Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat

Dr. Németh László

177 kérdésre válaszolt

Kategóriái: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Bemutatkozás

1994-ben végeztem a POTE-n. 1999-ben szereztem csecsemő-és gyermekgyógyászati szakvizsgát. Természetgyógyászatból, hagyományos kínai orvoslásból, lágy lézer ismeretből, manuálterápiából tettem vizsgát. Jelenleg házi gyermekorvos és iskolaorvos vagyok Bólyban, Pécsett folytatok magánorvosi praxist. Munkám során kiemelt hangsúlyt fektetek a megelőzésre, a természetes gyógymódokra. Kedvenc területeim a táplálkozás és a vitamin-, ill. egyéb táplálékkiegészítők szerepének vizsgálata a krónikus betegségek alakításában.

Legutóbbi válaszai

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Vesetágulat,kinőheti?

Tisztelt Doktorúr!

Kislànyom 11 hónapos ès magzati kortòl vesemedencetàgulata van a bal vesèjèben.Többször ultrahangoztàk,2 izotòpos vizsgàlatot is vegeztek nala.Az első izotoposnàl a vesefunkció a tàgulatosnàl 35% volt,vizeletelfolyasa rendben.

1 honapja a masodik izotòpnàl a vesefunkció 51-49%,javult.A vizeletelfolyàsnal azt mondtak itt külföldön hogy lassult a bal vesènèl, a 50% alatt kellene lennie a vègeredmenynèl de nàlunk 70% .Ilyen esetben ez mit jelöl?nagyobb lett a tagulat es lasabban folyik a vizelet?Ez indikalhatja a műtèt lehetősègèt?Vagy kinőheti?Javult ez a helyzet egy ùjabb izotòpos vizsgàlatnàl?

Válasz:

Tünetmentes esetben érdemes a megfigyelést tovább folytatni, jó az esély a spontán gyógyulásra.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Lyme kór, Zinat

Tisztelt Doktornő / Doktorùr!

Nyolc éves kislányomnál korai lyme kórt mutatott ki a vérvétel.

Tünetek fáradékonyság, több kokárda alakú folt a testen.

Zinat 250mg-ot írtak fel neki 2*1, 10 napig.

Mivel a cikkben nem szerepelt a használatos szerek közt, érdemes végig vinni a kúrát vagy forduljunk specialistához?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

A Zinnat hatékony a Borelliák ellen.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Lányka vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktor Úr!

Lány unokám 1 eves. Egy orvosi vizsgalat alapján kiderült, hogy a nemi szervén a kisajak, ill.a nagyajak is kissé le van tapadva. Az orvos szerint nincs tennivaló 3 eves korig, mert ez "népbetegség a pelenkától". Az orvos azt is mondta, hogy ha igy is marad, ezzel nem kell foglalkozni, teljes értékű eletet tud élni majd. Szeretnénk megtudni, ez igaz e? Vagy csak mútéttel oldható meg. Azért is furcsa, mert ha 3 evig nincs tennivaló, mitől fejlődne olyanra, amilyennek lennie kell. 

Köszönöm megtiszteló válaszát. 

Egy aggódó Nagymama

Válasz:

A jelenleg érvényes ajánlás alapján kapott tájékoztatót. Ez idő alatt spontán meg is oldódhat, így elkerülhető a műtét.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Kisgyerek hallása

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődnék, mik azok a hanghatások, amik veszélyeztethetik a 3 hónapos gyermekem hallását? Kertvárosi részen lakunk, de már többször haladt el a közelünkben szirénázó mentő, séta közben mellettünk csont gázon közlekedő sportmotor, vagy autó, de legutóbb a csopaki strandon is elég alacsonyan szállt el felettünk egy helikopter. Nem beszélve séta közben az esetleges kutyaugatásokról, illetve otthon az akarva-akaratlanul kialakuló edénycsörgésről. Mik azok a mindennapi életben reálisan előforduló hanghatások, melyek károsíthatják a hallását? Sajnos nagyon belemélyedtem ebbe a témába, már minden hangosabb zajban a fülben lévő szőrsejtek pusztulását látom. Köszönettel Éva!

Válasz:

Véleményem szerint ezek a hanghatások legfeljebb megijeszthetik a babát, de a hallását nem károsítják, mivel nem járnak tartós idegsejt-terheléssel, illetve nem járnak akkora decibellel, ami már káros lehetne.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Olaj cseppentése fülbe

Üdvözlöm!

3 hónapos kislányomat elvittük fül-orr-gégészetre,mivel úgy vettük észre nem figyel ránk,ha beszelünk hozzá.Manuális vizsgálatot követően a Doktornő javasolta,hogy cseppentsünk olajat a fülébe mert nagyon száraz neki és rátapad a dobhártyára (valami).

Elnézést a fogalmazásért,de nem kaptunk leletet ,így csak ami megmaradt a fejembe azt tudom leírni.

Valamint hallásvizsgálatra előjegyezték.

Kérdésem az,hogy meddig kell cseppentenünk az olajat vajon?Minden nap ?Illetve javasolta a víz elkerülését a hallojáratba .Szeretnénk járni babaúszásra,mikortól mehetnénk?

Megmondom őszintén nem szívesen mennék vissza újra ha nem muszáj. Ezt iszonyú volt végigcsinálni egy síró hadakozó csecsemővel aki le kellett fogni a vizsgálat alatt .

Köszönöm .

Válasz:

Ezzel a vizsgálattal nem kaptak választ a kérdésükre, jó-e a hallása a babának.Mindenképpen meg kell csinálni az objektív eredményt adó, műszeres hallásvizsgálatot. Ami az olaj fülbe csepegtetését illeti, vannak kétségeim... A babaúszás elkezdésének idejét pedig jelenleg semmi nem befolyásolja.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Mióma és görögszénamag együtt

Tisztelt Doktor úr!  A császármetszésnél az orvos egy nagyobb és több kisebb mióma meglétéről tájékoztatott. Mindez 2,5 hónapja volt. A tejemet a görögszénamag kapszula szedése hozta meg igazán. A második doboznál járok. Kérdésem, hogy a kapszula elhagyásával a jelenlegi tejtermelésem visszaesik-e, vagy megmarad, illetve, hogy árt-e, növeli-e a miómákat a görögszénamag, szabad-e szednem egyáltalán? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Anna

Válasz:

A tejtermelés fenntartása a mechanikai ingereken és a mell kiürítésén múlik( lehetőleg szopással), így ha tovább szoptat, nem apad el a tej.Nem ismerek összefüggést a görögszénamag és a myoma között.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Gyermek borgomba kiutes

Tisztelt Szakertok! Kislanyom 6 eves es egy hete nagyszuloktol a jobb konyoken egy korkoros ekcema jellegu kiutessel jott haza. Mivel ismert ekcemas a gyermekorvos higitott elocomos kremjevel kezeltuk, de eszlelve hogy par nap utan a kiutes nem javult (mint az ekcemas foltjai amik ellenben jol es gyordan reagalnak a kremre) tegnap borgyogyasz is latta es o viszont blikkdiagnozissal gombafertozest allapitott meg. Terbinafin kremet kaptunk es kenjuk. Kerdesem, hogy mikorra varhatunk nemi javulast egy 2 cm atmeroju kor alaku kiutesnel. Par nap vagy csak hetek? Hogy elozhetjuk meg az alt higienen koromvagason tul, hogy nehogy tovabbfertozze magat ill. masik csaladtagot? Nagyszuloknel van egy haztaji macska akit elmondasok alapjan nem simagatott a gyermek. Soha nem volt meg tapasztalatunk hasonlo boroblemaval csak pelenkakiutessel pici koraban. Arra candibene es inotyol kevereket kaptunk ami fogzas idejen gyorsan par kenes utan mindig segitett. Most nagyon tanacstalanok vagyunk miutan a borgyogyasz kollega csak 2 het utan elerheto szabadsag miatt ujra. Megkoszonve megtisztelo valaszat, Egy nagyon aggodo Edesanya 

Válasz:

Kedves anyuka! A bőr gombás fertőzéseinek a gyógyulása eltarthat 1-2 hétig is, ha a hatóanyag valóban ható anyag. Megelőzésre specifikus lehetőség nincs.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Bexsero oltás kisgyermeknek

Tisztelt Doktornő!

 

Kisfiam 10 hónaposan, tavaly december elején kapta meg az első Bexsero oltást. Az oltást követő 4. napon hirtelen magas láza lett, hányni kezdett és mivel a nyakát mereven tartotta, kórházba kerültünk. A vérvizsgálat gyorsan bebizonyította, h nincs bakteriális fertőzése, de az orvosok akkor ott azt mondták, hogy nem zárható ki, hogy oltási reakció egy vírussal megfejelve. Azt javasolták várjunk a 2. adag beadásával míg lecsengenek körülöttünk a téli betegségek. Miután 2 ovis testvére van, a betegségek nyárig elhúzódtak, és emiatt a kötelező oltásokkal is csak mostanra értük utol magunkat. Azt szeretném megkérdezni, hogy a 2 hónapos szünet helyett a 8-9 hónap, ami nekünk kiesett az első Bexsero adag óta, okoz-e gondot - ugyanolyan hatásos-e így is az oltási sor, illetve tekintve a fenti - 1. oltás után jelentkezett - problémákat, javasolná-e egyáltalán a másodikat?

Köszönöm segítő válaszát, üdvözlettel:

Sz-N Alexandra

 

Válasz:

Ilyen hosszú idő eltelte után beadva, a 2. oltás nem alakít ki ugyanolyan immunválaszt, mintha a megfelelő időben kapta volna .Ráadásul az első utáni reakciók miatt nem is ajánlatos ebből a típusúból többet beadni. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Csípés vagy kiütés?

Jónapot. Kisfiam 2.5 éves, az éjszaka össze csípkedte valami vagy ez kiütés lehet?

A testvérével alszanak egy ágyban, rajta nincs semmi, viszont a kisfiamon rengeteg csípés szerű valami van. Egészen bokától, a hátáig. Ha csípés akkor milyen csípés lehet? Csatolom a fényképeket. Köszönöm ha válaszol! Természetesen holnap viszem orvoshoz, viszont aggaszt a dolog!

Válasz:

Valószínűleg csípésnyomok, de hogy mi okozta, azt utólag már senki sem tudja megmondani.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Peylon tágulat

Tisztelt dr Úr!A 3 éves kisfiammnál hasi uh vizsgálat során jobb oldalon kp. fokú pyelontágulatot láttak ami Ap átmérője 13mm, jobb oldali kezdeti  uretetágulatot, azonos oldalon hólyagba beboltosuló 17mm-es ureterocelé. 3 hónap múlva kell mennünk kontról vizsgálatra vele. A peylon tágulatot már akkor is látták amikor a pocakomban volt. Akkor 10mm-t mértek. Viszont születése után ezt nem nézték nem viszgálták. Most is magas láz miatt csináltak nála hasi uh-t és akkor mérték ezeket az értékeket. Az lenne a kérdésem, hogy van e ezzel ezen kívül valami teendő? Kell e valamilyen diétát tartani? Ehet e sósat, édeset, tejet , tejterméket?  

Válasz:

Jelenleg a tartós megfigyelésen kívül más teendőt nem igényel, kivéve ha visszatérő húgyúti fertőzései lennének. A táplálkozás nem befolyásolja érdemben az elváltozást.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!