkor jo neki azt latom rajta. Van olyan is h alig all fel neko, nem olyan merev. Pl 1 hetig nem talalkozinj akkor nagyon all neki, de utana mar nem jellemzo. Mi lehet a baj? Velem van a baj?

Válasz:

Kedves Kérdező! Két alkalomnál még nem beszélhetünk rendszerességről, persze jó lenne tudni, hogy mennyi idő alatt történt ez a két eset. A merevedéssel kapcsolatos problémáknak több oka lehet. Ennyi információ nem elég arra, hogy ezt meg lehessen állapítani. Lehet pszichés ok vagy fizikális betegség, de lehet, hogy csak egyszerűen fáradt volt a párja, amikor ezekre az aktusokra sor került. Nem hiszem, hogy önnel van baj, de a miértekre a választ csak ő tudja megadni. Ha őt ez a két alkalom zavarja vagy gyakoribbá válik a merevedés elvesztése, akkor érdemes először felkeresni egy urológust, majd ha ő mindent rendben talál, akkor egy szexuálterapeutát. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Túl fiatalon szeretnék anya lenni

17 leszek a jövő hónapban, a párom 18 tavasszal. Igen, nagyon fiatalok vagyunk. 4 testvérem van, szinte 3-at én neveltem fel, anyámat annyira nem izgatta, hogy vannak. Elkezdett már 13-14 éves koromban foglalkoztatni az anyaság és egyre jobban azt érzem, hogy nagyon szeretnék saját pici babát. Viszont nekem még ott van 2 év gimi, szeretnék egyetemre menni. A barátomnak 2-3 éven belűl 2 szakmája is lesz. Később lenne biztos anyagi háttér, most viszont csak a szüleinkre tudunk támaszkodni, ha összejönne. Nem fog, hisz szedem a tablettát. De nem tudom kiverni a fejemből a baba gondolatát. Gondoltam arra is, hogy nem tudnánk neki eleinte mindent megadni, hisz nem lenne annyi keresetünk eleinte, suliba járunk mind a ketten. Ha babát látok egyből elsírom magam, és képes vagyok órákon át sírni, hogy nekem még nem lehet kisbabám. Szinte már teljesen bele vagyok betegedve. Segítsetek könyörgöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Ahogy a levelében leírta, szinte ön nevelte fel a testvéreit. Elképzelhető, hogy a "hiányuk" áll ennek az erős vágynak a hátterében. "Felnevelte" őket, és most úgy érzi, hogy kirepültek, már nincs annyira szükségük önre. Az életkorából adódóan gyermekként kellett olyan felelősséget magára vállalnia, ami sokszor a felnőttek erejét is meghaladja. Talán most úgy érzi, hogy már nincs szükségük önre? Azt írja, hogy az édesanyját "annyira nem izgatta, hogy vannak". Viszont ha saját babája lenne, a szülei támogatására szorulna. Itt érzek egy kis ellentmondást. Úgy érzi, hogy az édesanyja nagymamaként biztosabb támasza lenne az ön gyermekének, mint anyaként a sajátjainak? Abban ugye egyetértünk, hogy minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének? Ön pontosan látja most, hogy ezt önerőből nem tudná megadni neki(k). Az ön helyzetében azt tanácsolom, hogy a születendő babákra gondoljon, hogy nekik mikor lenne a legjobb megszületni, ne arra, hogy önnek mi lenne a jó. Biztos vagyok benne, hogy sikerül találni olyan időpontot, amire már nem kell sokat várnia önnek sem és a leendő gyermekeinek is olyan életet tud biztosítani, ami a legjobb a számukra. Addig is próbálja meg élvezni a fiatalságát. Minden életkornak meg van a maga feladata. Tanuljon, szórakozzon, élvezzék ki a párjával a kettesben töltött időt. Ha siettetjük a dolgokat (vagy késleltetjük), akkor nem a jelent éljük meg, nem vesszük észre a szépségeit, illetve kimaradhatnak olyan dolgok az életünkből, amik később hiányozni fognak, és akkor már sokkal nehezebb (vagy lehetetlen) megvalósítani őket. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Nem tudok teljesiteni az ágyban.

Tisztelt doktorúr(nő)!Olyan problémám van ,hogy nem működik rendesen a péniszem(56éves vagyok).Hiába gondolok aszexre vagy fantáziálok nem indul be a merevedés vagy csak nagyon minimálisan ami nem elég ,hogy behatoljak a hüvelybe.Nagyon szeretem afeleségem de sajnos ez miatt nem akar velem szexelni pedig nagyon kívánom őt .A viagrát már próbáltam működött is de csak ha szex van Van-e olyan gyógymód ami vissza állítja anormális potenciát mert szex nélkül nagyon nehéz meglennem .Így csak sóvárgok utána ,hogy de jó lenne egy kicsit hancúrozni.Sokat olvastam az EROGAN gyógyszerről,de nem mertem még kipróbálni erről mi a véleménye.Köszönöm megtisztelő válaszát.

Válasz:

Kedves Kérdező! Gyógyszer szedését csak akkor javaslom, ha szervi okai vannak a merevedési zavarnak. Ehhez szükség lenne egy kivizsgálásra, egy urológust és a háziorvosát kellene felkeresnie elsőként. Amennyiben a szervi okokat kizárják, szexuálterapeuta felkeresését ajánlanám, aki segít önnek megtalálni a miértekre a válaszokat, illetve segít a problémák megoldásában . Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Szakember

Tisztelt Szakértő!

Köszönöm, hogy válaszolt, de egy szakember hogyan tud ezen segíteni nekem, nehezen tudok ilyenről beszélgetni,illetve egy sima pszichológus vagy inkább szexológushoz menjek? 

Válasz:

Kedves Kérdező! Szexuálterapeuta felkeresése ajánlott. Meg vannak a módszerek, ha felkeres valakit, meg fogja látni, hogy hogyan, miben tud önnek segíteni. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Pszichés merevedészavar

Tisztelt Viktória! Azért fordulok önhöz segítségért mert stresszelek együttlét előtt és ezért nem vagyok képes aktust létrehozni. Nem gondolnám, hogy fizikai problémám lenne, mert a reggeli merevdés nem mindig, de jelen van. Legelőször kb 1 éve fordult elő velem és azóta folyamatosan jelen van, egy gát alakult ki a fejemben ami végül önbizalomhiányhoz is vezetett. Nem tervezek kapcsolatban élni, csupán "kalandozni" szeretnék ami ez miatt nem nagyon sikerül. Fordult már elő olyan is, hogy nagy nehezen sikerült életet lehelni belé de akkor meg túl hamar élveztem el. Voltam urulógusnál aki Szildenafil Teva (100mg) nevű gyógyszert írt fel de kellő magabiztosságot sajnos ez sem adott. Milyen orvoshoz kéne fordulnom ezzel/ezekkel a problémákkal?

Válasz:

Kedves Kérdező! Problémájával szexuálterapeutához kell fordulnia. Ha nincs fizikális problémája, a gyógyszer szedése nem javasolt, elsősorban a pszichés hozzászokás veszélye miatt. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Mi velem a baj

Tisztelt Szakértő!

Olyan problémám van, hogy nagyon gátlásos vagyok szexualitás terén, pedig voltak csajok akik kezdeményeztek, de így sem megy a dolog, ha egy csaj elkezd velem szemezni zavarba jövök, illetve a csóktól s,zextől rettegek. A lányokra az utcán nem tudok felizgulni, nem vagyok aszexuális mivel pornóra maszturbálok. Mi lehet a gond velem, mert trauma nem ért semmi? 

Válasz:

Kedves Kérdező! Általában az ismeretlentől félünk. Ha még nem volt szexuális kapcsolata, ez megmagyarázza félelmét és azt, hogy miért jön zavarba. A pornó ezen a helyzeten nem segít. Véget kellene vetnie a nézésének, hogy a valós világ ingereit be tudja fogadni. Ha egyedül nem sikerül megoldást találnia, javaslom, hogy szakembertől kérjen segítséget. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Hogyan maradhat sokáig állva a péniszem?

Sokáig nem volt barátnöm és most hogy lett, szembe kerültem egy új problémával. A probléma az hogy amikor a barátnömmel szexre kerül a sor kellöen kemény csak az az elsö együttlétig tudok maradni, illetve hamar elsülök behatolàs után. Ezen szeretnék változtatni, van e valamilyen mód arra hogy tovább maradjak merev? Ha nem foglalkozok, vagy foglalkozik ö a péniszemmel akkor megpuhul(még az elsö alkalom elött is). Ezt én arra vezetem vissza hogy eddig sok volt a pornó az életemben szex helyett és így szokott hozzá a péniszem. Most már egy ideje nem nézek pornót de nem tudom elég lesz-e ennyi? 27F

Válasz:

Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy a sok pornó az oka. A pénisze hozzászokott a folyamatos ingerléshez, és ha ezt a fajta stimulációt nem kapja meg, akkor csökken a merevedés. Az is elképzelhető, hogy az új kapcsolat miatt érzett szorongás és/vagy megfelelési kényszer miatt csökken a merevedés. Ha pár hét pornómentesség után nem javul a helyzet, akkor érdemes szakemberhez fordulni, aki segít megoldani a problémát. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Elhidegült a feleségem!

Tisztelt doktorúr(nő)!56 éves férfi vagyok a párom 43 éves.Van két tizen éves gyermekünk.Sajnos a feleségemnek volt három nőgyógyászati műtétje (ki vették a méhét ,majd a csonkot felvarták és ezek után hüvely plasztika volt első hátsó)Ezek miatt a szexuális életünk az nulla mivel annyira megviselte a sok procedúra ,hogy már nem akar velem egyáltalán lefeküdni ez már sajnos igy megy  másfél éve. Mondtam neki,hogy én ugyanúgy szeretem mint azelőtt és úgy kezelem mint nő,de ő nem tudja magát ezen túl tenni csak azt hajtogatja ,hogy ezigy neki jó megvan szex nélkül.Én ezt nem akarom elfogadni mert az orvos is megmondta,hogy ettől még ugyanúgy lehet szexelni mint azelőtt.Nem is enged közeledni úgy tesz mintha undorodna a szextől.Nagyon szeretem de ha ez igy megy tovább lehet hogy válás lesz a vége mert már a türelmem fogytán.Próbáltam már vele megbeszélni a dolgot ,de mindig eltereli a témát nem akar róla beszélni.Nagyon szeretem nemakarom elveszíteni .Mit tegyek,hogy a házasságom helyre jöjjön?Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Válasz:

Kedves Kérdező! Mondja el a feleségénék őszintén, hogy mit érez. Kérje meg, hogy ha egyedül nem tud megbírkózni az őt ért traumákkal, akkor kérjen segítséget. Ha fizikálisan minden rendben van, egy terapeuta jó eséllyel tud segíteni. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!