Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat

Dr. Németh László

198 kérdésre válaszolt

Kategóriái: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Bemutatkozás

1994-ben végeztem a POTE-n. 1999-ben szereztem csecsemő-és gyermekgyógyászati szakvizsgát. Természetgyógyászatból, hagyományos kínai orvoslásból, lágy lézer ismeretből, manuálterápiából tettem vizsgát. Jelenleg házi gyermekorvos és iskolaorvos vagyok Bólyban, Pécsett folytatok magánorvosi praxist. Munkám során kiemelt hangsúlyt fektetek a megelőzésre, a természetes gyógymódokra. Kedvenc területeim a táplálkozás és a vitamin-, ill. egyéb táplálékkiegészítők szerepének vizsgálata a krónikus betegségek alakításában.

Legutóbbi válaszai

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Lándzsás utifű

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! 

Több fajta lándzsás utifű szirup betegtájékoztatójában olvastam, hogy 3 év alatti gyermeknek nem ajánlott. A kérdésem az lenne, hogy miért nem javasolják 3 év alatt ezeket a készítményeket?

Köszönettel: Marcsi

Válasz:

Azért, mert nem végeztek vizsgálatokat ebben a korcsoportban.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Nappali bepisilés 5 éves kisfiúnál

Tisztelt Doktor úr/nö!

Problémám a következö. Nagyobbik fiam februárban lesz 5 éves. Nappal nagyon sokszor bepisil. (Éjszakáról nem is beszélek, már jó egy hónapja pelus nélkül próbálunk aludni a gyerekorvos és kineziológus javaslatára, de fel se ébred rá, reggelre mindig nagy tócsa van alatta) reggel én szólok neki, hogy gyorsan öltözzünk át.

Nappal 1-2 óránként megkérdezem lesz e pisi, azt mondja nem. Ha nem kérdezem meg, magától nem megy el wcre. Azt mondja nem érzi. Van hogy annyira eljátszik, hogy én szólok neki, hogy gyorsan szaladjunk wc-re mert már egy nagy folt van a nadrágján. Akkor kérdöen rámnéz, meg a nadrágjára, hogy ö ezt nem is vette észre. Kakilásnál nincs baj, azt rögtön tudja és megy is a wc-re. Van amikor érzi és megy is wc-re de szerintem olyan még nem volt, hogy a bugyija száraz maradt volna (tehát egy két-csepp mindig van, de van hogy az egész bugyija pisis lesz). Már nagyon aggódom érte, mert kineziológusnál is jártunk, mert ugye gyerekorvos elsö sorban pszihés dologra gondol, de úgy tünik minden rendben vele. Van egy öccse aki 2 éves, aki most épp egyik napról a másikra lett szobatiszta, neki még egy csepp se megy bele a bugyijába - innen látom, hogy szegény nagyfiamnál valami nem stimmelhet - mert a kicsinek sosincs "balesete". Nagynak meg nem is volt még olyan nap, amikor egyetlen bugyival éltük volna túl a napot. Nappal átlagos mennyiségü folyadékot iszik, este már kevesebbet iszik és 6 után már csak vízet. Nem szívesen megy el wc-re, inkább azt érzem rajta, hogy "feladatnak" érzi a pisilést minthogy egy természetes folyamatot. Egyszerüen már nem tudom mit csináljunk.

Köszönöm elöre is válaszát!

Üdvözlettel,

Németh Márta

Válasz:

Valószínűleg idegrendszeri éretlenségről van szó, de ez csak akkor jelenthető ki, ha az esetleges szervi okok ki lettek zárva. Ezért vagy speciális szakrendelésre vagy nephrológiára kell vinni.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Kombinált Hepatitis A B védőoltás

Kedves Doktornő/ Doktor Úr!

Két hónap múlva utazunk a Maldív szigetekre 2 hétre, illetve 4 napot eltöltünk Sri Lankán is. Az lenne a kérdésem, hogy két éves gyermekemnek ajánlja-e a Kombinált hepatitis A B védőoltást az utazáshoz? Mindenkeppen szukseg van védőoltásra? Ha igen, nem túl erős a kettő együtt egyszerre?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Válasz:

A hepatitis B vírusfertőzést átlagos turista nem kapja el( vér, szex, iv. narkó). A hepatitis A-t viszont vízzel, élelmiszerrel is meg lehet kapni. Sri Lanka India mellett , indiai viszonyokkal... Ez ellen érdemes beoltani.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Adagolás

Kedves doktornő/úr!

A CuramDuo 400mg/57mg/5ml adagolásáról érdeklődnék gyereknek! A gyerekem kb. 30 kg akkor megfelelő neki a 2x10ml naponta? Két üveggel írtak fel neki? ami 2x70ml összesen és mindnek el kell fogynia! Nem sok ez az adag? Mi alapján szokták kiszámolni az adagot?

Köszönettel 

Válasz:

Megfelelő lehet az adag. Ezt a betegség, a testtömeg és az életkor befolyásolja, és egy tartomány van megadva készítményenként, ill. hatóanyagokként.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

BCG oltás újszülőttnek

Tisztelt Szakértő!

Kislányom születésekor a kórházban a BCG oltást (valószínűleg tévedésből) kétszer kapta meg. Kérdésem az lenne, hogy ez okozhat-e a gyerek élete során bármilyen problémát, szövődményt?Ha igen hova forduljunk?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Nem lesz ettől sem most, sem később sem baja.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Köhögés

Tisztelt de úr/nő

gyeremkem 5 éves 19 kg 

a háziorvos berudual inhalacois cseppből 3*8 cseppet irt plusz ambrobenne 1 ml és 3 ml só oldat csak elmaradt a nagy kérdés hogy szabad e együtt adnom az inhalatorba?!a patikus szerint nem csak felváltva és csak só oldatba a hörgőtágitott

Plusz aktilt szedunk

köszönöm valaszat 

Válasz:

A patikus gondolja helyesen.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Gyerekeknél szívzörej és szabálytalan szívverés mennyire súlyos?

Kislányomat háziorvoshoz vittem, mivel kissé meg votl fázva. A doktornő sokáig vizsgálta, ezután mondta, hogy elég hangos szívzörjet hall, de csak fekve hallja ülve nem. Valamint azt mondta, hogy mintha kihagyna egy dobbanást a szíve és nem szabályosan ver. Írt beutalót kardiológiára 4/6 szívzörejre és mondta, hogy elég sürgős lenne, ezzel nagyon megijesztett. Lányomnak látszólag semmi baja, kissé fáradékonyabb és talán mostanában többször nincs étvágya, de ezt betudtam annak, hogy 5 éves és ilyenkor a gyerekek elég válogatósak illetve hogy meg van fázva. Ez lehet valami súlyos szívprobléma? Vagy csak a megfázás? Ezelőtt sosem volt ilyen gond. Köszönöm a választ.

Válasz:

A kardiológiai vizsgálat tud választ adni arra, hogy kell-e aggódni.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Hasfájás

Tisztelt dr úr/nő!

Kérem szakvéleményét a csatolt képről hogy van e a gyermeknél aggódni valónk szervi ok miatt  a bél fal vastag és a folyadék miatt!

9 éves fiú visszatérő hasi fájdalom!székrekedéses volt,most nincs gond kb 1 éve más naponta van széklet, gyümölcs és víz fogyasztó a gyermek azzal nincs gondunk viszont az iskola nagyon stresszes és nehezen megnyíló fiú és mostanában egyre sűrűbb panasz a hasi fájdalommal viszont egyre jobban nyílik meg a kis lelke felém aminek nagyon örülünk!középen faj neki vasat kell szednie más gondja nincs nem hány nincs hasmenés és székelési inger sem láz' csak hasfájás!az iskolába mentem mais érte mert fajt neki!moat először fordult elő vele általában este és reggel fáj neki!

rossz evő a suliba keveset itthon pedig farkas éhes!viszont a súlya a megnövekedett étvágytòl nő!9 éves 134 cm 32 kg!kb 3 éve megy h 3-4 havonta fajt neki 3 hónapja viszont sűrűbben panaszkodik rá fekvés és borogatásra legtöbbször múlik!Tavaly ha fajt neki eltelt  az a 4-5 óra magától szűnt  állandóan rohantunk az ügyeletre vele persze az orvos cataflamot irt neki rá azt mondta Lelki gond....rendezett család vagyunk és szeretetben neveljük már nem tudom mit csináljak hova vigyem!Tanácsát nagyon szívesen fogadom!Tisztelettel!

Válasz:

Az ultrahanglelet nem kórjelző. Valószínűleg funkcionális bélbetegség vagy a pszichés háttér szerepe emelhető ki. Az iskola szerepe valószínűsíthető. Átfogó bélflórajavítás hasznos lehet.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Újszülött környezetében TBC

Az lenne a kérdésem, hogy apukámnál körülbelül 6éve diagnosztizáltak TBC-t, amit ki is kezeltek. Egy ideig még járt köpetet leadni, hogy ellenőrizzék, de utána nem ment el. Dolgozik, tüdőszűrőt minden évben csináltat, viszont most születni fog decemberben babám, és az érdekelne, hogy nem kell ellenőriztetni, hogy nem e újult ki? Nagyon aggódok, mert ugye a babát csak puszilgatni akarja az újdonsült nagypapa. Igen, szóval az lenne a kérdésem, hogy ezt tényleg nem kell ellenőriztetni ennyi idő után és elég a tüdőszűrő? Csak mert úgy tudom, hogy kiújulhat bármikor, főleg ha olyan a környezet. Előre is köszönöm a választ!

Válasz:

Nem szükséges extra vizsgálat.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Sclerosis multiplex

Üdvözlöm!Az sm kezdeti tüneteiben szenvedők bizakodhatnak őssejtterápiában,volt már erre eredményes kísérlet a világban?Köszönöm

Válasz:

Nem tudok róla.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!