+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Fertőző betegségek kategória

Legújabb válaszok Fertőző betegségek kategóriában

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Covid után mennyi idővel szedhetem ezeket a készítményeket? kérdésre

Kedves Kèrdezö. Nem vilàgos mièrt kellett volna szedni vèrhigitò? Tovàbbà hogy most vèrrögök kèpzödnek? Tisztelettel kèrem kissè bövebben leirni a dolgokat. Üdvõzlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Hogyan tudhatom meg h lehet féreg a szervezetemben? kérdésre

Kedves Kèrdezö. Lehetsèges. Javaslom hogy szèklet mintàt küldeni a laborvizsglatra. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Lyme kór kezelése kérdésre

Kedves Kérdező, ha a kúra után tünet és panaszmentes, akkor n em szükséges tesztelni, kivéve, ha Önt megnyugtatja anegativ lelet. Egyébként 6 hét után ajánlott ez utóbbi esetben.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Mit kéne tegyek a bélférgek ellen? kérdésre

Kedves kèrdezö. Nem tudom volt szèklet vizsgàlat. Ha nem sürgõssen tegye meg. Hiszen cdak akkor derül ki hogy a kezelès eredmènyes volt e. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza az Az HTLV ELISA teszt(ek) antitest kimutathatóságát befolyásoló tényezők (false negatív), gyógyszerek kérdésre

A HIV szerologia eredmenyet csak a HIV elleni gyogyszer befolyasolhatja atmenetileg , ha az illető esetleg eppen PrEPet kezdett szedni a megfertozodes idejen egeszen veletlenul.Mas gyogyszer nem bir ilyen hatással tudomasom szerint.Udvozlettel,dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Veszettség elkapható-e harapás nélkül? kérdésre

Kedves kèrdezö. Rendszerin kõzvetlen vagy harapàssal terjed. Nem valoszinü azèrt mert tàvolban futot egy ròka megkapt a fertözès. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Koronavírus ellen kérdésre

Kedves kérdezo. Nem tudom hasznos e vagy nem. De egy dolog biztos hogy a covi vaccina ved. Mivel a szervezetben immunis lesz a virus ellen Javaslom jelentkezzen covi vaccinara. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza az A koronavírus új tünete kérdésre

A sajtóból és a médiából ömlő pánikkeltő hírek nagyobb zavarokat idéznek elő, mint az esetleges vírusfertőzés. Nem kell aggódni, nyom nélkül gyógyul.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Macskakarmolás - terhesség kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen meg lehet fertőződni. A szerológiai vizsgálatot 4 hét múlva meg kell ismételni, amennyiben nem egyértelmű, 8 hét múlva is. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Férgesség. kérdésre

Kedves Kérdező! Amennyiben ismert, hogy milyen féreg okozza a panaszokat, akkor annak megfelelő kezelést javasolnak, ami rendszerint tabletták bevételéből áll. Lehet, hogy végeznek vérvizsgálatot is, ehhez semmilyen előkészület nem kell. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Három hete bakteriális fertőzésem van, ráhúzódott volna a szívre? kérdésre

Kedves kérdezö Nem tartom helyesnek hogy nem szedi a felirt antibiotikum igy nem gyógyulhat Javaslom szedje az antibiotikum làzcsillopitoval. Tovàbbà egy mellkas rtg Az antibiotikum nem terheli a màjat Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza az Idegen borotva kérdésre

Üdvözlöm, valóban, a vérrel terjedni képes kórokozók, úm. a HIV, hepatitis B és C vírus valamint a szifilisz kórokozója, közös borotva használattal terjedhetnek, ezen felül a HPV és a herpesz is,peches esetben. Ha a borotva tulajdonosan nem tartozik STD rizikó csoportba (nem prostituált,nem homoszexuális férfi, nem iv. drogos, valamint nem kapott olyan országban vért,ahol nem szűrik a véradókat megbízhatóan, nincs tetoválva,nincsen piercingje - sajnos,nem minden szalon ügyel a higiéniára),akkor nincsen igazán oka aggódni. Ha mégis szeretne biztosra menni, az eset után 6 héttel érdemes szűrésre jelentkeznie. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Körömgomba kérdésre

Kedves Kérdező! A 3 havi szedés rendszerint elegendő, mert a gyógyszer a körömlemezben még tovább hat. Fontos, hogy a helyi kezelést rendszeresen folytassa gyógyulásig. Legyen óvatos a vágással és a reszeléssel, ne essen túlzásba, mert a mechanikus sérülés a körömlemez gyógyulása ellen hat. A lakkal kenje mind a 10 lábkörmöt rendszeresen és érdemes a cipők fertőtlenítéséről is gondoskodni.

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Campylobaktérium fertőzés újra kérdésre

Kedves Ágnes! Elsődleges a széklet baktérium tenyésztés. Ha abban nincs Campylobacter, akkor nem kell antibiotikumot szednie. Ha kemény a széklete, az okozhat aranyér nélkül is végbél berepedést és vérzést. Javaslom, hogy szedjen valami széklet lazítót, ami rendszeres használat mellett sem okoz hozzászokást: Laevolac, Lepicol, stb. Ha ekkor is véres a széklete, forduljon ismét orvoshoz. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Nyúl harapás kérdésre

Kedves kèrdezö. Nem gondolom hogy szükség lenne. De ha kialakul egy piros udvar vagy egy terjedő vörös csík jelentkezik akkor keresse a háziorvos. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a HIV teszt eredmény kérdésre

Igen.Ez igy van,de a biztonsag kedveert erdemes azert kesobb megismetelni a tesztet .Minden laboratorium ezt ajanlja.Udvozlettel,Dr Tisza Timea Belvarosi Orvosi Centrum

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Májnagyobbodás okai? kérdésre

Kedves kèrdezö. A labor és panaszai alapján inkább gyomor is bèl fertőzésröl van szó. Javaslom egy széklet vizsgálat. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a HIV tünetek? kérdésre

Az akut HIV fertőzés tünetei a fertőzést követően 2-4 hét múlva alakulnak ki,tehát nem pár npo belül . A rutin vérképből erre következtetni egyébként sem lehet, HIV tesztet kell csináltatni a vélelmezett fertőzés után legkorábban 3 hét múlva. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Májnagyobbodás okai kérdésre

Kedves kèrdezö. Diagnozisra illetve vèlemènyezre az UH nem elegendõ. Tisztelettel kèrem a labor eredmènyeket. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Fertozesveszely kérdésre

Teljesen kizárt. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Sebes kézzel kézfogás kérdésre

Kérem,nyugodjon meg,biztos,hogy így nem kaphatott el efféle fertőzést.Üdvözlettel,Dr Tisza Timea

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Kalicivírus fertőzés tüneti kezelése kérdésre

Kedves Kérdező! A vírusos hányás-hasmenés esetén jellemző a gyakori, nagyon híg (vizes) széklet. Ilyenkor a legfontosabb, hogy a beteg ne száradjon ki. Hányás esetén a hűs folyadék lassú kortyolgatása ajánlott. B6 vitamin szedhető, de nem mindig elég hatásos. Hasmenésre széntablettát, Bolus adstringenst lehet szedni, de az egyéb hasfogók azért nem jók, mert a toxikus béltartalom nem tud kiürülni és tovább rontja a beteg állapotát. Kiszáradás esetén a betegnek kórházba kell kerülnie. Probiotikum szedhető, de antibiotikum csak árt! Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Tűszúrás utáni fertőzés kérdésre

Ha édesapja nem szenved krónikus fertőzésben, akkor a veszély elhanyagolható. Kezelje a szúrást Betadine oldattal.

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza a Fertőzés kérdésre

Kedves Levélíró! Amennyiben a foga fáj valamit mindenképpen kezdeni kell vele. A gyökérkezelés után már nem marad hátra csak a gyökércsonkolás vagy a húzás. Szerintem fogadja meg fogorvosa tanácsát és próbálják megmenteni a fogát. Az újabb fertőzésnek csak, akkor van komolyabb kockázata, ha egyéb háttér-betegsége is van, ami az immunrendszerét nagyon legyengíti. Tisztelettel: Dr. Rácz László

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Tigrisszúnyog kérdésre

Kedves Kérdező, napnyugtával a fényvédő készítmény helyett szúnyogriasztó spray használata javasolt.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Veszettség döglött állattól kérdésre

Kedves kèrdezö. Célszerű hogy az eset miatt az alatorvossal konzultálni. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Béres Zsuzsanna (utazási medicina szakorvosa) válasza a HepatitisB kérdésre

Legyen kedves leleteivel szakembert felkeresni ! Udvozlettel Dr bzs

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza a Bárányhimlő - hegek kérdésre

A pörk leválása után a foltok egy darabig megmaradhatnak, ezek a későbbiek folyamán elmúlnak. Ha heg van, mert elkaparta, az nem fog elmúlni. Jelenleg nem tudok olyan készítményről, mely a heget elmulasztaná.

Ismerje meg szakértőinket!