+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Fül-orr-gégészeti problémák kategória

Legújabb válaszok Fül-orr-gégészeti problémák kategóriában

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza a Kisgyermek hallása kérdésre

Ez a rövid ideig tartó, nem túl intenzív hang nem okoz maradandó halláskárosodást. Annak vagy sokkal tartósabbnak kell lennie vagy sokkal nagyobb energiát kell képviselnie. A normál életben ilyennel nem találkozik.

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza az Apró pöttyek kérdésre

Kedves Evelin! Amennyire a képről megitélhető ezek teljesen ártalmatlan elváltozások. Ha nagyon nyugtalan keresse meg fogorvosát, hogy alaposabban megnézhesse és megnyugodhasson Tisztelettel: Dr. Rácz lászló

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza az Arcüreg gyulladás colitises beteg esetén kérdésre

Kedves Kérdező! Mivel a colitis miatt immunkárosodottnak tekinthető, ebben a korona vírus járványban Önre különösen vonatkozik a kivizsgálás, szűrés szükségessége. Ha 4 tabletta antibiotikumtól nem javult, akkor az 5.-től sem fog. Menjen el a legközelebbi sürgősségi osztályra, ahol szűrik a korona vírust. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza az Afta? kérdésre

Kedves Kinga! Előszőr is tessék megnyugodni, ez valóban aftának néz ki és azonkívül, hogy nagyon kellemetlen, nem okoz más későbbi problémát. Először érdemes lenne egy alapos szájhigiénés kezelést elvégezni (fogkő, polírozás, érdes fogfelszínek stb.). Ezután kerülni kell a dió, paradicsom fogyasztását, olyan fogkrémet kell választani, amely nem tartalmaz nátrium lauryl szulfátot. Ha ezek az intézkedések nem hozzák meg a hatást, akkor a gyógyszertárból venni kellene Neomagnol tablettát. Egy tablettából egy liter vízben oldatot készítve ezzel kellene naponta többször öblögetni. Az oldatot nem szabad lenyelni és minden nap frisset kell készíteni. Valószínűleg elég lesz, ha minden hónapba a ciklusát megelőző napoktól a ciklus végéig használja. Tisztelettel: Dr. Rácz László

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza Állkapocs kérdésre

Kedves Zoltán! Mint minden orvosi véleményhez egy alapos vizsgálatra lenne szükség, de a leírtak alapján Ön valószínűleg éjszaka (lehet nappal is) szorítja a fogait. Ezt bruxizmusnak hívják, Keressen fel egy gnatológiában jártas fogorvost és megoldja a problémáját.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Nyirokcsomó megnagyobbodás hónapok óta kérdésre

Lehet egy gyulladásutáni állapot, de javaslatom az, hogy mindenképpen eresse fel a háziorvosát, és beszélje meg vele. Üdv. Dr. Máthé Csaba

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza a Kisgyerek hallása kérdésre

Véleményem szerint ezek a hanghatások legfeljebb megijeszthetik a babát, de a hallását nem károsítják, mivel nem járnak tartós idegsejt-terheléssel, illetve nem járnak akkora decibellel, ami már káros lehetne.

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza az Olaj cseppentése fülbe kérdésre

Ezzel a vizsgálattal nem kaptak választ a kérdésükre, jó-e a hallása a babának.Mindenképpen meg kell csinálni az objektív eredményt adó, műszeres hallásvizsgálatot. Ami az olaj fülbe csepegtetését illeti, vannak kétségeim... A babaúszás elkezdésének idejét pedig jelenleg semmi nem befolyásolja.

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza az Arckoponya CT lelet kérdésre

Kedves Magdolna! Az édesapja kortörténete komplexebb annál, hogy látatlanba meg tudjam mondani a megfelelő kezelést, főleg úgy, hogy már több szakorvos is megvizsgálta. Fogászati szempontból az a véleményem, hogy a gyökér eltávolítása ésszerű lehet, de figyelembe kell venni az édesapja korát, általános állapotát, gyógyszereit stb. Tisztelettel: Dr. Rácz László

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Laphámdaganat kérdésre

T. András ! Kérem, fogadja el az orvos kollégák véleményét. Bár én nem vizsgáltam Önt, de a leírtak alapján nincs daganata. Rendszeres fül-orr- gégészeti ellenőrzése javasolt. Üdv. Dr. Máthé Csaba

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza a Szédülés, imbolygás kérdésre

Tisztelt Kérdező! Én erre a kérdésre már válaszoltam. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza az Arcüreg gyulladás kérdésre

Kedves kèrdezö. A homloküreg gyulladàs nehezzen gyògyul. Javaslom az antibiotus kezelès mellett infra làmpàt hasznàlni. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Mandulaműtét után mikor tűnnek el a pattanások? kérdésre

4-6 héttel,de a pattanásokat kezelni kell közben,mivel a gócreakciótól akár átmenetileg rosszabbodhat is a bőre.Üdvözlettel, Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Homloküreg gyulladás kérdésre

Kedves kèrdezö. Nem derül ki hogy hány napig szedte az antibiotikum. Rendszerint kb 8_10 napig kell szedni. Érdemes egy arc üreg rtg felv. Képet kapni árról hogy milyen kiterjedésű a gyulladás. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Homloküreg gyulladás kérdésre

Kedves Marianna! Örültem volna, ha egy gégész szakorvos ítéli meg, hogy milyen antibiotikumra van Önnek szüksége, mert így a távolból én másikat választottam volna, de aki vizsgálta Önt, az biztos jobban tudja, miért ezt adta. Ön penicillin érzékeny? Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Homloküreg gyulladás kérdésre

Kedves Marianna! Az Ön kérdése sajnos csak ma (ápr. 18. 22.38) jutott el hozzám. S bár nem vagyok fül-orr-gégész, válaszolok. A tünetek alapján valószínűleg arc- és/vagy homloküreg gyulladása van, amit a szedett antibiotikum csak enyhített, de nem szüntette meg teljesen. Bár jönnek az ünnepek, ezért nehezebb lesz szakorvost találnia, de ha nagyon kellemetlen a fejfájás, a területi gégészeti ügyeletre bemehet. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Mi történt az orrommal? kérdésre

Nem hiszem,h barmi kart tett volna Onben a kozmetikus ily módon.Aggodalomra semmi oka.

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza a Candida albicans kérdésre

A nystatinos ecsetelés teljesen felesleges, nem lehet vele eltüntetni a gombát, ami a teljes bélhuzamban túlnőtt és a szájnyálkahártya-megjelenés csak egy kis része a teljes terjedelemnek. Szájon át adható gombaellenes készítmény bevetése megfontolandó. Ezen kívül a bélflóra tartós megváltoztatását kellene forszírozni. Ehhez szénhidrátszegény étrend, speciális prebiotikum és a Protexinnél lényegesen nagyobb csíraszámú bélbaktérium-készítmény szükséges. Mindezeket megelőzendő egy nem felszívódó, helyben ható antibiotikummal kellene kezdeni.

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza a Baba szörcsögés kérdésre

Mindenképpen fül-orr-gégészeti vizsgálat szükséges az esetleges szűkület kizárása céljából.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Nyaki ciszta vagy kintudja mi? Dr Huszka János kérdésre

T. Levélíró ! Fül-orr-gégészetén vizsgálják ezeket, de ha semmiképpen nem jutnak előre, javasolnám, hogy keresse fel az Országos Onkológiai Intézet Fej-Nyak Sebészeti Osztályát. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza a Mi van a fejemben? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint jobb lenne, ha elmenne egy ideggyógyászati rendelésre és kivizsgáltatná magát, így látatlanban nem tudom megmondani, mi az alapvető probléma. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Dr. Kaszó Beáta (allergológus, gyermek-tüdőgyógyász) válasza a Fulladás mitől van ? kérdésre

Kedves Kérdező! Kérdése megválaszolásához az előzmények alaposabb ismerete és vizsgálat szüksége. Javaslom, forduljon személyesen fül-orr-gégészhez. A szakorvos vizsgálat után meg tudja állapítani, szükség van-e további vizsgálatokra. Üdvözlettel: Dr. Kaszó Beáta

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Fehér pöttyök külső fülön kérdésre

Kedves Kérdező, a herpesz hólyagocskákkal szokott jelentkezni, viszkethet és fájhat is, hajlamos ismételten kiújulni. Enyhe esetben spontán leszárad, de a kezelés gyorsítja a folyamatot. Herpesz kenőccsel tudja kezelni, vény nélkül kapható.

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Mandulagyulladás kérdésre

Kedves Tünde! Egy banálisnak tartott mandulagyulladásnak is lehetnek komoly köetkezményei: vesebetegség, szívbelhártya gyulladás, ízületi panaszok, stb. Ezért nem javaslom, hogy otthon kúrálja magát, különösen az antibiotikum allergia miatt feltétlenül vizsgálja meg a háziorvosa, vagy egy gégész, hogy el tudják dönteni, szükséges-e az antibiotikum adása és melyik jöhet szóba. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Kaszó Beáta (allergológus, gyermek-tüdőgyógyász) válasza a Fehér pattanásszerű pötty a mandula helyén kérdésre

Kedves Kérdező! Egyetértek a fül-orr-gégésszel: ezzel nincs semmi teendő; ártalmatlan. (Úgy hívják, hogy detritusz.) Üdvözlettel: Dr. Kaszó Beáta

Dr. Kaszó Beáta (allergológus, gyermek-tüdőgyógyász) válasza a Nyirokcsomó? kérdésre

Kedves Kérdező! A duzzadt nyirokcsomó a közelében lévő gyulladás lezajlása után sokszor hosszú ideig megmarad. Allergia nem okoz nyirokcsomó-duzzanatot. Üdvözlettel: Dr. Kaszó Beáta

Dr. Kaszó Beáta (allergológus, gyermek-tüdőgyógyász) válasza az Orrdugulás (őszi) kérdésre

Kedves Kérdező! Javaslom, keressen fel személyesen allergológust/fül-orr-gégészt. Érdemes lenne allergiavizsgálatot is végezni. Az eredmény ismeretében lehet a megfelelő kezelést javasolni. Üdvözlettel: Dr. Kaszó Beáta

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Fül-orr gépészet kérdésre

Kérem keresse fel a kezelőorvosát, aki a szövettani mintát vette, vagy aki vizsgálatra küldte.

Dr. Jurcsik Ágnes (Bőrgyógyász, allergológus) válasza Égési sérülés, felmart bőr kérdésre

Tisztelt Kérdező! Bár ez gégészeti probléma, megpróbálok válaszolni. Salvus vízzel inhaláljon és vásároljon "Unguentum nasale" kenőcsöt, ezzel kezelje. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes

Ismerje meg szakértőinket!