+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Menopauza kategória

Legújabb válaszok Menopauza kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menopauza kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Védekeznie mindenképp kell, mert a citosztatikumok súlyos magzatkárosodást okozhatnak. A vérzése kimaradhatott a gyógyszeres kezeléstől, a stressztől, a korai változókortól, és még sok egyéb okból. Az Ön helyében kérném méhen belüli eszköz felhelyezését. Hormontartalmút nem fogadhat el!!!! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kenalog, szőrösödés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A Mirena nem alkalmas az endometriózis gyógyitására, olyan cikluszavar talaján alakul ki, aminek tünete a szőrösödés is lehet. Talán orvost kellene váltania, a kezelést meg át kellene helyezni tartós fogamzásgátló tabletta szedésére. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Változókor? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A női változókornak három fázisa van, Ön a másodikban van. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhtisztítás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Jelen fórumon részletes feleletre nincs lehetőség, de nem is tudnák. Az orvosa által sejtett méhnyálkahártya túltengést a szövettan i. egyetlen alkalommal sem igazolta, tehát nincs. A méhet nem kell "tisztogatni", erre csak akkor kell gondolni, ha méhvérzés vagy egyéb panasz miatt szükség lenne. Ha jól értem, Önnek nincs panasz, csak az orvosának vannak "leletei", melyek megerősítést nem nyertek. Így szerintem teendő sincs, a beavatkozás is mellőzhető. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhtisztítás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Nem ismerem az előzményeit, túl sok a betegem és az olvasóm is. Legyen szíves konkrétan megfogalmazni a kérdését. Köszönettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhtisztítás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A méhnyálkahártya elvékonyodás pár nap alatt bekövetkezik. Azt hogy Önhöz közel hol csinálják az endometrium ablációt azért sem tudhatom, mert nem tudom, hol lakik. A módszert elsőként Budapesten a Szent Imre Kórházban próbálták ki, de azóta elterjedt lett, vélem, valamennyi megyei szintű kórházban elérhető. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhtisztítás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Önnél még van valamennyi peteérés és következményes ösztrogéntermelés is, de progeszteron már nem termelődik. A hyperplasia az ösztrogének sejtosztódást serkentő hatásának tudható be, amit progeszteron nem fékez. Fékezni lehetne fogamzásgátló tablettával, de ez Önnél már veszélyes lehet. Ehelyett antiösztrogének adása (raloxifen, tamoxifen), ill. a nemi szteroidok hatását általában blokkoló ún Gn-RH analógok adásával lehet megszüntetni. Hormonálisan ártalmatlan és veszélytelen eljárás a méhnyálkahártya elektromos elpusztítása méhtükrözés segítségével. Ez is járható út. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhnyálkahártya vastagodás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Kérdése véletlenül eltévedt, kérem, tegye azt fel ismét Rajnai doktornak. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Változókor. kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mivel Önnél csak a tüszőrepedés marad el, a tüszőérés nem, a Norcolut kevés, a Premens meg nulla. Önnek progeszteron túlsúlyos fogamzásgátlót (hazánkban csak a Rigevidon) kell szednie, hogy a fennmaradt tüszőérés által okozott felesleges ösztrogén terhelés megszűnjön. Ez minden panaszát rendezni fogja, átmenetileg, még a testsúly problémáját is. Amikor a petefészkek ösztrogéntermelése is leáll, át lehet térni változókori hormonpótlásra (pl. Pausogest, Kliogest). A fogamzásgátlónak két ellenjavallata van: (1) fennálló, kezeletlen trombózishajlam. Ki kell vizsgálni, ha kell kezelni kell, s akkor a hormontabletta is szedhető. (2) Hormonfüggő női daganat (emlő, méhtest) ez esetben semmilyen hormonkezelés nem engedélyezett. Ezért a kezelés előfeltétele: évente nőgyógyászati rákszűrés+mammográfia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a 3 vvt a vizeletben kérdésre

Természetesen. A szárazság oka a hormonhiány, akkor azt kell kezelni

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Már lassan egy éve küzdök a változó kor tüneteivel, meddig tart ,és mivel lehet enyhiteni.?? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A hormonhiány betegség, melyet csak a hiányzó hormonok pótlásával lehet gyógyítani. Nagyon sok kellemetlen, sőt, életveszélyes betegséggel szemben védenek és az életminőséget is rendkívüli mértékben javítják. Nincs miért aggódnia. Semmi olyat nem fog kapni, melyet egykor a petefészkei is termeltek. Azoktól miért nem félt? Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Vérzés menopausa után kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A változókor első szakaszával járó szokványos problémák. Amíg van peteérése (mert még van), progesztin túlsúlyos fogamzásgátlót kellene szednie (pl. Rigevidon). Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menopauza tüneteinek kezelése kérdésre

Kizárólag bevizsgált, humán hormonokból álló hormonpótló kezelést. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menopauza kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Semmilyen növényi szer nem alkalmas, sőt, önmagában tilos a változókor gondozására. A Livial (tibolon) egy olyan szintetikus anyag, mely meg nem határozható arányban alakul ösztrogénekké, progesztinné és férfihormonokká. A hatás kiszámíthatatlan, s az emlőrák kockázatát is fokozza Emberi hormont csak emberi hormonnal lehet pótolni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Változókori női szervek süllyedése kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A rectokele műtétje (kolpoperineorrhaphia) kb. 20 percig tart, akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, a legkevésbé sem veszélyes, viszont az életminőségét nagy mértékben javítja. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhpolyp kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A méhpolipot kaparással el kell távolítani, majd megfelelő hormonpótló kezeléssel megakadályozni a kiújulását. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menopauza fogamzásgátló tabletta mellett kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló mellett aligha fogja észrevenni, hiszen az egyben hatékony hormonpótlás is. Azt azért érdemes lenne megfontolni, hogy fogamzásgátló helyett inkább változókori hormonpótlást kellene kezdeni. Ezt nőgyógyászával beszélheti meg. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Egészségügyi küret kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Osztom az aggodalmát. Ennyi adat birtokában én is elutasítanám a műtétet és precízebb magyarázatot kérnék, vagy másik orvoshoz fordulnék. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kimaradás vagy elmaradás? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! 49 évesen biztos a változókor. Ennek megerősítése laborvizsgálatokkal lehetséges, melyhez beutalót az illetékes szakrendelésen kaphat. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hüvelysorvadás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A készítmények felírása végett nőgyógyász szakorvoshoz kellene fordulnia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menopauza - méhnyálkahártya sérülés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogalmam sincs, hogy hány éves, hogy mi okozhatta a hám elvékonyodását. Így kérdését sincs módomban megválaszolni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Depo-Provera injekciót mivel lehet közömbösíteni? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A Depot-Provera nagyon rossz választás. A Proverát is lehet hatástalanítani, mégpedig ösztrogéntúlsúlyos monofázisos kombinált fogamzásgátló tabletta szedésével. Az Ön helyében átgondolnám az orvosválasztásomat. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Klimax vagy sem? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló szedése mellett a változókor tünetei nem jelentkezhetnek. Panaszai mögött tehát nem hormonális eredetet kell keresni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Duphaston szedése okoz-e rákot? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ez az, ami nem igaz. A változókori hormonpótlás nem növeli, inkább csökkenti a nőgyógyászati rákok kockázatát. Ez faktum, a többi babona. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menopauzás tünet? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Lehet a változókor jele, de ezt meg kell erősíteni laboratóriumi úton is. Csak ezt követően jön szóba a kezelése. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Preklimax jele vagy más? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A változókornak igenis vannak szabályai, Ön például most az egyoldalú ösztrogénterhelés (+ progeszteronhiány) állapotában van, aminek méhnyálkahártya burjánzás a következménye. Sajnos ez csak hormonokkal kezelhető. Nem a hormon, hanem a hormonális egyensúly zavara a veszélyes. Ezen el kell gondolkodnia, hogy az orvosok segíteni tudhassanak. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Bízhatok-e, hogy műtét nélkül elmúlik a menzesem? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A hormon nem okoz betegséget, arra a hormonális egyensúly hiánya képes. Önnél bizonyára még van tüszőérés, de a tüszőrepedés elmarad, ennek következtében a méhnyálkahártya egyoldalú ösztrogénterhelés miatt burjánzik. A tüszőérés teljes elnyomására alkalmas kombinált fogamzásgátló tabletta, vagy a változókort véglegesítő Gn-RH injekció. A méhét nem kell eltávolítani, végső esetben a méhnyálkahártya elektromos, hiszteroszkópia útján végzett eltávolításával is megoldható a probléma. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mellfájdalom kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Panaszai a tüszőrepedés elmaradására utalnak, ami progeszteronhiányt vált ki. Átmenetileg fogamzásgátló tablettával lehet a tüszőérést elnyomni és helyreállítani a hormonális egyensúlyt, ennek 50 évesen sincsenek ellenjavallatai. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menopauza kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Önnél a tüszőérés még rendben van, de a tüszőrepedés, és a progeszterontermelés már nincs. Ez okozza a panaszait. Az ösztrogén/progeszteron egyensúly helyreállításához egy időben kell gátolni a tüszőérést és pótolni a tüsző- és sárgatest hormonokat. Erre Önnél csak a kombinált fogamzásgátlók lehetnek hatásosak. A yamgyökérről tudni kell, hogy az első növényi sárgatesthormont (diozgenin) Karl Djaerassi vonta ki 1955-ben, s 1959-ben ebből készült az első fogamzásgátló tabletta (Enovid) sárgatesthormonja. Az Ön számára ez a nagyon őskori módszer biztosan nem válik be. (A yamgyökeret dél-amerikai bennszülöttek rágták terhesség ellen - akkoriban elfogadható hatékonyság mellett.) Ideje lenne visszatérnünk a 21. századba! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hirtelen klimax? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Betegsége valójában a korai változókor (premenopauza). Az ovuláció rendszeres elmaradása okozza. 49 évesen a vérzészavarokat kezelni kell. Erre az Ön korában a kombinált fogamzásgátló tabletta is szóba jön. A Premens vagy E-vitamin teljesen hatástalan a hormonális egyensúly helyreállításában. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Ismerje meg szakértőinket!