+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Fertőző betegségek kategória

Legújabb válaszok Fertőző betegségek kategóriában

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Bárányhimlő kérdésre

Attól függ, kitől származik az eredeti fertőzés. H a testvére a forrás,akkor 7-10 nap múlva lesz ő is fertőző beteg.

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza az A bárányhimlő továbbadása kérdésre

Az fertőz, aki beteg. A vírust hurcolni nem lehet olyannak,aki már átesett a fertőzésen. Lányuknak nagyon sürgősen, unokájuknak egy éves korától JAVASOLT a védőoltás bárányhimlő ellen!!!!

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza a Salmonella fertőzés? kérdésre

Tisztelt Kérdező! A pontos diagnózis felállításához szükséges székletmintát venni, így fel kell keresnie háziorvosát. Hasmenés esetén otthoni kezelésként elsődleges a folyadékpótlás. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza az ESBL kérdésre

Ha fertőtlenítette akkor nincs gond. Nem tiszta, h intraarthicularisan ESBL pozitív infekcióról vagy egy ESBL hordozó páciensről beszél......

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Nemi herpesz kérdésre

Elvileg igen, ha közös törölközőt használnak ,akkor meg pláne használat előtt fertőtlenítse a WC ülőkét

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza az ITP-s,SLE-s beteg HPV fertőzéssel kérdésre

Isoprinosine kezelés felesleges, HPVre semmilyen hatással nincs, ráadásul autoimmun betegsége mellett nem kiszámítható a hatása- konkrétumot nem tudok. Miután az oltást szteroid szedése mellett kapta, így a hatása nem volt maximális hatékonyságú. HPV kezelését amennyiben conisatioval látják biztonságosnak, tegye ezt. Másodvéleményt kérhet! Ajánlom önnek nagy tudású kollégánkat dr.Koiss Róbert ( István kórház) A HPV elleni oltását javaslom ismételni!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza az A Lyme-kór megbújhat-e a szervezetben? kérdésre

A LYme kór emberről emberre nem terjed. Nem tudom megmondani h magának Lyme kórja volt-e Lyme kór kezelésére amoxycillin az első válsztandó szer, elvileg helyesen kezelték - és ilyenkor a lyme kór meggyógyul. Nem tudom , most mi a baja, de h nem a múltkori lyme kórja az biztos. www.kullancs,hu oldalt ajánlom Önnek.

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza a Macskaharapás kérdésre

Tisztelt Kérdező! Amennyiben a háziállat rendszeresen oltva volt veszettség ellen, nem valószínű, hogy Ön veszélynek lenne kitéve, de a bénulás miatt érdemes az állatorvos véleményét is kikérni. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Skarlát gyanú. kérdésre

Kéz láb száj betegsége van Coxackie vírus okozza és köröm gombája ettől függetlenül.

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Tularémia fennállhat évekig a szervezetben kezeletlenül? kérdésre

Nem ez jellemző a tularaemiára - illetve a szisztémás betegség az már nagyon súlyos és kezelés nélkül nem lehet hosszútávon uralni nem gondolom, h tularemias de nyilván nem ez az egy opció amit vizsgálnak a tularaemia kimutatása ráadásul biopsziás anyagból lehetséges speciális laboratóriumban

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Bárányhimlő kérdésre

igen van esély, de gondolom mára már kiderült a betegsége.

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza a Szalmonella fertőzés kérdésre

Tisztelt Kérdező! A Salmonella fertőzés a baktériumot adott számban tartalmazó élelmiszerek fogyasztásával kerül be a szervezetbe, így érintkezéssel, vagy cseppfertőzés által egyáltalán nem terjedhet. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza Övsömör + táplálkozás kérdésre

Nem acyclovirrel lehetett volna ha fájdalma van,akkor Lyrica mindez orvosi kompetencia

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Hepatitis A kérdésre

Védőoltással! Felnőtteknek Havrix 1440 Gyermekeknek Havrix 720 oltással oltási séma: 0-6 hónap

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza az Egyiptomi fertőzés hasmenéssel kérdésre

Tisztelt Kérdező! Tüneteivel keresse fel háziorvosát, aki eldönti a megfelelő kezelést. A pontos diagnózis érdekében székletvizsgálatot lehet végezni. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Patkány terjeszthet veszettséget? kérdésre

Az esélyek latolgatás azt gondolom nem várható el tőlem, ha a körülmények pontos tisztázása sem megoldható. A minden emlős lehet veszett megjegyzés általános - a HOL? a lényeg! Urábánus veszettség nincs nálunk és a silvanus veszettség extrém ritka, mert van erdei állatoltás - elvétve fordul elő veszett róka. "Viszont a gyerek ma már azt mondta, hogy csak egy kartonpapírral bökdöste és tologatta és csak az állattal érintkezett papírt fogdosta utána"- eben az esetben nem volt lehetősége semmiféle fertőzést összeszedni. Nem biztos, h legközelebb ilyen szerencsés ilyesz,így javaslom, h ismertessék gyermekükkel a felmerülő veszélyeket!

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza az Ebola veszély? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Leírása alapján a fiatalember az elmúlt 3-4 hétben Magyarországon tartózkodott és tünetmentes, így valószínűleg nem lehet Ebola vírussal fertőzött sem. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Patkány terjeszthet veszettséget? kérdésre

Minden emlős lehet veszett. A veszettség az állatoknál nem vérzéssel jár, ellenben a patkányméreg vérzéses halált okoz. Egyéb veszélye van a patkánnyal való érintkezésnek: LCM,tularaemia itthon ami elsősorban szóba jöhet. Lázas betegség esetén a kontaktust követő 28 napig erre gondolni kell.

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Lyme kór kérdésre

Kérem keresse fel a László kórház ambulanciáját ( A fertőző szakambulanciát) vagy Lakos doktor Klinikáját! www.kullancs.hu Kezelését meg kell változtatni. A Sumamed napi 500 mg !!! 7 napig eleve másodvonalas kezelés a Lyme Borreliosisban!! Nem lett volna szüsége vérvizsgálatra, csak a tünetek alapján kezelésre!!! Az ajánlott kezelés amoxycillin 20 napig 3x500 mg vagy doxicyclin 2x100 mg 14 napig

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza a Hepatitis-b fertőzés kérdésre

Tisztelt Kérdező! A két éve végzett laborteszt eredménye nem biztos, hogy most is fennáll, érdemes új laborvizsgálatot (vérvétel) kérni. A Hepatitis b fertőzés sok esetben krónikussá válhat és a betegek hordozzák a vírust, ez azonban csak friss lelettel igazolható. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza a Veszett róka - Harapás és seb nélkül is fertőződhetett? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Harapás vagy egyéb hámsérülés nélkül nem indokolt veszettség ellen beoltani az anyósát, a megbetegedés veszélye így nem áll fenn. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Kulcsár Beáta (közegészségügyi és járványügyi felügyelő) válasza a Fertőző bőrbetegség kérdésre

Tisztelt Kérdező! Az ótvart a Staphylococcus aureus nevű baktérium okozza, amely érzékeny lehet amoxicillinre. A kezelés célja a kórokozók elpusztítása. A fertőzött területet naponta többször le kell mosni fertőtlenítővel, javasolt antibakteriális kenőcsök helyi alkalmazása, amelyet Ön is kaphatott, illetve ahol lehet, fedőkötéssel érdemes védeni a bekent területet. A szájon át szedhető antibiotikumok segíthetnek az egész szervezetet érintő szövődmények megelőzésében, azonban alkalmazásuk (megfelelő dózis) kizárólag szakorvos javaslata alapján lehetséges. Tisztelettel, Kulcsár Beáta

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza az Afta? kérdésre

Magától gyógyul. Sok vírus fertőzés okoz nyálkahártya tünetet,konkrét vírust nem tudok mondani jelen esetben. Öblögetés segíthet ( Listerin )

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Staphylococcus aureus fertőzés kérdésre

Ilyen formában nem lehet segíteni.Vajmi kevés, amit közölt. Tünetek?Hol?Milyen vizsgálat? Hol végezték? antibiogram....... A László kórház infektológiai ambulanciáját felkeresheti.

+ További 2 válasz erre a kérdésre

Ismerje meg szakértőinket!