Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat

Dr. Németh László

109 kérdésre válaszolt

Kategóriái: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Bemutatkozás

1994-ben végeztem a POTE-n. 1999-ben szereztem csecsemő-és gyermekgyógyászati szakvizsgát. Természetgyógyászatból, hagyományos kínai orvoslásból, lágy lézer ismeretből, manuálterápiából tettem vizsgát. Jelenleg házi gyermekorvos és iskolaorvos vagyok Bólyban, Pécsett folytatok magánorvosi praxist. Munkám során kiemelt hangsúlyt fektetek a megelőzésre, a természetes gyógymódokra. Kedvenc területeim a táplálkozás és a vitamin-, ill. egyéb táplálékkiegészítők szerepének vizsgálata a krónikus betegségek alakításában.

Legutóbbi válaszai

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Mi okozhat hüvelyi folyást a babámnál?

Üdvözlöm, a véleményére lennék kíváncsi...

A 4 hónapos babámnál sárga hüvelyi folyást vettem észre a pelusban..Gyerekorvossal csináltattunk egy vizelet vizsgálatot és 3+ volt a vizelete..végig csináltunk egy unasyn antibiotikum kúrát! Aztán egy kontroll vizelet vizsgálatot is csináltunk teljesen negatív lett...eltelt egy hét és ismét volt a pelusban egy kis hüvely váladék! Ön szerint mi okozza ezt? Kívülröl semmi nem látszik még csak pirosnak sem piros..

Válasz:

Nagy valószínűséggel bakteriális fertőzés lehet a háttérben, mindenképpen érdemes gyermek-nőgyógyászati vizsgálatra vinni.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Mivel gyógyítható begyulladt fül hátsó része?

   Tisztelt Doktor Nő/Úr!

     Egy 6 éves kislány fülének a külső oldalán a hajlatnál és feljebb (gyakorlatilag az egész hátsó rész) vörös színű és fáj. Voltak gennyes sebek de azok már letisztultak, azonban a fájdalom (csípős érzés amikor zsírral kenjük) és a piros színe megmarad és ezen a napon a 2. hete. Mivel gyógyítható meg teljesen?

(csatolva lett két fotó róla)

Köszönjük válaszát

Ildikó

Válasz:

Kellene tudni, hogy érintett-e hasonló elváltozással a kislány más testrésze is, ill. hogy hányadik alkalommal történt ilyen eset. Van e-e esetleg atopiás-ekzemás bőrproblémája...Ugyanis alapprobléma nélkül nagyon ritkán keletkezik ilyen gyulladás. Ha volt előzménye, berepedezés, váladékozás, és ennek a talaján történt felülfertőződés, akkor mindenképpen kombinált antibiotikum és szteroid tartalmú készítményt használnék. Ez receptköteles. Ehhez ki kell zárni a gomba jelenlétét. A zsírral kenést nem tartom megfelelő kezelési módnak. Javaslom, hogy mutassák meg bőrgyógyásznak.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Végbélgiliszta

Jó napot. Kérdésem az lenne hogy milyen vizsgálatrá vigyem a hétéves lányomat ha a hüvelyben találtam egy végbél gilisztàt. Sajnos pár hónappal ezelőtt volt már neki giliszta amire vermoxot szedett. Lehetséges nem hajtotta ki belőle? Pedig  a gyógyszer szedés után semmit sem találtam ezidáig. A végbélgiliszta okozhat gondot a hüvelyben? Sajnos nagyon piros neki viszket . Köszönöm válaszát .

Válasz:

A giliszta ismételt megjelenése újrafertőződést jelent. Óvodai, iskolai közösség jelenti a legvalószínűbb forrást. A székletből kerülhetett át a húvelybemenetbe. Ismét el kell végezni a féreghajtást, majd 3 alkalommal székletmintát kell küldeni az ANTSZ-be (már nem ez a neve, de itt végzik a vizsgálatot.)Ehhez a házi orvostól kell kérni vizsgálati lapot, ill. tartályokat. A gyógyszer adása után enyhe kortikoszteroid-tartalmú kenóccsel be lehet kenni a hüvelybemenetet.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Csecsemő hüvelyben széklet

Tisztelt Doktor Úr!
Segítene nekem, hogy 10 hónapos kislányomnak bement a széklete teljesen a hüvelybe, hiába cseréltem pelenkát 5 percen belül. Próbáltam jól kitörölni, kimosni. Van ezzel további teendő? Vagy ennyitől nem lesz gond? Köszönöm válaszát!

Válasz:

A széklet csak a hüvelybemenetet tudja szennyezni, ez pedig gyakrabban előfordul, mintsem gondolnánk rá. Egy alapos tisztítás után nincs más teendő.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Gyermek köröm probléma

Kedves Dorktornő,

a 4 éves kisfiam körmein a képen látható problémát fedeztem fel. Talán 2-3 napja néztem a körmeit akkor nem volt még ilyen a körme. Sajnos mind a  két kezén3-3 ujján a körömágynál kezdődve följött a körme és olyan mintha le akarna esni. Fürdés után megnéztem a lábujjait is, ahol a nagy lábujján vettem észre a problémát, szintén a körömágytól indul. Mi lehet ez, mi a probléma, valamilyen fertőzést kapott, vagy esetleg körömbomba lehet? Mivel lehet kezelni, és egyáltalán mire számítsak. Köszönöm a válaszát. Üdv Ágnes

Válasz:

A kép alapján körömdystrophia lehet az elváltozás. Az igazi okát gyakran nem tudjuk, sokszor spontán megoldódik, de ez akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ásványianyag-pótlás, vitaminbevitel-fokozás segíthet.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Kisfiam székrekedéssel küzd.

Üdvözlöm !

Kisfiam székrekedéssel küzd február óta, mióta betöltötte az 1évet. Ráfogtuk a tápszer-váltogatásra .Visszaálltunk a születése óta evett tápszerre ,csak nem változott. Kipróbáltunk minden házi praktikát, glicerin kúpot, Laevolac szirupot ,szinte mindent .A doktornő felírta neki a macrogoli 4000et ,amit a patikában készítenek ,az hatásos volt. De ha nem adom neki ,ugyanolyan nehezen jön neki a kaki. Tudni kell még ,hogy kisfiamnak születése óta pajzsmirigy alulműködése van, szedi minden nap a gyógyszert. Kérdésem a következő, mi okozhatja ezt nála, mitől lehet? Rengeteg folyadékot iszik, sokat mozog. 

Keressünk fel egy gasztroenterológust, talán többet tud nekünk mondani ?

Köszönöm válaszát! 

Válasz:

A pajzsmirigy alulműködés legszembeötlőbb jele lehet a székrekedés, ezt kellene legelőször kizárni, sz.e. a gyógyszeradagolást módosítani. Hatékony lehet a bélflóra megváltoztatása is, de ez egy hosszú folyamat és kell hozzá egy speciális probiotikus készítmény is. Ez akár az autoimmun pajzsmirigy folyamatot is előnyösen befolyásolná. Ehhez még nagyobb dózisú D3-vitamint is rendelnék, min. 2500 NE-t.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Herpeszvírustól lehet bármi baja?

Szép jó napot! Anyukám átjött múlt hét szombat délután, és herpeszes szájjal puszilta meg 14 hetes kis fiam nyakát. A kisfiam arcán tejallergiás kiütések vannak talán (nem merem biztosra mondani), érintkezhetett a kiütéses felülettel is anyám fertőző szája. Interneten olyan történeteket olvasok, hogy e vírus miatt haltak meg babák. Azóta nem tudom a dolgot feledni. Bár 2 orvos és 4 védőnő véleményét kértem ki, ők azt mondták, szinte egyenlő a nullával, hogy emiatt agyvelő vagy agyhártyagyulladás lépjen fel. Nálam anno hipochondriát állapítottak meg. Talán emiatt sem hiszek senkinek, és ezért keresem a tüneteket. Múlt hét szombat óta egy rémálom az életem, minden gondolatom e körül forog, persze anyám megkapta a letolást, felelőtlen, közöltem vele, hogy milyen súlyos dolgokat okozhat az ő elkövetett hülyesége. Nagyon bánt a dolog. Most öntöl is megkérdezem, hogy mennyi esély van arra, hogy a 14 hetes kis fiamnak emiatt bármi problémája legyen? És leghamarabb mikor jelentkezhetnek a tünetek? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Ép immunrendszerű, anyatejes babánál nincs ok aggodalomra. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Röntgen gyermeknek

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lányomnak (8 éves) 4 évesen volt koponya rtg-je. Fél éve a bal karjáról, és most szintén a bal karjáról kétirányú, jobb karjáról összehasonlítás miatt. Aggódok, hogy sok volt ez a rtg. Köszönettel.

Válasz:

Az elvégzett rtg vizsgálatok károsító hatásai ugyan összeadódnak, de együttesen is csak nagyon alacsony értéket képviselnek. Ezek miatt nem kell aggódnia. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

2 hetes baba

Tisztelt Doktornő/Úr! 2 hetes a kisfiam, komplikáció mentesen született. Nézelődik, szépen fejlődik, de engem aggaszt, hogy nincs velem szemkontaktus - vagy ez korai lenne meg? Köszönöm.

Válasz:

Igen, erre még egy kicsit várni kell. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Újszülött - sárgaság

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kislányom 5 hetes. A kórházban előjött nála a sárgaság, melyet egy napos kék fény kezeléssel kontrolláltak. A kezelés előtt 241, utána 165 bilirubin értékkel rendelkeztünk. Azóta fennmaradt a sárga szín, így a gyerekorvos vérvizsgálatra küldött minket. Az eredmény több ponton eltérést mutat. Kálium: 5,8. GOT: 71. Gpt: 82. L-T-glutamil transzferáz: 171. Össz bilirubin: 206. Konjugált bilirubin: 10,5. Lactát dehidrogenáz: 669. MCV: 86,7. RDW: 18,5. Thrombocytaszám: 607. Abszolút neutrophil: 0,860. Neutrophil: 14. Lymphocyta: 74. Mi okozhatja az eltéréseket? Milyen kezelés indokolt? Hozzáteszem: 3450 grammal született, tegnap 4370 grammot mértünk. A széklete gyakori, sárga színű. Anyatejes, kizárólag. Mostanában már csak naponta 6-szor eszik. Körülbelül 500 ml-t naponta. Nagyobb fokú aluszékonyság nem jellemző. A kórházban szinte alig volt fenn, itthon aktívabb. Előre is köszönöm a segítséget és a válaszát! Tisztelettel: K.K.

Válasz:

Az öthetes anyatejes csecsemő sárgasága kezelést nem igényel. Általában eddigre véget ér, de néha még hetek múlva is észlelhető. A laborértékek és a fizikális állapot alapján nem merül fel egyéb kóroki lehetőség a sárgaság hátterében, csak a folyamat követése indokolt. Dr. Németh László
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!