+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Fertőző betegségek kategória

Legújabb válaszok Fertőző betegségek kategóriában

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Himlő vagy afta? kérdésre

nem tudom sajnos , miután nem látom.Tessék ismételten orvossal vizsgáltatni

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a B tipusu sárgaság kérdésre

Amennyiben egy "B" vírus hordozóval él egy háztartásban illetve olyan egyénnel,akinek valaha volt "B" vírus fertőzése, VÉDŐOLTÁST KELL KAPNIA. Célszerű egyben "A" vírus ellen is védekezni Twinrix Adult oltás 0-1-6 hónap sémában Kérje háziorvosa segítségét.

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Nőgyógyászati rákszűrés kérdésre

Ez egy szokványos nőgyógyászati szűrővizsgálati lelet. A hüvelyflóra rendbentartása ( Lactacid) mosakodóval javasolt, amennyiben a nőgyógyász javasolta előtt a Gynovac kezelést az is rendben. Nem magától kapta, el, a teremtő így hozott minket össze.

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Mi okozza a kislányom kiütéseit? kérdésre

Kiütést látni kell és úgy lehet diagnosztizálni. De el lehet képzelni mit tesz a verejték, vizelet és a széklet a pelenkában érintkezve a baba bőrével! Egyszerű kémiai hatás is okozhatja. Gyakoribb pelenkacsere vagy pelenka váltás is segíthet. Rémülni nem kell miatta

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Rubeola és terhesség kérdésre

Ezt a vizsgálatot nem a terhesség alatt kellett volna szűrővizsgálat jelleggel levenni, hanem előtte és , ha nem védett, akkor oltást kapott volna A lelet a terhesség miatt álpozitív. Akinek nincs tünete, nem lehet fertőzött!!!! (nincs Magyarországon rubeola, Romániában van) Az OEK eredmény ki fogja mutatni, h IgM negatív - akut fertőzés kizárt és megadja a választ, h van-e IgG védő szinten, ami védettséget jelöli. Ez a labor olyan vizsgálatot vállal fel, amit nem szabadna neki, mert láthatóan nem tudja értékelni, amit lát! Sajnos ez közismert és sok várandósnak okoz nehéz perceket feleslegesen és anyagi ráfordítást az államnak feleslegesen!!!!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Staphylococcus aureus kérdésre

Lehet a hüvely váladékában staphylococcus, de sajnos ezt a leletet így nem tudom értékelni és azt sem tudom megmondani,helyes kezelés zajlik-e. Tüneteit Betadine ülőfürdővel enyhítheti, a gyermek kivizsgálást nem tudom véleményezni, de TOVÁBBI VIZSGÁLATOK SZÜKSÉGESEK. Kérhet időpontot a Lászlókórház gyermekambulanciájára, ahová elhozza a leleteit is T:4558256!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza Övsömör kérdésre

Nem szívesen nyilatkozom látatlanban. Javaslom a fia vizsgálatát. Van lehetőség erre a Lászlókórház gyermek ambulanciáján,időpontot kell kérni 4558256. A hasfájása valószínűleg a felesleges antibiotikum hatása és nincs összefüggés a férgességgel. A tünetek összessége véletlen egybeesés is lehet.

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Csalánkiütés vagy Rózsahimlő? kérdésre

Kiütést megítélni csak akkor lehet, ha látom. Elmondása alapján vírus fertőzése volt.Gyakorta előfordul, h közösségbe járó gyerek egyik fertőzésből másikba esik télen. javaslom önnek a www.gyermekbetegsegek.hu oldalon a légúti fertőzések fejezetet!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Tüszős mandulagyulladás? kérdésre

Akkor tudnék nyilatkozni, h én láttam volna a beteget. A tüszős mandulagyulladásnak valóban nem tünete a hurutos köhögés, de attól, h egy vírus betegsége zajlik még mellette lehet tüszős mandulagyulladása! Ha a torkába belenéz, láthatja a vörös torokban a sárgás pontokat ( tüszőket) Cataphlamot ellenben nem javaslom! Fertőzéses gyulladás esetén a Cataphlam elfedi a tüneteket de nem gyógyít!!!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Fertőzések használt játékok által kérdésre

Ilyen jellegű fertőzést nem kaphatott az biztos. Elklenben fertőtlenítés ide vagy oda, nem javasolt más által használt cumi átruházása!!!!!

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Tartós Chlamydia kérdésre

Sajnos az STD betegségeknek nem vagyok szakértője. Amit infektológusként tudok, az az hogy mikrobiológiai vizsgálat és tapasztalati kezelés együtt lehet eredményes. Ha csak Chlamydia ellen van kezelve, felmerül mondjuk HSV lehetősége, ha a többi fertőzés kizárva. Egy biztos, Chlamydia miatt partnere nagyobb veszélyben van!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Bárányhimlő a terhesség utolsó napjaiban.... kérdésre

Ha Ön volt bárányhimlős, akkor gyermeke bárányhimlője sem Önre sem magzatára nem jelent veszélyt!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza Ótvar kérdésre

A sebeket le kell áztatni, úgy hogy a vart teljesen le lehessen szedni. A vérző sebalapot betadin oldattal bőven le kell kenni, ha megszárad.Ha a lokális kezelés nem eredményes, antibiotikum szükséges.

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Kötőhártya-gyulladás kérdésre

Az Adenovíus okozta kötőhártyagyulladás igen fertőző. Így a találkozás után tenni már nem tud semmit, ha tünete van, szemészeten kell jelentkezniük. Használjanak fertőtlenítőt kezükre!!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Köhögés kérdésre

POnt h a Sinecod FELESEGES!!!! A Sinecod számos mellékhatással jár,ami gyerekeknél nem kívánatos, Fenistil felesleges, mert csak tovább szárítja a nyálkahártyát. Az ACC nyáloldó, száraz köhögést oldja fel. Adjon mellé bőséges folyadékot ( hagymalevéltea!!)

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Mononukleózis kérdésre

EBV-fertőzésen (Epstein-Barr vírus) az emberek 90%-a átesik! Van, akinek tünetmentes a fertőzése, másoknak erőteljesebb tünete van. Az említett súlyos szövődmények igen ritkák, szemben a betegséggel, ami igen gyakori. Csokolózási betegségnek is hívják, egyszerű cseppfertőzésnél masszívabb kontaktus szükséges. Védekezni tudatosan csak a fertőzött egyén elkerülésével lehet. Addig fertőz, amíg lázas, addig pedig közösségbe sem jár.

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Lyme-kór és a homeopátia kérdésre

Ebből is nyilvánvaló, h a vérszint nézegetésnek NINCS ÉRTELME. Az átvészelt fertőzés után ÉVEKIG hullámz sszintű ellenanyagszintet találunk BETEGSÉG NÉLKÜL!!!! www.kullancs.hu

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Bárányhimlő kérdésre

Látatlanban kiütésről nem tudok nyilatkozni. A bárányhimlő típusos elváltozásokkal jár, felismerhető és nem összetéveszthető. Egy életben egyszer kapható el! www.baranyhimlo.hu

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a HPV Vírus kérdésre

Megkeresni dr.Csatár Éva rendelését a googleban és haladéktlanul felkeresni!!!!!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Baj , ha nem szedtünk antibiotikumot? kérdésre

Amit leírt a kislányáról az nem skarlát tünet!!!!! Egyébként a skarlát kezelése nem kötelező, de célszerű, ha tényleg skarlátról van szó.

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Nőgyógyászati probléma kérdésre

Cseréljen nőgyógyászt! Olyan orvost válasszon, aki végez mikrobiológiai , mikrószkópos vizsgálatot és elmúlasztja a kellemetlen tünetet! EL LEHET MÚLATNI!!!! de ez nőgyógyászati feladat!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza az Elhúzódó bárányhimlő kérdésre

Nem egyáltalán nem normális!! Ép immunitásúakban 7 napon belül megszűnnek az új kiütések és csak pörk van. Jó volna megmutatnia fertőzőgyógyász szakorvosnak. Nem tudom hol él, így orvost nem tudok ajánlani.

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Szalmonella kérdésre

Ha tudnám, h milyen jellegű fertőzése volt és tényleg indokolt volt-e a a kezelése,akkor talán, TALÁN tudnék válaszolni. Ilyen esetben a beteg gyermeket orvosnak kell megmutatni,mert az aktuális láznak rengeteg oka lehet.Lehet enyhe és lehet súlyos betegség is!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Kivörösödő, forró arc és fül kérdésre

Allrgiára nem jellemző amit leír, kivéve, ha egy vándorló csalánkiütése van...... Sajnos látatlanban nem tudok komolyabb véleményt formálni. Ha aggódik,akkor érdemes orvosnak megmutatni!!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Chlamydia kezelés után vérvétel? kérdésre

Nem , ez csak nőgyógyászati kenet alapján állapítható meg. Partnerét is kezelték, ugye???

+ További 1 válasz erre a kérdésre

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Kismama rubeolás beteggel való kontaktusa kérdésre

Rubeolás gyermekkel Magyarországon nem találkozhat, így gondolom külföldön él. Az IgG jelzi, h Ön védett az IgM 0.21 terhességi álpozitivitás, magaabb érték is lehet - nem kell figyelembe vanni. A leletközlése nem korrekt - kell tudni a vizsgáló módszer nevét, a pozitivitás határétékét és mértékegységet. Elvileg Ön védett, de konkrét választ a korrekt lelet birtokában tudok mondani.

+ További 3 válasz erre a kérdésre

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Szifilisz kérdésre

Sürgősen keresse fel az STD klinikát ( nemi betegségek ) a Mária utcában!

Dr. Kulcsár Andrea (oltási tanácsadó) válasza a Lyme-kór kérdésre

Lyme kór esetén a LEGRITKÁBB ESETBEN van szükség ismételt antibiotikum kezelésre!!! Valószínűleg Önök is áldozatai a vérvizsgálatnak!!!! Javaslom a kullancs.hu oldal böngészését és Lakos doktor felkeresését! A doxycyclin fényérzékenységet okoz , ez a kiütésben nyilvánult meg, a köröm elváltozást nem tudom értelmezni. Persze h nem normális jelenségek, pláne ha felesleges gyógyszer mellett jelentkeznek!

Ismerje meg szakértőinket!