Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász

Dr. Rajnai László

2873 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nőgyógyászat, terhesség, meddőség, fogamzásgátlás, menopauza

Szakterülete: nőgyógyászat, terhesség, meddőség, fogamzásgátlás, menopauza

Bemutatkozás

Dr. Rajnai László szülész-nőgyógyász adjunktus, a Dr. Rajnai Nőgyógyászati Magánrendelő tulajdonosa vagyok.

A szülészeti és nőgyógyászati magánrendelőmet 34 éves kórházi gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottam.

Fő célom a nőgyógyászati betegségek megelőzése, a hozzám forduló nők magas színvonalú szakmai ellátása, a legkorszerűbb, a legmodernebb diagnosztikus módszerekkel.

A vizsgálatokkal szeretnék segítséget nyújtani a nők egyéni és családi problémáinak megoldásában, teljes körű diszkrécióval, otthonos, barátságos, kellemes környezetben, a nőgyógyászati vizsgálattól való félelemérzés mellőzésével.

A rendelőm  Debrecenben,a Bartók Béla u.25 sz. alatt, a Kenézy Kórház Dorottya utca felőli parkolójával szemben, könnyen megközelíthető helyen található. Felszereltsége, diagnosztikus eszközei a XXI. sz. igénye szerinti teljes körű szülészeti és nőgyógyászati ellátást teszi lehetővé.

A kismamákat a jelenleg legmodernebb, legkorszerűbb, vadonatúj 3D/4D ultrahang készülékkel vizsgálom, melyet a hozzátartozók is 40” LCD kivetítőn keresztül követhetnek.

2012-ben az országosan meghirdetett 3D/4D-s UH versenyen  I. és III. helyezést értem el a rendelőmben készített fotókkal.

A vizsgálatok a hét bármely napján (akár hétvégén is), a várakozás elkerülése miatt előzetes telefonbejelentkezés alapján történnek.

Időpontot az alábbi telefonon lehet kérni:
06 30 9634-482

Dr. Rajnai Nőgyógyászati Magánrendelő

4031 Debrecen, Bartók Béla út 25 sz.

Forduljanak hozzám bizalommal, sok szeretettel várok mindenkit!

Legutóbbi válaszai

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Hüvelygombásodás

Tisztelt Dr. Rajnai László! A párommal 2 hónapja próbálkozunk babával. A napokban sajnos hüvelygombásodás jelentkezett nálam.Biztos az, mert már sajnos volt szerencsém hozzá és már ismerem a tüneteket. Szóval vettem canesten hüvelytablettát, de nem merem elkezdeni, mert mi van, hogy ha már esetleg terhes vagyok, és akkor ártok vele.A kérdésem az lenne, hogy lehet-e használni ezt a készítményt, ha esetleg terhes vagyok. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: R.Renáta

Válasz:

Kedves Renáta! Nyugodtan használhatja.Terhességben a Canesten alkalmazása nem contraindikált.Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Menstruációs zavarok

Kedves Rajnai Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszolt menstruációs zavarommal kapcsolatos kérdésemre. Az ön válasza maximálisan kielégítő volt számomra és mindenképp megfogadom a tanácsát és otthonlétem alatt felkeresem nőgyógyászomat. További szép napot kívánok! Üdvözlettel:Judit

Válasz:

Kedves Juditka! Köszönöm kedves sorait,mely számomra örömöt jelent! Nagyon jó egészséget kellemes,szép estét,jó éjszakát kívánok!Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Pyelectasia ?

Tisztelt Rajnai László! Tavaly év végén írtam már doktor úrnak, hogy a 18 hetes ultrahangon a magzat gyomrát nagyobbnak látta a nőgyógyászom. Ma voltunk a controlll vizsgálaton, rendbe találta a doktor úr a gyomor nagyságát, viszont a következőt írta a kezelőlapra: "Jobb old. vesénél 10x7mm-es pangás, mely az ureter kezdeti szakaszán, kb. 11 mm-re is követhető. A pyelectatia miatt 3 hét múlva controll." Kérdésem lenne, hogy ez mitől alakulhatott ki valamint mekkora nagy baj a Babára nézve? A nőgyógyászom említette, hogy ezt kinőheti. Valóban így van? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Marianna

Válasz:

Kedves Marianna!Sok esetben (főleg fiu magzatoknál )látható.mely később eltünik.Mindenképpen genetikai tanácsadáson jelentkeznie kell.Szükség lehet kideríteni,hogy esetlegesen nincs e mögötte kromoszóma rendellenesség.Fontos az elváltozás követése.Gyógyulást kívánok! (azaz,hogy a tágulat tünjön el).Szép,nyugodt hétvégét,jó pihenést! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Menstruációs zavar

Jó estét Rajnai Doktor Úr! Egyszer már elküldtem önnek ezt a kérdést de sajnos nem ön hanem egy másik nőgyógyász válaszolt amivel sajnos nem voltam megelégedve és nem is értettem hogy miért nem öntől kaptam választ.Kérem olvassa el kérdésem és válaszoljon nekem mert az ön véleménye nagyon érdekelne.Köszönöm szépen! A kérdésem a következő lenne:2014 júliusában hagytam abba a fogamzásgátló szedését.Augusztusban és szeptemberben rendesen volt is menzeszem.Október óta megjön rendesen 28 29 napra viszont a szine már az első naptól kezdve barnás színű és elég kevés mennyiség ami távozik tőlem valamint ami kifolyik is többnyire inkább darabos.Most hétfőn megjött de már kedden olyan kevés volt mintha már el is múlna a második nap ma pedig már tényleg szinte semmi nem volt.Ön szerint lehetséges az hogy a fogamzásgátló abbahagyása miatt van ez? Lehet hogy hormonzavart okozott nálam? Ha így van akkor el kell mennem nőgyógyászhoz vagy várjak még vele hátha magától helyreáll?Ha májusig eltolnám a kivizsgálást az okozhat valamilyen gondot?Ugyanis jelenleg külföldön vagyok és májusban megyek végleg haza itt pedig nincsen biztosításom így sajnos nem tudok elmenni orvoshoz.Februárban megyek haza egy hétre de nem tudom hogy annyi idő alatt el tudom e intézni hogy elmenjek orvoshoz és még a labor eredményeimet is meg tudjam várni. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Judit

Válasz:

Kedves Juditka! Kedves sorait köszönöm. A fogamzásgátló gyógyszer abbahagyása után, főleg, ha valaki több évig szedte a fogamzágátlót előfordulhat vérzészavar. Ez általában úgy szokott történni, hogy a gyógyszer abbahagyása után akár több hónapig nem jelentkezik vérzés vagy egy normális vérzés után ritkább menzeszek jelentkeznek vagy sokkal enyhébb vérzések. Ez azért van, mert a fogamzásgátló szedése alatt gátlódnak az agyban a nemi hormonok szabályozásáért felelős hormonok, és amikor az ember abbahagyja a gyógyszerszedést, akkor bizonyos esetekben ez a gátlás nehezebben oldódik, és így a vérzés vagy nem következik be, vagy pedig ritkábbá válik. Ez a jelenség nem kóros, hiszen nem szükséges miatta orvosi kezelés, és természetesen orvoshoz sem szükséges fordulni, csak ha fél év után sem jön meg a vérzés vagy az szabálytalan.Amennyiben gyermeket szeretnének, akkor a belső hormon gátlás miatt a terhesség sem jön létre, tehát akkor viszont ennek elősegítésére orvosi kezelés szükséges.Az esetek nagy részében tehát a vérzészavar spontán rendeződik, viszont vannak esetek,amikor nem . Természetesen ezalatt az idő alatt csak akkor jön létre terhesség, ha a peteérés is megindult, ez is okozhat zavarokat Ha nem jön meg a menses, vagy az mennyiségileg csökkent mennyiségű,akkor segíteni lehet peteérést elősegítő gyógyszerrel.Kedves Juditka! Kérdésére a válaszaim:az Önnél észlelt elváltozás valószínű a korábbi fogamzásgátló tabletta szedésének az utóhatása,(a hormongátló hatás fentmaradása).Ennek előfordulása egyéntől függő.Hat hónapig idegesség nélkül várakozhat.(ezen idő alatt alkalmazhat :Tabl.PreMenst -este 1x- és Caps.Vitamin E-t -200 mg-ost másodnaponta 1x1.Amennyiben hazautazik javaslom ,hogy keressen fel nőgyógyász kollégát.(oncocytol viizsgálatra,uh,vaginalisvizsgálatra,ill. szérum hormonvizsgálat elvégzésére is)Gyógyulást és nagyon jó egészséget,szép hétvégét,jó pihenést kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Szüzesség-helyreállító műtét

A kérdés elég durva, de konkrétan a szüzesség visszaállító műtét érdekelne. Tudtommal Magyarországon legális érdekelne ennek minden anyagi és egészségügyi vonzata és, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében hol lenne ilyesmire lehetőség? Őszintén szólva lelki okok miatt sosem élveztem a szexet. Szeretném ez miatt úgymond tisztalappal indítani és valakivel akit tényleg szeretek. NAGYON FONTOS A KÉRDÉS

Válasz:

Kedves Hölgyem! A plasticai sebészek általában el szokták vállalni ezt a beavatkozást is,de Én a műtétet nam ajánlom.Olyan,mint eredetileg volt soha sem lesz.Ez miatt ne legyen lelkiismeretfurdalása.Sajnos a beavatkozás érzéskiesés miatt később szexuális zavarokat is okozhat.Ha egy picit is rám hallgat ne kérje a műtétet!Nagyon sok férfinek nincs fogalma,hogy most a szüzesség fenn áll e vagy sem.A műtéti dijat nem tudom megmondani.Véleményem szerint Budapesten kellene érdeklődni.Javaslom,hogy ne kérje! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Vérzés probléma

Tisztelt Doktor Úr! Knapp Lászlóné vagyok, 39éves. November 17-én volt egy küretem állandó vérzés miatt. Műtét után is folyamatosan vérezgettem kis mennyiségben, december 24-én annyira megindult a vérzés, hogy kórházba mentem. Kaptam cseppeket, vérzéscsillapítót, és fogamzásgátló injekciót is, mert nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót. Az orvos szerint normális műtét után ennyire vérezni, és hogy elfog múlni. A problémám az hogy azóta is vérzek mindennap és hogy ez normális-e még? Válaszát köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem! Sajnálom,hogy a válaszommal el fogom keseríteni,de ilyenkor már nem normális ez a vérzészavar,bő vérzés.Az Ön szempontjából fontos adat a műszeres revizió szövettani eredményének az ismerete.(lehetséges,hogy az az eredmény hyperplazia endometriit igazolt,mert ebben az esetben hosszabb időn át progesteron terápiára van szükség.Ez így nem maradhat Ön még nagyon fiatal vérzészavarát rendezni kell!Tiszta szívből kívánom mindezt Önnek! Jó egészséget kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Lehetek a negatív terhességi teszt eredménye ellenére terhes?

Kedves Doktor Úr! Októberben kihagytam egy szem fogamzásgátlót, nem pótoltam, majd nem jött meg a menstruációm. Csináltam tesztet az aktus utáni 2.3.4.6.héten.mindegyik negatív volt. Azóta a következő 2 megjött, és még mindig negatív a teszt. Mekkora az esélye hogy terhes vagyok?

Válasz:

Kedves Hölgyem! 100%-os biztos,hogy Ön nem terhes!Több tesztet ne vásároljon! Szép estét kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Pozitív terhességi teszt

Kedves Dr.Úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy kb másfél hetet késet a menstruációm, és a mai nap meg jött viszont csináltattam 2 tesztet ami azt jelezte, hogy terhes vagyok! Valamint enyhe vérzés, de csak akkor van ha ki megyek a mosdóba! Enyhén fáj a hasam, de nem olyan erősen mikor a menstruáció jelentkezik! Az előző menstruációm 2014 .11 .04 én volt 2- napig tartott! számíthatok arra, hogy valószínűleg Babám lesz?

Válasz:

Kedves Hölgyem! A terhességi teszt pozitivitása terhességet jelez.A jelenleg észlelt tünet miatt keresse meg orvosát,hogy kiderüljön,hogy mi okozza a vérzést és esetlegesen van e szükség gyógyszeres terápiára.Gyógyulást kívánok! Szép estét! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Sürgős fogamzásgátló kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Sürgős válaszra lenne szükségem. Cypromix nevezetű fogamzásgátlót szedek,már 2éve. Pénteken kezdem a szedést,csütörtökig.A problémám az, hogy utolsó tabletta kimaradt véletlenül csütörtökön. A menstruációmnak hétfőn kellene megjönnie(gondolom most előbb fog egy nappal,tehát ma).A kérdésem az lenne, hogy az új levelet ugyanúgy elkezdhetem most pénteken? Vagy mi ilyen esetben a teendő? Nagyon köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel: egy 23éves lány

Válasz:

Kedves Hölgyem!Igen elkezdtheti a gyógyszerszedést pénteken.Egy héten át kiegészítő védekezést ajánlok!Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Dr. Rajnai László - szülész-nőgyógyász válasza

Menapauzás tünet enyhítése

Tisztelt dr úr! Kb egy éve nem menstruálok /49 éves vagyok/ a hőhullámok teljesen ki készítenek éjjel nappal szinte óránként rám jön csurom víz leszek utána persze majd megfagyok nyirkos ruhában, nem tud az ember állandóan át öltözni. Úgy hallottam van erre valamilyen gyógytermék. Csak sajnos van egy pár alap betegségem /magas vérnyomás, visszér, szívritmus zavar, asztma/így tartok a hormon készítményektől. Segítségét előre is köszönöm Tisztelettel Zalán Béláné

Válasz:

Kedves Hölgyem!A hőhullám az egyik legkellemetlenebb, és leggyakoribb panasz a menopausa kezdetekor, az oka a petefészek működésének lassú megszűnése és az általa termelt hormonok szintjében bekövetkezett változások, melyek kiváltói ezeknek az ún. vasomotoros tüneteknek. Az egészséges életmód a változókorban sokat segít, de nem jelent megoldást ezen tünetek kezelésében. A kezelések egy csoportja a hormonpótló terápia, de ezt csak szoros orvosi ellenőrzés mellett lehet elkezdeni és folytatni, mivel lehetnek mellékhatásai. Ezekről bővebben a kórházak, klinikák nőgyógyászati osztályain működő menopausa szakrendeléseken lehet felvilágosítást kapni. A patikus által ajánlott természetes hatóanyagú szereket nyugodt szívvel ki lehet próbálni, hiszen vény nélkül kaphatóak készítmény, gyógynövényekből készülnek, erőteljes mellékhatások nélkül. Kifejezetten a változó kor ilyen jellegű panaszainak enyhítésére szolgálnak. Érdemes lehet tehát kipróbálni. Hozzátéve persze, hogy nem csodaszer, és legalább 2-3 hónap szedés után érezhető tartósabb kedvező hatása. A szójabab kivonata szintén tartalmaz ilyen típusú, ún. fitoösztrogéneket vagy izoflavonokat, melyek szintén kedvezően befolyásolják a klimaxos panaszokat.Jelen időben a Talitha spray kedvező hatékonyságáról lehet hallani,olvasni.Javaslom kipróbálását,melytől a gyógyulását kívánom! Szép hétvégét,jó egészséget kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!