Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó

Dr. Kerek Kriszta

101 kérdésre válaszolt

Kategóriái: szex, párkapcsolat

Szakterülete: párkapcsolat, szex

Bemutatkozás

 Dr. Kerek Kriszta vagyok, diplomámat a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem. Tagja vagyok a Szexológiai Tudományos Társaságnak. Párkapcsolati illetve szexuális problémákkal küzdő pároknak segítek abban, hogy újra boldog kapcsolatban, örömteli szexuális életet éljenek.

Kiemelt kutatási területeim: nemi vágy csökkenése a párkapcsolatban, gyermekkori szexuális nevelés szerepe a felnőttkori szexualitásban.

Legutóbbi válaszai

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Firigid a nejem.

Tisztelt doktornő(úr)! 55 éves férfi vagyok 2 gyermek apja.Sajnos a feleségemmel nagyon megromlott a szexuális kapcsolatunk már kb 1,5 éve semmiféle szexuális élményünk nincs az-az nem szexelünk.Ő 42 éves és két nőgyógyászati műtéten esett át ami nagyon befolyásolja az együttlétünket.Úgy érzem,hogy teljesen el hidegül tőlem pedig én mindent megteszek,hogy oldjam benne a feszültséget,de sajnos úgy érzem,hogy mindhiába.Akárhogy kedveskedek,hogy legalább felébresszem benne a nemi vágyat kudarcot vallok és mikor a szxről próbálok vele beszélni rögtön más témára vált az az hagyjuk ezt a témát kijelentéssel  levagyok állítva Nem tudom ,hogy mit tegyek mert szeretem és nem akarom elveszíteni. Kérem tanácsát.Előre is köszönöm válaszát.

Válasz:

Kedves Kérdező, Két nőgyógyászati műtét mind testileg, mind lelkileg megvisel egy nőt. Ha a petefészkek is érintettek, akkor hormonális változás is állhat a háttérben, ami miatt nem kívánja a szexet. Nem tudom milyen műtétek történtek, de az is elképzelhető, hogy nem érzi magát nőnek többé (és ez független attól, hogy ön vagy bárki más hányszor mondja el neki). Mindezek mellett számos egyéb ok is állhat a háttérben. Az állandó "kedveskedést" vagy az intim témákról való beszélgetést nyomásként, elvárásként élheti meg a felesége. Én azt javaslom, hogy inkább arra próbálja meg inspirálni, hogy kérjen segítséget. A valódi okokat csak úgy lehet feltárni. Nagyon fiatal még ahhoz, hogy teljesen szexmentes életet éljen. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Merevedési zavarok

Tisztelt Dr Úr, DrNő!

23 éves végzős egyetemista vagyok, stresszes demotivált élettel, atópiás dermatitissel, néhány plusz kilóval. 

Szervi problémáim nincsenek. 

kb 8-10 hónapja ért véget egy párkapcsolatom, ami alatt intenzív szexuális életem volt, de minvel túlstresszeltem, hogy minden mindig jó legyen, néha merevedési problémáim volta (megjegyezném, addig egyszerv fordult elő ilyen csak, hogy túlstresszeletem, mert úgy éreztem, hogy túl tökéletes hozzám). Mivel merevedési probléma miatt nem jutottam el a magömlésig, ezért következett az önkielégítés, ami nálam sosem volt pár perc, minimum 30-40 perc, vagy több, esetenként 2 óra. A kapcsolatom véget ért, teljesen más okokból, nem voltak szexuális problémák. 

Azóta naponta legalább 2-3 alkalommal maszturbálok, néha folyton azt érzem, hogy merevedésem van. Szexuális életem azóta nem igazán van. Jelenleg az a problémám, hogy mikor oda jutottam, hogy valamilyen szexuális aktusom legyen, az előjáték alatt nagyon merev voltam -ez alatt csupán annyit értek, hogy én simogattam a partnerem, de ő még nem ért a péniszemhez,,. Aztán az orális szexnél már próblémák akadtak. (Persze éjjel hazaérve már nem volt gond mikor saját kézbe vettem a dolgot.) 

Ha lemondok teljes mértékben a maszturbálásról, akkor megszűnnek ezek a problémák? Jelenleg mozgásszegény életet élek, régebben nem éltem azt, és nem is voltak ilyen problémáim. 

Urológushoz kimondottan nem szeretnék menni, kellemetlen lenne -nem fizikaliag értem-, gátlásos vagyok. Készítményeket sem szeretnék szedni, ezért inkább valamilyen természetesebb, életmódváltó megoldást szeretnék. Ha ez nem segít, akkor más muszáj lesz a szakorvosi vélemény (mivel családban szinte mindneki orvos, ezért nem szeretnék rendelőbe menni, ugyanis a vidék kis 80-100 000 lakósú városban minden orvos ismeri egymást..).

Válaszát előre is köszönöm! 

 

Válasz:

Kedves Kérdező, A leírtak alapján nem tartom valószínűnek, hogy szervi problémái vannak. Sokkal inkább gondolok azokra a gátló tényezőkre, amit ön is említett. Megfelelési kényszer, önbizalomhiány, gátlásosság. Szexuálterápiával ezek viszonylag könnyen kezelhetőek, ha időben kér segítséget. Ma már az online terápia is elérhető, diszkréten, a saját otthona kényelméből. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Elhagyott a baratnom kozel 9 ev utan

Tisztelt szakerto!

A baratnom szakitott velem kozel 9 ev utan, azt mondja hogy nagyon szeret de mar csak ugy mint egy baratot. Kozosen veszitettuk el a szuzessegunket viszonylag keson 21 evesen, mas nem volt az eletunkben, kozel het eve elunk kulfoldon egyutt, en nagyon szeretem ot de teny hogy ellaposodott a kapcsolatunk minden teren, de most hogy szakitott velem rajottem hogy mennyi mindent lehetett volna tenni hogy ezt megelozzuk illetve lehetne tenni tovabbra is hogy helyre hozzuk. En mindent megtennek hogy visszakapjam, de o szerelmes lett masba, egy 22 eves ferfiba akivel allitasa szerint szavak nelkul is megertik egymas, nagyon faj elfogadni hogy veget ert es nem tudom magamban ezt lezarni. Meg csak 5 napja tortent, tovabbra is egyutt elunk es rengeteget beszelgetunk, mindenben segit es tamogat, de megorulok a fajdalomtol, egesz nap azon kuzdok hogy ne sirjam el magam, zarkozott tipus vagyok aki nehezen enged magahoz kozel masokat igy nincsenek barataim, csak o van nekem es rettegek a maganytol, ami ram var ha o nem lesz... Mi tevo legyek? Nem reg meg hazassagot, lakasvasarlast majd gyerekeket terveztunk, honapokkal ezelott is mondogatta hogy nem is erti hogy szerethet engem ennyire, ehhez kepest most minden amit igaznak hittem, az elkepzelt kozos jovonk egy pillanat allatti eltunt, teljesen ossze vagyok torve. Van eselyunk a jovoben, hogy ujra egyutt legyunk? Lehet, hogy ez csak egy fellangolas, ami elmulik majd nala es visszajon hozzam? 

Koszonom szepen a segitseget! 

Válasz:

Kedves Kérdező, Elképzelhető, hogy ez csak egy fellángolás. Lehet, hogy a barátnője most jutott el arra a pontra, hogy mielőtt elkötelezi magát, szeretné megtapasztalni milyen egy másik párkapcsolat. Lehet, hogy kicsit elbizonytalanodott, megijesztette a "végleges" elköteleződés gondolata, és az a másik azért tudott érzelmileg közelebb kerülni hozzá. Én úgy gondolom, ha a barátnője segíti és támogatja önt, akkor pozitív érzelmei vannak. Az, hogy ez szerelem vagy (baráti) szeretet, az idő fogja eldönteni. Megértem, hogy sokként érte a döntés, és nem tud túllépni rajta, de ez 5 nap után nem is várható el. Adjon a barátnőjének és önmagának is időt. Bármilyen nehéz, próbáljon meg egy kicsit élni nélküle. Tegyen meg dolgokat, amikre eddig nem volt ideje vagy amit régóta szeretett volna kipróbálni. A különköltözés, amennyiben megoldható, egy jó döntés lenne, mivel az állandó szembesülés a szakítással, illetve a volt barátnőjének a látványa késleltetné a "gyógyulás" folyamatát. Kitartás, bármi megtörténhet! Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Gátlásosság

Tisztelt Szakértő!

Nekem olyan problémám van, hogy 24 éves elmúltam és sose volt barátnőm, tapasztalatlan vagyok teljesen, oka az, hogy rendkívül gátlásos vagyok nem csak lányok terén hanem minden hogy. Voltam pszichológusnál, de nem segített. Mit csináljak, úgy érzem teljesen lemaradtam az életről

Válasz:

Kedves Kérdező! Már többször meg lett válaszolva a kérdése, ha követi az azokban leírt tanácsokat biztos vagyok benne, hogy sikerrel jár.
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Mit jelenthet ez a kettős viselkedés részéről?

Kedves Doktornő!

Kb. 10 éven át nagyon szoros baráti kapcsolatom volt egy fiúval, annak ellenére, hogy én lány vagyok, folyton együtt voltunk, a padtársam volt, suli után is maradtunk beszélgetni. Többen terjesztették, hogy mi biztosan együtt vagyunk, de akkor a fiú azt hangoztatta, hogy neki nem tetszik senki. Nagyon kedves volt velem, karácsonykor verset is írt nekem, amikor szomorú voltam megvigasztalt és megvédett. Mondta hogy jó lenne ha egy osztályban folytatnák a középsulit, de külön tagozatra kerültünk. Az egyik tanárnő mondta, hogy a fiú mindig kérdezősködik felőlem meg mondta a tanárnak hogy én milyen jó sportoló vagyok. Sajnos egy úszóversenyen eléggé leszerepeltem, nem értem el helyezést. Amikor ezt a fiú megtudta, kíváncsi volt, hogy hanyadik lettem és az egyik barátnőm azt mesélte nekem, hogy az egyik tesitanárral  a hátam mögött közösen a saját sportolói jegyzőkönyvemben a időeredményeimet, aztán a srác hencegett a többieknek, hogy megtudta, hogy hanyadik lettem. Később a tanár is megerősítette, hogy ez megtörtént. Én ezt kétszínűségnek éreztem, hogy naponta beszélgetünk, de nem hajlandó egyenesen megkérdezni tőlem, inkább a hátam mögött kutakszik, utána gúnyolódik is. Emiatt összevesztünk, a fiú még sírt is. Azóta kerüljük egymást, nem szólunk a másikhoz. Eleinte még ki akart velem békülni, de akkor én még nem akartam, utána ő játszotta a sértődöttet, kígyót-békát mondott rámés állította, hogy én gyűlölöm őt meg a semmin hisztizek. Ha meglátott a suliban úgy tett, mintha levegő lennék. Közben visszahallottam, hogy továbbra is kérdezősködik utánam, ha beszélgetek egy közös baráttal, őt mindig megkérdezi, hogy mit mondtam. Kb. 4 hónap múlva ki akartam vele békülni, de megtudtam egy közös baráttól, hogy ő nem hajlandó erre. Viszont továbbra is bámult, volt, hogy elment mellettem és vigyorgott magában. Mikor felléptem és ki voltam szépen sminkelve, akkor is hosszasan nézett az öltözőnél, még úgyis, hogy látta, hogy látom. Aztán az egész táncomat végignézte. Ez azért volt fura, mert a többi előadást nem nézte meg, csak az enyémet. Ha folyton néz meg kérdezősködik , miért nem akar velem kibékülni? Esélyes, hogy tetszhettem neki?

 

Válaszát előre is köszönöm

 

16/L

Válasz:

Kedves Kérdező, Minden lehetséges. Elképzelhető, hogy csak meg van sértődve, amiért nem akartál vele kibékülni. Adj neki még egy kis időt. Ha igazán tetszel neki és szeretne tőled valamit, akkor hidd el, hogy tenni fog érte. Sok sikert!
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Problema lehet belolle?

Hello.Parkapcsolatba elek a masodik unokatestveremmel,ha netalan gyereket szeretnenk mennyi az esely ra hogy valami betegseggel szulessen?

Válasz:

Kedves Kérdező, Másodunokatestvérek között kicsi a genetikai egyezés, így a genetikailag örökölhető betegségek esélye jelentősen csökken, így a gyermekvállalás ritkán jelenthet problémát.
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Korai magömlés

Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő!

Egy 26 éves normál testalkatú fiatal ember vagyok. A problémám az lenne, hogy évek óta korai magömlésben szenvedek. Az előjáték és az orális szex alkalmával még semmi gond, de amint a behatolásra kerül a sor, pár tolás után el is élvezek. Semmi magabizosságom nincs, a legtöbb aktus alkalmával Kamagra zselét használok. Nem tudom hogy ez egy esetleges gyerekkori berögződés amikor arra törekedtem, hogy minél hamarabb végezzek, vagy az hogy ritkán kerül sor szexre, 2 hetente, havonta, így esetleg elszokhattam a behatolás érzésétől, vagy az intenzív pornóra való kielégítés okozza.  Illetve a másik kérdésem az lenne még, hogy ezzel a problémával urológushoz, vagy inkább szexuálterapeutához érdemesebb fordulni? Előre is köszönöm. 

Válasz:

Kedves Kérdező, Az ön által felsorolt okok külön-külön is okozhatnak korai magömlést, így együtt, szinte kikerülhetetlen a negatív hatás. Bár ön még fiatal, azért egy urológia vizsgálat sem felesleges ilyen esetben, de a levele alapján nagy valószínűséggel pszichés okokra vezethető vissza a probléma, ezen pedig szexuálterapeuta tud segíteni. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Szexuális probléma

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

26 éves nő vagyok, 18 éves koromtól élek nemi életet, összesen 3partnerem volt, a jelenlegi évek óta tart. A problémám, hogy soha nem volt orgazmusom, semmilyen formában, mèg csak közel sem jártam hozzá. A szexuàlis vàggyal semmi probléma, viszont nagyon elkeserítő, hogy minden próbálkozás ellenére eredménytelen minden. Az együttlét alatt  nagyon minimálisan érzèkelem, hogy "mi zajlik egyáltalán", semmi kellemes érzés...Voltam orvosnál, azt mondta lelki eredetű problèma. Nem hiszem, hogy ennyi év alatt tényleg erről lenne szó, főleg, hogy semmi erre utaló dolog nem történt velem. A párommal sokat beszèlünk erről, nagyon el vagyok keseredve. Van-e valami ötlete, tanácsa, hogy mit lehetne tenni ebben a helyzetben? Vàlaszát előre is köszönöm! 

Válasz:

Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy az elmúlt 8 év pont arra bizonyíték, hogy a problémája lelki eredetű, főleg, hogy szervi elváltozást nem találtak. A nők az orgazmuskészséget nem kapják készen, mint a fiúk az első éjszakai magömléssel. A nőknek ezt meg kell tanulni. Ha nem sikerül, az állandó kudarc frusztrációt okozhat és elindul egy folyamat, amiben már nem az elsődleges ok a kiváltó tényezője az orgazmus elmaradásának, hanem a frusztráció okozta másodlagos negatív érzések. Én mindenképpen javaslom, hogy keressen fel egy szakembert, aki tudja önt segíteni a probléma rendezésében. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Miért félek a nőktől

Tisztelt Szakértő!

Én nekem olyan problémám van, hogy félek a lányoktól, félek a csóktól, szextől 24 éves vagyok mi lehet az oka talán anyám miatt mert én vagyok anyuci picia fia?

Válasz:

Kedves Kérdező! Ugyanazt tudom válaszolni, mint az eddigiekben. Javaslom, hogy keressen egy szakembert, aki segít önnek tisztázni az érzéseit, és segít az önbizalmának, önértékelésének növelésében, amitől könnyebb lesz az ismerkedés is.
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Problémák a szexben

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 

Azzal a problémával, kérdéssel fordulok Önhöz, hogy párommal problémák adódtak a szexuális életünkben. Már nagyon régóta érez kisebb-nagyobb fájdalmat (ez változó  mikor mennyire) szex közben. Sokszor járt már nőgyógyásznál, Lactofeel, Cikatridina, Dalacin szájon át, illetve kúp formájában is volt már alkalmazva, de nem eredményeztek változást. Hasi-, hüvelyi ultrahang és rákszűrés sem mutatott semmi elváltozást, problémát. Továbbá probléma, hogy nem is kívánja soha a szexet, semmi ingerenciát nem érez rá és orgazmusa sem volt még sosem. Jangee fogamzásgátlót szed. A menstruáció ideje alatt nem szedi, egyedül akkor tapasztaljuk azt, hogy némileg kívánja a szexet, viszont ilyenkor mégsem szeretné megpróbálni sem, higiéniai okok miatt. 22-24 évesek vagyunk, 2,5 éve vagyunk együtt és sajnos nincs nemi életünk, havi 1-2 alkalom mindössze. Az utóbbi időben sajnos ez egyre több vitát is szül köztünk, ő engem hibáztat, hogy biztosan velem van a baj, vagy béna vagyok, én pedig sajnos őt, mert nem érzem, hogy szeretne bármit is tenni a dologért. Szeretném megmenteni a kapcsolatunkat és egészséges nemi életet élni. Kérem tanácsát, mit tehetnénk, hova fordulhatnánk még?

Köszönettel.

Válasz:

Kedves Kérdező! Amennyiben a fizikális vizsgálatok nem mutattak eltérést, nagy valószínűséggel lelki okai vannak a panasznak. Szexuálterápiában fájdalmas közösülésnek hívjuk a jelenséget. A párja nem kívánja a szexet, nincs vágy, nincs izgalmi állapot, nincs lubrikáció, vagyis a hüvely nem nedvesedik (megfelelően). Próbáljanak meg síkosítót használni az együttlétek alkalmával, valószínűsíthető, hogy ezáltal csökkeni fog a fájdalom. Alapjában véve én azt gondolom, hogy a fájdalom csak következmény, és a kiváltó okot kell megtalálni, hogy miért nem kívánja a partnere a szexet. Én szakember felkeresését javaslom, aki segít kideríteni a vágyhiány okát. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!