+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Nőgyógyászat kategória

Legújabb válaszok Nőgyógyászat kategóriában

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Genitális herpesz terhesség alatt kérdésre

Üdvözlöm! A visszatérő genitális herpesz esetében a vírus a gerincvelői érzőideg dúc és a bőr között közlekedik. A méhen belül fejlődő magzathoz egyáltalán nem fér hozzá. A terhesség alatt tehát semmilyen probléma nem adódhat. A hüvelyi szülés közben fordulhat elő, hogy az újszülött megfertőződik, ami rendkívül súlyos következményekkel járhat, ezért mindenképpen el kell kerülni. Ennek érdekében az utolsó terhességi hónapban 3x400 mg aciklovirt adunk a szülésig, hogy se kiújulás, se tünetmentes vírus ürítés ne történhessen a szülés alatt. A szülészének ezt tudnia kellene, de ha nem tudja, akkor Ön hívja fel a figyelmét. Ha elzárkózik a megoldástól, akkor keressen másik szülészt, mert a neonatális herpesz egy borzasztóan súlyos dolog. De, hangsúlyozom, csak a szülés folyamnat alatt történhet fertőzés, amit az időben elkezdett, folyamatosan szedett gyógyszer kivéd. Üdvözlettel, Dr. Tisza Tímea  bőr- és nemigyógyász szakorvos, a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa 

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Bio Co B komplex és fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A vitaminok életünk részeit képezik, így kölcsönhatással sem kell számolni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Tályog? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A betegsége Bartholin-mirigy tályog. Sebészi megnyitást igényel, amit járóbeteg szakrendelésen is el lehet végezni. Oda nem kell beutaló, csak időpont. AKI VISSZAUTASÍTJA ÖNT, AZ CSERBENHAGYÁSOS BŰNCSELEKMÉNYT KÖVET EL! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Alacsony TSH kérdésre

A T3-T4 szint a lényeges. A TSH reguláló hormon, közvetlen élettani hatása nincs. Ha alacsony az azt jelenti, hogy bőven el van látva pajzsmirigyhormonokkal. Legfeljebb 3 hónap múlva érdemes a vizsgálatot megismételni és a háziorvosával konzultálni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hormonális probléma? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Önnél a tüszőrepedés maradhat el (folliculus atresia). Emiatt ösztrogén túlsúly és relatív progeszteron hiány alakult ki, ami miatt a méhnyálkahártya burjánzik (hyperplasia). A hormonális egyensúly helyreállítása lehetséges fogamzásgátló tablettával, vagy a peteérés helyreállításával, attól függően, hogy Önnek melyik az elfogadhatóbb és a peteérés stimulálása Önnél, 43 évesen kivitelezhető-e egyáltalán. Természetesen a problémáját okozhatja a pánik, de okozhatja a közelgő változókor. Ezt laborvizsgálattal lehet eldönteni. Ennek elvégeztetése céljából kérem, keresse fel az illetékes nőgyógyászati szakrendelést. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menstruáció végén kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Panaszai egyértelműen peteérési elégtelenségre vezethetők vissza. Ezt okozhatja stressz és a közelgő változókor is. Legegyszerűbb gyógyítani progesztin túlsúlyos fogamzásgátló tablettákkal, mellyel tökéletes hormonális egyensúly érhető el. A stressz kezelése pszichiáter szakorvosra tartozik. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Veseelégtelenség kérdésre

Kedves Ifjú Olvasónk! Panaszainak diagnózisa csak személyes orvosi vizsgálattal lehetséges. Ez ügyben kérem, keresse fel az illetékes szakorvosi rendelőt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Folyás folytatás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Kérdésére újat nem tudok mondani, legyen szíves nőgyógyászhoz fordulni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Folyás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Sok minden lehet, de a legvalószinűbb, hogy nem repedt meg a tüszője. A tartósan magas ösztrogénszint meg fokozott nyakcsatorna folyást okozott. Pontos diagnózishoz természetesen nőgyógyászati szakvizsgálat szükséges. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Székelyhídi Béla (egészségbiztosítási szakértő) válasza a Táppénzellátás kérdésre

Tisztelt Dalma Sarik! Természetesen igen. Mielőbbi teljes egészséget kívánok - és Boldog Húsvéti Ünnepet! Tisztelettel Székelyhidi Béla egészségbiztosítási szakértő Bp.2021.03.28. 09:08

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Elhúzódó vérzés, spirál kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A spirál nem okoz vérzési zavart, arra csak amellett fennálló, vagy bekövetkező cikluszavar, leggyakrabban a tüszőrepedés elmaradása képes. Ezt spirál mellett helyre kell állitani néhány tablettával. Ehhez csupán érteni kell, úgy vélem, ez nem jellemző az orvosára. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Menstruációs ciklus változás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A vérzészavarát és a myomáját is a tüszőrepedés elmaradása, következményes ösztrogén túlsúly és progeszteronhiány okozza. Ezt 45 éves korban legkönnyebben progesztin túlsúlyos fogamzásgátlóval (pl. Rigevidon) lehet helyreállítani, ami a myomák növekedését is jó eséllyel megállítja. Ennek is lehetnek ellenjavallatai, de önmagában az életkor nem az. Javaslom, szerezze be a gyógyszert az illetékes nőgyógyászati, vagy háziorvosi rendeléstől. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A Trisequens tabletta változókori hormonpótló készítmény, akkor használatos, amikor terhesség már nem jöhet szóba. A vérzés beállítására nem alkalmazható, ha valamilyen szedési hiba mégis fogamzóképes korban szedik, terhesség következne be, a gyógyszer szedését abba kell hagyni. Fogamzásgátlóként történő alkalmazása műhiba. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Regeneráló kúp kezelés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Óvszer használata mellett bármit lehet. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mi használhat? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Minden bizonnyal elzáródott faggyúmirigyről van szó (ateróma), ami elgennyedt. Célszerű lenne megnyitni, ehhez orosi vizsgálatra lenne szüksége járóbeteg szakellátás keretén belül. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fogamzásgátló tabletta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ezt a ciklust kihagynám, és a következő menzesz első napján kezdeném el szedni a tablettát. A védőhatás ilyenkor azonnal jelentkezik. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a CYTOLÓGIAI LELET kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Kérésével ahhoz az orvoshoz kell fordulni, aki látta az esetét és felelősséget is hajlandó vállalni érte. Értelemszerűen ez nem én vagyok. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Felfázás és menstruáció késése/kimaradása kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mindenféle stressz hatással van a havivérzésre, ez alól egy felfázás sem lehet kivétel. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fibroadenoma folytatás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen lehet, főként, ha rendszeresen elmarad a tüszőrepedése, ezáltal a szervezetében csak ösztrogének termelődnek, de progeszteron nem. Ezt az állapotot lehet és kell is gyógyítani, a jóindulatú emlődaganatát is minden bizonnyal ettől kapta. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fibroadenoma kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A fibroadenoma szövettani diagnózis és nem ultrahangos. Mint minden idegen szövetet, azt is el kell távolítani és szövettanilag elemezni, a teljes biztonság érdekében. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Lh teszt és fogamzásgátló kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az LH-teszt biztosan negatív, tehát felesleges fogamzásgátló tabletta mellett. A tabletta önmagában is tökéletes, he betartja a szedés szabályait. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Alhas fájás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ezer oka lehet, de ezt interneten keresztül megmondani nem tudom. Talán szakorvosi rendeléshez kell fordulnia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Leukoplakia vulvae kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Bármilyen további kezelés előfeltétele a negatív szövettani lelet. Amennyiben ez megvan, hatékony segítséget én is tudok nyújtani (Tel.: 06 20 956 2513) Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Krónikus hüvelygyulladàs kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A hüvelygyulladás gyógyítása: 1. A kórokozók azonosítása 2. Hatékony gyógyszerelés 3. A partner kezelése 4. A hüvelyflóra helyreállítása 5. A kezelés egész ideje alatt óvszer használata. Ezek közül legalább egy biztosan nem teljesült. Interneten keresztül a gyógyítása nem megoldható, az Ön helyében nagyobb tudású orvost keresnék. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fájdalom kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen okozhatja, mert az emlők mérete az életkorra nő, majd csökken. Másfelől a gyógyszerek abbahagyása csak néhány esetben indokolt, egyáltalán nem biztos, hogy Önnél egy indokolt volt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Preeclampsia veszélye kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Levele "eltévedt", próbálja meg ismét eljuttatni Rajnai László kollégámhoz. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fájdalom behatolásnál kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Bármilyen szervi betegség (pl. gyulladás, daganat, endometriózis, stb.). Ezek beazonosítása interneten keresztül nem lehetséges, ezért javasolnám, hogy forduljon szakrendeléshez. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kaphatnék Clostylbegitet? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A PCO diagnózisa nem egyszerű, számos feltétel mellett mondható ki. Nagyon hasonlít hozzá a folliculus persistens (folliculus atresia, Graaf-tüsző ciszta), már ami a tüneteket illeti, bár laboratóriumi úton ezek jól elkülöníthetők. A PCO kezelésében a Clostibegyt szóba jön, más gyógyszerekkel kombinációban ("a szó vági egyt = Egyesült Gyógyszer- és Tápszergyár, az EGIS jogelődje). Megfelelő javallat mellett, monitorozott adagolással, a női meddőség gyógyításának alapgyógyszere. Ezek nem biztos, hogy Önnél fennállnak, tehát nem biztos, hogy hatékonyan és veszély nélkül adható lenne. Ezt talán orvosára kellene bízni. Az orvostudomány nem annyira egyszerű, mint azt gondolná. Magam már 43 éve tanulom és nem látom a végét. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Szúró, viszkető érzés a csikló környékén kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogalmam sincs, ehhez meg kellene vizsgálnom, amire jelenleg nincs lehetőség. Kénytelen lesz "zavarni" az orvosát, ez ugyanis az ő dolga és nem az enyém. Megértését előre is köszönöm. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Ismerje meg szakértőinket!