Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Zentai Ágnes -  lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával

Dr. Zentai Ágnes

21 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek

Szakterülete: mozgásszervi betegségek, fizioterápia, reumatológiai problémák, gyógytorna, ortopédiai problémák

Bemutatkozás

 Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő vagyok. 2008-tól, a Harmónia Centrumban munkatársaimmal együtt már több mint 3000 hozzánk forduló mozgásszervi panasszal küzdő beteget gyógyítottunk meg lökéshullám kezeléssel 80-90%-os eredményességgel.

Ezt azért tudtuk megtenni, mert a gyógyítás érdekében

-  elkötelezettek vagyunk a hozzánk forduló vendégek magas színvonalú ellátásában

-  egyetemet végzett, magukat folyamatosan tovább fejlesztő kollégákkal dolgozunk

-  Hozzáértéssel, de emellett kedvességgel és odafigyeléssel fordulunk vendégeink felé

-  Kollégáink a bonyolultabb eseteket mindig megkonzultálják egymás között: orvosok, gyógytornászok, terapeuták közösen dolgoznak a gyógyításban

-  komplex kezelést javasolunk: lökéshullám terápia, gyógytorna, gyógymasszázs, kineziotape alkalmazása

-  a leghatékonyabb, eredeti svájci lökéshullám terápiás készülékkel gyógyítjuk a panaszokat, ezzel is megbecsülve a hozzánk fordulókat

-  a minőség számunkra evidencia: az alkalmazott készülékek, anyagok, eszközök magas minőségi színvonalat képviselnek, és ebből nem engedünk.

-  vendégeinket a lehető legalaposabban tájékoztatjuk, a laikusoknak is érthető, de azért szakmai nyelven,

-  számunkra fontos, hogy vendégeink megfelelő információval, panaszaikkal és a gyógyítással kapcsolatos tudásanyaggal távozzanak tőlünk annak érdekében, hogy otthoni gyógyulásukat és a saját gyógyulásukban történő együttműködésüket ezzel is elősegítsük.

-  Én magam 2003 óta foglalkozom a lökéshullám terápiával. Mind műszaki mind terápiás kérdésekben sok-sok ügyfélnek álltam már rendelkezésére, akik vagy alkalmazói a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiának, vagy olyanok, akik a kezelés jótékony hatását önmagukon is megtapasztalták.

-  Vezetésemmel működik a Harmónia Centrum Budapest belvárosában, ahol magam és kollégáim, orvosok: ortopédus, reumatológus, sebész, valamint gyógytornászok is nagy sikereket elérve alkalmazzuk a lökéshullám terápiát.

-  Eleinte mozgásszervi panaszokkal fordulhattak hozzánk a betegek, de 2012 áprilisa óta nehezen gyógyuló, fekélyes lábsebeket is gyógyítunk a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülékkel.

-  A Swiss DolorClast® lökéshullámterápiás gép ma is a legmagasabb minőségi színvonalat képviseli, kompromisszumok nélkül. Svájcban gyártják kézi összeszereléssel, mint a világ legjobb minőségű óráit, ezt is manufaktúrában, nem gépsoron, ez a minőség garanciája.

-  A gyártó cég rendkívüli hangsúlyt fektet az egyes felhasználási területeken történő alkalmazás klinikai tanulmányokkal történő alátámasztására. A lökéshullám terápiával foglalkozó orvosi, tudományos publikációk nagy részéhez a kutatók Swiss DolorClast® készüléket használtak.

-  Az általunk forgalmazott készülékek Magyarországon megtalálhatók magán orvosi centrumokban, sportegyesületeknél, fizioterapeutáknák, masszőröknél, ahol a mozgásszervi panaszok oldásához komoly segítséget nyújtanak a szakemberek és pácienseik számára.

-  Büszke vagyok rá, hogy mérnök és gazdasági szakember létemre néhány évvel ezelőtt elvégeztem a fizioterápiás szakasszisztensi képzést is, és magam is gyógyítok mozgásszervi panaszokkal hozzám forduló betegeket, ismerősöket, és ezzel saját tapasztalatokat szerzek a gyógyítás területén.

Honlap: www.harmonia-centrum.hu

Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával: Budapest, V. kerület, Markó utca 11.

Kérem, tegye fel kérdését a lökéshullám terápiával és mozgásszervi betegségek kezelésével kapcsolatban. Legyen az műszaki vagy inkább a terápia hatásaival foglalkozó kérdés, én igyekszem megválaszolni, vagy ha én magam elbizonytalanodom, segítségül hívok ortopédus, reumatológus és sebész orvosokat, kompetens szakembereket is.

Legutóbbi válaszai

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Mütét után flabélos

Tiszteltet  Doktor úr!  

Egy ugrás miatt  eltörött  a bokám . Pontosan a fibulán a syndesmosis magasságában ferde törés volt látható . A felső  ugró izületben  laterál irányú  subluxatio van.  Megmütöttek  , csavarozták. Kérdésem az lenne hogy használhatok e még flabélos gépet ha igen mikortól ? Kis fokozatra gondoltam . Köszönöm szépen válaszát! 

Válasz:

Kedves Anna! A műtétet követően 6 hétig semmiképpen nem javasolnám! Sőt utána is csak orvosi engedély mellett. Mindenképpen kezdje meg a rehabilitációt, majd a gyógytornásszal, orvossal megbeszélve térjen vissza a flabéloshoz. Mielőbbi jobbulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Állandó derékfájdalom

Tisztelt Dr Nő/ Ur!

El volt törve a jobb lábam (V. metatarsus)

Öt hétig volt gipszem. Már a gipszben kezdődött a derékfájdalom ami nem múlt el (3 hónapja)

Mindkét lábba combig sugárzó erős fájdalom.

MR-i vizsgálaton a következők szerepelnek.

L II-III-bal neurofarmen területén 9 mm átmérőjű éles kontúrú folyadék jelmenetel képlet különül el. amely az L 2 gyököt dislocalja.

L IV-V korong centralis bal paramedialis és foraminális protusio-ja  a ventrolateralis subarachnoidalis teret szűkiti.

 

Vélemény:

 

Scolisosis thoracolumbalis.

Spondylarthrosis lumbalis.

Mulisegmentalis discus degeneratio.

Gyöktasakcysta az L II-III-ban neuroforamenben amely az L 2 gyököt irritálhatja.

Protrusio disci intervertebralis L IV-V, amely a bal L 5 gyököt irritálhatja.

 

Kérdésem

 

Mivel lehetkezelni? Masszázs? lszappakolás? Torna? Melyik hatásosabb? Mennyi idő után?

Állandó fájdalomcsillapitással élek csak ugy tudok dolgozni (állómunka)

Nem hinném hogy már el tudom átni a munkám.

 

Mennyi idő után várható javulás?

Nagyon fáj a bal oldalam inkább de a jobb lábba is sugároz.

Mi nyomja? a ciszta vagy a sérv?

A cisztát nem lehet leszivni?

 

Válaszát köszönöm

 

Tisztelettel:

 

Szemeti Anikó

 

Válasz:

Kedves Anikó! Érdemes lenne fizikoterápiával (UH, elektroterápia stb) kiegészíteni a gyógyszeres kezelést, valamint a gyógytorna is sokat segíthet. A cisztát le lehet szívni, ha az egyéb kezelések nem segítenek, de erről mindenképpen a kezelőorvosával kell konzultálnia. Amíg nem találja meg az Ön számára leghatékonyabb kezelést, nehéz megválaszolni, hogy mennyi idő után várható javulás.. Én mindenképpen a konzervatív kezelések kipróbálását javasolnám, kiemelve a gyógytornát. Ezen belül is a McKenzie módszer lehet egy jó választás. Mielőbbi javulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Ortopédia

Mit lehet tenni ? 

Műtét?

Válasz:

Kedves Kérdező! Az MR alapján nem gondolnám, hogy műteni kell, ám lényeges kérdés, hogy mik a pontos panaszai? Igénybe vette-e bármilyen kezelést a korábbiakban? stb. Amennyiben még nem konzultált szakorvossal, szakemberrel, akkor azt pótolja! Én a műtét előtt a konzervatív terápiák kipróbálását javasolnám: elektroterápia, UH kezelés, gyógytorna stb. Mielőbbi javulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Lelet értelmezés

Tisztelt Dr. Nő /Úr!

Röntgen leletemmel kapcsolatban kérném segítségüket, melyben ez áll : az ízületi rések jobb oldali túl súllyal szukebbek. Mk. Patella kissé caudal felé helyezett. Panaszaim erős térd fájdalom, instabilitás, gugolasi, térdelesi, lépcsőzésnél esetenként összecsuklasi problémák. Korábban térdre estem 2x is. Köszönöm válaszukat. 

Válasz:

Kedves Anett! A rtg alapján térdkopása van, amelynek mértékét a lelet alapján lehet megállapítani, valamint kissé elmozdult a térdkalácsa. Mindenképpen javasolt a gyógytorna, amelynek rendszeres gyakorlása nagymértékben csökkentheti a panaszait. Emellett a fizikoterápiás (UH, elektroterápia) kezelések is sokat segíthetnek. Tehát mindenképpen forduljon szakemberhez! Mielőbbi javulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Ortopédia, csontkinövès

Tisztelt Doktor Úr/Nő.

A kislányom 1 èves, jàtèk közben észrevettem, hogy a jobb oldalàn a bordàn körülbelül a cicije alatt 2-3cm -re van egy borsónyi kis gümő. Elvittem a gyerekorvoshoz, aki azt mondta, nem mozog, nem fàj neki mikor nyomogatta, nèzegette, adott beutalót az ortopédiaàra, de pont 2 hèt múlva...

Mi lehet ez? Nagyon aggódom  :(

Esetleg találkoztak màr ilyen jellegű dologgal? Esetleg magánrendelésre vigyem hamarabb?

 

Köszönöm megtisztelő vàlaszàt.

 

Válasz:

Kedves Brigitta! Nem valószínű, hogy komoly dolog van a háttérben. Lehetséges, hogy egy zsírcsomó, izomcsomó, amit kitapintottak. Természetesen látatlanul nehéz erre pontos választ adni. Az azonban, hogy nem okoz fájdalmat, mindenképpen megnyugtató. Amennyiben nem növekszik gyorsan, nem fáj, azt gondolom, várhatnak 2 hetet. Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Szertorna

Tisztelt Doktor úr / Tisztelt Doktornő !

Kérdéssel fordulnék Önhöz . Kislányunk 8 és fél éves , és körülbelül 1 éve rendszeresen szertornázik. Nagyon tehetséges és különféle díjakat is már nyert. Ami számomra a legfontosabb az hogy nagyon élvezi ezt a sportot semmiféle mozgásszervi fájdalma, problémája nincsen..  Most jelenleg fél hobbi, fél verseny csoportba jár ami heti 3x1,5h edzés + 30perc erősítést és nyújtást jelent. Képzett edzők foglalkoznak velük a szertorna szakosztályon belül.  Az edzések száma belátható időn belül biztos nem fog emelkedni illetve nem is szeretnék hogy többe járjon. Kérdezném hogy ez az edzés mennyiség okozhat esetleg valamiféle mozgásszervi problémát illetve valamiféle vizsgálattal lehet-e rendszeresen kontrollálni az esetleges  testi változásokat. Számunkra fontos hogy a lányunk sportoljon és az egészsége is megmaradjon.  Várom megtisztelő válaszát !

Válasz:

Kedves Tam T! Sajnos a kérdésére nem lehet pontos választ adni, ugyanis elég sok tényezőt kell megvizsgálni, a családban megjelent betegségektől kezdve, egészen a gyermek testalkatáig. Azt javaslom, hogy rendszeresen vigyék sportorvosi szűrésekre a kislányukat, ezzel folyamatosan kontroll alatt tarthatják az esetlegesen kialakuló panaszokat. Eredményes szertornázást, valamint minden jót kívánok Önöknek! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Csigolyaív szakadás természetes szülés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Tavaly egy rossz mozdulat következtében becsípődött a derekam. Ennek következtében megröntgeneztek és az L5 csigolyámnál kis mértékű elcsúszást állapítottak meg. Azóta tornázom, jógázom, panaszmentes vagyok. Jelenleg 15. hetes kismamaként is járok tornára. Kérdésem az lenne, hogy ezzel az ismert rendellenességgel javasol e valamilyen külön terápiát a terhesség során, illetve ami a legfontosabb, hogy szülhetnek e természetes úton az ilyen problémával diagnosztizált kismamák? Előre is köszönöm szépen a válaszát. 

Válasz:

Kedves Orsolya! Abban az esetben, ha nincsenek panaszai, nem szükséges egyéb terápiát igénybe vennie. Amennyiben mégis fájna a dereka, akkor érdemes egyéni gyógytornára mennie, illetve a kinesio tape is hatékony segítséget nyújthat. Azt, hogy szülhet-e természetes úton, a szülész orvosával kell megbeszélnie. Jó egészséget kívánok! Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Térd oldalszalag műtét után

3 hónapja műtöttek síbalesetből adódó jobb térd bal oldali oldalszalag szakadással és a első ketesutszalag is szakadt részlegesen. 3 hónap telt el, gyógytornának köszönhetően teljesen fel tudom húzno a melkasomhoz a térdem, és már 4km biciklizem ( fele 1 fele 4 fokozat). A fe guggolni nem tudok mert fáj, és elöl a térdkalács alatt veszül, húzódik és érzékeny. Nem fáj, de még járás közben is érzem. Mit tegyek? Mi segíti, hogy guggolni tudjak, és mitől van ez az érzéketlen húzódó érzés? Köszönöm ha válaszával segít.

Válasz:

Kedves Edit! Előfordulhat, hogy valamelyik izma vagy izmai túl feszessé váltak, ezért hatékony segítséget nyújthat a masszázs. Továbbá ezt a problémát mindenképpen jelezze a gyógytornászának, aki speciális gyakorlatokkal is javíthatja a panaszait. Természetesen amennyiben nem javul, menjen vissza a kezelőorvosához! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Váll

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az elküldött uh eredményről lenne:milyen kezelés ajánlana? Köszönettel

Válasz:

Kedves Kérdező! Az ultrahang alapján mindenképpen javasolnék gyógytornát, és lökéshullám terápiát is, amellyel a gyulladásos elváltozásokat és a kopást is kezeltethetné. A gyógytornával amellett, hogy segít visszaállítani a teljes mozgásterjedelmet, növeli az ízület körüli izmok erősségét is. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Instabil térd

Jó napot kívánok!

Van kéz instabil térdem. Az egyikben atroszkóposan kezelt meniscus és szakadt keresztszalag, a másikkal is vannak hasonló problémák. Vizsgáló orvosok szerint megoldás idő függvényében a műtéti beavatkozás. Addig is, milyen térdvédelmet javasolnak a munkaidőre? Olykor némi könnyed fizikai munkát is kell végezzék, amit a térdeim egyáltalán nem szeretnek. Munkahely váltása lakóhelyemen nem megoldható.

Nagyon köszönöm a válaszukat!

Válasz:

Kedves Kérdező! Mindenképpen a gyógytorna megkezdését és annak rendszeres gyakorlását javasolnám! Ezzel fokozhatja térdei stabilitását, valamint az izmai erejét is. Mielőbbi javulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!