Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa

Dr.  Béres Zsuzsanna

95 kérdésre válaszolt

Kategóriái: védőoltások

Szakterülete: védőoltások, utazási medicina

Bemutatkozás

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem, 1988-ban,  „cum laude” minősítéssel. Munkámat a szombathelyi Markusovszky Kórház patológiai osztályán kezdtem, 1994-ig itt dolgoztam. Ezt követően a gyógyszeriparban tevékenykedtem, mint szakmai és kommunikációs tréner. A Külker Főiskolán Marketing Kommunikációt tanultam. Angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Harmadik gyermekem születése után a Vas megyei ANTSZ járványügyi osztályának orvosi feladatait láttam el. Közigazgatási szakvizsgát tettem, és részt vettem  a megelőző orvostanhoz tartozó elméleti és gyakorlati  kurzusokon. Ennek keretében kezdtem Utazási Medicinát rendelni, és az ott induló oltópont munkájáért feleltem.(2007) Korábban ilyen szolgáltatás csak Budapesten volt elérhető, ez volt az első lépés, hogy több oltópont kezdte el munkáját a fővároson kívül is. A vakcinákkal kapcsolatos munka egyre szélesebb ismereteket kíván, rendkívül gyorsan bővül a paletta. Vakcina profillal orvos szaktanácsadói munkát végeztem innovatív gyógyszercég felkérésére. Rendszeresen nyilatkozom a médiában, sajtóban, előadásokat tartok. Jelenleg a Budai Oltóközpontban dolgozom, annak tevékenységét koordinálom .  Az utazási medicina mindössze 10 éves múltra tekinthet vissza, egy fiatal, dinamikus interdiszciplinális területről van szó. Szerencsésnek érzem magam, hogy ezzel foglalkozhatom.

Legutóbbi válaszai

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Elvaltozas torok

Tisztelt doktorúr!

olyan kérdéssel fordulok Önhőz hogy kb 10éve kivették a torok mandulám, és most ugy ereztem mintha egy gyenge meg fázásom lenne és mintha lenne valami ott, meg néztem és a torkom jobb oldalán a mandulám helyén láttok valamit, ami aggasztó számomra, dohanyzom 4 éve, 19éves vagyok, csatolom a képet amin látszik mi van a torkomban. Az érdekelne lehet-e ez a mandulam egy kis darabja amit ott hagytak vagy visszanőt vagy ami félelmet keltő számomra hogy daganatos elváltozásról lehet-e szó. Kérem segîtsen! Elôre is köszönôm!

Válasz:

Kedves Eszter ! Sajnos nem tudok segiteni, legyen kedves ful- orr- gegeszt felkeresni a problemaval, egy kep ebben az esetben nem informativ . Udvozlettel dr bzs
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Majom karmolas @ Thaiföld

Kedves Dokrotno/ Doktor úr! Jelenleg Thaifoldon vagyunk es a mai nap folyamán megkarmolt (bőr felszíni sérülés én inkább "karcolás"-nak mondanám) egy vadon élő, kis majom. Ezek után elmentünk egy kórházba ahol kitisztitottak, joddal is letoroltek a sebet illetve kaptam veszettség elleni oldast, és antibiotikumot a következő 5 napra (napi 3x1 - Clindastar-300). A veszettség elleni oltast későbbi napokon újra be kell adatnom. Kérdésem: minden szükséges óvintézkedest megtettunk? Tudok még valamit tenni a biztonság érdekében? Illetve nem kaptam tetanuszt, ennek lehet valamilyen oka? Menjek el egy másik klinikára kérjek?

Válasz:

Tisztelt Kerdezo ! Nagyon fontos a 10 evente ismetelt tetanusz oltas, utazok esetben kulonosen. Biztosan azt is kapott, vagy esetleg meg ervenyes vedooltasa volt. Udv Dr bzs
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Duplán beadott BCG oltás

Tisztelt Doktornő!

Gyermekorvosunk a heg(ek) alapján valószínűsíti, hogy kisfiam a kórházban duplán kapta meg a BCG oltást. Jelenleg 6 hónapos, az utóbbi időben kezd a heg letisztulni, nagyon intenzív oltási reakciót váltott ki a szervezetéből. Amennyiben esetleg tényleg duplán kapta meg nyilván utólag ezen változtatni nem lehet, viszont szeretném tudni, hogy számíthatunk e esetleg valamilyen káros következményre, illetve tudunk e bármit tenni ezek elkerülésére? 

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,

Székely Eszter 

Válasz:

Kedves Eszter ! Semmi oka az aggodalomra. Udv dr bzs
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Védőoltás

Tisztelt  Dr.Kulcsár Andrea ! 2012-ben a gyomromban diffúz nagy B sejtes lympomát diagnosztizáltak.Kemoterápiában részesültem.Évek óta alacsony az IgG szintem(5.63).Az Onkológiai Int.doktornő Prevenart javasolt,amit  áprilisban meg is kaptam,majd 4-6 hónap múlva Pneumovaxot.Kérem szives szakvéleményét,hogy szükséges(hasznos-e) egyéb védőoltás? Köszönettel: Nagyné 

Válasz:

Tisztelt Kerdezo ! Az influenza elleni vedooltas javasolt, evente. Ezt a haziorvos ingyenesen biztositja az On szamara . Udv Dr bzs
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Kullancs elleni védőoltás

Kedves Andrea!

Gyermekorvosunktól kaptuk az információt,hogy Önhöz forduljak tanácsért.

Gyermekem 2006-ban született.

Kullancs elleni védőoltást kapott: ENCEPUR Junior-t az alábbi időpontokban:

2010.márc., 2010.jún., 2011,ápr. és 2019.máj.

Mikor kell kapnia újra emlékeztető oltást?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!!

Tisztelettel:

Nagy Andrea

 

 

Válasz:

2021 ben , habar az alap immunizalas kicsit erdekesen alakult Onoknel! Udv dr bzs
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

1. típusú 10 éves fiúnak uszodaszemölcs (HPV) fertőzés ellen Gardasil injekció ajánlott e?

Tisztelt Doktornő! 10 éves 1. típusú diabéteszes fiúgyermeknek visszatérő szemölcsfertőzés (lábán) megelőzése érdekében ajánlott-e a Gardasil injekció beadása? Hatásos-e, van-e bármilyen ellenjavallata, mellékhatása ? Jelenleg Isoprinosine kúrát kezdünk és fagyasztásos eljárással kezeljük a meglévőket, de amennyiben lehetséges, szeretnénk tartósabb, akár végleges megoldást a visszatérő vírusfertőzés ellen. Köszönöm válaszát! 

Válasz:

Kedves Kerdezo ! Szemelyes tapasztalatom az, hogy a Gatdasil 9 orvosolja a problemat, nem ter vissza altalaban. / kereszt rezisztencia van a torzsek kozott / Udv Dr bzs
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Védőoltás

Kedves Doktornő!                                                                                                                            Napi 16 mg Medrolt és 10 mg Tamalist szedek, mellette szoptatom a 4 hónapos babámat. A gyerekorvosunk nem adja be a fiamnak a 3 hónapos védőoltást, mert szteroidot szedek. Ő már a szoptatás is ellenezte vele. Ön szerint valóban nem kaphatja meg addig amíg szedem a gyógyszert vagy ameddig szoptatok?                                                                                     Csikósné Németh Alexandra 

Válasz:

Kedves Alexandra ! Konzultaljon a vedooltasi szaktanacsadoval, Laszlo Korhaz, / dr Meszner Zsofia, vagy dr Kulcsar Andrea foorvosokkal / illetve ezt gyermekorvosa is megteheti. Udv Dr beres zsuzsanna
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Védőoltás leflunomid immunszupresszáns mellett

Kedves Doktornő!

37 éves vagyok és 2 éve szedek napi szinten 20mg leflunomid sandozt.

A kérdésem az lenne, hogy emellett szabad-e MMR WaxPro, Havrix 1440, illetve Pentaxim védőoltásokat kapnom?

Válaszát előre is köszönöm. 

Üdvözlettel, 

Novák Zoltán Gábor

Válasz:

Kedves Zoltan ! Oltokozpontban konzultaljon szakemberrel, /06202887248/ illetve kezeloorvosaval beszelje meg, ilyenkor terapias szunetet celszeru tartani , rovid ideig, es megoldhato./ A ket orvos egyuttmukodesevel/ Udv Dr beres zsuzsanb
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Vèdőoltàs allergiàs gyermeknek

Tisztelt Dr.Kulcsàr Andrea!

Fiam 12 èves,csirke,pulyka ès halètelek fogyasztàsa utàn rosszul volt ès hànyt.Allergológus vèrvizsgàlatot javasolt,aminek az eredmènye igazolta,a szàrnyas ès a tőkehal allergiàt.Azóta teljesen kivontuk az ètrendjèből,megszüntek a panaszok.

Az iskolai ètkeztetèshez gasztroenterológusi szakvèlemènyt kèrt az iskola,de a doktornő a vèrvizsgàlati eredmèny ès a csirkehúsos terhelèses vizsgàlat utàn sem ismerte el,hogy allergiàs a fiú.Kèt ève kullancs injekciót kapott,akkor is rosszul lett,mint utólag kiderült,csirkeembrión tenyèsztik ezt a vakcinàt.Most 6.osztàlyos kötelező vèdőoltàs előtt àllunk,szeretnèm a tanàcsàt kèrni,mert ezt a vakcinàt is csirkeembrión tenyèsztik.

Vàrom vàlaszàt!Köszönettel:Hajós Hajnalka

Válasz:

Kedves Hajnalka ! Csak az anafilaxias sok jelent elkenjavallatot . Udv Dr bzs
Megnézem a kérdést

Dr. Béres Zsuzsanna - utazási medicina szakorvosa válasza

Vacteta helyett mi?

Kedves Andrea!

Háziorvos vagyok. 90 éves betegemnek sérülés miatt Tetanus alapimmunizálást kezdtek, Tetanus gammát és Vacteta-t kapott. 1 hónap múlva ismétlést javasoltak (Vacteta), de jelenleg ez nem kapható. Mi a teendőm?

Köszönöm szépen

Dr Miskolczi Zsuzsanna

Válasz:

Kedves Zsuzsanna ! Nalunk elerhero ! 06202887248. Udvozlettel : dr beres zsuzsanna
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!