Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Zentai Ágnes -  lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával

Dr. Zentai Ágnes

4 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek

Szakterülete: mozgásszervi betegségek

Bemutatkozás

 Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő vagyok. 2008-tól, a Harmónia Centrumban munkatársaimmal együtt már több mint 3000 hozzánk forduló mozgásszervi panasszal küzdő beteget gyógyítottunk meg lökéshullám kezeléssel 80-90%-os eredményességgel.

Ezt azért tudtuk megtenni, mert a gyógyítás érdekében

-  elkötelezettek vagyunk a hozzánk forduló vendégek magas színvonalú ellátásában

-  egyetemet végzett, magukat folyamatosan tovább fejlesztő kollégákkal dolgozunk

-  Hozzáértéssel, de emellett kedvességgel és odafigyeléssel fordulunk vendégeink felé

-  Kollégáink a bonyolultabb eseteket mindig megkonzultálják egymás között: orvosok, gyógytornászok, terapeuták közösen dolgoznak a gyógyításban

-  komplex kezelést javasolunk: lökéshullám terápia, gyógytorna, gyógymasszázs, kineziotape alkalmazása

-  a leghatékonyabb, eredeti svájci lökéshullám terápiás készülékkel gyógyítjuk a panaszokat, ezzel is megbecsülve a hozzánk fordulókat

-  a minőség számunkra evidencia: az alkalmazott készülékek, anyagok, eszközök magas minőségi színvonalat képviselnek, és ebből nem engedünk.

-  vendégeinket a lehető legalaposabban tájékoztatjuk, a laikusoknak is érthető, de azért szakmai nyelven,

-  számunkra fontos, hogy vendégeink megfelelő információval, panaszaikkal és a gyógyítással kapcsolatos tudásanyaggal távozzanak tőlünk annak érdekében, hogy otthoni gyógyulásukat és a saját gyógyulásukban történő együttműködésüket ezzel is elősegítsük.

-  Én magam 2003 óta foglalkozom a lökéshullám terápiával. Mind műszaki mind terápiás kérdésekben sok-sok ügyfélnek álltam már rendelkezésére, akik vagy alkalmazói a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiának, vagy olyanok, akik a kezelés jótékony hatását önmagukon is megtapasztalták.

-  Vezetésemmel működik a Harmónia Centrum Budapest belvárosában, ahol magam és kollégáim, orvosok: ortopédus, reumatológus, sebész, valamint gyógytornászok is nagy sikereket elérve alkalmazzuk a lökéshullám terápiát.

-  Eleinte mozgásszervi panaszokkal fordulhattak hozzánk a betegek, de 2012 áprilisa óta nehezen gyógyuló, fekélyes lábsebeket is gyógyítunk a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülékkel.

-  A Swiss DolorClast® lökéshullámterápiás gép ma is a legmagasabb minőségi színvonalat képviseli, kompromisszumok nélkül. Svájcban gyártják kézi összeszereléssel, mint a világ legjobb minőségű óráit, ezt is manufaktúrában, nem gépsoron, ez a minőség garanciája.

-  A gyártó cég rendkívüli hangsúlyt fektet az egyes felhasználási területeken történő alkalmazás klinikai tanulmányokkal történő alátámasztására. A lökéshullám terápiával foglalkozó orvosi, tudományos publikációk nagy részéhez a kutatók Swiss DolorClast® készüléket használtak.

-  Az általunk forgalmazott készülékek Magyarországon megtalálhatók magán orvosi centrumokban, sportegyesületeknél, fizioterapeutáknák, masszőröknél, ahol a mozgásszervi panaszok oldásához komoly segítséget nyújtanak a szakemberek és pácienseik számára.

-  Büszke vagyok rá, hogy mérnök és gazdasági szakember létemre néhány évvel ezelőtt elvégeztem a fizioterápiás szakasszisztensi képzést is, és magam is gyógyítok mozgásszervi panaszokkal hozzám forduló betegeket, ismerősöket, és ezzel saját tapasztalatokat szerzek a gyógyítás területén.

Honlap: www.harmonia-centrum.hu

Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával: Budapest, V. kerület, Markó utca 11.

Kérem, tegye fel kérdését a lökéshullám terápiával és mozgásszervi betegségek kezelésével kapcsolatban. Legyen az műszaki vagy inkább a terápia hatásaival foglalkozó kérdés, én igyekszem megválaszolni, vagy ha én magam elbizonytalanodom, segítségül hívok ortopédus, reumatológus és sebész orvosokat, kompetens szakembereket is.

Legutóbbi válaszai

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Térd porckopás?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!

 

Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném szíves segítségét kérni:

A jobb térdemben, mikor behajlítva éri a terhelés a végtagot (Pl: guggoláskor, vagy magasabb tárgyra történő fellépéskor), furcsa, surlódó hangok keletkeznek. Mint amikor két felület összeér. De fájdalom nem jelenik meg.

Életkor: 32 év, magasság 190 cm, testsúly 100 kg, foglalkozást tekintve irodai munka. Testmozgás: saját testsúlyos edzések illetve jóga.

Mi lehet ennek az oka, illetve milyen kezelési módszerek vannak, esetleg házilag enyhíthető-e ez (étrend változtatás, gyógytorna)?

 

Köszönöm előre is megtisztelő válaszát!

 

 

Válasz:

Kedves J Kov! A háttérben állhat instabilitás, vagy akár kezdődő térdkopás is, ezt azonban egy komplex kivizsgálás tudja pontosan megválaszolni.. Én porcerősítőt, valamint rendszeres gyógytornát javasolnék, amely hatására megerősödnek a térd körüli izmok, ezzel párhuzamosan pedig csökkennek, majd megszűnnek a kellemetlen hangok. Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Sérv gyanu vagy gerincferdülés?

Tiszteletem!Szeretném tudni,hogy a gerincferdülésem miatt van panaszom vagy gerinc-vagy porckorong sérv gyanuja miatt!Illetve kezelhető e?Köszönettel:Jaczina Anita

Válasz:

Kedves Anita! Ezen vizsgálatból mindösszesen annyi derül ki, hogy lumbalis szakaszon mérsékelt gerincferdülése van. Ez általában nem jár nagyfokú fájdalommal. Amennyiben Önnek alsó végtagba sugárzó panaszai vannak, valamint fájdalmai nem enyhülnek, akkor mindenképpen érdemes gyógytornászhoz, szakorvoshoz fordulnia. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Lábfej sérülés

5 nappal ezelőtt kifordult a lábfejem, az erős fájdalom miatt orvoshoz fordultam. Több irányú röntgent készített és azt mondta, hogy a nagy lábujam és a mellette lévő lábuj között elszakadt a szalag. Az I-es tarso-metatarsialis ízület, valamint az os cuneiforme medialis és intermedius jelzetten eltávolodott egymástól. A talus centrált. Dg: Distorsio articulatioia talo-cruralis I.s. Distorsio pedis I. s. Lehetséges, hogy a szalag teljesen elszakadt? Érdemes lenne mr-el, vagy ultrahanggal is megnézetni? Ha teljesen elszakadt, akkor műteni kell? Érdemes lenne rögzíteni az eltávolodott ujakat a gyógyulás alatt?

Válasz:

Kedves Piroska! Azt, hogy a szalag teljesen elszakadt-e ebből a diagnózisból sajnos nem derül ki, tehát mindenképpen menjen vissza a kezelőorvosához egy pontosabb diagnózisért! Amennyiben teljes a szakadás, úgy műtéti kezelés javasolt, illetve rendkívül fontos az érintett terület nyugalomba helyezése, vagyis a rögzítése. Abban az esetben, ha részleges a szakadás, mindenképpen szeretném felhívni a figyelmét a lökéshullám terápia jótékony hatásaira, amely gyorsíthatja a gyógyulását! Mielőbbi jobbulást kívánok Önnek! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Teszt kérdés

teszt kérdés

teszt kérdés

teszt kérdés

teszt kérdés

teszt kérdés

Válasz:

Köszönöm.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!