Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó

Dr. Kerek Kriszta

77 kérdésre válaszolt

Kategóriái: szex, párkapcsolat

Szakterülete: párkapcsolat, szex

Bemutatkozás

 Dr. Kerek Kriszta vagyok, diplomámat a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem. Tagja vagyok a Szexológiai Tudományos Társaságnak. Párkapcsolati illetve szexuális problémákkal küzdő pároknak segítek abban, hogy újra boldog kapcsolatban, örömteli szexuális életet éljenek.

Kiemelt kutatási területeim: nemi vágy csökkenése a párkapcsolatban, gyermekkori szexuális nevelés szerepe a felnőttkori szexualitásban.

Legutóbbi válaszai

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

A párom szerint merevedési és potenciazavara van

Tisztelt doktor Úr/Hölgy!

A párom szerint merevedési zavara van. harmadik éve vagyunk idézőjelesen együtt, neki akkor még élettársi kapcsolata volt kicsit bonyolult elmondani ezt a helyzetet szóval akkor volt ő is és én is, abban az időszakban nem is voltak problémái ahogy egy ideje nem fekszik mellette nő sajnos még nem költöztünk össze onnantól vagyis gondoom onnantól elkezdett furcsán viselkedni nem akart velem találkozni ritkán találkoztunk. Amikor találkoztunk mint utóbb elmondta csak bogyó vagyis bevett vaami viagra szerűt hogy le tudjon velem feküdni úgymond ki tudjon elégíteni. Emllítette, hogy volt hogy a párja mellett feküdt aludt és alvás közben volt vele és fel semébredt, nekem viszont azt mondja hogy ki akar elégíteni neki akkor jó ez miért lehet? A másik dolog, hogy valóban elmehet az önbizalma ilyen esetekben? A megszokott környezetébő való kiesés is befolyásolhatja a dolgok menetét és esetleges érzelmi befolyások is kiválthatják? Mindenen sokat agyaló férfi sok stressz éri és sokat pörög mindenen ez is ehet kivátó ok? Vagy még az hogy egyvalamit nem árul el hogy miért nem lehetünk még együtt? Esetleg én vagyok a kiváltó oka ennek az egész esetnek túlságosan meg akar felni nekem mint érzelmileg is és az ágyban is? Most elkezdett használni egy krémet ami szerintem bevállhat de folyton kétekedik és agyal mindenen.

 

Mielőbbi gyors és kedvező válaszában bízva maradok tisztelettel:

                                                                                            Szucsán ANgéla

Válasz:

Kedves Kérdező! Amit felsorolt az mind kiválthatja a merevedési problémákat. Elképzelhető, hogy mind szerepet játszik egy kicsit, de az is, hogy ezektől az okoktól teljesen független a ok. Ezt így lehetetlen megmondani. Ha pszichés problémáról van szó, akkor hiába a pirulák, krémek, csak ideig-óráig hatnak maximum, mert a kiváltó okot nem szüntetik meg. Mindemellett nagy a hozzászokás veszélye, ami egyrészt azért gond, mert egy idő után már egyáltalán nem hat, másrészt, az esetek nagy többségében, ha megszűnik/megszűnne a probléma, akkor sem meri elhagyni a férfi. Én mindenképpen szexuálterápiát ajánlok, de előtte az sem árt, ha felkeres a párja egy andrológus/urológus szakorvost, aki kizárja az esetleges szervi elváltozásokat. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Hogyan tovàbb

Tisztelt Doktor Ùr/Nő!

 
Röviden bemutatkozom:
Teljesen normàlis 28èves nő, 2,5ève hàzas (10,5ève kapcsolatban), van munkàm, baràtaim...
A problèmàm a következő: idèn nyàr òta teljes szemèlyisèg vàltozàson megyek keresztül, aminek nem igazàn talàlom az okàt (hacsak nem a fogamzàsgàtlò tabletta elhagyàsa).
Ez a problèma termèszetesen leginkàbb a hàzassàgomra van negatìv hatàssal ès nemigazàn tudom, hogy merre tovàbb...
Mindig is kiegyensùlyozott voltam, voltak terveim, cèljaim (nagyjàbòl azt is tudtam hogyan èrjem el őket...)
Remek csalàdban nőttem fel (anya+apa), jò tanulò voltam, nem sokat buliztam, kapcsolatom sem volt 18èves koromig, amikor is megismertem a fèrjem (ő 11,5èvvel idősebb nàlam). Akkor nagyon vàgytam màr a szerelemre ès ùgy tűnik elsőre kivàlòan vàlasztottam, tökèletes kapcsolat a miènk, igazi őszinte nagy szerelem, jegyessèg, hàzassàg, 10évig tartò ròzsaszìn köd.
Ès idèn nyàron valami megvàltozott bennem, persze őt mèg mindig nagyon szeretem, de valahogy màshogy ès fontosabb lettem "èn", hogy èn mit akarok, nekem mi lenne jò...(pedig egy hàzassàgban inkàbb "mi" van)
Nagy az èrdeklődèsi köröm, nagyon nyitott lettem, szìvesen pròbàlok ki ùj dolgokat, kicsit vakmerőbb is lettem, megnőtt az önbizalmam is az utòbbi időben.
Több vègzettsègem is van ès igazàbòl nem is tudom merre kène indulnom,mostansàg egyre többet kìnoznak ilyesmi gondolatok, èrzèsek: "èlnem kène", utazni, bulizni, màs fèrfiakkal megpròbàlni, egyedül lenni...
Közben persze a fèrjem imàd, ő remek ember, ès nem szeretnèk neki fàjdalmat okozni, de egyre többször veszem azt èszre, hogy valahogy nekem a kapcsolatunk nem olyan fontos mint règebben, szìvesen vagyok egyedül, baràtokkal nèlküle. Nagyon rossz ezt kimondani ès nem akarom, hogy ìgy legyen.
Màsrèszről a mi kapcsoltunk olyan szuper ès harmonikus volt, hogy nem hiszem hogy arra vàgynék hogy mindez megvàltozzon, de mègis olyan furcsa èrzèsek kavarognak bennem ès annyira utàlom ezèrt magam...ès fogalmam sincs hogyan tovàbb...
Ön szerint mi lehet velem a problèma? (Tùl koràn ismertem meg az igazit, nem èltem eleget, most jönne ki a korkünbsèg...?)
Igazàbòl azt sem tudom szeretnèm-e ezt ìgy tovàbb (igazàbòl semmit nem tudok)ès hogy mièrt nem tudom megbecsülni amim van, persze szeretnèm hogy minden olyan legyen mint règen ès hogy ugyanùgy èrezzek, de van erre esèly, ha ilyen vàgyak vannak bennem " a màs" irànt?
(Ui: ès ha belegondolok a jövőbe, magamat nem is fèltem akàrhogy is lesz, de őt nagyon, neki èn vagyok a mindene, megmondom őszintèn ha nem lennènk hàzasok màr lehet hogy kilèptem volna...de a hàzassàgban is vannak hullàmvölgyek...csak az a baj hogy ez egy oldalù hullàmvölgy, valami velem nem stimmel...ès nem tudom van-e èrtelme a harcnak vagy milyen megoldàs van a problèmàmra...)

Válasz:

Kedves Kérdező! Azt hiszem ön már meg is válaszolta, hogy miért érez így. Valószínű, hogy hajtja a kíváncsiság, mivel a férjén kívül senki más nem volt az életében. Azt kell mondjam, hogy ez egy teljesen természetes dolog, ugyanakkor megértem azt is, hogy miért nehéz a döntés. Én azt javaslom, hogy a következő kérdéseken kellene elgondolkodnia, és teljesen őszintén válaszolnia saját magának. Szereti még a férjét? Kielégítő a szexuális életük? Hosszútávon el tudja képzelni vele a jövőjét? Ha a férje nem szeretné ennyire, könnyebb lenne a döntés? Mi történt a nyáron, hogy "személyiségváltozáson" megy keresztül? Ha tudná, hogy nincs visszaút, bármi történik is, akkor is kilépne legszívesebben a kapcsolatból? Segíthet a régi módszer is, írja le a pro és a kontra érveket. A végére tisztábban fog látni. Amennyiben mégsem sikerül, javaslom, hogy kérjen szakembertől segítséget, aki segít tisztázni önnek az érzéseit. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Nem működik.

Üdv. Most költöztünk össze a párommal. Az lenne a kérdésem hogy miért nem tud csak orálisan eljutni a csúcsra???? Ez engem nagyon zavar. 

Válasz:

Kedves Kérdező! Erre nagyon nehéz így válaszolni. Őt megkérdezte már erről? Elképzelhető, hogy erre kondicionálta magát, magyarul ezt szokta meg. Vagy így érzi elég erősnek az ingerlést, ami szükséges az orgazmus eléréséhez. Az is lehet, hogy tudat alatt a nem kívánt terhesség ellen védekezik azzal, hogy az aktus során nem éri el az orgazmust. Javaslom, hogy beszélgessenek erről, ha nem jutnak előrébb, és a párja is partner ebben, akkor kérjenek segítséget. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Lekéstem valamiről?

Tisztelt Szakértő!

24 éves vagyok nem volt sosem barátnőm, bulizni nem voltam, nem éltem. Valami baj van velem?

Válasz:

Kedves Kérdező! Nem gondolom, hogy baj van önnel, de ez nagyon kevés információ. Jól érzi magát így? Szeretné, hogy ez változzon, de valami mégis visszatartja? Azt kellene átgondolnia, hogy mit érez ezzel kapcsolatban. Miért nem történtek meg ezek a dolgok? Ha csak a társadalmi elvárások miatt tartja furcsának, hogy ön "nem megy a tömeg után", akkor ne aggódjon. Ha azonban úgy érzi, hogy szeretné, de valami gátolja, akkor az okokat kell megtalálni és változtatni. Ha egyedül nem megy, javaslom, hogy kérje szakember segítségét, aki segít önnek ebben. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Esélyes, hogy többet érzett irántam?

Kedves Doktornő!

Volt egy nagyon jó fiú barátom, aki éveken át a padtársam volt a suliban: mindig együtt voltunk, kémiaórán a kísérlettársánakválasztott, rengeteget beszélgettünk iskolán belül és kívül is, rengeteget versenyeztünk együtt. Mindig nagyon érdekelték az egyéni eredményeim is, és úgy éreztem, kölcsönösen tiszteljük egymást. A szülei is jól ismertek, a nagymamája mondta, hogy nagyon sokat hall rólam.Többen állították, hogy biztosan mi szerelmesek vagyunk egymásba, mikor az osztályfőnökünk mondta, hogy ez egy igazi fiú-lány barátság, aztán a srác a szünetben rám nézett és mondta, érdekes hanglejtéssel, hogy fiú-lány barátság. Verset is kaptam tőle mikulásra, mikor az osztálykiránduláson nem tudtam fürdeni, ő kiült mellém beszélgetni. Egyszer nézett engem és mondta hogy miért nem megyek vele egy osztályba középsuliban is. Úgy gondoltam, ezek kis kedvességek, de eléggé elbizonytalanított, mikor néha tett burkolt szexuális megjegyzéseket, és nemegyszer kaptam rajta, hogy vizslatja a testem. Középsuliban is mindig átjárt hozzám, és a közös tanárunknak is dicsérgette az eredményeim, a tanár mondta is, hogy látja, hogy nagyon pártol engem ez a fiú. Sajnos összevesztünk. Nem szólunk egymáshoz, hosszú történet, hogy miért. Úgy tesz, mint aki nem ismer, és a hátam mögött minősít. Viszont akárhányszor meglát, bámul, és kérdezősködik utánam a hátam mögött. Egyik osztálytársa mondta, hogy mindig rólam beszél. Nem értem, hogy ha ennyire nem akar már semmit, akkor miért érdeklődik még mindig a hátam mögött. Egyik osztálytársa azt mondta, hogy látja, hogy szeret engem. A leírtak alapján elképzelhető, hogy szerelmet érzett irántam a fiú?

 

 

Válasz:

Kedves Kérdező! Elképzelhető igen, hogy ez a fiú szerette önt, mint ahogy az is, hogy még mindig szereti. Talán azért "minősíti" önt a háta mögött, mert sértve, megbántva érzi magát. Nem derül ki, hogy min vesztek össze, így önnek kell átgondolnia, hogy helyreállítható-e ez a barátság, ami idővel akár párkapcsolattá is alakulhat. Ha igen, akkor lehet, hogy önnek kellene egy beszélgetést kezdeményeznie, ahol tisztázzák a nézeteltéréseiket. A levélből számomra az derül ki, hogy nagyon fiatalok, de a barátságuk több évig tartott. Ne hagyják veszni! Békülés után pedig bárhogy alakulhat a kapcsolatuk, ha mindketten szeretnék. Sok sikert! Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Érdemes e pszichológushoz fordulnom?

18 éves vagyok és merevedési zavarom van azt hiszem. Pár hónapja vagyok együtt az első normális baránőmmel és mikor szexuális útra kezdtük terelni a kapcsolatot nekem gondjaim adódtak. Vagyis az első alkalom előtt sokat stresszeltem és akkor aztán egyáltalán nem sikerült normális merevedést előidéznem pedig nagyon kívánom a baratnőm.Azota tobb próbálkozás is volt és egyre jobb lett egyre kevésbé stresszeltek és a merevedés is már jön simán magatol mégis amikor arra kerülne sor , hogy a barátnőm hozzám er és ő kényeztetne akkor elkezdek lankadni megijedek,hogy nemfog rendesen felállni. Ha együtt vagyunk intim helyzetben általában feláll, de mikor elkezdünk pettingelni így random elkezdek agyalni és lelankadni nem ertem miert...emiatt nem sikerült még normális két oldalu szexuális kapcsolatot létesítenünk és ez nagyon megvisel engem, barátnőm jól tolerálja,de szerinte segítségre lenne szükségem..

Mi ilyenkor a teendő, milyen orvoshoz forduljak,milyen reményeim lehetnek?

 

Köszönöm előre is!

Üdv!

Sz.

Válasz:

Kedves Kérdező! A levelében már meg is válaszolta, hogy mi a probléma. A stressz és a megfelelési kényszer miatt vannak problémái a merevedéssel. Szexuálterapeutát ajánlok, aki az ön problémájának megfelelő terápiával és feladatokkal segít a szorongás leküzdésében, ami által a merevedése is megfelelő lesz. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Kellemetlen

Tisztelt Doktor!

 

Egy kellemetlen problémával fordulok Önhöz. 9 éve élek boldog házasságban, 2 gyermekem van. Nincs nagy szexuális tapadztalatom, összesen 3 párkacsolatom volt és mondhatom, hogy elég konzevatív természetem van. Az a gondom, hogy szexuális életünk a férjemmel megváltozott, nehezen tudom leírni, de a legutóbbi együttlét alkalmával olyn dolgot szeretett volna, ami nekem nem igazán fér bele. Eddig is észrevettem, hogy simogatás+ egyéb, érdeklődik az anális dolgok iránt , viszont most ő várta el tőlem, hogy én simogassam ezen a területen. Nekem ez nagyon kellemetlen, ezt senkivel srm tudom mebbeszélni. Arra vagyok kíváncsi, hogy csak én vagyok prüd vagy ez talán valóban nem fér bele a normál szexuális életbe. Tudom, hogy meg kell beszélnem vele csak nagyon tanácstalan vagyok és amióta ez történt talán boldogtalan is. Velem van a baj? Vagy ez talán tényleg nem elvárható dolog? Előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy az ön és a férje részéről is "jogos" az igény. A férfiak prosztatája igen érzékeny, és amelyik férfi le tudja győzni az ellenállását az anális izgatással szemben, extra élvezetekhez juthat. Így a férje részéről "jogos" az igény, hogy ő ezt szeretné, kívánja. Az ön részéről pedig azért "jogos", mert ha ezzel kapcsolatban ellenállása van, akkor nem várható el öntől, hogy megtegye. Ilyen esetekben, ahogy ön is írta, az a legcélravezetőbb, ha megpróbálják megbeszélni a dolgot és kompromisszumos megoldásra jutni. Az is segít, ha ön tisztázza magában, hogy pontosan miben is rejlik az ellenállása. Ha beszélgetnek róla, és arra az elhatározásra jut, hogy mégis megpróbál ilyen módon is örömet okozni a férjének, javaslom, hogy beszéljék meg, hogy ön szabja a határokat és a feltételeket. Még az is elképzelhető, hogy a férje izgalmát látva, egy idő után megszűnik az ön ellenérzése is. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Tetszhetek neki ?

Kedves Doktornő!

Néhány éve egy rendezvényen találkoztam egy fiúval, általában mindig úgy alakultak a helyezések, hogy én meg ő voltunk elöl, szóval névről ismertük egymást, párszor összetalálkozott a tekintetünk is. Egyik alkalommal a fiú rám köszönt, máskor gratulálni is odajött, de a körülmények miatt sosem tudtunk igazán beszélgetni egymással, így maradt a metakommunikáció. Mivel ezek után (más városban lakunk) nem keresett semmilyen közösségi oldalon, úgy éreztem, csak barátságos, illetve akkor még nem volt nagy tapasztalatom a fiúk terén, így én sem mertem felkeresni őt. Eltelt három év, és Facebookon szembejött velem a profilja,  bejelöltem, még aznap visszajelölt. Hogy valahogy tudtára adjam, hogy tetszik nekem, mindig lájkoltam az aktuális képeit vagy valahogy reagáltam rá. Külön, privát üzenetben felköszöntöttem születésnapján, de azt is csak megköszönte, beszélgetés sajnos nem kezdődött el, mert úgy éreztem, akkor már túlságosan nyomulósnak tűnnék lány létemre, így maradtam a lájkoknál. Ő ennek ellenére az akkoriban kirakott képeim közül egyiket sem lájkolta, a születésnapomon sem köszöntött fel. Már úgy voltam vele, biztos, nem érdeklem. Nagy meglepetésemre a következő képem lájkolta, sőt azóta bármilyen képet posztolok magamról a Facebookra, azt is tetszikeli. Mikor láttam, hogy ennyit lájkol, bekövettem Instagramon, és ő vissza is követett, az instás képeim is belájkolja, a múltkorit például elsőként. Nem értem, mi történhetett. Eddig bármilyen képet raktam ki, nem reagált, az utóbbi fél évben pedig mindent lájkol. Tudom, hogy ezek a lájkok nem mérvadóak, és lehet, hogy csak bemagyarázom, de én ezt is egyfajta jeladásnak, "kommunikációnak" érzem. Elképzelhető, hogy kölcsönös a szimpátia?

 

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy kölcsönös a szimpátia. Bár elég sok idő telt el, lehet, hogy most alakult úgy az élete, hogy barátságnál többet is el tudna képzelni. Ugyanakkor az is lehet, hogy azért nem kezdeményezett, mert jó ismerősként, barátként tekint önre. Minden megtörténhet. Én azt javaslom, hogy ha igazán tetszik önnek ez a fiú, akkor bátran adjon egyértelműbb jeleket, így gyorsabban ki fog derülni, hogy van-e esély egy komolyabb kapcsolatra. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Merevedési zavar

Tisztelt Szakértő!

31 evés férfi vagyok. Párommal kicsivel több mint 1 éve vagyunk együtt, ami távkapcsolat, 2-3 hetente tudunk találkozni és ekkor 4-5 napot töltünk együtt. De napi kapcsolatban vagyunk, online többször is videotelefonálunk egy nap. A merevedési gond sajnos hullámzóan előfordul a sexuális együttlétek alkalmával. Legelső együttlétünk is emiatt hiúsult meg és úgy érzem ez azóta végigkísér. Voltak jobb periódusok, nyaralás alkalmával napi többször is volt megfelelő erekcióm a sexhez, habár ekkor sem tartott tovább az aktus 5 percnél. Önkielégítéskor minden rendben, hosszan tartó és kemény merevedést tudok előidézni, illetve ha a párom közel simul hozzám gyengéden kényeztet akkor is megtörténik az erekció. Viszont amikor a behelyezésre kerülne a sor, erejét veszti a péniszem és emiatt elég gyakran nem sikerül az együttlét. Ezért nagyon sokat gondolkodom rajta, amikor egyedül vagyok, hogy mit kellene tenni. Párom azt gondolja, nem elég vonzó számomra, ami nem igaz, a meztelen testének a puszta látványától is izgalomba jövök, de amikor belegondolok, hogy akkor most szexelni fogunk, akkor nagyon gyorsan befeszülök és nem tudok elvonatkoztatni, mert félek attól, hogy ismét kudarcot vallok. Beszeltünk már erről, de időről-időre visszatér a probléma. Mit javasol?

Üdvözlettel:

B. Tibor

Válasz:

Kedves Kérdező! A merevedési problémáknak viszonylag sok kiváltó oka lehet. Kevés az információ a tényleges ok megállapításához, de mivel a merevedés a szexuális aktus megkezdése előtt szűnik meg, elképzelhető, hogy egy teljesítménykényszer áll a háttéreben. Vajon elég jó leszek-e neki? Vajon ki tudom-e elégíteni? A merevedés megszűnése ebben az esetben egy menekülési útvonal. A tudatalatti így próbálja meg elkerülni a kudarcot. (Még abban az esetben is, ha ezt a menekülési útvonalat is kudarcként éli meg a férfi.) Az első szexuális együttlét meghiúsulása pedig ezt a megfelelési kényszert még jobban felerősíti, és mint egy spirál, egyre inkább mélyebbre taszítja a férfit. Erre utal(hat) az a mondata is, hogy gyorsan befeszül és fél, hogy ismét kudarcot vall. Én azt javaslom, hogy kérjen segítséget. Egy szakember segíthet önnek a szorongásai feloldásában, ami biztos vagyok benne, hogy pozitív változást idéz elő a szexuális életében. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Dr. Kerek Kriszta - Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó válasza

Hazassagon beluli szretkezes

Kedves doktor no vagy doktor ur , 43 eves hazas ferfi vagyok es a felesegem 40 eves es van hogy eltelik 2- 3 het amig szeretkezunk, van ugy hogy elofordul hetente de ez valtozo. En ugy erzem, hogy ez nekem keves. Probaltam megbeszelni de a valasz, az hogy hetkoznap faradt es azert van igy. En is dolgozom es fizikai munkat is vegzek de azert tobszor kivanom öt mint ő engem.

Válasz:

Kedves Kérdező! A felesége nézőpontját nem ismerjük, így nagyon nehéz bármit is mondani. Elképzelhető, hogy tényleg fáradt, de lehet olyan ok, amit nem szeretne elmondani vagy esetleg még ő sincs tisztában azzal, hogy miért nem kívánja többször az együttléteket. Lehet fizikális ok, mint pl. hormonváltozás, lehet, hogy a párkapcsolatukban történt változás, de az is lehet, hogy jelen életszakaszában ténylegesen ennyi az igénye az intim pillanatokra. Azt javaslom, hogy ha egymás között nem tudják megoldani a helyzetet, akkor kérjék szakember segítségét, aki segíthet önöknek közös nevezőt találni. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!