Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Zentai Ágnes -  lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával

Dr. Zentai Ágnes

15 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek

Szakterülete: mozgásszervi betegségek, fizioterápia, reumatológiai problémák, gyógytorna, ortopédiai problémák

Bemutatkozás

 Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő vagyok. 2008-tól, a Harmónia Centrumban munkatársaimmal együtt már több mint 3000 hozzánk forduló mozgásszervi panasszal küzdő beteget gyógyítottunk meg lökéshullám kezeléssel 80-90%-os eredményességgel.

Ezt azért tudtuk megtenni, mert a gyógyítás érdekében

-  elkötelezettek vagyunk a hozzánk forduló vendégek magas színvonalú ellátásában

-  egyetemet végzett, magukat folyamatosan tovább fejlesztő kollégákkal dolgozunk

-  Hozzáértéssel, de emellett kedvességgel és odafigyeléssel fordulunk vendégeink felé

-  Kollégáink a bonyolultabb eseteket mindig megkonzultálják egymás között: orvosok, gyógytornászok, terapeuták közösen dolgoznak a gyógyításban

-  komplex kezelést javasolunk: lökéshullám terápia, gyógytorna, gyógymasszázs, kineziotape alkalmazása

-  a leghatékonyabb, eredeti svájci lökéshullám terápiás készülékkel gyógyítjuk a panaszokat, ezzel is megbecsülve a hozzánk fordulókat

-  a minőség számunkra evidencia: az alkalmazott készülékek, anyagok, eszközök magas minőségi színvonalat képviselnek, és ebből nem engedünk.

-  vendégeinket a lehető legalaposabban tájékoztatjuk, a laikusoknak is érthető, de azért szakmai nyelven,

-  számunkra fontos, hogy vendégeink megfelelő információval, panaszaikkal és a gyógyítással kapcsolatos tudásanyaggal távozzanak tőlünk annak érdekében, hogy otthoni gyógyulásukat és a saját gyógyulásukban történő együttműködésüket ezzel is elősegítsük.

-  Én magam 2003 óta foglalkozom a lökéshullám terápiával. Mind műszaki mind terápiás kérdésekben sok-sok ügyfélnek álltam már rendelkezésére, akik vagy alkalmazói a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiának, vagy olyanok, akik a kezelés jótékony hatását önmagukon is megtapasztalták.

-  Vezetésemmel működik a Harmónia Centrum Budapest belvárosában, ahol magam és kollégáim, orvosok: ortopédus, reumatológus, sebész, valamint gyógytornászok is nagy sikereket elérve alkalmazzuk a lökéshullám terápiát.

-  Eleinte mozgásszervi panaszokkal fordulhattak hozzánk a betegek, de 2012 áprilisa óta nehezen gyógyuló, fekélyes lábsebeket is gyógyítunk a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülékkel.

-  A Swiss DolorClast® lökéshullámterápiás gép ma is a legmagasabb minőségi színvonalat képviseli, kompromisszumok nélkül. Svájcban gyártják kézi összeszereléssel, mint a világ legjobb minőségű óráit, ezt is manufaktúrában, nem gépsoron, ez a minőség garanciája.

-  A gyártó cég rendkívüli hangsúlyt fektet az egyes felhasználási területeken történő alkalmazás klinikai tanulmányokkal történő alátámasztására. A lökéshullám terápiával foglalkozó orvosi, tudományos publikációk nagy részéhez a kutatók Swiss DolorClast® készüléket használtak.

-  Az általunk forgalmazott készülékek Magyarországon megtalálhatók magán orvosi centrumokban, sportegyesületeknél, fizioterapeutáknák, masszőröknél, ahol a mozgásszervi panaszok oldásához komoly segítséget nyújtanak a szakemberek és pácienseik számára.

-  Büszke vagyok rá, hogy mérnök és gazdasági szakember létemre néhány évvel ezelőtt elvégeztem a fizioterápiás szakasszisztensi képzést is, és magam is gyógyítok mozgásszervi panaszokkal hozzám forduló betegeket, ismerősöket, és ezzel saját tapasztalatokat szerzek a gyógyítás területén.

Honlap: www.harmonia-centrum.hu

Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával: Budapest, V. kerület, Markó utca 11.

Kérem, tegye fel kérdését a lökéshullám terápiával és mozgásszervi betegségek kezelésével kapcsolatban. Legyen az műszaki vagy inkább a terápia hatásaival foglalkozó kérdés, én igyekszem megválaszolni, vagy ha én magam elbizonytalanodom, segítségül hívok ortopédus, reumatológus és sebész orvosokat, kompetens szakembereket is.

Legutóbbi válaszai

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Csigolyaív szakadás természetes szülés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Tavaly egy rossz mozdulat következtében becsípődött a derekam. Ennek következtében megröntgeneztek és az L5 csigolyámnál kis mértékű elcsúszást állapítottak meg. Azóta tornázom, jógázom, panaszmentes vagyok. Jelenleg 15. hetes kismamaként is járok tornára. Kérdésem az lenne, hogy ezzel az ismert rendellenességgel javasol e valamilyen külön terápiát a terhesség során, illetve ami a legfontosabb, hogy szülhetnek e természetes úton az ilyen problémával diagnosztizált kismamák? Előre is köszönöm szépen a válaszát. 

Válasz:

Kedves Orsolya! Abban az esetben, ha nincsenek panaszai, nem szükséges egyéb terápiát igénybe vennie. Amennyiben mégis fájna a dereka, akkor érdemes egyéni gyógytornára mennie, illetve a kinesio tape is hatékony segítséget nyújthat. Azt, hogy szülhet-e természetes úton, a szülész orvosával kell megbeszélnie. Jó egészséget kívánok! Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Térd oldalszalag műtét után

3 hónapja műtöttek síbalesetből adódó jobb térd bal oldali oldalszalag szakadással és a első ketesutszalag is szakadt részlegesen. 3 hónap telt el, gyógytornának köszönhetően teljesen fel tudom húzno a melkasomhoz a térdem, és már 4km biciklizem ( fele 1 fele 4 fokozat). A fe guggolni nem tudok mert fáj, és elöl a térdkalács alatt veszül, húzódik és érzékeny. Nem fáj, de még járás közben is érzem. Mit tegyek? Mi segíti, hogy guggolni tudjak, és mitől van ez az érzéketlen húzódó érzés? Köszönöm ha válaszával segít.

Válasz:

Kedves Edit! Előfordulhat, hogy valamelyik izma vagy izmai túl feszessé váltak, ezért hatékony segítséget nyújthat a masszázs. Továbbá ezt a problémát mindenképpen jelezze a gyógytornászának, aki speciális gyakorlatokkal is javíthatja a panaszait. Természetesen amennyiben nem javul, menjen vissza a kezelőorvosához! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Váll

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az elküldött uh eredményről lenne:milyen kezelés ajánlana? Köszönettel

Válasz:

Kedves Kérdező! Az ultrahang alapján mindenképpen javasolnék gyógytornát, és lökéshullám terápiát is, amellyel a gyulladásos elváltozásokat és a kopást is kezeltethetné. A gyógytornával amellett, hogy segít visszaállítani a teljes mozgásterjedelmet, növeli az ízület körüli izmok erősségét is. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Instabil térd

Jó napot kívánok!

Van kéz instabil térdem. Az egyikben atroszkóposan kezelt meniscus és szakadt keresztszalag, a másikkal is vannak hasonló problémák. Vizsgáló orvosok szerint megoldás idő függvényében a műtéti beavatkozás. Addig is, milyen térdvédelmet javasolnak a munkaidőre? Olykor némi könnyed fizikai munkát is kell végezzék, amit a térdeim egyáltalán nem szeretnek. Munkahely váltása lakóhelyemen nem megoldható.

Nagyon köszönöm a válaszukat!

Válasz:

Kedves Kérdező! Mindenképpen a gyógytorna megkezdését és annak rendszeres gyakorlását javasolnám! Ezzel fokozhatja térdei stabilitását, valamint az izmai erejét is. Mielőbbi javulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Artrozis

               Tisztelt Cim!                                 A kerdesem az lenne ,hogy porckopas eseten milyen vizsgalatokat szoktak vegezni a pontosabb diagnozis erdekeben,illetve milyen TB altal tamogatott  eredmenyes gyogykezelesi lehetosegek vannak?

Válasz:

Kedves Sándor! A leggyorsabban elérhető vizsgálat a RTG, esetleg MR. Amennyiben konzervatív (tehát nem műtéti terápiát) javasolnak, akkor a gyógytorna, a fizikoterápia (UH, elektroterápia) jöhetnek szóba, valamint különböző porcerősítőket ajánlhat az orvosa. Ezek TB által támogatottak, de előfordulhat, hogy hosszabb lesz a várakozási idő. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Nyaki röntgen - az előzőből lemaradt egy megállapítás

Tisztelt Doktor Úr Doktornő!

Az éjszakai kézfejzsibbadás okán már tettem fel kérdést itt. Ortopédián újabb röntgeneket csináltattak, ezeket ma végeztettem el (kétirányú + funkcionalis +foramen) amikkel elmegyek majd a neurológiára. Az ortopéd orvos nem említette a kéztőalagút szindrómát, hanem mivel említettem a nyaki kopást, ezért további röntgenfelvételeket kért. Egyébként csuklószorítóval jobb az alvás, sokszor nincs is mostanában panaszom, de túl mereven tartom alvás közben is a kezeimet érzem.

 Edzeni szoktam (futás, súlyzós stb.). Arra jobban vigyázok mostanában, hogy a nyakamat kevésbbé terheljem.
 
A most készített leleteken ez áll:
A leleten ez állt: Nyaki borda nem látható. A nyaki lordosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott. A peremeken az alsó szakaszon spondylosisos felrakódások. A zárólemezek simák, A porckorongok dorsálisan kissé ellapultak. A kisizületek rése szűkebb, bennük vacuum phenomen látható, az izfelszínek scleoricusak. A functionalis felvételeken kóros elváltozás nem látható.
 
C. III.IV. közti foramenek min. szűkebbek. (ez lemaradt az előző leírásból)
 
A kérdésem az lenne, hogy mielőtt szakorvos látná, mennyire súlyos állapotot jelez a felvétel, lehet-e mellette sportolni (remélem)?

Válasz:

Kedves Kérdező! Egy nyaki röntgen alapján nehéz bármi biztosat megállapítani, mivel pl. a porckorongok pontos állapotáról nem ad megfelelő képet számunkra. Tehát a meglévő kézzsibbadás mögött lehet nyaki szakaszt érintő porckorong elváltozás , valamint alagútszindróma is. A kérdésére kérdéssel válaszolnék: sportolás során, vagy azt követően vannak-e panaszai? Tehát terhelés hatására fokozódnak-e a tünetei? Amennyiben igen a válasza, úgy kerülje a sportolást, illetve a fokozott igénybevételt! Mindenképpen javasolt szakorvosi konzultáció, valamint gyógytorna, masszázs, esetleg fizikoterápiás kezelés. Mielőbbi javulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Bokasérülés

Kedves Doktor Nő/Úr!

Egy hete tánc közben fordulás közben a bokám erősen kifordult, aznap este érzékeny volt, mikor reggel felébredtem pedig erős fájdalmat éreztem, járni tudok vele, bár elég nehézkesen, mozgatása elég merev. Először kevésbé, majd egyre jobban bedagadt, jelenleg néha dagadtabb - néha kevésbé, vagy egyáltalán nem. Voltaren nevű krémmel kenem és szorítót is tettem rá, de a panaszaim jelenleg nem múlnak egy hét után sem - lüktetés, állandó fájdalom, merev mozgás. Érdemes-e folytatnom ezt a rutint a gyógyuláshoz? Válaszát előre is köszönöm! 

Válasz:

Kedves Ant Kov! Mindenképpen javaslom traumatológus szakorvos felkeresését, illetve képalkotó vizsgálat elvégzését (pl. RTG)! Addig is polcolja fel és jegelje a bokáját köztianyag (törülköző, konyharuha) alkalmazásával. Ennek ideje alkalmanként maximum 5 perc legyen, de egy rövid szünetet követően többször is megismételheti. Sokat segíthet még a lökéshullám terápia,valamint a kinesio tape felhelyezése is. Mielőbbi jobbulást kívánok! Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Gerincfájadolm

Üdvözlöm

Köldök magasságában,körbe ővszerüen fáj a gerincen,ami elöre megy a hasamba,mi lehet ez?Komoly lehet a baj?valamikor a bordám aljába is kisugárzik,mind kèt bordámba,lehet hogy fogynom kène?Nem sokat mozgok 

Köszönöm a segítséget

Válasz:

Kedves Kérdező! Az említett panaszok hátterében többféle ok is megbújhat: rossz testtartásból eredő izomtúlterheltség; amennyiben túlsúlyos, akkor ez is okozhat ilyen panaszokat, valamint a mozgásszegény életmód is. Mindenképpen javaslom, hogy próbáljon némi aktivitást csempészni az életébe! Természetesen ügyeljen arra, hogy az említett panaszok ne fokozódjanak! Abban az esetben, ha a tünetei nem javulnak, vagy szűnnek, feltétlenül keresse fel a háziorvosát, aki továbbküldheti Önt szakorvoshoz. Mielőbbi javulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Sport porckopással

Tisztelt Doktornő!

 

27 éves férfi vagyok, nemrég kiderült, hogy mindkét térdemben kezdődő porckopás van. Kaptam porcerősítőt, arra vagyok kíváncsi, hogy mit sportolhatok így? Elsősorban az érdekel, hogy full-kontakt küzdősportokat űzhetek-e, illetve saját testsúlyos erősítő edzést végezhetek-e? Utóbbinak részei a különféle guggolás és kitörés variációk, akár pliometrikus formában is. Előre is köszönöm válaszát.

 

Üdvözlettel:

Imre

Válasz:

Kedves Imre! A legfontosabb kérdés, hogy vannak-e panaszai? Tapasztal-e térdfájdalmat az említett sporttevékenységek gyakorlása során? Ha nincs tünete, akkor szedje az említett porcerősítőt, és nyugodtan sportoljon tovább! Amennyiben vannak panaszai, akkor mindenképpen javaslom a gyógytorna megkezdését, amely erősítéssel, nyújtással segíthet a fájdalmai csökkentésében. Továbbá a kinesio tape is sokat számít. Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes - lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Gerincfájadolm

Tisztelt Dr!

Gerincfájdalmam van,ami kisugárzáik bordaívekhez mindkètoldalra,nèha hasba is.ha fizikai munkát vègzek utána is fáj,lekell pihennem,kicsitt egy ponton fáj a gerincen ha megnyomom.de nem sugárzik lábbal,bal oldali fájdalom erösebb,derèkba is,mit javasol?

38 èves vagyok,fèrfi,92 kg

Válasz:

Kedves Kérdező! Mindenképpen a háziorvos, majd szakorvos felkeresését javasolnám a pontos diagnózis meghatározása érdekében.. De még mielőtt valamelyik kollégához fordulna, gondolja végig, hogy milyen mozgásokra fokozódik, esetleg van-e olyan pozíció, testhelyzet, ami növeli a fájdalma mértékét! Továbbá azt is, hogy mi az, ami hatására javul, kevésbé fáj. Amennyiben nem szeretne orvos kollégához fordulni, javaslom gyógytornász felkeresését, aki számtalan módszerrel segíthet a meglévő panaszain. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!