Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat

Dr. Németh László

192 kérdésre válaszolt

Kategóriái: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat

Bemutatkozás

1994-ben végeztem a POTE-n. 1999-ben szereztem csecsemő-és gyermekgyógyászati szakvizsgát. Természetgyógyászatból, hagyományos kínai orvoslásból, lágy lézer ismeretből, manuálterápiából tettem vizsgát. Jelenleg házi gyermekorvos és iskolaorvos vagyok Bólyban, Pécsett folytatok magánorvosi praxist. Munkám során kiemelt hangsúlyt fektetek a megelőzésre, a természetes gyógymódokra. Kedvenc területeim a táplálkozás és a vitamin-, ill. egyéb táplálékkiegészítők szerepének vizsgálata a krónikus betegségek alakításában.

Legutóbbi válaszai

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Gyerekeknél szívzörej és szabálytalan szívverés mennyire súlyos?

Kislányomat háziorvoshoz vittem, mivel kissé meg votl fázva. A doktornő sokáig vizsgálta, ezután mondta, hogy elég hangos szívzörjet hall, de csak fekve hallja ülve nem. Valamint azt mondta, hogy mintha kihagyna egy dobbanást a szíve és nem szabályosan ver. Írt beutalót kardiológiára 4/6 szívzörejre és mondta, hogy elég sürgős lenne, ezzel nagyon megijesztett. Lányomnak látszólag semmi baja, kissé fáradékonyabb és talán mostanában többször nincs étvágya, de ezt betudtam annak, hogy 5 éves és ilyenkor a gyerekek elég válogatósak illetve hogy meg van fázva. Ez lehet valami súlyos szívprobléma? Vagy csak a megfázás? Ezelőtt sosem volt ilyen gond. Köszönöm a választ.

Válasz:

A kardiológiai vizsgálat tud választ adni arra, hogy kell-e aggódni.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Hasfájás

Tisztelt dr úr/nő!

Kérem szakvéleményét a csatolt képről hogy van e a gyermeknél aggódni valónk szervi ok miatt  a bél fal vastag és a folyadék miatt!

9 éves fiú visszatérő hasi fájdalom!székrekedéses volt,most nincs gond kb 1 éve más naponta van széklet, gyümölcs és víz fogyasztó a gyermek azzal nincs gondunk viszont az iskola nagyon stresszes és nehezen megnyíló fiú és mostanában egyre sűrűbb panasz a hasi fájdalommal viszont egyre jobban nyílik meg a kis lelke felém aminek nagyon örülünk!középen faj neki vasat kell szednie más gondja nincs nem hány nincs hasmenés és székelési inger sem láz' csak hasfájás!az iskolába mentem mais érte mert fajt neki!moat először fordult elő vele általában este és reggel fáj neki!

rossz evő a suliba keveset itthon pedig farkas éhes!viszont a súlya a megnövekedett étvágytòl nő!9 éves 134 cm 32 kg!kb 3 éve megy h 3-4 havonta fajt neki 3 hónapja viszont sűrűbben panaszkodik rá fekvés és borogatásra legtöbbször múlik!Tavaly ha fajt neki eltelt  az a 4-5 óra magától szűnt  állandóan rohantunk az ügyeletre vele persze az orvos cataflamot irt neki rá azt mondta Lelki gond....rendezett család vagyunk és szeretetben neveljük már nem tudom mit csináljak hova vigyem!Tanácsát nagyon szívesen fogadom!Tisztelettel!

Válasz:

Az ultrahanglelet nem kórjelző. Valószínűleg funkcionális bélbetegség vagy a pszichés háttér szerepe emelhető ki. Az iskola szerepe valószínűsíthető. Átfogó bélflórajavítás hasznos lehet.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Újszülött környezetében TBC

Az lenne a kérdésem, hogy apukámnál körülbelül 6éve diagnosztizáltak TBC-t, amit ki is kezeltek. Egy ideig még járt köpetet leadni, hogy ellenőrizzék, de utána nem ment el. Dolgozik, tüdőszűrőt minden évben csináltat, viszont most születni fog decemberben babám, és az érdekelne, hogy nem kell ellenőriztetni, hogy nem e újult ki? Nagyon aggódok, mert ugye a babát csak puszilgatni akarja az újdonsült nagypapa. Igen, szóval az lenne a kérdésem, hogy ezt tényleg nem kell ellenőriztetni ennyi idő után és elég a tüdőszűrő? Csak mert úgy tudom, hogy kiújulhat bármikor, főleg ha olyan a környezet. Előre is köszönöm a választ!

Válasz:

Nem szükséges extra vizsgálat.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Sclerosis multiplex

Üdvözlöm!Az sm kezdeti tüneteiben szenvedők bizakodhatnak őssejtterápiában,volt már erre eredményes kísérlet a világban?Köszönöm

Válasz:

Nem tudok róla.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Gyermek gasztroenterológus reggeli sugár hányás, öklendezés

Tisztelt Doktornő!

Van egy 7 hónapos kisfiam. 2810 g-al született, 37 és fél hétre. Normásl szülés volt,Anyatejes. Első három hónapban nagyon szépen fejlődött a súlya. (3900, 4780,5230).4.-ik hónapra nagyon keveset hízott. (5560).A széklete elég vizes állagú volt. Azt mondták ez még nem vészes. 5 hónapra még kevesebbet gyarapodott. (5810).Ekkor azt mondta a doktorúr, hogy több mint valószínű lactóz és tejfehérje allergiája van. Az anyatej mellé kaptunk Milumil Pregomint. Valamint Co Lactase cseppet, minden szopizás előtt 5 csepp. A széklet normalizálódott, már szép állaga van, nincsenek hasi görcsei. 6 hónapra sokkal szebben gyarapodott (6460), majd 7.- hónapra 6850 g. 6.-ik hónaptól elkezdtük a hozzátáplálást. Körülbelül három hete, a reggeli evés után sugár hányás következett be, ami szinte rendszeressé vált. Volt, hogy egy óra után, de olyan is, hogy a következő evés előtt. Kb. 4 óránként eszik. Éjjel szépen végig alszik. Doktorúrnak jeleztem a problémát, azt mondta, hogy valószínű a hozátáplálás az oka. Nem nyugtat a dolog egyáltalán. A sugár hányás után mint ha mi sem történt volna. Jókedvű és semmi baja. Sinlac sűrítőt írt ki a doktor úr. És hogy nem kell aggódnom. Az tápszerbe tettem egy adagoló kanálnyit. A gyümölcsökhöz úgyszintén. Ma reggel csináltam egy 80 ml vízhez 30 g Sinlac port. Szépen megitta. Ezt követően két óra múlva öklendezett. Hányni nem hányt.

Kérdésem az lenne, hogy így jó e az adagolás, vagy adjak napi két adagot (reggel, este), ahogy a dobozon előírja?

Mi okozhatja a hányást, öklöndözést? Nem hurutos, néha most már szokott köhögni is. Állhat e mögött reflux, vagy allergia?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Több betegség is lehet a háttérben, de az is előfordulhat, hogy nem tudnak kimutatni elváltozást. A legelső dolognak egy ultrahang vizsgálatnak kellene lennie. Ezen vizsgálat eredménye függvényében lehet továbblépni.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Bexsero

Tisztelt Szakértő!

Gyermekem először egyévesen majd ezután három hónap múlva kapta meg a második bexsero védőoltást. Kérdésem az lenne hogy mikor kell legkésőbb megkapnia a következőt illetve elegendő-e összesen három védőoltás összesen?

Köszönöm válaszát!

Válasz:

A harmadik (emlékeztető) injekcióra 12-23 hónappal a második injekció után kerül sor, elegendő a 3 oltás.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Fej- és karok rángása kisgyermeknél

Tisztelt Doktornő/úr!

Legkisebb unokám 3 éves lesz, gyakran volt lázgörcse pici korában, amivel 2 alkalommal kórházba is került.Ott nem találtak semmi komolyabb eltérést.Mostanában napi gyakorisággal

két kezét merev tartással összeütögeti, de félúton megáll a "tapsmozdulat", kicsit furcsán is néz akkor (mintha nem itt lenne).Másik furcsa dolog, hogy a fejét gyakran balra, a válla felé mozdítja 2-3 szor egymás után,majd abbamarad ez is.Néha meg hason fekve,féltérden ringatja magát percekig. Aggódom,hátha neurológus segítségét kellene igénybe venni.Mit tegyünk és kihez forduljunk, ha ezek nem szokásos mozgások? Köszönöm válaszát:Márta,aggódó nagymama

Válasz:

Valóban nem szokványosak ezek a mozdulatok. A korább i lázgörcsökre való tekintettel mindenképpen gyermek-neurológiai vizsgálat javasolt, epilepszia kizárása céljából.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Torokköszörülès hosszan

Kislànyom öt ès fèl èves,3ève ovis,azòta rengetegszer volt mindefèle lègùti betegsège 2-3 hetente,a legutòbbi utàn elkezdte köszörülni a torkàt, màr zavaròan .Orrfülgègèsz szerint nincs szervi oka,tanàcsolta , vigyem idegorvoshoz,mit tegyek? (Ui:fèl ève nagyon èrzèkeny a csalàdtagok irànyàba, nem akarja,hogy munkàba menjünk,sìr előre, pedig minden este együtt a csalàd)

Válasz:

A torokköszörülés egy tic, azaz akaratlan mozgás, cselekvés. Leginkább a háttérben levő feszültségre utal. Érdemes lenne pszichológus segítségét kérni.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Szoptatás advil

Tisztelt szakértő!

Szoptatós anyuka vagyok, de mivel kevés a tejem tápszerrel pótolom.

Ma hajnalban nagyon erős migrénes fejfájásom volt, és kénytelen voltam advilt bevenni,mert semmi más nem használt. 

Érdeklődni szeretnék mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, mikor szoptathatok újra?

Válaszát előre is köszönöm,

tisztelettel Sápi Erika

Válasz:

Egy-egy alkalmi tablettából nagyon kevés jut át az anyatejbe, ezért nem kell a szoptatást korlátozni.
Megnézem a kérdést

Dr. Németh László - csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat válasza

Hallásvizsgálat eredménye

Tisztelt Doktornő / Úr!

Mellékelten elküldtem a kislányom hallásvizsgálatának eredményét. A vizsgálatot végző annyit mondott, hogy mindkét oldalt ép a hallás, de bővebben semmit. Látunk egy kis különbséget a két fül eredményei között, ez jelent valamit? Pár mondatban véleményezné az eredményt? Pld mi mit jelent rajta, főleg az eltérés esetében? 

Köszönettel Évi 

Válasz:

Nincs értékelhető eltérés, normál hallást jelez a görbe mindkét oldalon.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!