+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Bőrbetegségek kategória

Legújabb válaszok Bőrbetegségek kategóriában

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Köröm alatti hosszanti csík kérdésre

Kedves Kérdező! A fotók alapján bevérzés lehet a köröm alatt, de ennél biztosabbat csak dermatoscopos vizsgálattal lehet mondani, amit minden bőrgyógyász meg tud csinálni, de ahhoz személyesen kell felkeresni.

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a Körömgomba kérdésre

Kedves Kinga! Ezt a kezelő orvosával beszélje meg. Gomba tenyésztés történt a köröm lemezből. Csak akkor indokolt a gyógyszeres kezelés. Üdvözlettel Dr Nagy Éva bőrgyógyász

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Rózsahámlás szerű foltok kérdésre

Elegge valoszinu,h rozsahamlas,es On egeszen jol menedzseli sajat kutfejebol meg Dr Google segitsegevel,de ez elegge gyulladt,es kezd irritalodni,uh mielobb menjen borgyogyaszhoz,mert sokkal hatekonyabb kezelesre szorul,amit a haziorvos sem biztos, h meg tud adni.Tovabba ilyenkor kotelezo egy vervizsgalat is,uh szakorvost keressen fel.Udvozlettel dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Barna és rózsaszín,kemény, kidudorodó, érdes felületű anyajegy kérdésre

Üdvözlöm, sajnos,látatlanban nem tudom megnyugtatni,de senki más sem,mert a festékes anyajegyeket kizárólag személyesen, dermatoszkóppal, egy speciális nagyítóval vizsgálva lehet megítélni. Úgyhogy azt javasolnám,vegye rá a férjét,hogy menjen el bőrgyógyász szakorvoshoz. Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Kiütés kérdésre

Kedves Kérdező! Előfordul a Covid szövődményeként csalánkiütés, azonban ez lassan lezajlik és megszűnik. Javasolom, hogy allergia tablettát szedje a gyógyulás elősegítése érdekében. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Lendin tbl.-val. Háziorvos felírhatja, napi 1 tbl az adagja.

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a Körmön fehér foltok kérdésre

Kedves Csaba! Jelen táplálkozásunk mellett vitamin hiány nem fordul elő. A jelenség ártalmatlan, nem kell beavatkozni semmilyen módszerrel. Üdvözlettel Dr Nagy Éva

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a Köröm elfehéredése kérdésre

Kedves Csaba! Bőrgyógyász árhoz menjen vissza kontroll vizsgálatra. Üdvözlettel Dr Nagy Éva

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza az Ekcéma szerű bőrprobléma a testen kérdésre

Kedves Csaba! A látható elváltozások biztosan nem a parfüm okozta jelenségek. Keressen fel bőrgyógyászt. Üdvözlettel Dr Nagy Éva

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fordyce folt vagy valami más? kérdésre

A kep alapjan nem egyertelmu,es a makk peremen nem is jellemzo.Nem artana szemelyesen megnezni.Udvozlettel,dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Piros folt kérdésre

Kedves Kérdező! A fotón nem látszik jól, de lehet, hogy csak a bőrfelszínt megdörzsölte a ruha, vagy az összefekvő bőrfelszín túlságosan felmelegedett és a bőr kis erei kitágultak. Könnyű bőrápoló krémmel, vagy a patikában szabadon kapható Bepanthen enyhe gyulladáscsökkentő krémmel kenje be, ha lehet használjon pamut fehérneműt.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Ráncfeltöltés Roaccutan kezelés alatt kérdésre

Kedves Kérdező! Véleményem szerint igen, de kérdezze meg a ráncfeltöltést elvállaló kollégát is.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Nem gyógyuló heg kérdésre

Mikor volt legutóbb kontrollon?Jár vissza rendszeresen? Nagyon gyorsan menjen vissza a kezelo orvosahoz,mert ez a fotó alapjan egyaltalan nem hegszovetnek,hanem daganatnak tunik. Udvozlettel dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza az Ismeretlen eredetű folt a pénisz és a makk bőrén kérdésre

Ezeken a fotókon semmilyen kóros eltérést nem látok. Üdvözlettel,dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centru.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Többszöri rózsahámlás kérdésre

Kedves Kérdező! Hogy az Ön kiütése mitől volt, vagy mi volt, azt nem tudom, mert nem láttam, de tény, hogy a rózsahámlásnak megfelelő kiütések a Covid idő óta gyakoribbá váltak, épp úgy, mint az övsömör.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Rosszat tettem? kérdésre

A Tetran kenőcs miatt ne legyen rossz érzése,biztosan nem ártott vele.Az édedanyják viszont mielőbb szakszerű kezelésre van szüksége,mert komoly esélye van rá,hogy orbánca lesz,ha ellátatlanul marad Üdvözlettel Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Bőrszárazság kérdésre

Kedves Kérdező! Nem írta, hogy Ön férfi vagy nő és hány éves, de minden esetre az Eucerin hyaluronsavas bőrápolóját ajánlom, ami biztos szebbé teszi a bőrt és csökkenti a szárazságot. Van a patikában belőle nappali és éjszakai krém. Ha férfi és 50 év alatti akkor a CERAVE ápoló készítményt ajánlom.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Segítség kell. kérdésre

Sebésznek meg kell nyitni es kitisztitani.Magatol is elobb-utobb kidurran,de csunya heges maradhat a helye. Udvozlettel,dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fül mögötti piros hólyag/kiütés kérdésre

Gyulladt faggyútömlő,mely magától vagy antibakteriális kenőcsös párakötéstől kiürülhet,de jobb,ha sebész megnyitja és kitisztítja. Kérjen időpontot a Belvárosi Orvosi Centrumba sebészeinkhez.Üdvözlettel, Dr Tisza Timea

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a Kiütés kérdésre

Kedves Laura! A bőrjelenséget látni kéne.Nem tudom hol kell 3 hónapot várni a vizsgálatra.Budapesten segítek szivesen.Dr Nagy Êva bőrgyógyász +36303663706

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Baselioma kérdésre

Kedves Szilvia! Nyugodtan várhat a 2.trimeszterig a műtéttel.A basalioma semmilyen hatással nincsen a születendő gyermekre. Üdvözlettel,dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza az Anyajegy? Szőrbenövés? Vagy komolyabb kérdésre

A fotón sajnos egyáltalán nem látható az elváltozás szerkezete. Minimum nagyítóval,de leginkább egy ún. dermatoszkóp nevű eszközzel kellene személyesen megvizsgálni Önt. Dr Szandányi Réka kolléganőmet ajánlom jó szívvel a Belvárosi Orvosi centrumban. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Mell alatt begyulladt csomó kérdésre

Antibiotikumos kenőccsel párakötést lehet rá tenni. Vagy magától kifakad,vagy fel fogják vágni és kitisztítják.Én nem várnék vele csütörtökig, holnap délelőtt elmennék sebészetre.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza az Alpicort plus hajszesz kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos a hormonális változás miatt is hullhat a haja, de érdemes lenne laborvizsgálatot csináltatni, hogy nincs-e vashiány, vagy pajzsmirigy betegség a háttérben. Az Alpicort plusz hajszesz tartalmaz női hormont, ami javít a hajhulláson. Lehet úgy is használni, hogy heti 1-2x pár cseppet bemaszíroz a választékokra vett fejbőrbe. A kezéről mossa le, mert oda nem kell. Használhatja az illatszer-boltban kapható Plantur 39 koffein tartalmú hajsampont, amely szintén hajhullás ellenes hatású, vagy a DERCOS Stimulaló shampont, ami patikákban kapható, vagy ezeket váltogatva.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza az Akné kérdésre

Az acne betegseget legjobb,ha borgyigyasz szakorvos vizsgalja ki es kezeli.A veny nelkuli patikaszerek es a drogeriaban kaphato termekek csak a nagyon enyhe problemakra jelenthetnek ideig -oraig megoldast. Alapos kikerdezes,vizsgalat,labortesztek alapjan derulhet ki,mi a legjobb egyeni kezeles.Dr Diczig Brigittet javasolnam rendelonkben.Udvozlettel,dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Sugárzás okozta keratosis. kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos ez a folyamat krónikus napfény ártalom következménye és rák előző állapot, ezért mindenképpen kezelendő. Az Aldara általában eredményes szokott lenni, ha megfelelően alkalmazzák és a beteg betartja az előírásokat. Az Ön által említett kezelések, mind régen fennálló módszerek. Gyökeres megoldás a sebészi kimetszés az ép szövetig. Ennek eldöntését az elváltozás mérete száma és elhelyezkedése határozza meg.

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Piros pöttyök a makkon kérdésre

Igen.A partneret meg kell vizsgalni.Feltehetoleg valamilyen fertozese vagy huvelyflora zavara van,ami neki nem okoz panaszt. Erdemes STD centrumba elmenni. Udvozlettel dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Bőrkiütések kérdésre

Kedves Tóth Tímea! Sajnos látatlanban csak azt tudom tanácsolni, hogy vagy bízzon eddigi bőrgyógyászában, vagy szeretettel látjuk magánrendelésünkön személyes vizsgálatra. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Kiütés kérdésre

Kedves Kérdező! Képet nem kaptam. Más tünete nincs a gyermeknek? A téli hónapokban gyakoribb a bőr kiszáradása és ezáltal a viszketés és a kipirosodás is. Patikában szabadon kapható a Bepanthen sensiderm ápoló krém, mely ilyen esetekben segít.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza az A mellemen ez mi lehet? (Nyugtasson meg valaki, amíg kapok egy időpontot bőrgyógyászhoz.) kérdésre

Kedves Kérdező! E miatt ne pánikoljon, majd januárban megnézi dermatoscoppal a bőrgyógyász és meg fogja Önt nyugtatni.

Ismerje meg szakértőinket!