Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos

Dr. Megyaszai Márta

306 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek

Szakterülete: mozgásszervi betegségek, csontritkulás, reumatológiai problémák

Bemutatkozás

Dr. Megyaszai Márta vagyok reumatológus és sport szakorvos, azaz mozgásszervi kérdésekkel foglalkozom.

1998-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.

2002-ben reumatológiából, 2009-ben sportorvostanból tettem szakvizsgát.

2008-ig az országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) dolgoztam.

2006-tól a Revita Reumatológiai Rendelő és az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) reumatológusa vagyok.

Fontosnak tartom a mozgásszervi betegségek komplex terápiáját lehetőleg kevés gyógyszerrel, a mozgásterápia, és más kiegészítő kezelési lehetőségek jótékony hatását is igénybe véve. Igyekszem holisztikus szemlélettel az egész embert és nem csak a betegséget kezelni. Holisztikus érdeklődésemnek megfelelően manuálterapeuta, fitnesz és wellness terapeuta,  képesítést szereztem.

Mozgásszervi betegségek, panaszok kezelése mellett fontosnak tartom a bajok megelőzését, emellett azt is, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsak a hozzám fordulóknak, így a gyógyulás is könnyebb...

Kezelt problémák:

-  gerincpanaszok (nyak, hát, derék),

-  felső végtagot érintő problémák (vállfájdalom, könyöktáji eltérések, pl teniszkönyök, csukló és ujj-ízületi betegségek)

-  csípő, térd betegségek, boka és lábfájdalmak

-  ínhüvelygyulladások, izompanaszok

-  csontritkulás

-  nyaki eredetű fejfájások, szédülés, stb.

-  köszvény

-  gyulladásos ízületi betegségek

-  kopásos ízületi problémák

Legutóbbi válaszai

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Fizikoterápia

Tisztelt Doktor Úr,

Elnézést kérek a zavarásért (43 éves vagyok), érdeklődni szeretnék az alábbiak felől:

Diagnózisomban: Non-rad axiális spondyloarthritis, lezajlott sacroileitis, enthestistis, valamint korábban műtött gerinc sérv szerepel. 100% pontosággal nem tudták megmondani a probléma fő okát.

Fizikóterápiát kezdtek el, 10 alkalom amiből most tartok a harmadiknál. (UH, Magnetho th, Tens)

Az lenne a kérdésem, hogy ezen kezelések felerősíthetik-e a deréktáji, keresztcsonti, valamint farpofák (isiász szerű) fájdalmát? Azt tapasztaltam, hogy amióta elkezdték, valami oknál fogva egyre jobban fáj, lassan ülés, állás minden.

(nyújtó gyakorlatokat végzek, de azokra sem enyhül a fájdalom).

Köszönettel, Miklós

Válasz:

Kedves Miklós! Igen, előfordul, hogy a fizikoterápiás kezelések átmenetileg fokozzák a panaszokat, bármilyen probléma / betegség esetén. Ha az átmeneti rosszabbodás nem cseng le, sőt egyre kellemetlenebb, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, hogy véleménye szerint folytassa vagy álljon le a kezelés. (A fizikoterápia egyre fokozódó fájdalmat, szenvedést nem szabad okozzon, csak enyhe panaszfokozódást és azt is csak átmenetileg.) A sacroileitis és a spondyloarthritis figyelemfelkeltő diagnózis, ugyanis ezek az úgynevezett SNSA ("seronegatív spondyloarthropátiák") betegségcsoport fontos diagnosztikus elemei... Ide tartozik a Bechterew betegség is, mindezek gondozást, rendszeres kontrollt, ellenőrzést igényelnek. Ez az egyik olyan betegség, melynél hosszabb távon ajánlható pl. gyulladáscsökkentő szedése (ha hatékony!), míg más esetekben minél rövidebb idejű gyógyszerszedésre biztatjuk a beteget. Vannak rá sok esetben speciális terápiák is ha valóban erről a betegségről van szó az Ön esetében. A diagnózis megállapításában az is segít, ha pl. egy gyulladáscsökkentő jól csökkenti a panaszokat is. Most csak általánosságban írtam erről a betegségcsoportról, de természetesen a kórtörténet és a leletek ismerete valamint orvosi vizsgálat nélkül lehetetlen diagnózist mondani! Kérje orvosa segítségét, ha a kezelések nem hatnak, hogy ebből az információból kiindulva tovább haladjanak a hatékony terápia megtervezésében. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta - reumatológus szakorvos
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Mellkas röngten lelet

Üdvözletem! Kb. egy hete hétfőn (2019.11.11.) a munkahelyemen erős izomfájdalmat éreztem, hátamban, mellkasomban, karjaimban is éreztem fájást. Fejfájásom is volt. Gyengének éreztem magam, fáradtnak. Kisebb köhögésem is volt/van. Voltam Háziorvosnál, aki ezeket a gyógyszereket írta fel: Xilox, Algopyrin, Magne b6. És szedek C-vitamint is (kapszulát és eszek narancsot) Amúgy EKG jó, Vérnyomás is jó.  Voltam mellkasröngtenen pénteken (2019.11.15.) és ma kaptam meg a leletet (2019.11.19.), amin ez áll: A rekesz kissé magasabb helyzetű. A tüdőben aktuális kóros nem látható. A szív mérete norm. felső határon. Aorta rendben. A D gerincen mérs. spondylosis. Mit jelent ez? és milyen betegségről van szó? /az izomfájdalom és a fáradékonyság még fennáll/ A Választ előre is köszönöm! 

Válasz:

Kedves Kérdező! A röntgenen semmi jelentős nincs, eltekintve a kis gerinc meszesedéstől (=spondylosis), ami évek alatt alakul ki és meg is marad, tehát ettől még panaszmentes lehet. A rekeszizom kicsit magasabban áll, ez nem feltétlenül kóros, ha más vizsgálattal nincs egyéb eltérés (pl. a tüdő meghallgatásakor, stb..) A tüdő a röntgenen eltérést nem mutat, a szív mérete normális (az átlag felső határán azaz a normálisak között a nagyobbakhoz tartozik...) az aorta (szív főverőér) rendben van. Háziorvosa figyelmesen járt el, minden fontos vizsgálatot elvégzett. Jelentős betegséget nem talált, innentől a diagnózis felállításában a megfigyelés is segít, tehát, hogy hogyan alakul az állapota az elkövetkező időszakban. Kontrollvizsgálatra menjen majd vissza a háziorvoshoz, akkor, amikor ő javasolta, hogy át tudják beszélni, hogy mi lehetett ez, és van-e bármi egyéb teendő. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Meddig szedhetem, gyógyszer szedésének elhagyása

Rejtett gerinchasadék(spina bifida occulta)

Metatarsalgia

Hallux valgus(szerzett)

Valgus deformitás, m.n.o

Bóka és láb egyéb deformitásai

Lumbágo isiásszal

Azt szeretném megkérdezni, orvosom röntgen frlvétel alapján a következő gyógyszer szedését javasolta(Aflamin szedése+Sirdalud szedés javasolt Milgamma szedés javasolt! A sirdalud tabletta szedését meddig kell szednem, s mennyi a mennyiség amivel csökkenteni,/megszüntetni lehet a gyógyszer szedését? Gyógyszer mellékhatásait nem tapasztaltam, viszont a betegtájékoztató szerint, a gyógyszer szedését eggyiknapról a másikra abbahagyni nem szabad, az adag folyamatos csökkentésével szabad elhagy i! Orvosom Aflamin adagolása (reggel 1 egész este 1 egész) Sirdalud (reggel fél szem   este 1 egész) köszönöm válaszát

Válasz:

Kedves Kérdező! Gondolom a felsorolt diagnózisok csak a kódszámos diagnózisok az ambuláns lapon, és nem nyilvánul meg mindegyik egyszerre panaszként... Ezért csak tippelni tudok, hogy az isiásszal járó lumbágó miatt kell a gyógyszert szednie, mert ez az aktuális probléma.. A gyógyszerszedés idejét mindig az Önt vizsgáló, a kórelőzményt és a vizsgálati eredményeket ismerő orvos határozhatja meg. Távolról, a kórtörténet ismerete nélkül nem lehet megmondani meddig kell szednie a gyógyszert, mert nincs általános szabály, ez egyénileg nagyon is változó. Általában panasztól és még sok minden mástól függően az Aflamin + Sirdalud lumbágóra 1-2 hétig szedendő, a Milgamma kb 3 hétig... A Sirdaludot legtöbb esetben abba lehet hagyni csökkentés nélkül is. Legjobb azonban, ha megkérdezi az Önt kezelő orvost! Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Műtét térdkalács ficama esetén

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

30 éves nő vagyok, 13 éves korom óta mindkét térdkalácsom rendszeresen kiugrál a helyéről. Két orvos egybehangzó véleménye, hogy műtétre van szükség (izületi tükrözés nem elegendő), de eltérő módszereket javasoltak. Kérdéseim a következők:

- Mi a különbség  a következő eljárások között (vágás, gipsz szükségessége, rehabilitáció hossza és felépítése tekintetében): tuberositas tibiae medializáció, ventromedializáció, Denks műtét? Valóban igaz az, hogy az első esetén kb. 10 hét a felépülési idő, aminek a felét gipszben kell tölteni, míg  ventromedializációnál nincs gipsz és "csak" 3 hétig nem lehet a műtött lábra állni? A Denks műtét ezekhez képest miben tér el?

- A ventromedializáció TB által támogatott eljárás?

 

(Jelezném, hogy ezeket a kérdéseket már egyszer feltettem, de a válaszban csak egy számsor volt, ami nem kapcsolódik a kérdéseimhez.)

 

Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Judit

Válasz:

Kedves Kérdező! A térdkalács instabilitása miatt (azaz mivel "kiugrál a helyéről") a térdkalácsot rögzítő, annak helyzetét korrigáló műtétre van szükség. Erre több lehetőség van, de általában a térdkalács szalagjának tapadási területét teszik kicsit beljebb, hogy a szalag húzási iránya jobb legyen és így ne ugorjon ki a térdkalács. A Denks műtét a tapadási terület bentebb hozását jelenti (= medializáció), az Elmslie nevű műtét is hasonló, de utóbbinál, csak a csontterület egy részét választják le és forgatják be. A választott módszer függ a betegtől (vizsgálati eredmények, kórelőzmény) és az orvostól, hogy az ön esetében melyik módszert részesíti előnyben. Vizsgálat nélkül nem lehet megmondani melyiket válassza, mindkettő ugyanazt az eredményt tudja adni. A felépülést, a rehabilitációt orvosával beszélje meg, ez egyénileg változhat, lehet, hogy ez alapján fog dönteni. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Kéz-ujjak bizsergése.

Tisztelt Dr! Immár az 5. hete érzem a bizsergető érzést az ujjaimban, mindkét kezemen. Várva, hogy szűnjön az állapot, de nem szűnik. Sőt már a kezem fejében is érzem és valamikor az alkarjai mban is. Sűrűn elfekszem a nyakam, a gerincemben áramütés szerű érzést is tapasztaltam, ha úgy ,,roppantom" a nyakam. De ez nem folyamatos érzés.Kiválthatja ezt az érzést az ,,elfeküdt nyak"?

Válasz:

Kedves Kérdező! Igen, lehet ok az elfeküdt nyak vagy bármilyen nyaki eltérés, de sok minden más is (alagút szindróma, hormonális ok, gyulladás, stb...). Ha panasza nem csökken, keressen fel reumatológust vagy neurológust a panasz hátterének megkeresése céljából, és az annak megfelelő terápia megtervezéséhez. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Mit tehetnék, milyen orvoshoz fordulhatnék a problémáimmal?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

27 éves férfi vagyok. Bő két éve enyhén megerőltetett számítógépes munkától tönkrement mindkét csuklóm és minden kisizületem mindkét kezemen, azóta sem javult. Erős, éles fájdalommal jár bármikor, mikor apróbb munkákat végezek, pl. számítógépezés, írás, apróbb dolgokkal való bütykölés. Most nyár elején ugyanúgy kisebb túlerőltetéstől tönkrement a térdem, szintén mind a kettő. Élesen fáj ez is, hasonló módon. Hirtelenebb mozdulatoktól, elinduláskor, guggoláskor, lépcsőzéskor, stb.
Pár hete már a könyökömmel is megtörtént ugyanez, de még csak nem is erőltettem meg, látszólag a semmiből először egyik, rövid időn belül már mindkettő fájt. Többféle nonszteroid és szteroid gyulladáscsökkentő nem hatott, lokálisan sem. Porcépítő (condrosulf) 3 hónapos szedése sem hozott javulást. Vérképben nincs semmi, immunológus emiatt semmit nem tudott kezdeni vele, reumatólógus szintén nem, sebész sem, noha ott csak röntgenes képalkotás történt.
Van valami elképzelése, hogy merre forduljak tovább? Esetleg magáról a problémáról látatlanban valamilyen elképzelése nincs? Azért így, hogy lassan mindenem lerobban, már nagyon sokat romlik az életszívonalam, és ötletem sincs már, mit tegyek, egyáltalán milyen osztályra menjek.

Köszönettel:

Schmidt Bence

Válasz:

Kedves Bence! Mivel mozgásszervi panaszról van szó, ezért mozgásszervi szakorvos foglalkozik ezzel, pl. továbbra is a reumatológus vagy esetleg az ortopédus, bár előbbi inkább foglalkozik hosszasabb gondozással, kezeléssel, műtét nélkül. Mivel immunológiai betegség nincs, ezért további immunológiai gondozásnak nincs értelme. Előfordul, hogy hajlam szerint valakinek érzékenyebb ízületi és kötőszöveti rendszere van, erre utalhat, hogy minden vizsgálata negatív, de ezt az érzékenységet nem lehet külön diagnosztizálni (pl. laborvizsgálattal, stb...), és külön gyógyszer vagy terápia sincs rá, csupán az aktuálisan fájó ízület kezelése. Látatlanul és a kórelőzmény valamint a vizsgálati eredmények pontos ismerete nélkül azonban nem lehet pontos diagnózist mondani, ezért érdemes reumatológusától segítséget kérni a további kezelések megtervezéséhez, az ő általa felállított diagnózis szerint. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Mindkét lábba előre sugárzó fájdalom

Tisztelt Dr. Úr/ NŐ!

 

Májusban elestem jobb kéz jobb lábtörést szenvedtem.

A fenekemre estem. A derekam akkor nem fájt.

 

A gipsz levétele előtt már jelentkezett derékfájdalmam ami inkább a bal lábba sugárzik tovább a combomig.

Mr-i felvétel igazol egy sérvet protrusio disci intervertebralis L IV-v amely a bal 5 gyököt irritálhatja

látható még egy gyöktasakcyszta az L II-III-ban neurofarmenben amely az L2 gyököt irritálhatja.

 

Egyik sebész azt mondja a sérv nyom, meg kell műteni.

Másik orvos azt mondja kicsi a sérv nem az fáj hanem a farokcsont a sérvet nem kell műteni.

Röntgenfelvétel Sacrum A-P és m.k.o SI rés felvétel:

a jobb oldali csípőlapát kb 15 mm-el magasabb helyzetben ábrázolodik

a sacrumon mérsékelt fokú torsio látható.

Az orvos aki nem műtene rtg-t javasolt illetve ct.

A ct vizsgálat még nem készült el.

 

Kérdésem Mit tegyek? Mi nyom a sérv? a ciszta? 

Ha megműtenek sérvvel és marad a fájdalom ?

Eséskor ami május 5-én történt leválhatott valami csontdarab ami nyomhat ideget?

Teljesen el vagyok keseredve hova menjek mit tegyek?

Farokcsonttol sugárzik a fájdalom előre a combomig mindkét lábamba de inkább a balba.

Gyakorlatilag már 5 perc állás után  is elviselhetetlen fájdalmam van.

Nyár óta folyamatosan kevesebbet tudok állni.

Válaszát köszönöm

 

Tisztelettel:

 

 

Szemeti ANikó

Válasz:

Kedves Anikó! Tegnapi napon írtam választ rövidített kérdésére, most csak kiegészítem azt. Megértem elkeseredését a fájdalmak miatt. Ha az eleséskor levált volna egy csontdarab, azt nagy valószínűséggel az MRI is látta volna, bár a CT vizsgálat csontok tekintetében még pontosabb képet is tud adni, itt azonban inkább valami új és az MRI-hez képes kiegészítő információt várhat orvosa. Mindkét orvos azt keresi, hogy ráálláskor mi nyomódik meg, hogy ilyen fájdalmat eredményez. Látatlanul nem lehet megmondani a diagnózist, de a leírt gyöktasakcysta legkevésbé valószínű ok. Eddig egyedül a kis sérv derült ki, érdemes nekifutni a CT-nek is ha orvosa javasolja. Jobbulást kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Sérv vagy keresztcsont probléma? Műtét vagy reumás kezelés?

Tisztelt Dr Úr/Nő!

 

Erős keresztcsontfájdalmam van sugárzik a két lábamba. Öt percet nem tudok már állni.

Korábban Mr-i igazolt egy sérvet azt gondolta az orvos az nyomja az ideget. IV-v. csigolyánál.

Később készült a kersztcsontról ct vizsgálat 

Eredménye: Az SI rés mellett bal oldalon az os ileumban egyenetlen kontúrú kis kiterjedésű, keskeny sclerosis és néhány igen apró subhondralis cysta lábrázolódott.

Május 5-én a fenekemre estem ahol csuklótörést és V. metatarus törést szenvedtem.

A derekam akkor nem fájt.

Kb. 5 hét mulva amikor már esedékes volt a gipsz levétele kezdődött a fájdalom.

Az utóbbi 4 hétben erősen romlott sokkal kevesebbet tudok állni.

Erős fájdalmam van tramadol 100 mg-ot szedek.

A fájdalom a comba sugárzik keresztcsonttól ágyéktól kifele előre a combomba.

Mi lehet a bajom? Létezik hogy olyan erős gyulladás van amit kezelni kellett volna és 5 hónapig eltart?

Öt hónapja szenvedek.

 

Válaszát köszönöm

 

Anikó

Válasz:

Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nehéz megmondani, hogy pontosan mi lehet az ok, de a keresztcsonti (SI) ízületnél nem mutatott ki a vizsgálat a panaszt magyarázó eltérést, tehát valószínűbb, hogy az alsó derékszakaszról indul a fájdalom. A korábbi MRI vizsgálaton látott LIV-V csigolyáknál észlelt idegnyomódás lehet érvényes akár most is de változhatott is. Ha a dereka sérült volna az esésnél, akkor valószínűleg már akkor elkezdett volna fájni. Fontos, hogy kontrollvizsgálaton kérje orvosa segítségét, mert pontos segítséget csak a kórtörténet, a panaszok és a vizsgálati eredmények pontos ismeretében lehet adni... A Tramadol fájdalomcsillapító gyógyszer, lehet, hogy gyulladáscsökkentőre is szükség lesz, ha még eddig esetleg nem szedett ilyet. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Hátfájás

Tisztelt Dr Úr!

Nem rég kaptam választ erre a kérdésemre, lentebb bemasolom, hogy melyik az. 

24 éves vagyok, ezt sajnos nem írtam bele. 

De a beteg nem együttműködő és nem hálás, nagyon hisztis és mindig dobálja magát ami nagyon megneheziti a dolgomat. És teljesen fel kell emeljem, felvinni a lépcsőn és stb... Egyedül! Írta hogy egyedül nem emelhetem fel teljesen, csak különböző testreszeit,de sajnos teljesen fel kell emeljem és egyedül vagyok erre. 

Nagyon megterhelo a hátamnak, főleg mert nem együttműködő.  Remélem igy meg többet tud segíteni nekem. 

Köszönöm szépen a választ előre is!

Az üzenetem amire a választ kaptam:

Tisztelt Dr. Nő/Úr

Kb 1 éve küzdök hát és derekfajassal, mióta egy családnál dolgozom és nehéz mozgássérült kislányt kell emelgessek rengetegszer.. Ez nagyon megterhelo a hátamnak,es ehhez kerem a segítséget, tanácsát,hogy mi tenné jót a hátamnak. Elég fiatal vagyok ehhez még és nem akarom hogy később még rosszabb legyen. A nyakamnal egy kisebb púp is lett, amióta itt dolgozom. Nyilván a sok hajolgatas megterhelés, rossz testtartás. Úgy gondolom rosszat tesz nekem ez a munka és váltanom kellene. Köszönöm a segitseget előlre is!

Üdvözlettel :egy fiatal lány 

Válasz:

Kedves Kérdező! Levele az én postaládámban landolt, remélem a megszólított doktor is megkapja és tud rá reagálni... Ilyen megterhelő munka mellett, (ha nem tud váltani) jó volna naponta a gerinc nyújtása, lazítása, illetve a hátizomzat jó erőben tartása gerinctornával. 1-2 hetente egy masszázs is segítene, ha megoldható. Nem tudom, milyen nehéz a mozgássérült kislány, de valóban nem jó egy nehéz, ráadásul mozgó testet egyedül emelgetni, ebben jó volna ha segítene valaki... Vagy ki kellene dolgozni megoldást, trükköket arra, hogy a feladat meg legyen oldva anélkül, hogy fel kelljen teljesen emelnie egyedül. Ezek a megoldási ötletek függenek a körülményektől a lakástól, a betegségétől, hogy miért kell rengetegszer emelgetni és felvinni a lépcsőn, stb... Ha nem akar váltani, kérjen legalább az ottani ötletelésben segítséget. Vigyázzon magára! Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Dr. Megyaszai Márta - reumatológus és sport szakorvos válasza

Mi okozhatja a fájdalmat?

Tiszteletem! 
23 éves vagyok. Hónapok óta becsípődött egy ideg a lapockám környékén. Injekciós kezelés, tabletta, újra injekciós kezelés. Hatástalan volt. Csontkovácsolást ajánlottak. Az 1x-i kezelés után a fájdalom elmúlt amit elsem akartam hinni, DE a másik oldalon a vállam iszonytosan fáj. Először azt hittem csak valami izomláz a kezelés után. De ez már 4 napja. A kezemet Nemtudom fájdalom nélkül felemelni. A váll hátra húzásánál pedig kifejezetten erős fájdalmat érzek. Elronthatott valamit a csontkovács? Nagyon megijedtem. 

Válasz:

Kedves Kérdező! Mivel nem tudjuk, mit csinált a csontkovács, azt sem tudhatjuk, hogy volt-e valami rossz mozdulat amivel megránthatta a vállát, stb., nem biztos hogy elrontott bármit is. Most azonban a jelen helyzetet, problémát kell megoldani. Leírása alapján felmerül gyulladás lehetősége is, de ezt csak vizsgálattal lehet igazolni, ehhez legtöbbször elég egy orvosi fizikális vizsgálat. Gyulladás esetén valamilyen gyulladáscsökkentő terápiára van szükség. Ha nincs gyulladás akkor egyéb módszerek jöhetnek szóba. A csontkovácsával is beszéljen erről. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!